Şimdi Ara

2017 Golf vs Megane HB vs Astra HB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstanbulda şehiriçi 40 kuruşu geçmeyecek şekilde bir araç almaya niyetim var. Otomatik olması şart.

Golf 0 km almak istediğimde 103 bine halledebiliyorum comfortline dsgyi fakat donanımı tatmin etmiyor o fiyata hemde benzinli oluşuda problem. Satış danışmanı 8 litre yakar dedi araç için. Fakat araba deyimi yerindeyse hayallerimdeki araç. O yüzden dizel otomatik 5-10 k kilometrede 2. el araç alınabilir bu bütçeyle.

Megane HB dizel edc touch veya icon ,donanımı yeterli, iç mekan kalitesi renaulta göre şaşırtıcı, tasarım güzel, yakıt performansı en iyisi fakat o bir renault, sürüş dinamikleri diğerlerine göre düşük olduğu söyleniyor.

Astra HB dizel otomatik design paket, donanımı, tasarımı, yakıt tüketimi, fiyatı güzel fakat ses yalıtımı, iç mekan kalitesi ve tasarımı konusunda başarısız bulunan bir araç.

Sizin önerileriniz nedir ? (Başka araç önerilmezse sevinirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TermeLee55 -- 19 Ekim 2017; 20:7:40 >

• su tercihler icinde golf u önermeyen adam net birsekilde taraflıdır ve işin kötü tarafı sizide kendi tarafına cekmeye calısır , dolayısı ile bu aracların kullanıcılarının bulundugu forumlara girin ve onlara sorun çünkü o kişiler bu tarz araclara asina yasını basını almıs insanlar buradakiler genelde ya cocuk olur yada asırı fanatik olur sizi dogru bilgilendirmezler ..
  • 110bin butce ile cok rahat dizel otomatik astra k dinamic alabilirsiniz. İc mekan kaliteside sandiginizin aksina oldukca yuksek, donanim olarakta sizi tatmin eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf 1.0 motor değil mi 8 lt yakması mümkün gelmedi bana. Ortalama max 7 lt yakar o da 20-25 km ortalama hız ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kragen

Golf 1.0 motor değil mi 8 lt yakması mümkün gelmedi bana. Ortalama max 7 lt yakar o da 20-25 km ortalama hız ile.

1.4 tsi 125 hp içi bu rakamı söyledi.
  • Eğer trim ve araç içi sesi sizi rahatsız ediyorsa Astra K'yı kafadan eleyin, içerisi tam bir trim cenneti.
  • mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler, astranın dış tasarımı güzel sadece galiba.
  • Kragen kullanıcısına yanıt
    1.0 golf icin vw bayileri ist.te 7,5-8 lt olarak veriyorlar realitede.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane HB vs Golf (Anket)
    6 yıl önce açıldı
    Civic vs Octavia
    8 yıl önce açıldı
    Honda civic 2013 HB Parça
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    Astra K kullanıyorum trim ve iç ses yok gayet memnunum
  • Yeni megane hb'nin sürüş dinamikleri golften de astradan da iyidir.

Yeni hyundai i30 dizel otomatik uygun veriyorlar. İncelemenizi öneririm.

İçlerinde golf alınmaz, diğerleri fiyat ve donanıma göre tercih edilir.

Bir diğer alternatif ise toyota auris hibrit olur. İstanbul içi hepsinden az yakar.
  • myredox08 kullanıcısına yanıt
    Hocam lütfen kusura bakmayın ama astra K kullanıyorsunuz ve trim sesi yok araçta diyorsanız, ya aracınızı alman otobanlarında kullanıyorsunuz, yada özür dilerim ama ''yalan söylüyorsunuz''. Excellence astra aracımız şehir içi güzel yollarda dahi adeta bir trim cenneti. Yeni Astra asla tavsiye etmiyorum kimseye.
  • TermeLee55 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben otomobil firmalarında çalışmıyorum ve herhangi bir ortaklığım da yok en önemlisi de asla ben aldım başkası da alsın gibi bir 'aptalca' düşünceye de sahip değilim.

O yüzden Astra K dan uzak durun diye tamamen ben yandım siz yanmayın mantığıyla size tavsiye veriyorum, asla tavsiye etmiyorum aracı. İçeriden gelen trim sesi bir çok B sınıfı araç yoktur sanıyorum, yalıtım ve izolasyon berbat inanın ki.
  • TermeLee55 kullanıcısına yanıt
    Astra k kullanicisiyim 19eylulde aldim 0 olarak. Suan hicbir sikintim yok,ic mekan kalitesi premiumlardan sonra geliyor seat’a falan 10 basar. Kopek gibi gidiyor,j kasadaki sikintilari cozmusler. He 80bine gelir trim sesi yapar bilemem,1500kmde yapmiyor. Baska sorunuz varsa kisitli tecrubemle cevaplarim. En buyuk pismanligimi soyliyim,1.6 200’lugu almamis olmak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talharo123 -- 19 Ekim 2017; 11:34:29 >
  • Hocam merhabalar,

Öncelikle astra j ve k kullanmış birisi olarak yeni astrayı pek beğendiğim söylenemez. ben j kasayı 3 sene kullandım 1.6 dizel motor ilk çıktığında almıştım. evet araç köpek gibi gidiyor. astranın sürüş dinamikleri zaten hep iyiydi. Ancak konfor beklentiniz varsa astra sizi üzer çünkü k kasa süspansiyonları j den bile sert. uzunlardan geçerken eh dersiniz ama kısalardan geçerken tak tuk vuruyor malesef. performans yakıt yol tutuş konusunda araç sınıf standartlarının üstünde. şanzıman sıkıntısız. iç mekan bir vag grubu değil ancak kaliteli. orta konsol vites bölgesi özenilmiş. arka diz mesafesi abartsız söylüyorum sedan araç. ancak bagajdan biraz pay almışlar bunun için. Şuan bildiğim kadarıyla kadran bölgesi ve kapılardan oldukça trim sesi ile alakalı şikayetlerin olduğu. Onun dışında dynamic 1.6 cdti otomatik bi astra işinizi görür.

