Şimdi Ara

2017'de küresel internet hızları %30 arttı! Peki Türkiye kaçıncı sırada? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabit internette Brunei Bengladeş ve Kenya ile komşuyuz.
    Daha önce paylaştım konusu açılmış iken yine paylaşayım.

"Akamai Technologies tarafından yayınlanan rapora göre dünyadaki ortalama internet hızı geçtiğimiz yıla göre artış göstermiş. Peki dünyada kullanılan ortalama hız ne kadar? liste ye bir göz atalım. Özellikle Kenya ve Türkiye sıralamasına, ve ortalama hızlarına dikkat edelim. Kenya 23. sırada, biz ise 71. sıradayız. Biz Dünyanın 17. büyük ülkesi ve 18. dev ekonomisiyiz. Kenya ise dünyanın en fakir 50 ülkesinden biri."

2017'de küresel internet hızları %30 arttı! Peki Türkiye kaçıncı sırada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 15 Aralık 2017; 14:50:44 >

• Sabit net yani geniş bantta maalesef rekabet yok, adamlar bir nevi kartel gibi hareket ediyor.Rekabetin olmadığı yerde bu tablo hiç sürpriz olmuyor.
  • Dünya ortalamasında upload hızları, download hızlarının %50'si seviyesinde iken bizde %5'i seviyesinde. İşte bunlar hep bulut bilişim.

İnternete dosya yükleyemiyoruz bu ...lar yüzünden.

• Birde maaşa oranla internet fiyatı listesi yapsalar ne kadar kötü oldugumuzu daha net gorurduk.

• Bilişim konusunda Vizyon sahibi yöneticilerimiz yok maalesef yok. Bunu sadece siyasi anlamda söylemiyorum, Mesela Turkcell de vizyon sahibi olan tek bir adam vardı, oda Süreyya Ciliv, bir şekilde onuda harcadılar, yerine vizyonun "V"sini taşımayan bir adam getirdiler. Ha bire twitterdan kendilerini eleştiren adamları engelliyor.
  • Mobilde 30 yine iş görüyor. Genisbantta acil yenilenmeye gitmemiz lazım,10 sene geriden geliyoruz resmen. 2004te 8mbit internet veriyordu zaten TT. 2004'te ekran kartlari 128 mb tı be! Ortalamamızın 16 olması rezalet. Başka firmaların olmadığı yerde TT yine herkese 16lık paketi iteliyor. Acil altyapı çalışmasına gitmemiz gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölgesel yerlerde büyük sorunlar var, Almanyadaki bir sunucudaki veri, İstanbul Ankaraya sorunsuz geliyor, local'e girdiği zaman mutlaka sorun.
  • Türk Telekom milleti hala sömürme dersinde olmasa

Taahhütu biten aboneye 65 liraya 16 mbps 75 gb akn li tarifeyi gazliyor. Bir çok kişi de alışmış yavaş İnternete girmeye tamam deyip geçiyor.

Oysa 35 mbps internet de 65 lira. Ama çoğu kişi bilmiyor. Taahhütun bitti ben 35 mbps hız istiyorum deyince de 75 lira fiyat çekiyor. Ama sitenizde 65 lira yazıyor deyince de o yeni abonelere. Sonra iptal dilekçesi doldurdugunda da düşürüyor fiyatı 50 TL lere.

• Sabit hatta 16 mbit alsam yine sevinicem 6-7 mbit den fazla alamıyorum hat desteklemediği için İstanbul da yaşamama rağmen

• quote:

Orijinalden alıntı: Ceqa

Bizi yönetenlerin mükemmel becerisi sayesinde bangladeş,kenya yerini bile bilmediğim brunei gibi dünyanın en yoksul ülkeleri arasındayız teşekkürler akp

Brunei ve yoksulluk ? Brunei, Türkiye'den daha zengin bir ülke. Hatta dünyada yurtdışına devlet borcu olmayan 2 ülkeden biri.
  • Şükürler olsun Afrika seviyesinden Avrupa sevyesine çıktık, yersen

• Fiber altyapısı olmayan geri kalmış ülkeler internete bağlanabilmek için daha kolay hazırlanan kablosuz internete yöneliyor. Türkiye'de de aynı durum var. Şu anki teknolojiyle mobil internet, sabit genişbant internetin alternatifi değildir. Dolayısıyla sabit genişbant internete acilen yatırım yapılması gerekiyor.
  • Kıbrıs için 90% falan diyor 26Mbps kusur. Fakat Kuzey kesimi bunun çok az bir yüzdesi. Güney kesimi genellikle büyük rol oynamıştır çünkü VDSL, fiber ve sabit hızlı WISP'leri var. Kuzey'de sadece 2-3 firma yüksek hız sunabiliyor, onlarda sürekli istikrarsız.

Tamda bugün "Internet altyapısını geliştireceğiz" haberi çıkmıştı :D Birkaç sene öncede çıkmıştı gerçi ya.

• AKP sağolsun nasıl güzel yönetiyor ülkeyi şu istikrara, şu gelişmeye, ilerlemeye bak kıskanmayın eeey başka ülkeler Ülkede her adım başı siyasetçilerin, belediye başkanlarının posterlerine harcanan parayla fiber kablo döşeseydiniz birinci olurduk bundan kesinlikle eminim! Ha yine bize 20 gb kota verirlerdi orası ayrı bir komedi filmi
  • VDSL sistemi ile bir furyaya güzel giriş yaptılar ama orada kaldılar, ötesine geçemediler. 100mb internet var diyorlar ama çoğu yerde yok bile. Çoğu insan 24mb zor görüyor. 200-300-500mb lik tarifeleri bile yok, olsa da zaten fiyatını tahmin edebilirsiniz. Upload konusu zaten tam bir kabus, Türkiye de 20-30-50mb up görmek çok uzun vadelerde bile yok gibi. Kısaca milletin ağzına bal çaldılar VDSL ile, sonrası gelmedi.
  • Bu rezillik hepinizin: teşekkürler Türk Telekom.

• Telekomdan bir sey beklemeyin bosuna. Oger 5 milyar dolar cebine atip kacti. Allahtan hukumet kefil olduda vatandas sikinti yasamayacak. Varolsun hökümedimiz.

• Yav hızları geçtim bu ülkede komik kullanım limitleri ve istenen fahiş ücretler var. Ve daha da kötüsü parasını verip aldığınız hizmeti kullanamamak var, çünkü internetin yarısı halihazırda engellenmiş.
  • Sebebi basit, altyapının neredeyse tekeli durumundaki Türk Telekom altyapıya yeterince harcama yapmıyor.
    Kendi ülkelerindeki batan şirketlerini beslemek için buradan elde ettiği karı dışarı akıttılar hep. Araplara "teknoloji" şirketi
    teslim etmek zaten ayrı bir vizyonsuzluk da neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 16 Aralık 2017; 7:2:49 >
  • Her gün CsGo oynarken telekomun anasına bacısına giriyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.