Şimdi Ara

2016 seat leon aşırı yakıt tüketimi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
14.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baba0392

Cebinizden çıkan yakıt parası anlık ya da kısa süreli şehir içi tüketime göre mi çıkıyor ? Yoksa uzun süreli yakıt ortalamasına göre mi ? Cevap burda yatıyor. Şehir içi kilit trafik verilerini baz almak akıl mantık alır bir iş değil.

Tabiki cepten çıkan para uzun süreli tüketime göre hesaplanıyor, fakat ankarada oturanla istanbulda oturan kişinin uzun süreli tüketimi aynımı?
    Tabiki değil, yani insanlar aracın yakıt tüketimini hesaplamaya çalışırken veya araçların tüketimini karşılaştırırken İstanbul dur-kalk trafiğe göre kıyaslıyor. Yoksa herkesin trafiği farklı. Bu arada arkadaşım ankara içinde atmosferik araçla ortalama 7 litre civarı Lpg yakıyor, hemde sizin söylediğiniz gibi son 3-5 bin ortalaması bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Cebinizden çıkan yakıt parası anlık ya da kısa süreli şehir içi tüketime göre mi çıkıyor ? Yoksa uzun süreli yakıt ortalamasına göre mi ? Cevap burda yatıyor. Şehir içi kilit trafik verilerini baz almak akıl mantık alır bir iş değil.

Bir yılda kaç kez uzun yola çıkıyorsunuz ?
    Adam 1500km ortalam koyuyor 1000i şehir dışı gerisi karma.
    Ki bu ortalamayı koyan senede totalde 2000km şehir dışı yapıyor sallıyorum.15000km de 2000km nin etkisi olur mu sence ?
    Bu tamamen kullanım senaryosuna göre değişiyor.O yüzden burdaki değerlerin hiçbir anlamı yok.Ben karma tüketimi 5.6lt olarak koyabilirim ? Bu 1500km lik ortalamaysa 1000km şehir içi(Tekirdağ),gerisi şehir dışı desem İstanbuldaki adam için bunun bir anlamı var mı ?İstanbul şehir içi trafiğine maruz kalan adamın aynı km lerdeki ortalaması 7litrenin altında olmayacaktır.Kimse kimseyi kandırmasın.İstanbul şehir içine girildiğinde dizeller bile 9 litre yakıyor.Ben c180 ile 2km lik mesafeyi 45dk mesafede gittim ve ortalamam 20lt idi.Önemi var mı tabiki yok.Burda leonun yaktığı yakıt normal.Ben 6lt ortalamayla geziyorum tsi ile diyip işi şova dönüştürmeye de gerek yok.Çünkü emin ol rakiplerin de aynı kullanımla senden fazla yakmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    Usta tamam da Muğla'da oturan da İstanbul'a göre hesaplıyor, Erzurum'da oturan da, Sinop'da oturan da.

Hayatımın 3 te biri geride kaldı, İstanbul'da o cehennem trafiğin içinde nasıl hayatta kalıyorlar hala anlamış değilim

• quote:

Arkadaşlar siz hala TSI motoru anlayamamışsınız.

Bakınız. Yaşadığım şehir Ankara. Trafik var mı var, elbette İstanbul kadar değil. Ama var. 1 yıldır Leon kullanıyorum.

5000 km'lik ( uzun süre verisi 5000 km de bir sıfırlar ) uzun süreli ortalamada ( sürekli Ankara içinde ) hiçbir zaman 7 litre görmedim. 6.7 6.8 lt/100 km dolaylarında gidiyor.

Olması gereken de bu zaten. Sürekli dur kalk trafik demek, olağandışı durum demek hiçbir motor üreticisi 1 saat kilitlenmiş trafikte az yakacak bir araba üretemez fizik kanunlarına aykırı.

Örnek vermek gerekirse.

