Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
155
Favori
1.486.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sen siyaset nasıl bişey olduğunu daha yeni anlıyorsun acı ama gerçekler,siyaset halkın kitlelerin yoğun baskı isteklerine karşılıksız kalması kendisini bitirmesidir ve bunu göze alamaz hiç biri bu AF içinde geçerli ekim ayında AF da çıkacak,bakalım AF kanuna tepki gösterecekler olcakmı bedelliye tepki koyan kesim gibi..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bence yaş sınırı olmaksızın (20+ yaş için) 25 bin tl mantıklı. yapamayacak olan varsa buyursun askerlik şubesi orada.

böylece zenginlerin çocukları yapmış olur, geliri ortalama üzeri ailelerin çocukları da borç-harç yaparlar, fakirler de askere gider. zaten olacak olan, aslında kimse kimseyi kandırmadan, yapılmak istenen bu ise; bu iş bu kadar basittir.

ayrıca neden troller yaş25bedel15 yaş26bedel20 diye sürekli tag açıyorlar merak içerisindeyim. yani yaşı 25 olan 26 olanın (ki bu yaş kriteri kendileri benim kanaatimce) hakları var da yaşı 20 olanın hakkı yok mu? Anayasanın 10. maddesi der ki; "kısaca herkes eşittir".

Gelmek istediğim nokta şudur, toplanacak bu para milli savunma bütçesine sağlanacaksa yaşı 20+ olan herkes zaman, mekan, koşul gözetmeksizin belirli gram altın karşılığı bugünün şartına göre 25 bin tl'ye denk olacak şekilde istediği zaman bedeliyle askerliğini yapabilsin.

Not: An itibariyla cumhuriyet altını fiyatı yaklaşık 1.250 tl. 20-30 yaş aralığında birisi eğitim-öğrenim tecili bitene kadar istediği zaman 20 cumhuriyet altını karşılığında askerliği yapabilmeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• seglopsi kullanıcısına yanıt
    Altınla ödeme nedir iran mı bura yau 🤣🤣

• radko kullanıcısına yanıt
    para sürekli değeri değişen bir meta olduğu için değeri paraya oranla çok daha sabit kalan bir emtia olan altın'a endeksli olması daha mantıklı kanaatimce. yazdığımı adam gibi okuyup algılayabilirsen anlarsın ne demek istediğimi.

• seglopsi kullanıcısına yanıt
    Bırak boş yapmayı bitcoin falan olsun bari🤣🤣

• FAKİRLERE ÖLÜM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    peki yumurcak sen nasıl istiyorsan öyle olsun, hadi bakalım.

• Gitmek istemeyenler gitmesin.

• evli olduğum için bedelli askerlik gündemini sürekli takip ediyorum.Anlamadışım konu 27 yaş olayı.

ben 19.12.1991 doğumluyum yani 26 yaş içersinde 27 den gün almış durumdayım.

arkadaşım ise 15 temmuzda 27 yaşını doldurdu.

haberlerde 27 yaş ancak 1 ocak 1991 şeklinde yazıyordu.Buna göre arkadaşımda faydalanamıyor ancak adam 27 yaşında.

kısaca 27 yaş çıkarsa ben 19.12.1991 doğumlu olarak faydalanıyor muyum?

benim bildiğim her seferinde yıl şart olarak çıkıyordu.hatta 1 ocakta doğanların itirazı üzerine 1 ocak yıl şeklindeydi.

umarım bana vurur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bedelli askerliğe karşı olanları saygıyla hak veriyorum ancak ülke durumu şartları zaman a göre değişkenlik gösteriyor.Şuan ülkenin gerçek anlamda profesyonel savunma ve yetişmiş kişilere ihtiyacı var.6 ay kısa dönem gitmiş çoğu arkadaş boşa geçen 6 ayın birde devlete daha çok zarar anlamsız şekilde geçtiğini anlatıyorlar .Eskisi gibi patates soğan soyma olayıda yok yemek şirketlerine verildiğinden .Aynı şekilde temizlik olayının bile ender olduğunu günlerin çoğunluk la teorik eğitim ve kalan kısmın bolca telefonda facebook instagtamdan takılmakla geçtiğini film izlediklerini anlatıyorlar.

Aynı zamanda 6 aylık bir kişi ne kadar sağlıklı eğitilebilir?Ben 26 yaşına geldim elime silah almadım şimdi bu bir suçmu?Ateş etmesini şarjör doldurmasını nişan almasını 6 ayda mı öğretekseler tamam.Ancak gidenler ellerine dolu silah bile verilmediği hatta komutanların tabi size dolu silah verelimde yanlışlıkla birbirinizi vurun gibi komik yaklaşımları olduğu dile getiyorlar.

Zaman ilerledikçe şartlar değişiyor zaman profosyonel ordu ve savunma zamanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 16 Temmuz 2018; 20:10:14 >

• zorunluluktan tamamen çıkarılmalı

rüsvet gibi para talep edilmesi sakıncalı

yap uzman çavuşun maaşını 10.000 tl ülke en profesyonel orduya sahip olsun

• 27 yaş birikmeyi eritmek için fayda sağlamaz. Bir sonraki sene yine ayni rakamlarda bedelli bekleyen olur. Belki daha bile kisa surede

• polisim sülalem rahat
    Siyaseti biliyorum sadece çabuk unutuyor insanlar benim gibi askere gidip bedelli askerlik hakkında görüş belirtmeyen binler vardır. Sonuçta devletin bir numaralı ismi askere gidin diyor ve o celp dönemi ertelenen yok yani sayı fazla çıkıp bir sonraki celp döneminde gidecek insan yok. Ya bu çağrıya kulak asılmadi ya da asker kaçağı o kadar çok değil. Ülkede kaçak suçlu vergi vermemek güzel şey bunları yapmayanlar bu dünyada ezilmeye mahkum olacak.

• Yurtdışına gidiyor, biriyle evleniyor. Vatandaşlığı alıyor, orada yaşıyor. Türkiye'ye sadece tatil için geliyor. Askerlikten de yırtıyor. Arabasının arkasına YA SEV YA TERK ET yazıyor.

Bilin bakalım bunlar kim?
  • Fakir sınıra,
    Zengin bankaya para çekmeye

Marş marş!!!
  • Kaçırma ihtimalin %0,01

• Geniş kapsamlı bir bedelli olacak gençler, rahat olun

Yaş olarak en kötü ihtimalle bütün 93’lüleri kapsar. Ücret de en kötü ihtimalle 15 bin tl olur.

• kendi0 K kullanıcısına yanıt
    inş hocam aralık 1991 li olarak bugün ki gelişme beni üzdü ve sonrasında yalanlandı çok şükür.27 çıkarsa sanırsam bana vurmuyor?Ancak 27 den gün aldım nasıl hesaplanıyor bilmiyorum.

• Bu bedelli askerlik kasimda gidecekleri etkiler mi ? Ben yedek subay olarak yapmak istiyorum da. Bedelli olursa kasim icin askeriyede bosluk sebebi ile yedek subayligi azaltip bu kisileri kisa doneme mi alirlar

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.