Şimdi Ara

2016 seat leon aşırı yakıt tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
14.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yavuz123456789

Araba kullanmayı bilmiyor demişsiniz keşke diğer mesajlarımıda okusaydınız uzun yolda 4.6 litreye kadar düştü tüketim şehir içindede ortalama 8 litre civarı tüketim var araç ise 980 kmye geldi uzun yolu bayramda istanbul yalova arası yaptım bundan sonra diğer mesajları okumadan yorum yapmamanızı tavsiye ederim

ilk mesaji guncellemeniz lazim, alintiladigim kisi de 9lt nin altina halen dusuremediginizi saniyor.. ben de ifademi su sekilde degistiriyorum; 10lt yaktiran araba kullanmayi bilmiyordur :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Ben konuyu okudum ve yorumumu ona göre yazdım ilk mesajda şehir içinde 9 litre altına inmiyor diyor. Bir başka üye 8.5 üstüne çıkmaz dediği için abarttığını belirtmek için o şekilde yazdım. Şehir dışında 9 litrenin altına inmiyor diyen kimse olmadığı gibi bende şehir dışında 9 yakacağını zannetmiyorum.

Güzergah ve ortalama hızını bilmeden 10 litre yakan araba kullanmayı bilmiyor demek doğru değil. 1.0 motorlar bile belli şartlar altında 10-13 litre yakabilir. Neden o kadar yaktığını öğrenmek için güzergah, ortalama hız ve kullanım tarzını sormadan o araba 7 litre yakar bu araba 8 litre yakar demek boş atıp dolu çıkarmaya çalışmaktır. Herkes sizin kullandığınız güzergahda kullanmıyor sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 15 Temmuz 2016; 21:41:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin kullandığın güzergahda 8 litre yakıyor olması her güzergahda 8 litre yakacağı anlamına gelmiyor. Örneğin benim şehiriçi ortalama hızım 14-16 km arasında değişiyor. Benim kullandığım şartlarda ekonomi yapmak için ne kadar kassanda 9,5 litrenin altını zor görürsün. Kışın ise 12-13 litrenin altına inemezsin. Yani çok yaksın diye arabanın canını çıkarmaya gerek yok her benzinli araç 9-10 litre ve üstünde yakabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Senin kullandığın güzergahda 8 litre yakıyor olması her güzergahda 8 litre yakacağı anlamına gelmiyor. Örneğin benim şehiriçi ortalama hızım 14-16 km arasında değişiyor. Benim kullandığım şartlarda ekonomi yapmak için ne kadar kassanda 9,5 litrenin altını zor görürsün. Kışın ise 12-13 litrenin altına inemezsin. Yani çok yaksın diye arabanın canını çıkarmaya gerek yok her benzinli araç 9-10 litre ve üstünde yakabilir.
    istanbulda normal bence, golf 1.2 tsi 9.3le geziyorduk
  • Tup taktirin,10 litre tuketim asiri benzini 4.90 tl den hesaplanirsa km de 45-49 kurusa denk gelir.Maas ya yuksek yada sirket uzerine benzin vergisiz aliniyor demektir.

Birde o ufacik ekranli resim eklenmis,o tetris ekranlarina para verilir mi ? Gozum gormez surus sırasinda ne yaziyor ne ediliyor.Clio 4 un gozunu seveyim ķıç kadar ekran koymamis adamlar.

• Kanırttırarak az yaktığını iddia edenlere kulak asmayın. Özellikle bu arkadaşlar şakşakçıysa hiç sallamayın.

Bahsettiğiniz güzergahta az bile yakmış. O güzergahta dizeller bile 8 litre civarı tüketir.

Yani aracınız çok yakmıyor, alıştıkça biraz daha düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuz123456789

Hocam şehir içinde 7-8 seviyelerine düşerse beni tatmin eder bakalım düşecekmi

1.2 75 bg benzinli araba bile şehiriçi 8 litre yakıyor,senin arabanın tüketimi normal hatta motor açıldıkça birazdaha düşer saçma yorumları boşver.

dizelde kullanıyoruz böyle yoğun trafikte 7-8 litre yakıyor üstelik dci motor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TSI kullanırken vites değiştirmeye dikkat ederseniz güzel değerler elde edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gediklii

TSI kullanırken vites değiştirmeye dikkat ederseniz güzel değerler elde edebilirsiniz.
    bende golf 7 tdi manuel var 105 lik olan. bende ankarada ortalama sürüyorum şehir içinde kasmam az yaksın diye ama bütün vitesleride 4000 devirde yükseltmem bu bilgi ışığında benim ankara uzun dönem ortalaması 6.3 lt daha altını göremedim
  • yavuz123456789 Y kullanıcısına yanıt
    Tüketim değerleriniz düştü mü acaba? Ben de leona bakıyorum da, 1.2 dsg 8'i geçiyor mu istanbul içinde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ölümüne çArşı ulan

Gercek istanbul trafigi budur iste. Nerde tiesay 6 litre yakiyorcular?

