Şimdi Ara

2017 TÜRKNET'E GEÇENLER (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
9.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam hatırlamıyorum. Eve gidince bir bakayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk telekomla haşır neşir olmaya başladığım ilk zamanlarda çağrı merkeziyle konuşup vdsl alabileceğimi öğrenmiştim toydum inandım, bilemedim. Geçmeye çalışırken 2 mbit internet kullandım 2 ay boyunca sonra da olmuyor dediler. Türknet de 50 diyor şimdi sitesinde aynı şey olur mu acaba diye merak ettim. Normalde 16 kullanıp 50ye geçen var mı?

• 21 Nisan önce Turknet'e geçen müşterilerin kotasını 3ay boyunda 150gb tan 250gb a çıkartmışlar !!!!!

Mesaj şöyle;

"Bir şey deniyoruz! Özgür İletişim’i kullanan siz değerli TurkNet’liler doya doya internet kullansın, film izlesin, oyun oynasın diye 21 Nisan’dan önce TurkNet’e gelmiş kullanıcılarımızın AKN’lerini yaz boyunca 250 GB yapıyoruz. Güle güle kullanın.

Kampanya kapsamında 21 Nisan 2017’den önce gelen tüm 150 GB AKN’li Özgür İletişim abonelerimizin AKN’leri 3 ay boyunca 250 GB’a çıkaracağız. Örneğin AKN süreniz 15 Haziran 2017’de sıfırlanıyorsa, 15 Haziran- 15 Eylül 2017 arasındaki 3 AKN döneminde 250 GB AKN’den yararlanacaksınız."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 30 Mayıs 2017; 16:9:58 >
  • Kardeş şimdi baktım cat6 kablo. Ama şöyle bir sıkıntı var. Türk nete bugün sonunda telefondan ulaşabildim. Bu sorunu anlattım bir şey yapamayacaklarını belirttiler. Kadına dedim ki. Siz bana yalın internet başvurusu gibi port açın. Kabloyu kapıdaki ankastreden işaretleyin geri kalanını Ben hallederim dedim. Kadının kafasını karıştırdı yine olmaz dedi. Sabit hattınız Türk Telekomsa bizden hizmet alamazsınız diyor. Ben dışarıdaki ankastreden cat6dan boş olan iki kabloya Türk netin yalın internet kablosunu takıp hiç kablo çekmeden telefon hattıma bulaşmadan ayrı bir koldan internet alacaktım. Ama müşteri hizmetlerindeki kadının kafası basmadı. Keşke şu müşteri hizmetlerine biraz teknolojden ve Bu işlerden anlayan adamları alsalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muxo -- 30 Mayıs 2017; 19:9:21 >
  • muxo kullanıcısına yanıt
    alakası yok hocam siz başvuru yapın cat 6 dan 2 tane bos kabloyu mesela turuncu-turucu beyazı hem evden hemde ankastreden ayarlayın turktelekomdan ekipler geliyor bağlantı için türktelekomdaki hat kime ait sizemi
  • keremimo kullanıcısına yanıt
    12 TL haraç bana biraz haksız bir ifade gibi geliyor. IP sınırlı. TurkNet'ten değil teknolojiden kaynaklanan bir sorun. IPv6'ya TurkNet tek başına geçemiyor. Ulusal bir şey olması gerekiyor. Çoğu kullanıcının dyanmic dns vs'ye ihtiyacı yok. CGNAT yapmamanın yolu ikinci el piyasadan IP bloğu alıp maliyeti herkese yansıtmak. Ki bence bu daha haksızca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mundt

Bende Turknete geçiş aşamasındayım. Şuan Taahhütsüz 8 mbit'e kadar 50GB AKN'li Turkcell superonline internet kullanıyorum. Tabi herkes gibi bana da bu AKN meselesi yüzünden illallah geldi. Karar vermeden önce Turknetin kendi sitesinden altyapı sorgulaması yaptım, bizim buralarda fiber altyapısı zaten yok onu biliyorum ama Turknetin aktif altyapısı içinde olduğumu, 16 mbit'e kadar sınırsız ve daha önemlisi AKN'siz ADSL hizmetinden yararlanabileceğimi öğrendim. Pazartesi günü evrakları göndereceğim. Bir maceraya atıldım ama bakalım ne olacak. Memnun olanda çok şikayetçi olanda çok, sorun yaşayıp arıza kaydı bıraktından sonra sorunu düzelende çok, düzelmeyende çok, denemeden bilemem. Birazda şans işi olduğunu düşünüyorum, umarım problemsiz bir geçiş ve geçişten sonrada problemsiz bir internet deneyimi yaşarım.

Bilgilendirme yapsanız memnunmusunuz türknetten tavsiye edermisniz?