Uzun Süreli Ortalama: 6.6 lt

45 dk kilitli trafik: 9.9 lt

Bu mesaja eklenen görseller:

2016 seat leon aşırı yakıt tüketimi 2016 seat leon aşırı yakıt tüketimi

Peki biz bunların hangisini baz alacağız ? Yakıta yaptığınız toplam harcama yine uzun süreli ortalama üzerinden oluyor. Anlamsız bir şekilde kilitli trafikte elde edilen verileri baz almak çok saçma ve hiçbir önemi yok.

Hocam benim yaşadığım yer olan Nazilli'de şehir içi ortalama hız 14-16 km arasında. 1 ay boyunca şehir dışına çıkmayın sürekli bu ortalama hızda araç kullanıyorsunuz. Şehir içi ortalama tüketimim yazın 9.0-10.0 litre arasında kışın ise 11-13 litre arasında dolaşıyor. Zaten aynı ortalama hızda sizin aracınızda 9.9 litre gösteriyor. Yani Ankara yerine trafiği daha kötü olan bir yerde yaşasaydınız ne kadar az yakmaya uğraşsanızda 9 litrenin altını göremezdiniz. Ankara'nın trafiği oldukça akıcı hatta Türkiye'nin belki en rahat trafiği ama diğer şehirlerde durum çok farklı.

• HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Ne burada sizleri kandırmaya çalışacak kadar, ne şehirdışı tüketimi şehir içi diye koyacak kadar, ne tsi motoru babamın yadigarıymış gibi koruyacak kadar ne de sizlere şov yapacak kadar zamanım ne de isteğim var.

Ben uzun süreli 6.6 lt ve kilit trafik 9.9 lt koymuşum. Bunun yorumunu sizlere bırakmışım. Başka da bi lafım yok.

Ben arabayı alıcam sürekli satana kadar trafiğin içinde olacağım diyen birisi varsa zaten ona dünyada hiçkimsenin yapacağı bi şey yok. Ama ben alacağım günlük kullanımda hem performanslı hem uygun yakıt tüketimli araba istiyorum diyen varsa TSI gözüm kapalı öneririm.

• TSI, kullanıma göre çok çok değişkenlik gösteren bir yapıya sahip bunu herkes anladı herhalde, son 1000 km'nin ortalaması şu şekilde mesela ;
     2016 seat leon aşırı yakıt tüketimi
    Ama bu ort. hızla 9 lt yaktığım da oluyor klima açıp biraz daha sert kalkarsam.

• 20-22km ortalama hızlar için 8-9lt(hatta 10lt) yakması mormaldir, her araç için benzer tüketim çıkabilir şaşmamak gerek.

Kişi; Bulunduğu şehir/güzergah/trafik durumu/yakaladığı ort. hız/kullanım şekli ve alışkanlıkları vs. gibi durumları gözden geçirmesi ve ona göre karar vermesi gerek. Başkalarının(özellikle başka şehir) yakaladığı tüketim değerlerini baz almak yanlışı verecektir.

Benim ort. hızım şu anda 25km, 1.2tsı aracım olsa sakin kullanımın ile 7.5lt gibi yakardım diye düşünüyorum.

• quote:

Usta tamam da Muğla'da oturan da İstanbul'a göre hesaplıyor, Erzurum'da oturan da, Sinop'da oturan da.

Hayatımın 3 te biri geride kaldı, İstanbul'da o cehennem trafiğin içinde nasıl hayatta kalıyorlar hala anlamış değilim

Araçların şehir içi yakıtını hesaplamak ve karşılaştırmak için istanbulu örnek veriyor herkes. Sıkıntı burda. Çünkü heryerin trafiği farklı olduğu gibi aynı şehir içinde farklı güzergahlarda bile tüketim artıyor. Şahsi fikrim ve görüşüm; yeni nesil araçlar benzer tüketim gösteriyor aralarındaki fark kullanıma bağlı değişiyor. Tabi bu söylediğimde vites sistemini saymıyorum, çünkü eski nesil tam otomatiklerle yeni nesil otomatikler arası fark çok fazla olabiliyor. Sadede gelirsek bizim asıl sorunumuz benzinin fazlasıyla pahalı olması, bizde burda birbirimizi üzüyoruz ancak.
    İstanbula gelirsek, bende dahil her adam yaşamayaz istanbulda, güzel şehir ama büyük sabır lazım. Sanırım ben istanbulda kafayı yerim. Tabi bunda ankara gibi bir yerin trafiğine alışmış olup, şuanda küçük biryerde yaşamamın etkisi büyük.

