Şimdi Ara

2016 Renault Talisman (ANA KONU) (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.236
Cevap
50
Favori
286.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ah güzel istanbul

emin ol değecek hocam
    artık sıralama şöyle olacak
    talisman
    passat
    insignia( opel 160 lık motoru getirirse passatın yerini alabilir)
    mondeo
    vs..

Sıralama değişmez bence.

Vw çok iyi ya da çok çok güzel olduğu için satmıyor. Doğuş grubu neredeyse bütün büyük şirketlere bu markayı çok büyük indirimlerle veriyor.

Benzer şeyi Fiat' da yapıyor. Ford yapıyordu, bir dönem Hyundai çok fazla yapıyordu hepsi de rölantiye aldılar. Renault da Nissan QQ ve kendi
    modeli symbol de yapıyor.

Yani özetle çok satması kaliteli olduğunu göstermeyeceği gibi az satması da kalitesiz olduğunu göstermez. Vw passat'ın her tarafta zibil gibi olması sadece Doğuş'un başarısıdır, gücüdür. Doğuş karlı görsün, 3 sene sonra Süper B Passat'tan daha kaliteli, Mercedes ayarında diyen kullanıcılar görürüz

• Klasik bir laf vardır ağzı olan konuşuyor derler.burada da aynen öyle olmuş.

1870 YILINDA LOUIS RENAULT tarafindan kurulup ilk aracini babasinin evlerinin yaninda kurduğu kuçük atölyesinde kendi elleriyle yapan makina mühendisligi meraklisi LOUIS RENAULT... TÜRKİYE PAZARINA 1967 de RENAULT 12 ile girdi... RENAULT 145 YILLIK marka ayrica dunyadaki ilk gp yi LOUIS RENAULT la kazanan RENAULT... dunyada MOTORSPORLARINDA her alaninda var olup sayisiz BAŞARILAR elde eden dunyanin her kitasinda fabrikalari olup milyonlarca işci çalistiran global bi marka olan RENAULT NISSANin DACIAnin LADAnin SAMSUNGMOTORSun MAHINDRAMOTORSun % 100 sahibi. Ayrica MERCEDESinde %15 hissesinin sahibidir... Ayrıca ortalıkta renault motorlu cla mersedes ler dolaşıyor mersedes firmasında sizler kadar otomobilden anlayan insan yok galiba.Boş boş konuşmayı bırakında bilginiz varsa konuşun yoksa susun da . . . sansınlar.
  • benim anlamadığım renault'a neden böyle teneke ya da sorunlu bir araç muamelesi yapıldığı..

renault deyince aklınıza toros geliyorsa o yıllar önceydi artık o araçlar yok ki . velev ki torostan değerledirelim torosun sattığı yıllarda rakiplerine göre en tutulan araç olması zamanın piyasısında Türkiye şartlarına en uygun ve her ihtiyaca cevap vermesidir.
    artı herkesin elbet akrabasında veya bir tanıdığında bu araç vardı hala çoğu sektörde bu araçlar kullanılıyor.
    sembolle değerlendireceksiniz sembolun asıl mantığı hizmet aracı olmasıydı 2000 lerin başında şirket arabası sınıfı pek oturmamıştı daha sonra böyle bir piyasa oluştuğunda sembol hemen yer edindi hala bir çok şirket tarafından çeşitli sebeplerle alınmaya da devam ediyor. ( filo indirimi vs)
    yani kısacası renault parça sorunu olmayan kronik sorunu genel olarak olmayan bir araç güvenlik konusunda da çoğu marka ile aynı derecelere sahip.

Yakıt konusunda ise dci motorun hesaplı olması ve dayanıklı olması konusunda hemfikir.
    bence bu kadar eleştirinin asıl nedeni bence sınıfında iddaali bir şekilde gelmesi ve bunun birilerini korkutması.. Talisman bir latitude olacağını sanmıyorum ki latitude de öyle yabana atılacak bir araç değil (performans hariç ) latitude satmadıysa bunu sebebi kötü olduğundan değil ön yargı olmasındandı.