• bebetoca kullanıcısına yanıt
    Dostum daha bugün gönderdim evraklarımı yani henüz turkneti kullanmaya başlamadım, daha evraklar Turknete ulaşacak ondan sonra internet hattı aktif olacak falan filan.. Hele bir bağlansın internet ondan sonra bilgilendirme yaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skurmus

12 TL haraç bana biraz haksız bir ifade gibi geliyor. IP sınırlı. TurkNet'ten değil teknolojiden kaynaklanan bir sorun. IPv6'ya TurkNet tek başına geçemiyor. Ulusal bir şey olması gerekiyor. Çoğu kullanıcının dyanmic dns vs'ye ihtiyacı yok. CGNAT yapmamanın yolu ikinci el piyasadan IP bloğu alıp maliyeti herkese yansıtmak. Ki bence bu daha haksızca.

Aynı statik ip'yi bir başka firma 5TL'ye satarken 12 TL'ye satıp bir de CGN'den çıkmak için başka hiçbir çözüm önermeyen bir firma iseniz adı haraç oluyor.
  • keremimo kullanıcısına yanıt
    Başka bir çözüm önerebilsek önerirdik inanın. Sizin aklınızda nasıl bir çözüm var?
  • Türknetin kotası güzel hızı normal beni yanılttılar sorgulatınca 75 mbit yazıyordu bağlattım 16mbit gözüküyor , en sıkıntılısı dışardan ankastre kutusundan evime kablo çekmemdi resmen derme çatma bir şekilde kablo çektim elektrikçi 100 lira istedi kendim 10 tl kablo+2tl bant masrafıyla hallettim evet biraz zahmetli bir firma sanırım ondan kazanıyorlar o yüzden ucuz ve kotası fazla ama hizmet yok sadece internet üzerinden canlı sohbet kısmından iletişime geçiyorsun ki çoğu otomatik mesaj veriyor ama hız ve kota olarak ttnetten iyi ttnet altyapısını kullanmasına rağmen, bir de tabi sözleşme yok beğenmiyorsan bırakıyorsun temiz.
  • Bursa Osmangazi'de türknet kullanan varsa yorum yazabilir mi acaba? isterse mahalleyi de yazabilirsiniz. temmuzda geçeceğim inşallah

Port varsa VDSL geçeceğim yoksa ADSL'den devam. olumsuzluk yaşamam inşallah
  • Invokelist I kullanıcısına yanıt
    Bana da aynısını demişlerdi ve aynı şekilde kopma yaşadığım için bir ara hızım 8'e sabitlenmişti. TurkNet'e geçtim şu anda 24 mbit vdsl kullanıyorum ve hızım 19-20 geliyor. 4-5 mbit düşüklüğü santrale olan uzaklığa bağlıyorum çünkü santral bayağı uzak.
    Hocam hattınız 50'ye kadar destekliyor ve 50'lik üyelik açılır kaç alırsınız bilmem ama Türk Telekom'dan daha hızlı olur emin olun. Ayrıca paketiniz 50 olduğu için AKN aştığınız zaman hızının 16 mbit'e düşer.

Ekleme: Denemekten zarar gelmez taahhüt yok beğenmezseniz iptal edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blltlgn -- 31 Mayıs 2017; 18:12:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blltlgn

Bana da aynısını demişlerdi ve aynı şekilde kopma yaşadığım için bir ara hızım 8'e sabitlenmişti. TurkNet'e geçtim şu anda 24 mbit vdsl kullanıyorum ve hızım 19-20 geliyor. 4-5 mbit düşüklüğü santrale olan uzaklığa bağlıyorum çünkü santral bayağı uzak.

Kopma sorununuz çözüldü mü? Bulunduğum bölgede akn den etkilenmeyecekmişim zaten. Deneyeceğim artık 50 diyorlar ama ne kadar verirlerse versinler türk telekomdan iyidir. 20 mbit de fena sayılmaz.

Kopma sorunum TTNET iken çözülmüştü zaten. Eğer AKN'siz paketi alırsanız 16 mbit ADSL olur. Normal bizim gibi 150 GB alırsanız 100'e kadar hangi hızda destekliyorsa o hızda açarlar. Mesela benim bulunduğum bölgede TurkNet altyapısı yok TTNET altyapısını kullanıyor yani AKN'li paket kullanıyorum.

• türknete geçmeyi düşünüyordum sorgulatınca 75 hız 150 kota idi bugün sorgulayım dedim alt yapınızda bakır kablo olmadığından ilerleyemiyoruz dedi 2 gün önceye kadar vdsl alt yapı vardı da bugün mü kaldırıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: skurmus

Başka bir çözüm önerebilsek önerirdik inanın. Sizin aklınızda nasıl bir çözüm var?