• 2016 1.2 tsi 90 hp Polom var. 5000 km de. Tamamı şehir içi ve kısa mesafe, daimi dur kalk, ışıklı güzergahta işe gidip geliyoruz. Bazen motor tam ısınmadan gideceğimiz yere varıyoruz. Şu an ortalama 6.9 - 7.0 yakıyor. Soğuk iken devirli kullanırsam 7.4 - 7.6 bandında yakıyor. Yakmıyor diyenler hikaye yazıyor.
    Ancak, köye gidiyoruz 15 km lik bir yol dur kalkı yok, düz, orada hemen 6 - 6,2 civarlarında yakıyor.
    Komple uzun yolda (tamamen otoban Bolu-Kırklareli , İstanbulda trafik garanti tabi) 5.3 - 5.4 yakıyor.
    Leon'un da 9-10 yakması birazcık fazla geldi. Ortalama 1.2 tsi golf'ün genel şehir içi kullanımda 30-32 krş ile gezdiğini yakın arkadaşımdan biliyorum. Zamanla yakıt düşecektir, pilotajda önemli tabi. Atmosferik gibi yüksek devirler yerine uygun vites aralıkları ile yakıt sarfiyatınız azalacaktır.
  • Tsi motorda kulanim önemli. Aniden gaza abanilmayacak ve Vites attıktan sonra vites yükseltme işlemi için hızlanma yoksa 1500-1600 devirde kullanılacak. Yoksa sabit vitesle giderken atmosferik gibi 2.500-3.000 devir çevirirsen kendini parcala yine 10 litre altına dusemezsin.

Kendi son depomu ve uzun süreli kullanımı ekliyorum. Fotoğrafları dün cektim

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

Tsi motorda kulanim önemli. Aniden gaza abanilmayacak ve Vites attıktan sonra vites yükseltme işlemi için hızlanma yoksa 1500-1600 devirde kullanılacak. Yoksa sabit vitesle giderken atmosferik gibi 2.500-3.000 devir çevirirsen kendini parcala yine 10 litre altına dusemezsin.

Kendi son depomu ve uzun süreli kullanımı ekliyorum. Fotoğrafları dün cektim

Tamam çok yakmışta bu koşullarda daha az yakan benzinli araçlar hangileri ?

• Yaris cvt 1.33 atmosferik içi dışı full şehir dışı 100-110 sabit klima açık 5.2lt yaktı Antalya Konya arası Konya şehir içi dahil. Nerde kaldı turbo nun avantajı? Hani atmosferik içerdi? Şehir içindede 7lt yakıyor kısa nesafe kullanım yer yer performanslı kullanıma rağmen...

• macropolo kullanıcısına yanıt
    Yav.

1.33 25 beygir 45 kilo araba da az yaksın bir zahmet hayret bir şey ya

• quote:

Yav.

1.33 25 beygir 45 kilo araba da az yaksın bir zahmet hayret bir şey ya

1.33 100hp 1130kg araç ibizayla aynı sınıf değil mi? Ben mi yanlış biliyorum? "Yav"?

• quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

Yaris cvt 1.33 atmosferik içi dışı full şehir dışı 100-110 sabit klima açık 5.2lt yaktı Antalya Konya arası Konya şehir içi dahil. Nerde kaldı turbo nun avantajı? Hani atmosferik içerdi? Şehir içindede 7lt yakıyor kısa nesafe kullanım yer yer performanslı kullanıma rağmen...

2015 yaris cvt 100-110 aynen senin gibi yaklaşık 800 km 5.4lt yaktı. bilgi olsun diye yazıyorum. ch-r ye geçeceğim. umarım yarisi aramam.

