Şimdi Ara

2016 SONY ANDROİD TV (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.310
Cevap
73
Favori
341.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3D çok da gereksiz olmasa bile teknik olarak genel anlam da "HIZ" üzerin de negatif etkisi olmakta dır;daha yüksek Latency değerine sebeb olmakta dır(in-put LAG artıyor!)

Üreticiler bu sorunu mevcut sistemleriyle çözemediler! ayrıca 3D nin yanın da,ıvır-zıvır tüm özellikler de yüksek Latency değerlerine sebeb oldular!
    bu da yetmezmiş gibi bir de "işletim sistemi" eklediler ama ne PC gibi oldu ne de panel panel işlevini adam gibi yerine getireme di ve özellikle Andro nun dayanılmaz ıstırabı
    paneli iyice aptal hale getirdi! bu anlam da Samy/LGE WebOS/Tizen ile çok başarılı olurken Samy/TPVPhil ise saç-baş yoldurtmaya devam etti

Şimdi üreticiler özellikle sistemi bozan ve lag üretimini arttıran öncelikle 3D attılar;örneğin TPV sanırım 2016 modeller de bütün seriler de attı,diğerleri de aynı yoldan ilerliyor

Panelin Engine dediğimiz ana sistemi ile İşletim sistemini bir türlü stabil+hızlı v.s hale getiremeyince üreticiler,negatif etken yapan sistemleri kaldırmaya başladılar!

4/5 sene bunlarla uğraştılar deneme tahtası yaptılar kullanıcıları şimdi de terkediyorlar bazı şeyleri! bana kalsa tüm ıvır-zıvır sistemleri kaldırırım,"Monitör" gibi panel üretirim

herifler malı satabilmek için bir sürü numaralar ekliyorlar panellere! sonrada sürekli SW ile uğraşıyorlar ve insanlar habire FW bekliyor sorunun biri bitiyor birisi çıkıyor yaw
    veya Sony de olan bir durum var;örneğin FW çıkıyor bazı insanlar da daha fazla sorun çıkıyor kimisi ise sorun yok diyor,adam gibi bug-fix yazılım bile yazamıyorlar! aynı sıkıntı
    özellikle TPV ve Samy de yine vardır!

++

3D ye gelirsem,insan sağlığı olarak bazı insanlar da gözlük kullanımı rahatsızlık verir! bunu herkes biliyor artık! bu kişileri hariç tutartsam,başı dönmeyen-kafası ağrımayan v.s olarak
    diğer insanlar da şikayet ediyor 3D den,cross-talk/ghosting/judder ve karanlık olması v.s v.s .... bunlar panelin özellikle 3D çalışması için gereken HIZ da olmamasıyla alakalıdır!

Yukarıda yazdım Latency örneğin 100ms olursa ki tüm paneller böyledir(Sony kısmen biraz daha az 70/80ms gibi) bazıları 120-130/180-200ms dir!!!
    bu panel de özellikle SG sistemler de(active) lag yüksek olması sebebiyle zaten adam gibi 3D çalışması teknik olarak olamaz!!!

max.LAG SG sistemler de 40/50ms olmalıdır ama böyle bir panerl yok!! eğer panel düşük LAG üretiyorsa SG sistem de o derece sorunsuz ve performanslı olacaktır!

LGE/IPS sistemli FPR de ise(passive) çöz.değeri düştüğü için daha performanslı gibi görünse de sistemin asıl olması gereken teknik çalışması SG dir(active)
    ancak SG li paneller de LAG yüksek olunca insanlar IPS/FPR daha iyi diyor!!

