Şimdi Ara

2016 seat leon aşırı yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
14.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Motor nasil
    Memnumusun kardes ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nanoona N kullanıcısına yanıt
    Çekişi ivmelenmesi gerçekten güzel zatem turbo olduğu için atmosferik araçlardan çok saha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Kimseyi inandırmak gibi bir amacım yok, nasıl anlarsanız anlayın, adam gibi doğru Düzgün kullanılınca aşağı yukarı bu kadar yakıyor. Leon'da yarım litre fazla yaksın. Ayrıca yeni çalıştırınca 20 km ortalama hızda 8li değerler gayet normal. 1.6 tdi octavia ile 15-20li hızlarda yani şehiriçi 6.5 7 yakıyorum. Hız 35lere çıkınca 5- 5.5 arası oluyor tüketimi.

Zira araba demediğin 1.2 TSI Ibiza chipliyken Ne c180leri, ne 520i'leri ve de yeni x5leri çok fena üzüyor.

Diğerleri belki kabul edilebilir ama X5

• talharo123 T kullanıcısına yanıt
    Ben tamamen şehiriçi kullanım demiyorum ki sana, karma kullanım diyorum. Şehiriçi sıkışık trafikte dediğin değerler kadar yakıyor zaten ama bu araçlar her daim şehiriçi kullanılmıyor. O araç Sahiplerinin bazıları camı açıp el edip soruyor ne var o arabada nasıl gidiyor öyle diye, demekki umursuyorlar, şaşırıyorlar. İşiniz gücünüz muhalefet, karşı çıkmak. Kanıtlarla konuşuyorum.

Bu mesaja eklenen görseller:

2016 seat leon aşırı yakıt tüketimi

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni X5ler, 2.0 litre 218 beygir ağırlıkta 2250 kg civarında.

Teknik verileri aşağıda 0-160ı 24.2 saniye, Ibiza chipli 125 bg iken 23 snde 0dan 160a çıkıyor. 1090 kg 125 beygir. Ibizanın daha önce hızlanma videosunu atmıştım sizinde yorumunuz vardı o konuda hatırlarsanız.

http://www.zeperfs.com/en/fiche5554-bmw-x5-25d-xdrive.htm

• 18-19 km hızda 7-8 litre yakan 1400kg lik 110 dci bana herşeyi anlatıyor.

Gerçek İst. Trafiğinde 110 luk tsi leon 10 litre yakıyor. Tdi ise ağırlıktsn dolayı 7 litre civarı ancak yakar.

Yok mu şöyle babayiğit 18-19km/h hızda ve 500 km üstü ort. Menzilde leon tsi in yakıt değerlerini atsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juke sero -- 3 Temmuz 2016; 22:00:16 >
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde tüketimi düşermem için ne önerirsiniz birde sıfır aracın tüketimi zamanla düşermi

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuz123456789

Hocam benimde tüketimi düşermem için ne önerirsiniz birde sıfır aracın tüketimi zamanla düşermi

Zamanla bir miktar daha düşer hocam ama sürekli şehiriçi trafikteyseniz ve İstanbuldaysanız 8 9lu değerleri görebilmek gayet mümkün. Ona pek yapabilecek birşey yok. Vites atarken 2.000 devirde atın, şehirdışı bir yere gidiyorsanız en son viteste ideal bir hızdayken tüketimi sıfırlayın o zaman Menzil hemen düşmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Hocam yeni X5ler, 2.0 litre 218 beygir ağırlıkta 2250 kg civarında.

Teknik verileri aşağıda 0-160ı 24.2 saniye, Ibiza chipli 125 bg iken 23 snde 0dan 160a çıkıyor. 1090 kg 125 beygir. Ibizanın daha önce hızlanma videosunu atmıştım sizinde yorumunuz vardı o konuda hatırlarsanız.

http://www.zeperfs.com/en/fiche5554-bmw-x5-25d-xdrive.htm

Doğrudur, bir kez X5 e binmiştim 4.4 yada 4.8 di. Gaza basınca sırt ağrıtıyordu.

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuz123456789

Anladım hocam bakalım
    2 Ay önce Leon Fr 150bg ACT motor aldım. 10bin km oldu. Benim değerlerim seninkinden düşük.

İlk aldığım zamanlar bende rahat 10 litreyi buldum depo ortalaması olarak ancak çok gaza bastım hevesi atalım diye. Arabalar zaten ilk belli bir kilometrede normal değerlerinden fazla yakar.

Şuan dikkatli kullanırsam şehir içi 7 enfazla 8 litre şehir dışına bir kere çıktım 120 ile gidince 5.5e kadar düşüyor. Uzun ortalamada şuan 8.5 litrede tabi içinde 230 gördüğüm gaza abandığım zamanlarda var.

