Şimdi Ara

2017 1.4 Tdi Polo fan açması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese, daha az önce yaşadım. Sabah aracı çalıştırıyorum rölantide 5-10 dk arası bekledikten sonra hareket ediyorum. Fan açıyor. Hararet göstergesi 90 nın da altında hatta 50-60 seviyelerindeyken. Araçtan anlayan birisi değilim ama neden fan açtığını merak ediyorum. Sabah çalıştırınca 20 dk mı bekleyelim anlamadım araç dizel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fan müşürü arızalı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Hmm masraflı bişey mi yaza kadar değiştirmesek?

• Anlık tüketim de 0.8 0.9 lara çıkıyor mu.

Eğer çıkıyorsa dizel partikül filtre temizliği yapıyor demektir.

Aracınızı sürün gideceğiniz yere vardığınızda rölantide bekleyin. Bazen 5 bazen 15 dk sürebilir. Temizlik bittikten sonra anlık tüketim 0.4 0.5 lere düşecek ve fan duracaktır.

Tabi bu dediklerim hararet 90 ı geçmemeli. Hararet 90 ı geçiyorsa sorun başka bi yerdedir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • VgrooveR kullanıcısına yanıt

Hocam anlık tüketimi hiçbir zaman bu kadar düşük görmedim yol bilgisayarında.

edit: kontağı kapattıktan 5-10 dk sonra kesiliyor fan sesi tamamen. Sürekli fan açmıyor da, bazen açıyor bazen açmıyor.

Rölantide hiç beklemedim vardığımda, denerim bi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrixx7 -- 8 Ocak 2024; 8:57:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matrixx7

Hocam anlık tüketimi hiçbir zaman bu kadar düşük görmedim yol bilgisayarında.

edit: kontağı kapattıktan 5-10 dk sonra kesiliyor fan sesi tamamen. Sürekli fan açmıyor da, bazen açıyor bazen açmıyor.

Rölantide hiç beklemedim vardığımda, denerim bi.

2015 1.4 dizel manuel polom vardı. Rölantide hiç bir şey açık değilken 0.4 0.5 leri görüyordu.

Tahminim pasif dizel partikül filtre temizliği yapıyor. Temizlik bitmeden kontağı kapatırsanız temizlik yarıda kalıyor. Sonraki günlerde tekrar çalıştırınca temizlik bitmediği için kaldığı yerden devam ediyor.

Bir deneyin, sorun çözülmezse sorun kaynağını farklı yerde ararsınız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • VgrooveR kullanıcısına yanıt

Anladım hocam teşekkürler

Dizel arabanın bakımı masrafı dert vallahi. Benzinli lounge paket düşünüyorum. Sebebi de günde iş için çarşıya git gel toplamda 7 km, bunun haricinde hafta sonu gezersem o ayrı konu tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrixx7 -- 8 Ocak 2024; 9:16:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Matrixx7 kullanıcısına yanıt

bende aynı aracın 2015'i var.

55bin km'ye kadar hergün uzun yol yapan araç 2017 sonrası şehir içi kullanımına döndü git gel 8-10 km

88bin km'de sürekli şehir içinde kullanmaktan temizlemeye çalışa çalışa telef oldu araba...

hata dokuna baktık partikülü dolmuş taşlaşmış... (4.vites 70'de git mevzusu işe yaramıyor)

çıkan masrafı sonrası DPF ve EGR'yi iptal ettirmiş yaklaşık 3 yıldır bu şekilde devam...(Uzun yolda 3-3.5L şehir içi 5-5.5L)

İstanbul içinde inanılmaz pratik ve işimiz görmüştü..,

terlik gibi birşey oldu...

satmak niyetine yeni girdim daha ama benzeri birşey bulmak lazım

TDI aracı gerçekten yol yapan almalı, kısa turlamaların aracı değil...

atıyorum üniversiteden veya iş için git gel 45-50km 70-80km gibi ...

o zaman ilaç hem az yakıyorsun hem motor kendi habitatında sorunsuz çalışıyor...

