Şimdi Ara

!!!! 2016 LYS FİZİK SORULARI TAHMİN !!! DİKKATE DEĞER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
58
Favori
2.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da gördüğünüz gibi bu yılki LYS fizik sorularını hakkında fikirlerimi ortaya koyacağım.Bunuda iki yıllık LYS deneyimlerimle ortaya koyuyorum.Ben üşenmedim yazdım sen de arkadaşım umarım tamamını okuyarak faydalanırsın.Sınav geçtikten sonra ah vah etme diye diyorum:).Lafı uzatmıyorum ve direkt soru, konu, kavram ve formül tahminlerime geçiyorum.

1. Skaler ve Vektörel büyüklüklerin ne olduğuna dikkat etmeliyiz.

2.Teori,Hipotez,Yasalar hakkında bilgi edinelim.

3.Adezyon-Kohezyon kuvvetlerini ve özellikle borulardaki durumlarına dikkat edelim.

4.İvme-Zaman grafiğinin öncüllü bir şekilde hız,konum sorguluyan soru tiplerine dikkat edelim.

5.Momentum zaman grafiğinden Kuvvet zaman grafiklerine geçişlere dikkat edelim.

6.!!!YAY sorularına özellikle dikkat edelim. Yayların birleştirilmesi,kesilmesi,uçlarına ağırlık bağlanması,kuvvet uygulanması ve birleştirilme şekilleri öneli kısım.

7.Atışlardan basit bir soru geleceğini düşünüyorum formüle pek dayalı olmayacak yani hepimizin bildiği 5 15 25 (Bu da formülden geliyor diyenler olacak haklısınız :) ) kuralıyla çözülebilcek bir soru olabilir.

8.Dairesel harekette ifadeler çok önemli yani çizgisel hız,periyot,açısal hız ve bunların YÖNLERİ önemli

9.Basit harmonik hareketten yay ve sarkaç periyot formülleri önemli (TaMeK-ToLGa bu ne diyebilirsiniz formüle bakınca anlarsınız aklınızda kalması için bir kolaylık)

10.YAY birleştirme konusunu burada birdaha vurguluyorum.

11.Elektriksel potansiyelden bir noktada oluşan potansiyel ve yön sorulabilir.

12.İki levha arasında hareket ettirilen parçacığın yaptığı işlerin kıyası sorulabilir.

13.Çift levha arasında hareket eden yüklü parçacık ve yanda verilen hız zaman grafiği ve elektrik alan sorulabilir.

14.İki levha arasında düşey ya da yatay konumda hareket eden yüklü parçacığın doğrultusunu bozmaması için sahip olması gereken hızı sorulabilir.

15.Manyetizmadan üzerlerinden akım geçen tellerin birbirlerine uyguladıkları kuvvetlere göre öncüllü bir soru güzel olurdu.

16.Mıknatısın manyetik alan yönü ve buna göre hareket eden yüklü parçacıklardan bir soru olabilir.

16(2).İndüksiyon - Öz indüksiyon akımları

17.Manyetik alan içerisinde hareket eden BOBİN ve grafikli bir soru.

18.Ve tabiki BOBİN ve mıknatıslar. Mıknatıs hareketleriyle bobine bağlı lamba yanma durumları

19.ELEKTRİK DEVRE ELEMANLARI çok önemli kısım. Örneğin transistör tipleri, fotodirenç, LED , dİyot ve bunların şekilleri

20.Optikten kapalı kutu ve içerisindeki nedir soruları ÖSYM pek sever. Işının gidiş şekli verilir ve içerideki ne olabilir soruları

21.Optikte GÖZLÜK soruları önemli miyop-hipermetrop kavramları

22.Ses dalgası gözlemci-kaynak sorusu. Mesela gözlemci sabit kaynak yaklaşıyor kornaya basıyor gözlemcinin duyduğu sesin frekansı bunun formülü var bakmanızda fayda var.

23.Yay dalgası, kalından ince yaya geçiş ve sabit, açık uçtan dönüş birbirlerini sönümleme şekilleri önemli.

24.Yay dalgasında TİTREŞİM YÖNÜ sorulabilir.