Not: cam tavan var 1145 kg aracım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mario gomeeeeeez -- 22 Eylül 2016; 13:29:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mario gomeeeeeez

quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

Yaris cvt 1.33 atmosferik içi dışı full şehir dışı 100-110 sabit klima açık 5.2lt yaktı Antalya Konya arası Konya şehir içi dahil. Nerde kaldı turbo nun avantajı? Hani atmosferik içerdi? Şehir içindede 7lt yakıyor kısa nesafe kullanım yer yer performanslı kullanıma rağmen...

2015 yaris cvt 100-110 aynen senin gibi yaklaşık 800 km 5.4lt yaktı. bilgi olsun diye yazıyorum. ch-r ye geçeceğim. umarım yarisi aramam.

Not: cam tavan var 1145 kg aracım.

Bende onu anlatmaya çalıştım ama bazı üslup bilmez genç arkadaşlar konuya başka yerden yaklaşmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

Hoca çok boş yapıyorsun.İstanbul trafiğine giriceksin ve 6 litre ortalaman olucak.
    Karma tüketimin 6 civarı olmasına birşey demem benim 1.2 smart i20 de tekirdağ şehir içinde 5.9 lt ile gezebiliyorum kasa kasa tabi.Bu bir kıstas değildir.1.2tsi başarılı motor ama abartmaya gerek yok çoğu araç hemen hemen benxer yakıyor artık.Ve basınca tsi da tüketim uçuyor ondan da bahset biraz

İstanbul trafiğinde bu kadar yakıyor diye birşey demedim, rota belirterek tüketim verileri paylaştım ve bazen trafiğe girdiğini bazen şehirdışı gidildiğini bazende trafiksiz şehiriçi gezildiğini söyledim.

Abarttığım felan yok, basınca tüketim artıyor ama 1.4, 1.6 turbo benzinliler kadar uçmuyor mesela, onlarla kıyaslıyorum çünkü araç chipli 125 beygir. Bunda düşük hacmin ve hafifliğin de etkisi büyük.

O aracı alan, doğru düzgün kullanıp, ara sıra basıp ara sıra da trafiğe girse, şehirdışı 110 120yi geçmeden gitse yakacağı değerler benzer, aksi takdirde de 6.5'u zor geçiyor, chipten sonra tabiri caizse hayvan gibi performanslı kullanımda 6.7 litreyi geçmemişti uzun süreli tüketimde.

Sizin yorumunuzdan anlaşılıyor ki, ben o araba İstanbul şehiriçi 6 litre yakıyor dedim, aksine konudaki diğer mesajlarımı okusanız, o fikirde olmadığımı anlardınız.

Bkz:

quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Zamanla bir miktar daha düşer hocam ama sürekli şehiriçi trafikteyseniz ve İstanbuldaysanız 8 9lu değerleri görebilmek gayet mümkün. Ona pek yapabilecek birşey yok. Vites atarken 2.000 devirde atın, şehirdışı bir yere gidiyorsanız en son viteste ideal bir hızdayken tüketimi sıfırlayın o zaman Menzil hemen düşmüyor.

Siz sanıyormusunuz ki araç her daim dur kalk trafikte kullanılıyor? Adı üzerinde uzun süreli tüketim verisi, buna her koşul dahil olabilir, ben de aşırı trafik olmadığın belirttim.

Mesela aracı çalıştırdınız, Silivri'den Maslağa gideceksiniz misal, otobandan, Mahmutbeye kadar trafiksiz geldiniz 100 ile 5 litre yaksa araba, Mahmutbey'de yarım saat trafiğe girseniz bu değer en fazla 6.5 litreye çıkar, çünkü öncesi tamamen trafiksiz yol, trafiği atlattınız devam ediyorsunuz, 6.5 litre olan tüketim 15 km sonra 5.8 6'lara düştü, okmeydanı sapağında biraz daha trafiğe girdiniz diyelim, 5.8 olan tüketim olsun yine 6.3 litre.

Trafiğe girince, araç hemen çalıştırır çalıştırmaz girilmiyor, önce biraz trafiksiz yolda da gidiyorsunuz, İstanbul'da sürekli, trafik olmayan alternatif yol aramak zorunda kalıyorsunuz, belli bir süreden sonra.

