Şimdi Ara

2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
9
Favori
42.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: malzemec

Hararet değil , hakikat,

Yav he senin corollan uçak roket füze

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 29 Nisan 2017; 13:33:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Dikkate almaya değmez, adam 15 saniye 0-100 değeri olan arabaya at gibi diyor, uçuyor kaçıyor diyor ne beklersin ki bu kadar malının kölesi olan bir insandan. Olumsuz yorum yapınca da hemen savunma moduna geçiyor, tahammülü, kabullenmesi falan yok. Bana git test sürüşü yap anlarsın dedi, ben de yaptım zaten diyorum, adam gelmiş 10 metrelik yoldan ne anlayacaksın diyor. Güler misin ağlar mısın işte o hesap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Dikkate almaya değmez, adam 15 saniye 0-100 değeri olan arabaya at gibi diyor, uçuyor kaçıyor diyor ne beklersin ki bu kadar malının kölesi olan bir insandan. Olumsuz yorum yapınca da hemen savunma moduna geçiyor, tahammülü, kabullenmesi falan yok. Bana git test sürüşü yap anlarsın dedi, ben de yaptım zaten diyorum, adam gelmiş 10 metrelik yoldan ne anlayacaksın diyor. Güler misin ağlar mısın işte o hesap

Gülmem de ağlamamda hocam acırım

Aynen öyle, yapacak birşey yok maalesef. İnşallah sadece forumda konuşuyordur böyle, yoksa fena dalga konusu olur

• iyi güzel az yakıyor da , baskı balata değişimi kaça mal oluyor ne kadar dayanır. .edc 7 bını bulur bu nasıl kaça olur.wv 10 bin tl yi gecer. tam otomatik dizel almak daha mantıklı değil mi? bunu düşünüyordum ama peoguet 308 e kayıyor aklım. özet olarak sanzuman sorunu ne kadara patlar
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Körler sağırlar, birbirini ağırlar,

Erişimi çok zor bir araç değil , fiyatları orta seviyelerde ,

Yani , sizde alabilirsiniz , bu kadar gerilmenize gerek Yok ,

C sınıfında En çok tercih edilen bir aracı yerden yere vuracaksınız neredeyse ,

Bu kadar çok satmış , yüzbinlerle Türk alıcıya ulaşmış bir araçtan bahsetiyoruz,

450 bin Türk tüketicinin aklı ile alay etme algısı içerisindesiniz

Zira, akıl tutulması dedikleri durum , muhalif arkadaşlarda fazlası ile var...

• efe80 E kullanıcısına yanıt
    Hocam, en ekonomik şanzımanlar , tek kavrama robotize şanzımanlardır ,

Dsg komple 30 bin tl seviyelerinin üzerinde ,reno nun kullandığı edc sizin verilerinize göre10 bin tl civarında ,

308 tam otomatik eat6 sorunsuz bir şanzıman,

Zira son modellerde var 2-3 yıl öncesinde tek kavrama kullanıyorlardı ,

İkisini de tercih edebilirsiniz,

Edc ve dsg gibi çift kavramalardan uzak durun derim,

Çok nazik ve arızası pahalı sonuçlar doğuran şanzımsnlardır@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 29 Nisan 2017; 14:14:59 >
  • quote:

Körler sağırlar, birbirini ağırlar,

Erişimi çok zor bir araç değil , fiyatları orta seviyelerde ,

Yani , sizde alabilirsiniz , bu kadar gerilmenize gerek Yok ,

C sınıfında En çok tercih edilen bir aracı yerden yere vuracaksınız neredeyse ,

Bu kadar çok satmış , yüzbinlerle Türk alıcıya ulaşmış bir araçtan bahsetiyoruz,

450 bin Türk tüketicinin aklı ile alay etme algısı içerisindesiniz

Zira, akıl tutulması dedikleri durum , muhalif arkadaşlarda fazlası ile var...

Ben corolla'ya birşey mi dedim? Benim lafım aracı gereksiz yere övmenize, yok uçar yok kaçar falan. Gerçi Toyota'nın 2017 yılında gala 90 beygirlik dizel motorla bu aracı satması da ayrı konu ama sonuçta aracı alan, sunacağı performansı bilerek alıyor ve ben bugüne kadar da sizden başka bu araca performanslı diyen görmedim. Bir de 200 km hızla giderim demişsiniz, bu aracın 200 e ulaşması için eğim ve baya bir zaman lazım, duyan da araç rahatça 200 e çıkıp o hızı koruyabilir zanneder. Ayrıca corollan alırsam da 1.6 benzinli manuel alırım, LPG taktırırım, hem performanslı hem de ekonomik bir araç olur. Neyse size uçan kaçan aracınızla iyi günler olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 29 Nisan 2017; 19:1:25 >

• malzemec kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz. peki Toyota sanzimani saglam midir.hic bir bilgim yok.tek kavrama cift kavrama....10 binlik masraf cikarir mi mesela .bende tam otomatik benzinli lpg var daha sorun cikarmadi 80 bin km yapmisimdir.yakit ve lpg yle ugrasmak istemiyorum.dizel otomatik istiuorum .

• @malzemec kışlık lastiklerimin üzerinde olan kara jantı artık kullanmak istemiyorum.Yazlık lastiklerle kullandığım alüminyum çelik karışımı elegant jantları kışlık lastiklere takıp, yazlık lastiklere de yeni jant almak istiyorum.

