Şimdi Ara

2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
9
Favori
42.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ne yavaşı ,
    siz bir test edin de araç görsün gözleriniz...

ara hızlanmaları mükemmel,
    a3 110 hp ile aynı hatta daha iyi tepkiler veren bir araç ,

vites geçişlerini manuel yaparsanız , teknik verilere takılmadan rahat rahat kaptırıp gidersiniz,

araç seyir halinde istekli ve atik bir motora sahip,

hangimiz 0-100 için uğraşıyoruz ki bu değerlere takılıyorsunuz.

otobanda seyir halinde , sabit vitesle bir gaz verin sırtınızı yapıştırıyor.
    valla bu araca kalitesiz ve yavaş demek ,
    yiğidi öldürüp hakkını vermemek olur.
  • malzemec kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Corolla ve Elantra At eşşek konusunda haklısın.Elantra Corolla nın yanında At gibi kalıyor.136 Ps 300 nm tork 7 dct şanzıman.Daha tok ve sessiz bir sürüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 13 Haziran 2017; 14:37:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Merhaba

Corolla ve Elantra At eşşek konusunda haklısın.Elantra Corolla nın yanında At gibi kalıyor.136 Ps 300 nm tork 7 dct şanzıman.Daha tok ve sessiz bir sürüş.

On numara yanıt olmuş hocam

Bu konu çok güzel ya, günüm stresli geçerse arada bakıyorum buraya gülüyorum biraz
    Daha önce test ettiğimi söyledim. Çok net söylüyorum c segment araçlar içinde tek kelime ile rezil bir performansı var. Testte 3 kişiydik, yaklaşık 16 saniyede 100 e çıktı araç, tek kelime ile rezalet. Yüksek hızlarda da net şekeilde hantal. Motor ayrı rezil, şanzıman ayrı rezil. Araç gitmediği için doğal olarak yakıt tüketimi düşük. Fiyatı zaten trajikomik. O koltuğa yapıştırma hissi de suni birşey, 200 nm torkla alakalı, koltuğa yapıştırıyor ama bir yere gittiği yok. 1.3 75 hp fiorino da gaza asılınca koltuğa yapıştırıyor ama araba gitmiyor, aynı o şekil.
  • Ya birsey diyecegim, bu konu gercek mi cidden?

• Gerçek ötesi, bir nevi hayaller dünyası
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Merhaba

On numara yanıt olmuş hocam

Bu konu çok güzel ya, günüm stresli geçerse arada bakıyorum buraya gülüyorum biraz

Bende arada uğruyorum işten sıkılırsam

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

Ya birsey diyecegim, bu konu gercek mi cidden?

Keşke şaka olsa ama gerçek galibaBen bir gün gandırdıım demesini bekliyorum

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    16 saniyede 100 'e çıktı,

He heee , sütçü beygiriydi bu,

MİTOMANİ' ye yakalanmış , ağır bir hastasınız , Allah şifa versin inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Fabrika verisi 14.7 olan araca 11 saniyede çıkıyor diyen normal ama ben hastayım öyle mi ? Arabaya yaklaşık 300 kiloluk 3 kişi al düz yolda hızlanmayı dene bakalım, kendine güveniyorsan da video çek koy.
    Şanzıman en sorunsuz şanzıman, neresi rezil,

Dsg keyifli bir şanzıman zira sorun küpü

Motor, 90 hp araca fazla bile geliyor ,

Ne yapıyoruz yola çıkınca yarış mı?

Tepkileri yerinde ve yeterli bir motor

At sahibine göre kişner,

Siz kişnetememişsiniz , ben ne yapıyım

En sorunsuz şanzıman mı, geç onu. Ben ömrümde o kadar keyifsiz ve saçma bir şanzıman görmedim. 90 beygir fazla gelmiş haliyse yeterli bir güç olsa 20 saniyede çıkacak herlade Yarış yapmıyoruz ama araca o kadar para verince yeri gelince basınca gitsin istiyoruz. İşte onu diyorum ben de ben kişnetemedim, siz kişnetin videoya alın biz de izleyelim.
  • konunun değişik sayfalarından değişik yorumlar okudum..

çok uç "taraftar" denebilecek yorumlar da var, objektiflikten uzak "aşk" seviyesinde yazılan yorumlar da..

gerçek şu ki; bu aracın yarım otomatik şanzımanı bu 1.4 zayıf motoru ile turbo açmadığı kalkış ve düşük devirde kaldığı vites geçişleri ardından gerçek anlamda üzüyor. bunu bu aracı kullanan & kullanmayan herkesin kabul etmesi lazım..