SG sistem den iyi 3D çalışması daima PDP ler de olmaktadır TFT-LCD yerine aynı 3D içeriği PDP panel de ki bunların hepsi(LGE hariç) SG sistemdir ve çok çok güzeldir
    ana sebeb LAG değeri PDP ler de çok daha düşüktür! kısaca iş LAG değeriyle bire-bir alakalıdır!
    Benim 42lik panelim LGD/IPS olmasına karşın SG sistemdir!(dünyada zaten tek örnek de budur IPS olup da SG sistem olan ki bunu da Tosh nasılsa becermiş)süper 3D
    çalışması vardır,ben zaman geldi bir kaç saat devamlı izleme yaptım,hiç sorun olmadı! bana gelen ve göz sağlığı sorunu olmayan tabiki(3D izlemede) hiç bir insan da
    malum sorunlar oluşmadı! çünkü panel müthiş hızlı,TN panel gibi sıfıra yakın LAG var yaw böyle olunca ne başınız ağrır ne kıçınız ağrır oturur saatlerce izlersiniz...

sonuç olarak herifler bir şeyi yapmışlar 3D diye ama bazı hesapları da iyi yapmamışlar ve insanlar bunun keyfine varamadı veya sürekli sıkıntı yaşadı v.s şimdi de
    kaldırıyorlar,bence geç bile kaldılar yaw

Hızlı ve stabil bir panel de SG sistem ile 3D çalışması inanın çok güzel olmaktadır ama böyle panel yok,dolayısıyla aynen kaldırılsın++

• Düşer bence kardeşim hele de avrupa şampiyonası var ki kesin turnuva öncesi kampanya olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.avsforum.com
    Official 2016 Sony X930D Owners Thread (no price talk) - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
    http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/2361889-official-2016-sony-x930d-x940d-owners-thread-no-price-talk.html
  • hafta sonu XD8505C yi görme, inceleme fırsatı olan oldu mu?
  • Bursadan Tüm Forum Arkadaşlarıma Selamlar.Beni Hatırlayanlar Olacaktır,Forumda Eski Üyelerden Biriydim Ve Akfit Olarak Katılıyordum Konulara,Ancak Daha Sonra Gerek İş Gerek Özel Hayatımdaki Durumlar,Problemler,Hayat Koşuşturmacası Derken Baktım da Son MEsajımın Üzerinden 2 Sene Geçmiş Halen Bursa Sony Center'da Çalışmaya Devam Ediyorum.Bundan Sonra Rabbim Kısmet Ederse İnşallah Gerek İstediğiniz Konularda Yardım,Gerek Muhabbet,Gerek Paylaşım Aranızda Olacağım. Arkadaşlar İsmim Oğuz,İlk Paylaşımımıda Hemen Şimdi Yazmak İstiyorum ;

BUndan Yaklaşıl 1 Ay Önce İstanbul'da Yeni TV Serisinin Sunumuna Gittim,Yİne Detaylı Olarak Konuşur,İnceler,Yazarız Ama Ben Bu Seneki XD9305 Serisinden Epey Umutluyum.Ortamdaki Uygun Olmayan Işık,Konum DUrumlarına Rağmen Panel Görüntü Kalitesi Ve Siyah Seviyesi Beni Umutlandırdı. Cihazın Gelmesine Az Kaldı,Geldikten Sonra Gerekli REsim,Fikir Ve Paylaşımları BUradan Sizlere Ulaştıracağım.Özellikle GEce Mağaza Kapandıktan Sonra Biz TV'ciler İçin En Önemli Kriter Olan Panel Durumu-Sİyah Seviyesi-Homojenite-Backlight Bleeding Durumlarını Detaylı İnceleyeceğim. Bursa'lı Forumdaşlar Varsa Gelsinler Beraber İnceleyelim :) Herkese Tekrar'dan Selamlar,Saygılar. Bu Arada Dipnot, ALbani Hocam-Can Abi Maşallah Aynen Bıraktığım Gibi Devam Etmektesiniz,Verdiğiniz Bİlgiler Kutsal Bizim İçin, Selamlar Sizede :)

