Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cunku 2. Sinifsin tez donemindesin ve 9 ay yararlanabileceksin krediden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O konuya duzenleme geliyor normalde 8 ayin uzerinde sigortali olarak calisildiginda kredi kesiliyordu. Yenil yildan itibaren getirilen duzenlemeyle asgari ucret duzeyinde maas alan bir ogrenci ayni zamanda kredi aliyorsa kredisi kesilmiyor 1 2 gun once haberlerde de cikti arsivlerden bulabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ObeyYourMaster91

Cunku 2. Sinifsin tez donemindesin ve 9 ay yararlanabileceksin krediden

1,sinifim tezsiz yuksek lisansim hocam

• ObeyYourMaster91 O kullanıcısına yanıt
    Mesajiniz icin sagolun hocam ben bi bakayim

• Tiglat Pileser kullanıcısına yanıt
    O durumu bilemeyecegim o zaman tezsiz yuksek lisansin suresinin ne kadar oldugunu bilmiyorum cunku. Ama soyle soylemek gerekirse senin krediden yararlanacagin sure 9 ay olarak hesaplanmis ocak-eylul arasi

• healthypatient H kullanıcısına yanıt
    Okul bittiginden iki yil sonra odememn baslar dostum tahhutnameye attin imzanin 6_7 yil sonra iki katini odersin okul bittimi hemen odersen yuzde elli fazlasini odersin mesela .14 bin tlnin altina imza atarsan okul bittikten 3 .yil icinde yani parayi aldiktan 7 yil sonra odemeye baslarsan sana 28-30 bin arasi borcun yapilandirmasini cikarirlar haberin olsun mesela simdi aldin 2023 yilinda borcun 30 denir ve ne kadar zamanda kapatmak istedigine sen karar verirsin 2 yilda taksit yaparsan aylik 1.300 tl odemeyle odersin haberin olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem kesinlikle ihtiyac yoksa krediden uzak durun derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Buz

Ulan babam vefat etti ben milli sporcuyum aldığımız para asgari ücretin biraz üstünde hala nasıl kredi çıkıyor anlamış değilim. Krediye ihtiyacım yok burs lazım bana burs bana çıkmadıysa kime çıkıyor bu burs anlamıyorum illa vekil yada bakan tanıdığımız mı olaması lazım.

Vekil yada bakan tanıdığımız yok bana çıktı. Sadece maddi duruma göre değil başarıya göre de belirleniyor burs olayı bildiğim kadarıyla.
  • quote:

O durumu bilemeyecegim o zaman tezsiz yuksek lisansin suresinin ne kadar oldugunu bilmiyorum cunku. Ama soyle soylemek gerekirse senin krediden yararlanacagin sure 9 ay olarak hesaplanmis ocak-eylul arasi

Hocam peki, su ikiseyi de sorayim. Sana zahmet cevaplarsan,

İkinci donem kaydi yenilemezsem kredim verilmeye devam eder mi?

Bunun suresi bittiğinde tekrar basvursam yeniden cikar mi?

• Beyler, ben geçen yıl başvurdum ve kredi çıktı. 2.sınıf öğrencisiyim bu 400 TL olayından ben ve benim gibi kişiler faydalanamayacak mı?
  • quote:

O konuya duzenleme geliyor normalde 8 ayin uzerinde sigortali olarak calisildiginda kredi kesiliyordu. Yenil yildan itibaren getirilen duzenlemeyle asgari ucret duzeyinde maas alan bir ogrenci ayni zamanda kredi aliyorsa kredisi kesilmiyor 1 2 gun once haberlerde de cikti arsivlerden bulabilirsin

Peki burs kesiliyor mu sigortalı bir işte çalışınca?
  • Tiglat Pileser kullanıcısına yanıt
    Kayit yenilemezsen odeme alamazsin buyuk ihtimalle. Ama dondurursan kaydinibve daha sonra tekrar devam edersen dondurdugun donemde kesilip yeniden basladigin donemde devam ediyor diye biliyorum bir arkadasima bu sekilde oldu.

• Petyr Baelish kullanıcısına yanıt
    O kadar ayrintili bilmiyorum mutlaka haberlerde geciyordur. Fakat kesilmez diye tahmin ediyorum. Sadece tahminden ibaret tabiki.

• quote:

O kadar ayrintili bilmiyorum mutlaka haberlerde geciyordur. Fakat kesilmez diye tahmin ediyorum. Sadece tahminden ibaret tabiki.

Kredide kesilmiyorsa bursta da kesilmemesi lazım. Sonuçta keyfimizden çalışmıyoruz bütün yaz ihtiyacımız olduğu için çalışıyoruz.
  • ObeyYourMaster91 O kullanıcısına yanıt
    Yüksek lisansta kredi alan da 2 yıl sonra mı ödemeye başlıyor?

• day_dreamer kullanıcısına yanıt
    Egitim bitiminden 2 sene sonra olmasi lazim sonuc ya taahhutnamede ya da sonuc aciklama sayfasindakibaciklamalar kisminda yaziyordu o. Okudugumu hatirliyorumbfakat nerede okudum onu hatirlamiyorum

• Bu sene bir sürü tanıdığıma çıktı. Bana da çıktı bu arada :)))) Geçen sene çevreden duyduğum toplam 3-4 kişiyse bu sene en az 20-30 kişiyi duydum. Sayıyı arttırdılar sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

Alt devrelerden tanıdıklarımdan sadece 1 kişiye çıktı ve emin ol gerçekten ihtiyacı olan birisiydi.üst devredende aynı şekilde bir arkadaşım alıyor ve gerçekten ihtiyacı var.muhtemelen siz sırf yemek için kendinize istiyorsunuz nede olsa beleş para değilmi?bir kez olsun hükümeti suçlamayın be.en azından benim çevremde hakeden insanlar alıyor.muhtemelen heryerdede öyle.sizinkiler sadece boş laf.o arkadaşında başvuru formunda bir sahtekarlık yaptıysa varsa hakkım ona haram olsun.(babası esnaf olup gelirini düşük gösterebilir vs)

Demek istediğim bana çıksın değil. Gerçekten ihtiyacı olana çıksın. Bahsettiğim kişilerden biri ev arkadaşım diğeri sınıf arkadaşım. Hadi burs çıkmadı yurtta mı çıkmaz. Yemek bursu da mı çıkmaz. Adam çalışıyor ailesine gönderiyor o derece yani.
    Bu arada ben zengin falan değilim babam emekli ve hala çalışıyor bizi okutmak için kendi yağımızda kavruluyoruz. Üslubuna dikkat et bilmediğin şeyler hakkında sallama. Şurda yalan söyleyerek elime hiçbir şey geçmez.

• Ulan annem babam ayrı bi gelirim yok not ortalamam yuksek ama bana degil ortalaması düşük olanlara çıktı bana çıkması için daha ne olması gerekliki tamamen şans işi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burs çıkan herkes benden zengin

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.