• " benim anlamadığım renault'a neden böyle teneke ya da sorunlu bir araç muamelesi yapıldığı.. "

Birçok arabası ncap testinden başarılı,dizel motor konusun da alternatifi yok gibi, fransız olmayan avrupalı üreticilerin araçlarına göre daha zengin donanımı daha uygun fiyata sunması (Kadjar dan umutluydum ama dizeli QQ kadar pahalı ama paket full, daha sayılabilecek bir sürü aklı başın da nedenleri konuşmak yerine
    mızmızlanan çocuklar Formula 1, Mercedes'e motor veriyor , şurada hissedar, Nissan'la ortak gibi yönleriyle "MARKA GÜCÜNÜ" ispat etmeye çalıştıkları için ve bunu yaparken Alman malı araçları yerden yere vurmaları yüzünden "teneke" muamelesi görüyor
    şüphesiz ki görmeye de devam edecek.

İşine gelmeyenler de yok kullandınmı, yok c sınıfı araç kullanıp d ile ne konuşursun, Latitude "E" sınıfı bu tarz söylemlerle haklı olduğunu ispat etmeye çalışıyor tam tersi tepki alması da kaçınılmaz olmakta.

Latitude ye haksızlık yapmak doğru değilse de özgün bir tasarımı yoktu, adı Laguna ,Safrane değildi, ve fiyatı çok pahalı. Talisman 100 bin li rakamları zorlaması tüketici için hiç de iyi olmaz. Araç istediği kadar iyi olsun farketmez. Reno logosu,ön konsolu kendine has tasarımı, cins isimleriyle öylesine bütünleşmiş ki bunu değiştirebilmek için eski çizgisinden biraz çıkması gerekli.

Şimdi bu tarz konuşunca da eksi basanlar hiçbirşeye tahammül edemeyenler. Adam Passat'a Avrupanın eşşeği derken e kusura bakma da Reno nun tüm araçları Türkiyenin eşşeği deme hakkı doğurur. Volvo-Audi ile kıyas yapıp yemeyince VW e çatıyor. Esasın da en büyük rakip de o. ALMAN malı marka avantajını yıkabilmesi için Reno nun FRANSIZ lığın dan az biraz kurtulması gerekmez mi?

Bunları söylemek suç mu? Eleştirilemez mi? Önce ki mesajlar da logonun ön konsolun eleştirilmesini hakaret algılıyorlar. Hadi bunu geçelim. İsimlendirmeden dert yanan arkadaşlar haksızlar mı? İstiyorlar ki en az alman üreticiler kadar bir saygın marka değerine kavuşsun.

Hala LOGO nun büyüklüğüne karşı AUDI den örnek verenler var işte bu eksileri basanların çoğu bu kafa da.
    Orada ki eleştiri yi anlayamamak için at gözlüğü takmak yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 9 Temmuz 2015; 3:09:44 >

• Fiyat olarak kaçtan giricek ülkeye acaba bilen varmı ? Araç hoşuma gitti
  • Cidden millette iyi karın ağrısı yaptı bu Talisman
  • Benim tahminim 1.5 110 edc exu.+ paketler 125 bin civarında olur. 150 lik benzinli otomatik tam dolu 110 bin civarı olursa alınır. Tabi kadjar 115 bin iken talisman ı 120 ye verirlermi oda meçhul.
  • yok hocam naptın sende ya öyle bir fiyat konarsa anca shomroom sahipleri alır vel satis gibi
  • Olacaklar az cok belli. Benzinliler gelmez. Cunku 1618cc. Otv ye takilir. 130 hp dizel manuel gelir zaten otomatik uygulamadi renault bu motora. 160lik da otomatik zaten. Fena degil bence.fiyatlari asagi yukari ayni olsa da Geberik 1.6 tdi passata vereceğime bunu alirim 380nm torkun tadini cikaririm. En azindan piyasada da az olur. Eminim ki bunun en dolusunu passata uygulamaya kalksan 155-160 binden asagi binemezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aracı çok beğendim. Kadjar'ı eleştirmiş olduğum ince işçilik noktasında resimlerden gördüğüm kadarıyla oldukça iyi.
    Passat'a, Volvo'ya vs. benzeten arkadaşlar için söylüyorum. Sonuçta bunu ben tasarlamadım, çalınmış olsa bile bence sakıncası yok. Güzel ve sıkıcı olmayan bir kombinasyon olmuş :)
    Ayrıca benzemese ve beğenmeseniz konsol şunun gibi olsa, göstergeler bunun gibi olsa diyeceğiniz için yorumlarınızın dikkatte alınmaması gerektiği kanaatindeyim.
    Fiyat olarak 1.6 DSG Highline Passat 130 bin civarında olduğunu düşünürsek en full versiyonunun lansman fiyatı olarak 115-120 civarında olacağını düşünüyorum. Ancak henüz avrupa fiyatıda belli olmadığından yanılma ihtimalim yüksek.
  • Bu sefer daha güzel. En azından saf sedan. Ancak arkası gene biraz emanet duruyor. Sanki hb araç sonradan sedan olmuş gibi gene. İç mekanda kullanılan mat ahşap detaylar ders niteliğinde. Neden şu ahşap kaplamayı parlak yaparlar anlamıyorum şu hali varken. Onun dışında pek albenisi yok.