Bir tüketim daha paylaşayım, 1.6 TDI Skoda Octavia, şimdiye kadarki en maksimum tüketim, yol Çatalca - Eminönü arası, otobandan, basın ekspres, sonrası sahil yolu. Mahmutbeyde biraz trafik, daha sonra basın eskpres biter bitmez, sahil yolu başlangıcından eminönüne kadar sürekli 1. viteste, ortalama hız yer yer 1-2 gösterdi İbb cep trafik, belli bir süreden sonra kontak kapattık. 1 saatlik yol 5 saatte kat edildi, sonuç 8.6 litre. Otobanda 40 km boyunca 120 ile seyredildikten sonra ortalama hız, 14'e kadar düştü, yoksa daha da düşük olurdu

2016 seat leon aşırı yakıt tüketimi

Bu aracın karması 5.5 litre, normalde 6.5 7'yi geçmez aşırı trafikte bile. Ama İstanbul'daki trafiği bilenler biliyor bazen tarif etmek mümkün olmuyor.

1.2 TSI ile aynı trafiğe girilse sonuç 10 litrenin altında olmazdı.

• 2016 14 tsi act fr kullanıyorum.

Araçta bmc cda krom kaplı hava filtresi var ve susturucları. Hepsi iptal düz krom boru ve custom varex var benzini etkileyebilecek.

7.ay doldu. Araç 30bin km oldu toplam benzin tutarı 11bin tl kmde 36 kuruş gibi..

Hiç ecoda kullanmadım hep sporda kullanırım pek yavaş ve benzine dikkat eden bir kullanımım yok. Ortalama olarak 15bin km şehir dışı yolda geçti. Benim kullanımınla şehir içi 100kmde 8lt şehirdışında 6ltdir.

Benzini düşünüp alacaklar ciddiye alsın gerçek bilgi :)

Taşıt tanıma ile benzin aldığımdan kayıtlı aldığım benzin.

Şehir içinde araca en fazla yaktırabileceğiniz 100kmde 9 litredir bir kere ne kadar az yakar diye denemiştim başakşehir ümraniye arası fazla durkalk trafiğe kalmadan 5.2 ile gittim ama 100 km geçmedim hem düşük devir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thsmn

2016 14 tsi act fr kullanıyorum.

Araçta bmc cda krom kaplı hava filtresi var ve susturucları. Hepsi iptal düz krom boru ve custom varex var benzini etkileyebilecek.

7.ay doldu. Araç 30bin km oldu toplam benzin tutarı 11bin tl kmde 36 kuruş gibi..

Hiç ecoda kullanmadım hep sporda kullanırım pek yavaş ve benzine dikkat eden bir kullanımım yok. Ortalama olarak 15bin km şehir dışı yolda geçti. Benim kullanımınla şehir içi 100kmde 8lt şehirdışında 6ltdir.

Benzini düşünüp alacaklar ciddiye alsın gerçek bilgi :)

Taşıt tanıma ile benzin aldığımdan kayıtlı aldığım benzin.

Şehir içinde araca en fazla yaktırabileceğiniz 100kmde 9 litredir bir kere ne kadar az yakar diye denemiştim başakşehir ümraniye arası fazla durkalk trafiğe kalmadan 5.2 ile gittim ama 100 km geçmedim hem düşük devir.

Tamam dostum yarın gidip hemen 1.4 tiesay leon sırasına yazılıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Dalga mı geçiyorsun anlamadım ama millet araç almadan çok araştırmasına giriyor gördüğüm kadarı ile 100 km yol yapıp onun sonuçlarını paylaşıyorlar 100 kmde anlaşılmaz aracın ne kadar tüketimi olduğu.. yol hava araç bakımı gibi çok etken var. 30bin kmlik ortalamayı paylaştım belki yararı dokunur birilerine diye.. 1.4 tiesay almak zorunda değilsin yakıt bilgisini gördün diye az bir yakıt da değil yaktığı..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.