25.Leğendeki su dalgalarının derinlik soruları önemli

26.Su dalgalarında FAZ FARKI soruları

27.Tek yarıkta girişim düzeneği sorulabilir.

28.Fotoelektrikte devre sorusu sorulabilir. Gelen fotonlu, kopan elektronları sorular

29.Rölativitede toplam enerji, kinetik enerji formüllerine dikkat edelim.

30.Cıva atomunun enerji düzeylerinde elektron ya da fotonlarla bombardıman edilen ve uyarılıp uyarılmadığını soran sorular önemli

31.Dört temel kuvveti bilmemizde fayda var

32.Yıldızlardan Yıldızsılarada PARALAKS ve KADİR soruları önemli

33.!!!! Wien Kayma Kuralı !!!

34.Yıldızların parlaklık dalga boyu grafiği ve bu yıldızların sıcaklıkları arasındaki kıyaslama

35.Yıldızların Dönüşme evrelerine de bir göz gezdirmenizde fayda var.

36.Isı iletim hızı formülüne de bakarsanız fena olmaz :)

37.TABİKİ Gaz basıncı

38.Dinamikten ve kondansatörden birer soru gelme ihtimali çook yüksek

39.Optikte FİLTRELER

40.Balmer paschen lyman serileri hakkında bilgi edinmekte fayda var

41. BOHR atom modeli !!!

ÇIKMIŞ LYS SORULARINI BULABİLİRSENİZ MUTLAKA BAKIN ÖZELLİKLE SON 3 YIL ÇOK ÖNEMLİ

Ben burada sözümü bitiriyorum.Umarım sonuna kadar okuyup dikkate almışsınızdır.Bunlar sadece naçizane bana ait fikirler.Sınavda herkese başarılar dilerim.

• Yararlı bilgiler, eline sağlık
  • D.Gallinari kullanıcısına yanıt
    Faydalı olabilmişsem ne mutlu bana
  • Iyi olmus dostum favoriye attim yatarken tek tek eksigim varmi diye bakcam bunlardan varsa kapatirim.
  • ZorbaHal kullanıcısına yanıt
    İnşallah faydasını görürsün
  • 41 tane var hocam,
    sınav zaten 30 soru
    İcinden eleseniz birazini.
  • imammmm İ kullanıcısına yanıt
    Emin ol elenmiş hali bu şekilde :) hiçbirini silmeye kıyamam benim için hepsi çıkma potansiyeline sahip sorular.
  • hocam bütün konuları koymuşsun ama
  • Konular biraz fazla görünebilir ama dikkat edersen nokta atışı ağırlıklı bir tahmin yaptım. Umarım faydalı olur
  • 4Evka 4 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sagolasin.
  • imammmm İ kullanıcısına yanıt
  • emegine saglik bencede cok iyi
  • Eyvallah
  • Faz farki mufredatta yok diye biliyorum.
  • Vespucci kullanıcısına yanıt
    ÖSYM'nin daha önce sorduğu bir kısım ama şuan müfredattan kaldırılmış olabilir.Uyarın için sağol.
  • Güzel yerlere değinmişsiniz hocam elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: mares626

Güzel yerlere değinmişsiniz hocam elinize sağlık
    Arkadaşlar aklıma geldikçe buraya yazacağım : NÜKLEER SANTRAL SOĞUTMA SİSTEMİ'ne de eğer vaktiniz varsa bi göz gerdirin derim.Aklınıza takılan soruları özelden yazabilirsiniz, herkesle ilgileneceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Evka

Arkadaşlar aklıma geldikçe buraya yazacağım : NÜKLEER SANTRAL SOĞUTMA SİSTEMİ'ne de eğer vaktiniz varsa bi göz gerdirin derim.Aklınıza takılan soruları özelden yazabilirsiniz, herkesle ilgileneceğim.

Alıntıları Göster
    Trasistörlerde EMİTER KOLLEKTÖR ve BEYZ kavramlarına dikkat etmekte yarar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Evka

Trasistörlerde EMİTER KOLLEKTÖR ve BEYZ kavramlarına dikkat etmekte yarar var.

Alıntıları Göster
    sağolasın dostum çok iyi olmuş

• Umarım faydalı olur
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.