• leonskennedy kullanıcısına yanıt
    hocam yeni seriler mağazaya ulaşınca fhd modellerle ilgili yorumlarınızı da lütfen paylaşın; özelliklede biz konsol oyuncuları için input lag ları ile bilgileri merakla bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Oyuncu Olarak Ps4 Denemek İçin SAbırsızlanıyorum Ancak Oyun-Input Lag Olayında Sony'nin Bir Süredir DEvam Ettiği Gibi,Bizim Çok Üzmeyeceğini DÜşünüyorum,Görüşlerimizi Yİne Paylaşırız Cihazlar Geldiğinde. İlk Olarak Giriş Seviyesi Model KDL-48WD655 Geliyor.Ürün Kısa Süre İçinde Mağazalarda Olacak.Bundan Sonraki Süreçtede TAhminimce Mart Sonuna Kadar Üst Modeller Gelmeye Başlayacak.

Bu mesaja eklenen görseller:

2016 SONY ANDROİD TV

Merhabalar,

Ben bu hafta izmir sony centera gittim gelmemiş yeni seriler inceleyemedim haliyle. Size daha önce gelirse 55XD8505 e bakabilir misiniz ?
  • Ürünler Ulaştığında Bilgilendirme Yapacağım Arkadaşlar.
    "kutsal bilgi" ifadesi şık olmamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @asderin

Aklınızda Nasıl Bir Düşünce Canlandı Bilmiyorum Ama Ufak Bir Mizahi Deyim Kullandım.TDK'dan Bakarsanız Kutsal Kelimesinin, -Üzerine Titrenilen - Gibi Bir Anlamı Olduğunuda Görebilirsiniz.

Şu Ortamda Farklı YÖnlere Çekmeye Gerek Yok
  • Oğuz selamlar saygılar

çoğu eski üyeler veya ustalar v.s forumu terketti! herkesin bir sebebi var ama asıl sebebi sen daha iyi bilirsin,kısaca işin moku da ondan

++

Sony de en düşük latency her zaman giriş seviye de olur! bu bağlam da 6x serisi de yine böyle olacaktır,kural değişmezse

yaw bunlar hikaye,önce "FİYAT" gerisi sırasıyla gelir ama fiyat çok önemli,KORE li fena bastırıyor artık,Sony de direniyor ama nereye kadar
    aslında bitirir ama geçmişten gelen bir birlikteliği var Samy&Sony nin+++

not;mağazada veya sağda-solda absürt rakama olmayan 2010/11 HX900/920 varmı acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Mart 2016; 19:51:54 >

• Üstat Sebepler Çok Açık Ve Her Yerde, AMa Herşeye Rağmen Doğru Bilgi,Paylaşım Ve Desteğe Devam.

2 3 Ay Önce 1 Adet 46hx920 Sattım,Rakamı Duysanız,İçiniz Gider. Ben Bile Yazarken İç Geçiyorum Hala, 2.199 TL'den Bizzat Ben Verdim.Üstat Kesin Diyorsundur , Bu Fİyat Varken Neden Sen Almadın,Aslında Almıştım,Eve de Götürdüm, 1 Hafta Beraber Bile Yaşadık Bu Harika Panelle Ancak MAddi Sebeplerden DOlayı Alamadım.İstemeye De Olsa Mağazada Sattım. Durumuda Çok İyidi.Bilen Bir Müşterimiz ALdı Paneli,Eminim Memnundur.Şunu Söyleyeyim,Boş Yere FALD Deyip Durmuyoruz,Bu Sistemin Tadı Bambaşka. Özellikle Benim Gİci Gece Fİlm,Oyun Vs. İle Film Geçirmeyi Sevenler İçin.

Buna En Yakın Mağaza Teşhirimde 55W905 Var Bir Adet.Panel Saati En Son Baktığımda Yakın Dönemlerde 8000 Civarlarındaydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonskennedy

Üstat Sebepler Çok Açık Ve Her Yerde, AMa Herşeye Rağmen Doğru Bilgi,Paylaşım Ve Desteğe Devam.