Golf sınıfının her zaman çok satanı. Astraya göre konfor seviyesi yüksektir. Motorları verimli. Hem benzin de hem dizel de tasarruf edebilirsiniz. Bütçenize göre 1.0 tsi dsg öneririm. Comfortline golf alıyorsanız 1.0 motor almalısınız. 1.4 tsi comf için vergi dilimini bence yükseltmeyin. yakıtta da 1.0 motor 30-35 kuruş arası yakar. Çok yakın bir arkadaşımda 1.2 tsi midline plus var Antalya şehir içi 32-35 kuruş değerleri ile kullanıyor. Golfte highline alacak gücünüz varsa 1.4 tsi alın verim. Golf ün tek dezavantajı comfortline da astra ve highline golfe göre donanım eksikliğinin olmasıdır. şanzıman konusunda dsg bin türlü yorum var. 60 km de de şanzıman hatası gördüm 60.000 km de de sadece kavrama değiştiren gördüm. şanzıman beyninde bir sıkıntı çıkmazsa sizinde kullanımınız çift kavramalı şanzımanlar da biraz önem taşıyor. benim aracım a3 s-tronic 1.6 tdi 2 senedir bir sorunum yok çok şükür.

Megane yeni kasa ile küllerinden doğdu denebilir. Yeni megane tasarım anlamında çok başarılı. iç mekan kalitesi de hatrı sayılır seviye de eski modellere göre oldukça yüksek. ben orta paneli beğenmemiştim. Tablet gibi klimalandırma fan kumandası bile dokunmatik. fiziksel buton sayısı oldukça az. Motor şanzıman da 1.5 dci en verimli dizellerden bir tanesi. şanzıman vag grubundaki gibi edc çift kavramalı. bana göre dsg neyse edc de aynı teknolojinin laciverti. Yol tutuş ve performans konusunda verimli bir araç. yakıt konusunda cimri sorunsuz hızlanıyor. araç limitlerini biliyor. çok üst limitler de kayma çok fazla oluyor. ancak son ana kadar esp müdahale etmiyor. golfte araç kaymaya izin vermez mesela. esp direk müdahale ediyor. astra için esp kapatılabiliyor, gerisini siz düşünün :)
    icon donanım çok zengin.. bütçeniz el veriyorsa alınabilir.

ekstra başka sorularınız olursa cevaplayabilirim hocam..

• SUV düşünmez misiniz bu rakamlara?

• Nickinizden Termeli olduğunuzu tahmin ediyorum, doğru tahmin ise hemşeriyiz demektir...

Bende Samsunluyum (merkez),

Başka araç önermeyiniz demişsiniz ama bence listeye peugeot 308 Allure donanım ve en azından comfort paketli dizel otomatik aracı da dahil edin..

Ben 30bin kmdir kullanıyorum, 2015 model aracı ve gerçekten çok memnunum, gerek yakıt, gerek performans, gerekse donanım-iç dizayn benim için çok yeterli.

2.el de çok düşük kmli 2016-2017 model araçlar var...

2017 model 4bim km'de araç. Göral satıyor..110bin tl, pazarlıkla fiyat iner... https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-308-allure-1.6-bluehdi-120hp-s-s-eat6-t9-hatasiz-484568415/detay

veya

2016 model, 12bin kmde, 98bin tl, pazarlıkla daha da indirirsiniz...https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-308-allure-1.6-bluehdi-120hp-s-s-eat6-t9-hatasiz-471745704/detay
    Bir bakın pişman olmazsınız...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Golf 1.4 tsi dsg önerebilirim, GolfclubTR grubunda 1.6 tdi dsg olan arkadaş 10 litre ile gezerken ben 6.5 7 ile geziyorum. Ciddi alıcı iseniz aracım satılık özelden konuşuruz detayları en fuludur hayalet ekrandan sunroofa kadar vardır
  • 1.6 tdi dsg golf'ün 10 litre yaktığı ŞARTLAR altında siz 13-14 litre yakarsınız diye tahmin ediyorum...
  • bende 1.4 golf manuel comfort var. ist şehir içi ortalama 30 km hızda 7 lt yakıyor. ama boğaz trafiğine filan girersen 8 olur. dsg olanı biraz daha az yakıyor. şahsen ben comfort'un donanımını yeterli buluyorum. otomatik klima, 7 hava yastığı, park sensörleri vs.. vs.. bence iyi.

megane kalite olarak golf'e yaklaşamaz bile. astra iyidir ama yine de o da bir golf değil.

ben şahsen sıfırcıyım. 2. el dizel golf almaktansa sıfır benzinli alırdım ve öyle de yaptım.
  • Güzel espri hocam

• Otomatik Astra tüketim acısından Reno ya göre zayıf kalıyor, 100 km. de 6 litreye yaklaşan tüketimi var, gerçekte bu 8 litreye yaklasir ki bu da vw benzinli için satış danışmanının söylediği rakama yaklaşıyor.

Zor tercih :) inşallah en uygun olanı seçersiniz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.