Bana önerin ne olur ? Piyasada replika diye geçenleri almak istemiyorum napsam ki

• efe80 E kullanıcısına yanıt
    Hocam çift kavrama size muhakkaki sorun çıkaracaktır ,

Uzak durun derim,

Cvt şanzıman sorunsuzdur zira , hız talep ettiğinizde bağırır ve ağır ağır hızlanır, beygir gücünü tam alamazsınız ,

Tam otomatik eat6 şanzıman şu an Opel ve peugeotda var diye biliyorum ,

Robotize şanzıman kadar sorunsuzdur diyebilirim ,

Bakım ve onarımı gerekirse eat 6 şanzıman , robotizeden daha maliyetli olur ,

En ekonomik şanzıman robotize tek kavramadır , zira konfor sizin için çok elzemse eat 6 konforlu bir şanzımandır,

Diğerlerinden uzak durun derim.

• lion_koc kullanıcısına yanıt
    Hocam , yaris aracıma orijinali gibi , Petlas firmasından 4 jant aldım,

Jantların göbeğine Toyota arması koydular , orijinalden bir farkı kalmadı , kış larda orijinal Toyota arması içeren Jantlarla ,

Kullanmaya başladım,

Servisin %65/70 altında bir maliyetle ili bitirmiştim ,

Çok memnun kaldım ,

Bence dışarıdan jant alın, jant göbeğine Toyota Amblemi koyuyorlar , orijinalden farkı olmuyor ,

Corollada tahminim, 1200/1500 arslığında orijinal gibi jant bulursunuz ,

Serviste 3/4 katı fiyat isterler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 29 Nisan 2017; 20:39:32 >
  • https://youtu.be/uN7-nH9mmAQ

11 sn /100 km olayını birde bu videodan dinleyin.

• BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/uN7-nH9mmAQ

Satış temsilcisi de aynısını söylüyor,

İzle istersen,

Sağlıcakla kal

• quote:

11 sn /100 km olayını birde bu videodan dinleyin.

He he 11 saniye bak 11 saniye
    https://www.youtube.com/watch?v=0i2bcpmjm8A
    Araba 14-15 saniyede hızlanıyor, gelmiş burda 11 saniye diyor, yersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 3 Mayıs 2017; 14:55:9 >

• herkese iyi geceler. Corolla hb 2007 model 1.6 aracımı değiştirmek istiyorum. auris 1.4d otomatik almaya niyetliydim. epey bir problem kümesi okudum yağ yakma şanzıman problemleri vs. 2013 sonrası yeni kasa alacağım. okuduğumuz bu problemler hakkında bilgi ve öneri verebilirseniz sevinirim. çünkü epey kararsız kaldım. yenileyelim derken dert sahibi olmayalım

iyi forumlar
    teşekkürler.
  • quote:

Satış temsilcisi de aynısını söylüyor,

İzle istersen,

Sağlıcakla kal

Tıbben buna "Plasebo Etkisi" deniyor ...

Bütün otomobil firmaları içerisinde bi tek Toyota mı aracının içine 3 tane Capon mühendis bindirip bagajı da yarım doldurup akselerasyon testi yapıyor ve teknik verilerdeki sonuç ile capon mühendis yerine tek bir vatan evladı ile yapılan testlerde 0-100 akselerasyon 3 saniye gibi otomobil sektörü için çooooook büyük bir değerde iyileşiyor...

1- Tüm otomobil üreticileri niye 3 kişi ve yarım bagaj teorisi ile bu işi yapmıyor da bi tek Toyota D4D motor testinde bu iş oluyor.

2- Yarım dolu bagaj ve üç capon mühendis ile yapılan performans testi ile tek şöför ile yapılan performans testi arasındaki fark 3 saniye ise , Benzinli Corolla nın teknik verisi 10 saniye ( 3 capon+yarım bagaj). O zaman 3 saniye düşersek Benzinli Corolla 7 Sn de mi çıkıyor 0-100 performansa ???

• Tüm videolarda aracın 0-100 km/s hızlanması Bizim köydeki Toroslar gibi yarım asır sürüyor adam halen 11 sn diyor Ankara'da Dikmen yokuşundan aşşa saldın heralde

• drfettah D kullanıcısına yanıt
    Yağ yakma , güncellenmiş motorlarda Yok,

Eski motorlarda yağ yakmıyordu ,

Çok seri ve devirli kullanıldığında bir miktar eksiltme yapıyordu ,

Her bakım aralığında aracınızı servise götürürseniz ,

500/600 bin çok rahat problemsiz motoru kullanırsınız,

2012/2013 sonrası 2. El d4d motorlara bakabilirsiniz ,

Şanzıman en sorunsuz ve bakımı en ekonomik olanıdır,

Zira geçişlerde, acemiliği atlatasıya kadar biraz düşük hızlarda geçişleri hissettirebilen yapıya sahiptir ,

Vites geçişlerini hiç hissetmek istemiyorsanız ,

Tek çare CVT şanzımanlardır,

Sizin için , ekonomimi önemli , konformu?

https://youtu.be/VlSoFxHxRLQ

Kısa bir video,

Sanırım, cevap burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 3 Mayıs 2017; 18:29:43 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.