İstanbul şehiriçi
    İmzamdaki araç, manuel.
    Son 3000km deki ortalamam 5.4lt
    Ama arabadaki yolcular fenalık geçiriyor ben sürerken
  • Kastırarak kullanılırsa benzin canavarı diye tabir edilen, benzini resmen içen araçlarla bile düşük değerler elde edilebilir. Fakat gerçek-normal kullanımda tüketim artar. Kimse ne kendini ne başkasını kandırmasın, yoğun trafikte benzinli bir araç 7-8 litrenin altına düşmez. Ama formda düşüyor...

• Istanbul şehiriçi tabiri çok değişken, ortalama hız asıl önemli olan. Turbo benzinliden dizel performansı beklemek yanlış.

• neilblack kullanıcısına yanıt
    ortalama hızım yaklaşık 25-30 km civarında oluyor. Bu hıza rağmen 8 in altında yakarsa iy diye düşünüyorum. Benzinli ve dizel araçlar arasında 15-20 civarı farklar var. En az yakan c sınıfı benzinliler de tsi motorlar diye biliyorum. Günde 50 km yol yapılacak, açıkçası kararsızım biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekmaster

ortalama hızım yaklaşık 25-30 km civarında oluyor. Bu hıza rağmen 8 in altında yakarsa iy diye düşünüyorum. Benzinli ve dizel araçlar arasında 15-20 civarı farklar var. En az yakan c sınıfı benzinliler de tsi motorlar diye biliyorum. Günde 50 km yol yapılacak, açıkçası kararsızım biraz
    20-21 km ortalama hızla yeni benzinli rodaj aşamasındaki araçla kaç yakmayı planlıyordum merak ediyorum, 7 litre mi yakacaktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

20-21 km ortalama hızla yeni benzinli rodaj aşamasındaki araçla kaç yakmayı planlıyordum merak ediyorum, 7 litre mi yakacaktı

Alıntıları Göster
    Bu sebeple dizel tercih ediyorum işte. Dizel basmazsan 4,5 basarsan 6,5 benzinli basmazsan 6 basarsan 12. Basmakla basmamak arasındaki makas benzinlide çok fazla.
  • Arkadaşlar siz hala TSI motoru anlayamamışsınız.

Bakınız. Yaşadığım şehir Ankara. Trafik var mı var, elbette İstanbul kadar değil. Ama var. 1 yıldır Leon kullanıyorum.

5000 km'lik ( uzun süre verisi 5000 km de bir sıfırlar ) uzun süreli ortalamada ( sürekli Ankara içinde ) hiçbir zaman 7 litre görmedim. 6.7 6.8 lt/100 km dolaylarında gidiyor.

Olması gereken de bu zaten. Sürekli dur kalk trafik demek, olağandışı durum demek hiçbir motor üreticisi 1 saat kilitlenmiş trafikte az yakacak bir araba üretemez fizik kanunlarına aykırı.

Örnek vermek gerekirse.

Uzun Süreli Ortalama: 6.6 lt

45 dk kilitli trafik: 9.9 lt

Bu mesaja eklenen görseller:

2016 seat leon aşırı yakıt tüketimi 2016 seat leon aşırı yakıt tüketimi

Peki biz bunların hangisini baz alacağız ? Yakıta yaptığınız toplam harcama yine uzun süreli ortalama üzerinden oluyor. Anlamsız bir şekilde kilitli trafikte elde edilen verileri baz almak çok saçma ve hiçbir önemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 22 Eylül 2016; 10:53:30 >

• Bizde Seat Leon 1.6 TDI var
    Ortalama 5.8-6 lt filan görüyorum

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Hoca çok boş yapıyorsun.İstanbul trafiğine giriceksin ve 6 litre ortalaman olucak.
    Karma tüketimin 6 civarı olmasına birşey demem benim 1.2 smart i20 de tekirdağ şehir içinde 5.9 lt ile gezebiliyorum kasa kasa tabi.Bu bir kıstas değildir.1.2tsi başarılı motor ama abartmaya gerek yok çoğu araç hemen hemen benxer yakıyor artık.Ve basınca tsi da tüketim uçuyor ondan da bahset biraz

• HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Cebinizden çıkan yakıt parası anlık ya da kısa süreli şehir içi tüketime göre mi çıkıyor ? Yoksa uzun süreli yakıt ortalamasına göre mi ? Cevap burda yatıyor. Şehir içi kilit trafik verilerini baz almak akıl mantık alır bir iş değil.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.