Acelen olmadığı zaman ve çok hızlı gitmek istemediğin zaman devrinde kullan 7.5i geçmezsin.
  • Arkadaşlar bu tüketim olayları tartışması bitmez. Boşuna uğraşmayın. Rekor tüketimlerinizi de burada ortalmaymış gibi paylaşıp hem kendinizi hem diğer insanları kandırmayın.
    Kia sportage ile şehir dışı 70 e sabitledim düz yolda 5.5 litre tüketim çıkardı. Şimdi ben bunu şehir dışı 5.5 yakıyor desem olur mu. Ayıp ayıp yapmayın böyle şeyler.

• Millet ne kadar seviyor iskembeden sallamayi. Yok istanbul da 10 litre yakarmış falan. Bilmeyen insan niye neden sallayıp durur ki. İstanbul şehir içi 20 km ile 7.2 ortalamam var. Şehir dışı sayarsaniz şayet tamamı e5 den bursaya gidip geldim 5.5 litre de onu gösterdi. Bu arabanın canını çıkar 8.5 tan fazla yakmaz. Dağ bayır bir yerde oturuyorsan başka.

• Şu sistemi kullanmayın lütfen usta şoför o değere bakmaz. Gider fuller deposunu 100 km gezer sonra yine gidip aynı yerden fuller çıkan sonuç doğru olandır.

• Konuyu açan 9 litrenin altına düşmüyor diyor sen canını çıkar 8.5 üstünde yakmaz diyorsun hanginizin dediği doğru?

Canını çıkarsan dahi 8.5 üstüne nasıl çıkmıyor Seat hız limitleyicinin farklı bir versiyonu olarak tüketim limitleyici mi kullanıyor?
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Yine mi sen? Her tsi motor tüketim konusunda olduğu gibi. Sana daha önceki konularda fotoğraf attigimi hatırlıyorum. İsteyen olursa yine atarım fotoyu sorun değil.
    Ama senin amacını çözemedim ben? Benim yalan söylediğimi ortaya çıkarma gibi bi derdin var galiba? Eğer öyle ise boşa uğraşma bence, her türlü ispatimi yaparım sana. Telefonda yakıt hesaplama programım da var, istersen geçmiş kayıtların ss ini atayım? Senle uğraşmaya değmez ama yine de her türlü delil, foto, yakıt fişi gösterebilirim sırf sen mutlu ol diye.
    8.5 üstüne çıkmaz evet devrin sürekli 5000 6000 dolayında olmadığı sürece. Ağır trafik koşullarını tabii ki katmadim zira dizeller bile 8 litreleri görebiliyor bu durumda.
    Bir daha alıntı yada cevap yazmazsan memnun edersin beni.

• Yalan söylediğini iddia etmiyorum. Ancak "canını çıkarsan 8.5 üstünde yakmaz" fazla abartılı bir tabir ki zaten konuyu açan üye 9 litrenin altına düşememekten yakınıyor. İdeal şartlarda her benzinli aracın yakacağı değerler aşağı yukarı bellidir ama senin tabirin ile arabanın canını çıkarırsan 10-15 litreleri görmek hiçte zor olmaz. Arabaların yakabileceği standart bir değer ya da üst limit yoktur. Kullanım koşulları ve güzergaha göre çok farklı sonuçlar elde edilebilir.

Burası forum sonuçta insanları yanıltacak şeyler yazarsan cevapta yazarım alıntı da yaparım çünkü forumun amacı budur.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Yanıltıcı hiç bir şey söylemedim ben. Amaç tüketimi tavan yaptırmaksa 15 değil 20 bile görür o ayrı. 1. Viteste git 100 km olsun sana 20 litre. İstanbul un trafiğini anlatmaya gerek yok ayrıca güzergahımda 13 tane ışık mevcut. Ben 7.2 değerini görüyorsam 9 10 litreler kasıtlı olmadıkça çok çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Konuyu açan 9 litrenin altına düşmüyor diyor sen canını çıkar 8.5 üstünde yakmaz diyorsun hanginizin dediği doğru?

Canını çıkarsan dahi 8.5 üstüne nasıl çıkmıyor Seat hız limitleyicinin farklı bir versiyonu olarak tüketim limitleyici mi kullanıyor?

konuyu acan arkadas araba kullanmayi bilmiyor

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Araba kullanmayı bilmiyor demişsiniz keşke diğer mesajlarımıda okusaydınız uzun yolda 4.6 litreye kadar düştü tüketim şehir içindede ortalama 8 litre civarı tüketim var araç ise 980 kmye geldi uzun yolu bayramda istanbul yalova arası yaptım bundan sonra diğer mesajları okumadan yorum yapmamanızı tavsiye ederim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.