2 3 Ay Önce 1 Adet 46hx920 Sattım,Rakamı Duysanız,İçiniz Gider. Ben Bile Yazarken İç Geçiyorum Hala, 2.199 TL'den Bizzat Ben Verdim.Üstat Kesin Diyorsundur , Bu Fİyat Varken Neden Sen Almadın,Aslında Almıştım,Eve de Götürdüm, 1 Hafta Beraber Bile Yaşadık Bu Harika Panelle Ancak MAddi Sebeplerden DOlayı Alamadım.İstemeye De Olsa Mağazada Sattım. Durumuda Çok İyidi.Bilen Bir Müşterimiz ALdı Paneli,Eminim Memnundur.Şunu Söyleyeyim,Boş Yere FALD Deyip Durmuyoruz,Bu Sistemin Tadı Bambaşka. Özellikle Benim Gİci Gece Fİlm,Oyun Vs. İle Film Geçirmeyi Sevenler İçin.

Buna En Yakın Mağaza Teşhirimde 55W905 Var Bir Adet.Panel Saati En Son Baktığımda Yakın Dönemlerde 8000 Civarlarındaydı.

Oğuz o paneli hatırladım ve alanı da tanıyorum yaw hatta o arkadaş TR deki ilk TechniSat-UHD Receiver ı alan kişi dir;bana da Test için gönderrmişti cihazını sonra bende almıştım o cihaz dan
    sanırım kesin o arkadaş nick de "ORessam" olmalı değilmi??

yaw 8bin KM çok fazla;hadi bunu geçiyorum,yüksek fiyat çekiyorlar,ülen 8bin KM ye kaç para verilir şimdi?? bir bakmışsın 4/5 kağıt gibi dir? nedir fiyatı bunun??

ama 8bin KM bu paneller de çok fazladır ama teşhir+24 ay garantili olduğu için yine de alınabilir ama makul rakamlara tabiki!

905 den sonra çıkan Sony ler biraz hikaye!

• Forum Nickini Bilmiyordum Ancak Şimdi Baktım Ve Evet Adem Bey,Aynı Kişiden Bahsediyoruz :) HAtta Geldiğinde de Mağazada Sizin Kulaklarınızı Çınlatmıştık Forumdan Konu AÇılınca Sanıyorum Kendisi Çok Memnun Şu An Panelinden. W9 da Dediğiniz Fiyatlardı,Ben Merkezden İndirim İsteye İsteye Zorla 3500 e kadar çektirdim fiyatı.
  • bu ne tahammülsüzlük...eski ustaların ve üyelerin forumu niye terkettiği belli oluyor aslında...
  • Yeni seri 49" 4K hakkında yurtiçi yurtdışı hiçbir bilgi yok. Panel edge led mi, direct led mi, fald mı (fald panelleri 55" altına koymuyorlar sanırım), triluminos var mı, HDR var mı belli değil.

Sadece bir yerde 3d olmadığı yazılmıştı o kadar.

Milleti nedense 55" ve üstüne yönlendiriyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahmini olarak 55XD8505C piyasaya ne kadar bir fiyattan girer?
  • Bildiğiniz Gibi 4k Büyük Ekranlarda ANlamlı Oluyor,Bu Yüzden Zorunlu Sebepler DIşında Zaten 49" Çok Önerilmiyor 4k'da. 55XD8505C Liste Fiyatı, 5.500 TL Olarak Açıklandı.Önceki Seri X8505C ile Aynı Fiyattan Giriyor Piyasaya.
    Selamlar Herkese.Bu Aralar Ülke Olarak Zor Dönemler Geçiriyoruz,Herkes Dikkatli Ve Allah'a Emanet Olsun.
    Aynen bende bu seneki x930d modelinin görüntü kalitesi olarak baya iyi olacağını düşünüyorum, fald bir panel olmamasına rağmen siyah seviyeleri beklentileri karşılarsa bu senenin en iyi led tv'si olacaktır, incelemelerinizi merakla bekliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.