19” - 20” jant takımını lastikli veya lastiksiz şekilde satmayı düşünen olursa değerlendirebilirim aracıma yeni jant bakıyorum. |
2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU= (724. sayfa)
-
-
Bu uygulamayı bakım fiyatlarını dengelemek amacıyla birkaç yıldır yapıyorlar hocam. Saydığınız kalemler 2 bakımda bir değişiyor. Fakat araç sağlığı için iyi bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Kendiniz belirtirseniz yine değiştiriyorlar. Polen filtresi değişirseniz de parça kodu 669’la biten antibakteriyel filtreyi tavsiye ederim.
-
tiggo 7 pro ve omoda 5 gerçeği var maalesef...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çinliler piyasayı düşürüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba. Aracım 2108 dsg highline bakım zamanı geldi. Araç 57 binde. Servis şanzıman yağı değişimi fren hidrolik değişimi be motor yağ bakımı için 10500₺ fiyat verdi. Sizce fiyat nasıl? Bide 57 binde şanzıman yağı değişimi gerekli mi arkadaşlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Normalde de 60 binde değişiyor diye biliyorum zaten hocam, bence değiştirin. Fren hidroliğini de 2 senede bir değiştirmek iyi olur zaten pahalı bir işlem değil.
Teşekkür ederim.
-
60 bin bakımında bujiler de değişiyor.
Ya ben bu işten bir şey anlamadım. Bende de 2019 1.5 tiguan var. 60 bin bakımına gircem. Bana da yetkili servis şanzıman yağı ömürlük bir sıkıntı olursa değişir diyor. Bazı servisler 60 binde değiştiriyormuş. Ne yapacağız şimdi? Yağ, yağ filtresi, conta, bujiler değişecek dediler Eskişehir Asil’den. 7 bin küsür tutuyor. Şanzıman yağı işini ne yapacağız anlamadım bu işi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstf_ogrtmn -- 16 Aralık 2023; 17:35:11 >
Hocam öncelikle telefonunuza Volkswagenim uygulamasını indirip üyelik oluşturup sisteme aracınızı kaydederseniz, aracın yaşına göre indirim oluyor. Sizin araca en az bi 15% oluyor sanırım. Zaten uygulamadan oranlar görülüyor diye hatırlıyorum.
Bunun haricinde anladığım kadarıyla aracınız manuel servis o yüzden böyle söylüyor. Çünkü DSG için her 60 bin km’de sistem kendisi değişim veriyor.
Yakınımın kullandığı. 2008 model bi polomuz var araç otomatik vites henüz 67 bin km’de. Geçenlerde geniş kapsamlı bi bakım için aracı yetkili servise götürdüm. Şanzıman yağını ne kadar ısrar etsem de bu model araçların yağı ömürlük dediler değiştiremedim.
Bu tarz durumlarda başka servislere danışmakta fayda var bence.
Bunun haricinde aracınızı teslim etmeden ekonomi seri parça kullanılmamasını belirtin derim. Polen filtresi, balata, akü, silecek ve sanırım bazı motorlarda buji’lerde olabiliyor.
Bu konuyu herkes bilmiyor, parça fiyatı biraz daha ucuz oluyor ama kalitesiz ve daha kısa ömürlü oluyor. Bunların parça kodu JZW ile başlamakta. Serviste aracı teslim ederken belirtirseniz kullanmazlar. Yalnızca silecek suyu tek alternatif olduğu için o mecburen ekonomi serisi oluyor.
-
Ara ara 80-100km/h arasında ön cam kelebek camları hizasından araçta rüzgarımsı ses oluyor?Bu normal mi?
2023 tiguan
Normal, daha doğrusu bildiğim kadarıyla tiguanlarda olan bir durum. Yapacak bişey yok. Sanırım aynanın yapısından veya yerinden kaynaklı bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 20 Aralık 2023; 8:33:24 >
Csuvların geneli mi böyle hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelordof -- 20 Aralık 2023; 10:20:29 >
Bilemiyorum, aracın yüksek olmasıyla ilgili bir durummu
Bende o ses olmuyor.
Multimedya için ekran koruyucu kullanıyor musunuz? Gerek var mı?
Ben kullanıyorum. Kullanmanızı tavsiye ederim.
Tamam sağolun.
Merhaba 2023 Tiguan aracımda kalkarken hemen ilk kalkışta daha ikiye bile atmadan bir tık sesi geliyor
Vitesten gelmiyor ondan eminim dsg değil .
Sanki gaza basarken çok hafif bir boşluk var da o geçince tık sesi yapıyor ve hareketleniyor
Normaldir belki ama daha önceki araclarimda yoktu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X