Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
155
Favori
1.488.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 27 yaşındayım bugün hayatımda aldığım en güzel haberlerden birisini aldım. Artık 25 günlük askerlik bizi bekler o da olmasa daha güzel olurdu ama yapcak bir şey yok
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Burası forum engeller geçersin kardeşim bu kadar kendini yorma.

Yılda yaklaşık 150-200bin kvd ödeyen şirketimiz var çift anadal ile iki lisans mühendislik bölümü bitirdim üstüne de askere gittim. Benim ne okuma ne de askerlik zorunluluğum vardı ben bunları yapmayı tercih ettim ve bunlari anlattım. Askere gitmeden önce de büyük bir şirkette çalışmaya başlamak yerine askere gittim bunların tercihi bana ait.

Burası bedelli askerlik.com sitesi olsa haklısın ama burası karışık bir forum dediğim gibi engelle geç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kage.

25 günlük askerliğe laf edilmesinin sebebi işi olanların işinden cıkmak zorunda kalacakları için. Az size verilen beyini kullanın, kimse 25 gün askerlik zor yapmayalım demiyor.
    Kimse ekstra 10gun izin aldı diye işten çıkarılmaz. Hatta bunun için devlet önlem bile alabilir. Bu kadar zor geliyorsa çürük raporu alın.

• Bedelli Askerlik Platformu, tasarıdaki 25 günlük temel hizmetinin kaldırılması için Genel Kurul ile Ankarada bir görüşme yapacak.
  • 25 gün ve 15000TL ideal, ağlamaya zırlamaya gerek yok. 25 günde alışırım diyen de 5 ay gideceksen git tutan da yok.

beni sevindirmiş, stresten kurtarmıştır.
  • biostrike kullanıcısına yanıt
    Kardeşim boş yapma bak işine

• quote:

Orijinalden alıntı: drhardware

Bedelli ücretini yatırmak için bankadan sıra numarası alırken tuşa sert basın yer gök inlesin Türk askeri geliyor diye.
    Forumda bu kadar bekleyen olduğunu bende bilmiyordum, DH olarak arkadaşları banka önünde havaya atalım istiklal marşıyla girsinler içeri para yatırmaya
  • Trabzonspor kullanıcısına yanıt
    1.60 lık adam karşına çıkar yat sürün vs derse senin o 1.94 bi işe yaramaz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Bedelli Askerlik Platformu, tasarıdaki 25 günlük temel hizmetinin kaldırılması için Genel Kurul ile Ankarada bir görüşme yapacak.
    +1 like bir sonuc cikarsa sonucuda bildirirmisin
  • İnşallah tatil bölgesine düşerim. bittikten sonra güzel bir kafa tatili de yapar dönerim :)
  • Ödeme 1 ayla kısıtlı kalmaz değil mi? Atıyorum ay sonu para yatırma işlemi başlatıldı en azından bi yıl sonuna kadar sürer mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pissed.Fox

Ulan ülkede kendi fikrine sahip olan herkes ya vatan haini ya fetöcü ya o ya bu. İnsanları fişlemeyi ne kadar da çok seviyorsunuz. Parasını verdikten sonra 25 günde gitmek istemem. Zorunlu yapılırsa giderim ama bana kalsa hayır gitmek istemiyorum arkadaşım. Bu beni senin gözünde vatan haini yapacaksa işin açıkcası hiç umrumda değil işin açıkcası.
    Kendi çıkarlarını ülkenin çıkarlarının önüne koyan birisiyle tartışmam.

• Eğer eğitim olcaksa 1 yıl sürer yoksa,2,3 ay süre verilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

1000 liralık kıyafet mi ? Takım elbise mi bu hocam. Gidince göreceksiniz kimisine sıfır elbise kimisine az kullanılmış elbise dağıtacaklar. Hepi topu 200-300 liralık kıyafet bunlar. 25 gün boyunca maksimum 250 lirada yemek vs masrafı olsa 1 kişinin 25 günlük masrafı 500 TL'yi geçmez devlete.
    hocam ben yaptım kullanılmış verilmiyordu kımseye zaten öyle olmasa lazım

kamuflas bot cantalar ayakkabı vs yani hakettiğin şeyler 1000 Tl civarıdı 2 sene once gittiğimde 1000 etmıyordu ama enflasyondan dolayı 1000 tl olmustur.

cünkü malzemeleri alırken duvarda her ürünün fiyatı yazıyordu. misal esortman 40 tl corap 1 tl bot 135 tl gibi gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    İnş sürer biraz, az daha para toplamam lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem 25 gün alıyorlar atış yapmayı falan öğretseler bari, 25 gün sağa dön sola dönle geçmez inşallah

• İnşallah bir an önce yasalaşır diyerek sözlerime başlayım. 1993 doğumluyum muhtemelen tüm 1993lüleri kapsayacaktır 1 Ocak 1994 doğumluyu da kapsayacaktır ancak sonrasını kapsamayacaktır. 25 gün olmasa daha iyi olur tabiki işini bırakmak zorunda olanlar olacaktır.
    Ortadoğu coğrafyasında yaşıyoruz askerlik şart ancak şu da var ki zaten acemilik askerliğin en zor olduğu dönem.
    Kaldırılırsa 25 gün şartı daha iyi olacaktır. Bedel 15 bin TL makul ama kamu bankaları 15 ay faizsiz kredi vermeliler. Eminim bu şartlarda dahi katılım çok yüksek olacaktır.Ancak aklımdaki tek soru işareti 5 milyon kişinin en kötü 3 milyonu yararlanmak istese bu kadar insanı nasıl barındıracaksın yıllara mı dağıtacaksın?
  • 25 gün olacağı şu yemin törenine hazırlanmak,sağa dön sola dön,silahı indir kaldır o kadar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 25 gün olayının son dakikada kaldırılacağını düşünüyorum. Herkes şuan bunu tartışıyor ki hakli bu model bir çözüm getirmiyor. Tayyip Erdoğan olaya mudahale edip 25 gün olayını kaldıracak ve günün kahramanı olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Mentor -- 17 Temmuz 2018; 15:39:13 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.