136 hp araçlarla karşılaştırılmış, "aynı" denmiş, vs.. bunları geçin arkadaşlar, komik oluyorsunuz gerçekten..

objektifliği hiçbir zaman elden bırakmayın, maviye mavi, yeşile yeşil, sarıya sarı diyin..

sorunsuzluğu ile bilinir toyota, iç mekan makyajlı kasada artırılmış olsa da sınıfında ortalamadadır.

ama bunun dışına geçememiştir..

yıllardır kullandığı bu motor / şanzıman ikilisi için "yahu taş gibi motor bak halaaa kullanıyorlar, demekki sağlamlığına güveniyor adamlar" yorumunu yapmak , düpedüz sığ bir düşünceye sahip takım tutar gibi kör aşıkları avutur..

şirket aracımdı, 2 yıl uzun süre kullandım..

yakmıyor diye savunmalar yapılmış, önemli olan gidip de yakmayan motor yapmak, gitmeyen motor zaten yakmaz.. sürüş keyfi diye birşey yok..

ha dediğiniz gibi manuel kullanırsanız da bağıra bağıra giden bir 90 beygire hükmetmeye çalışırsınız, 8 litrelere kadar da rahat çıkarsınız şehir içinde, yine zevksiz..
    ta bunu görmemekle yıllardır ISRAR ediyor..

bu motor / model / kasa / ağırlık / şanzıman (mmt için söylüyorum) özellikleri ile ilgili toyota'nın halen görmedikleri, görmek istemedikleri ciddi tüketici sorunları var. ciddi sürüş zevki kayıpları var, ama toyo

Şehir dışı 3,6lt 3,7lt/100km arasında teknik verisi var,

Bu teknik verilerin altında yada üstünde değerler kullanıma göre karşımıza çıkabilir ,

Zira 3 lt/100 km uzun yol paylaşım fotoğrafım var;

Demekki fabrika verilerinin altında yada üstünde sonuçlar alınabiliyor, 0/100 değeri kafanızı bulandırmış

Dediğim gibi , at sahibine göre kişner,

Ben corollamı kişnetiyorum maşallah...

Kendine güveniyorsan video koy diyorum ama sanmıyorum cesaret edebileceğini. Tüketim verilerin ayrı komik zaten. Şehir içi 2.8 yakıyorsun, şehir dışı 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 13 Haziran 2017; 17:37:56 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=0i2bcpmjm8A

https://www.youtube.com/watch?v=fftHf3jlins

bu arkadaşlar da beygirlerine hükmedemeyen test sürücüleri..

120'den sonra biten motorun hazin videolarını çekmişler..

benzinli , 1.0lt , 1.2lt fındık motor diye bahsedilen yeni teknoloji motorlar bu araca nal toplatır..

Şehir içi sürüşlerim , hız ortalamam düşük,

Motora fazla yük binmiyor, ( İstanbul e5 ve ilçe iç yolları karışık ,sakin trafik)

Zira şehir dışı hız ortalamam yüksek ,

tüketimde 3 ' e çıkmış, doğal olarak

Video int. Bakıcağım denk gelirsem link paylaşırım,

Ben çekersem de koyarım,

Gerçekleri görmüş olursunuz

Başka videoları çok izledik, kendine güveniyorsan kendi aracınla düz yolda video çeker koyarsın. İmkanın varsa araca da 3 kişi alıp dene. Yada 11 saniyede 100 e çımaya çalış
  • liebermann L kullanıcısına yanıt
    O Fındık'ımı ceviz mi bilmem ama ,

TSI motorların nasıl yağ yaktığını bir araştır istersen

Yeni nesil makyajlı kasa Polo 1.2 tsı 90 hp aracım da var eşim kullanıyor ,

15 bin km de bir bakımları var , zira 7/8 bin de bir yarım lt den biraz fazla yağ ekliyorum ,

Araç daha 18 bin km de motor Yen'i yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Şanzıman en sorunsuz şanzıman, neresi rezil,

Dsg keyifli bir şanzıman zira sorun küpü

Motor, 90 hp araca fazla bile geliyor ,

Ne yapıyoruz yola çıkınca yarış mı?

Tepkileri yerinde ve yeterli bir motor

At sahibine göre kişner,

Siz kişnetememişsiniz , ben ne yapıyım

Hehe sen binince +30 ps geliyor göklerden diğmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 13 Haziran 2017; 18:25:45 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.