Laguna isminin kalkmasına üzüldüm. Sürekli isim değiştirdikçe (çünkü piyasaya oturtamıyorlar bir türlü). Kült bir araç efsane bir araç olamayacak.
    Opel senelerin efanesi olmuş oturmuş vectra ismini gitti insignia ile değiştirdi. Şimdi de aynısını renault yapıyor.
  • Su aracin tasarimini begenmeyenler asagidaki linke tiklasinlar bence :)

Kampanya var sanirim

http://www.dunyagoz.com/tr/iletisim/randevu-al

• daha nasıl bir tasarım olabilir ki anlamadım adamlar güzel yapmış işte
  • Dh konuşur reno yapar.

• Biz en mantıklısını yapana kadar en mantıklısı bu ...
    Renault :))

• Bu Talisman'ın ilk tanıtımı yapıldığındaki halini hatırlıyorum, pek güzel değildi. Piyasaya çıktı mı, sanki hiç çıkmadı. Şimdi bunu cidden iyi geliştirmişler. Renault' u tebrik etmek lazım. Tek beğenmediğim yeri direksiyon simidi oldu, çok eski tip kalmış bu tasarıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bombar Dıman -- 10 Temmuz 2015; 0:33:43 >
  • aracı beğendim lakin şu logoyu biraz küçük yapsalarmış iyiydi
    Aynı segment diye yazıyorum CİTROEN C5 artık üretilmeyecek diye bir haber duydum doğru mu ?
  • Bizim her turlu japon aracimiz oldu. Hatta su anda yeni mazda 3 sahibiyim. Yemin ediyorum Yol tutus haricinde herseyiyle eski megane 3ümü ariyorum.

• Selamlar bende aracı görünce birşeyler karalyım istedim

Araç dıştan çok güzel gözüküyor iç görünüşte güzel ama keşke bu ekran yan konsaymış dahamı güzel olurmuş ne gerçi araca binmeden bilemeyiz ama resimde göründüğü kadarıyla şık durmuyo birde bu ekranda multimedya eğlence işleri olursa güzel olur
    araca henüz kimse binmemiş daha başka yorum yapmak boş olur sanırım

birde bu passatla kıyaslama olayında neden birbirine giriyo insanlar anlamıyorum ülkemiz piyasasında d sınıfı araçların en gözdesi en ideali passat e haliyle bu sınıfta çıkan her araç ilk olarak passatla kıyaslanacak arkadşalar markacılık yapmak bize bişey kazandırmaz keşke hepimiz daha bilinçli olsakta şu araç fiyatlarına ortak bi tepki koyabilsek akılalmaz paralara araç alıyoruz araba almak hayatımızdaki en büyük olaylardna biri haline geliyor batıda durum böyle değil bize nazaran daha önemsiz bir yer tutuyo araç işi

herneyse kırmayın birbirinizi şu mübarek günde araba çıksın alanlar tecrübelerini inceleyenler yorumlarını paylaşır ve bu sınıfta bir seçeneğimiz daha olmuş olur

• fiyat ne olucak acaba?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.