• infinite kullanıcısına yanıt

Anladım hocam bende mi iptal etsem napsam, ayrıca yazdığın yakıt tüketimleri hiç göremedim ben hep 6-7 arası şehir içi kısa mesafe. Araç yakında tam 150 bin km olacak.

Bu fan açma olayı dpf ile alakalı tamamen o zaman.

• Matrixx7 kullanıcısına yanıt

partikül dolu sürekli fan açık gezer iken 7-7.5 'lerde geziyordu...

egr-dpf iptal şehir içi 5-5.5L uzun yolda 3LT'ler ile geziyorum...

aracı akıtarak ataletini koruyarak tek pedal,üstüne çökmeden kullanırım bu arada...

partikül işine dikkat etmezsen bu sorun turbo'da ciddi sorun çıkaracak, komple motor yapımına kadar gidiyor...

ben bu aracı kullanırım diyorsan ya yenileyeceksin sistemi veya iptal edeceksin...iki ucu farklı maliyetler getirir...

• infinite kullanıcısına yanıt

Anladım hocam ben aracı 5 ay önce aldım. Örnek vermek gerekirse ortalama 6 kez binersem 2 sinde fan açıyor. Km yüksek, 2024 ekimde kredisi bittiğinde satmayı da düşünüyorum

• merhaba herkese konuyu güncelleyeyim, 2 hafta boyunca fan açmadı hiç.

edit : herhangi bir parça vs değiştirmedim hiçbişey yapmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrixx7 -- 20 Ocak 2024; 11:55:45 >
  • selamlar bende de 2015 dizel tdi polo araç manuel. genelde şehir içi iş ev arası kullanıyorum yani kısa mesafe. araç 135bin kmde 2 gündür aracı yeni çalıştırıp yola çıktığımda eve varmadan önce fan yüksek hızda çalışıyor aracın içinden bile rahat duyabiliyorum. ciddi bir sıkıntı yoktur umarım bilgisi olan arkadaş var mıdır acaba sebebi ne olabilir ?

• 4TL4NT1S kullanıcısına yanıt

Hocam bizde de 2015 dizel 122000 aynı araçtan var. Sürekli şehir içi kullanımdan dolayı yukarıda da belirtildiği üzere partikül temizliği yaptığı için genelde fan açar. Ben 2 ayda bir 100 km uzun yol yaparım, sonra bu sorun geçer.

• mydonose_2 kullanıcısına yanıt

cevap için teşekkür ederim hocam. bazı kişiler fan sesinin partikül temizliğiyle alakasının olmadığını söylediler kafam karıştı açıkçası. cuma günü git gel yaklaşık bi 70 80km yol yapacağım umarım düzelir dediğiniz gibi.

• bir de şunu sorayım aracı dediğim gibi genelde şehir içi kısa mesafede kullanıyorum haftada 1 ya da 2 haftada 1 ortalama 70 80kmlik yol yapıyorum. otoban kullanırken veya daha boş yollarda vites geçişlerini yaparken yüksek devir yapmadan olabildiğince hızlı bir şekilde 4e 5e atıyorum. bunun da etkisi olabilir mi bu duruma ? bana özellikle dizel araçlarda deviri yükseltip vitesi öyle at dediler hep ama ben nedense motor yorulmasın çok diye yüksek devirde kullanmıyorum acaba yanlış mı yapıyorum

• 4TL4NT1S kullanıcısına yanıt

Hocam dediğiniz gibi dizeller yüksek devir kullanım gerektirir. Normalden biraz fazla yüksek devirde vites atmaya çalışın arada da dediğim gibi ya uzun yol ya da 3 - 3,5 devirde yarım saat kadar kullanım yapın. Zaten eğer rolantide 1000 devirde ve üzerinde çalışıp fan açıyorsa dpf temizliği yapıyordur.

Ayrıca bu sorunu yaşarsanız ki genelde pololarda kronik bir sorun şu konuma bakabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/volkswagen-polo-motor-arizasi--157381228

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonose_2 -- 23 Ekim 2024; 8:22:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.