Başka firma 5TL'ye veriyor, price match yapılır? Rekabet denince sırf tarife fiyatında mı rekabet? Bu mantıkla TV hizmeti verecek olsa Türknet, ayda 40 TL dese, millet dese kardeşim siz ne yapıyorsunuz X firması aynı hizmeti ayda 10TL'ye yapıyor, "Ne yapabiliriz" mi diyeceksiniz? Akıl var mantık var. O hizmetse bu da hizmet sonuçta.
  • https://forum.donanimhaber.com/turknet-ilk-ay-tecrubeler--126174972#126174972

nisandan beri genel olarak buradan paylaşıyorum yaşadıklarımı
  • Merhaba arkadaşlar. Biz de Türknete geçtik. Hikayemi özetleyeyim.
    Telekomda 256kbps down 64kbps up 3gb kota döneminden beri kullanmaktayız.(Yani ilk zamanlardan beri kullanıyoruz)

Şimdi bazı şeyler de yazacağım bilgi olsun belki işinize yarar. Biz müstakil evde oturuyoruz. İnternet ayda yılda bir kopardı, daha sonra sıklaşmaya başladı, bir ara her yağmur yağdığında internet olmazdı. Telekomcuları çağırdık ama telefon hattı için galiba, tam hatırlamıyorum belki telefon da bozuktu, gelen adamlar telefon hattında ek ek birsürü kablo var onu gösterdiler ve ek yerler açıkta kalmış. Yani yağmurda gitmesinin sebebi. Güzelce temiz bir kablo çektiler. Kontrol ediyoz. Adam telefonu aç nasıl ses iyi mi demişti. Ben de iyi demiştim. Kendi kontrol etti cızırtı olmamalı dedi daha düzgün sıfır cızırtı ile tekrar ayarladı. Bana interneti de iyileştirir demişti. Ondan sonra internet de eskisinden güzel oldu.Kısacası evinizde internet problemi varsa telefon ahizesini kaldırın sıfır cızırtı olması gerekir yoksa kablo ekleri bozulmuştur.

Neyse sadede gelelim. Türknetle konuşurken geçiş işlemlerinin nasıl olacağını sorduk. Mevcut internetimiz var onu biz mi kapatıp size başvuracağız falan...İnternetsiz kalmak istemiyoruz dedik.
    "" Dediler siz sadece formları doldurun geri kalanı biz halledicez.""
    Bizde adsl var dedik modemi daha sonra alsak geçiş yapılır konularını konuştuk.

Türknete başvurduk.24 Mayıs. Telefonu kapatır kapatmaz evrakları mail göndermişler. Çıktı aldık. Akşam formları doldurduk.
    25 Mayıs Ptt kargo ile tahaddütlü gönderdik.(Pek hızlılar, 7,5TL Eskişehirden, özel olarak hızlı gitsin mi demeliydim)
    30 Mayıs evraklar Türknete ulaştı. ( PTT dağıtım merkezi sıkıntılı sanırım. Kargo takipden ertesi gün komşu ilçede idi, bukadar bekleyeceğim aklıma gelmedi)
    1 Haziran gece hala Türktelekom internetini kullanıyordum.
    2 Haziran sabahı açınca telekom sayfa yönlendirdi, hizmetinizi başka sağlayıcıdan alıyorsunuz falan. Modem şifresi için Türkneti aradık sms geldi. Modeme girdik internet açık.

Adsl olduğu için hız testlerinin önemi olur mu bilmiyorum.

Burada dikkatimi çeken birşey var. Eskişehirde oturuyoruz Bursa pingi daha düşük çıkıyor :).
    Bu da eski değelerlerim.

Modem değerlerim de burada:
    Eski :
    --- DSL Information ---
    DSL Driver Version: AnnexA version - A2pB023k.d21d
    DSL VPI/VCI: 8/35
    DSL Status: Showtime
    DSL Mode: ADSL2+
    DSL Channel:
    DSL Upstream Rate: 796 Kbps
    DSL Downstream Rate: 16381 Kbps

Down up
    DSL Noise Margin: 8.2 dB 17.7 dB
    DSL Attenuation: 10.5 dB 4.0 dB
    DSL Transmit Power: 18.0 dBm 12.6 dBm

Şimdiki :

--- DSL Information ---
    DSL Driver Version: AnnexA version - A2pB023k.d21d
    DSL VPI/VCI: 8/35
    DSL Status: Showtime
    DSL Mode: ADSL2+
    DSL Channel:
    DSL Upstream Rate: 799 Kbps
    DSL Downstream Rate: 16383 Kbps

Down up
    DSL Noise Margin: 13.2 dB 19.8 dB
    DSL Attenuation: 10.5 dB 4.0 dB
    DSL Transmit Power: 18.2 dBm 12.6 dBm

Hattımın 35Mbit desteklediğini söylemişlerdi. Şimdi modem bakma zamanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rx7enes -- 2 Haziran 2017; 11:6:29 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.