Şimdi Ara

2018'de Hala Tıp İstemek? (ÖZEL DERLEME)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Belki bu yazıyı yazarak Boğaziçi Bilgisayar hedefi olan kendimi zorda bırakacağım ama yine de gözlerinizi açmak istedim. Hiç yorum yapmadan bir tıp forumundan derlediğim yazıları sizinle paylaşmak istiyorum. İsteyen olursa PM'den kaynağı gönderebilirim.

Konu: Annem Tıp Yazmam Konusunda Israrcı Ve Ben İstemiyorum.
    "Arkadaşlar lütfen tıpı neden seçmemeli? sorusuna bir yanıt verin, annemi ikna etmem lazım. Onun rızası olmadan olmaz.
    Yazdıklarınızı anneme göstericem.
    Çok şükür babam karışmıyo"

Yanıtlar:

1) Meslek hayatın boyunca ders çalışacaksın öncelikle. Başka meslekten arkadaşların tatile giderken senin nöbetin olacak sunum hazirlaman gerekecek ailene ve kendine yeterince zaman ayiramayacaksin. Prestij için seçmeni istiyorsa annen doktora şiddet haberlerini gosterebilirsin hasta bakıcı doktordan daha prestijli artık. Para için istiyorsa :) para için yapilacak en son meslek doktorluk. Daha kolay yoldan para kazanma yöntemleri var bu kadar uğraşmaya değmez.

2) Göz doktoru= 6yil tip + 5yil uzmanlik=11
    (Tutulan nöbetler cabası )

Dis doktoru= 5yil
    (nöbet derdi yok.ayda maximum 1)

3) Garanti meslek olması tek nedenimdi, ama pişman mıyım pişmanım. Çok geç olduğu için benim için daha dönüş olduğuna da inanmıyorum o da çok yıpratıcı bir süreç biliyorsun yaş , maddiyat , aile kurma istekleri açısından düşününce ..bırakma düşüncelerim ve girişimlerim de oldu(3. Sınıfta ygsye girdim mesela) ama vazgeçirildim sürekli alışırsın herkes yapıyor bundan sonrası daha zevkli gibi cümlelerle

4) Annene sağlık bakanının 2024'te mecburi hizmetin kalkacağını söylediğini ve 2018'den itibaren tıpa girenlerin iş garantisi olmadığını söyle.

5) Anneniz kendisi okusun çok istiyorsa
    Ben çok isteyerek yazdım tipi
    Pişmanım

Hele hele istemeden yazan...
    Allah vermesin canına kıyan oluyor sonra :(

6) ilk okul ortaokul lise ve hatta kendimi bildim bileli doktor olmak istiyordum. hatta tip okurken dahi etrafima gore memniyetsizligim az oldu. gel gor ki bitirdim tus vs o asamalar, aciller nobetler basladi, kendime niye cektim bu eziyeti diye sormaya sorgulamaya basladim. hatta oyle zamanlar oldu ki ciddi ciddi birakayim diye dusundum. annemle telefonda konustugumuz bir gun bana “ sucluluk hissediyoruz, acaba sen cocukken doktor olmak istiyorum dediginde sevinip seni tesvik etmek yerine ilerde kendine uygunsa yaparsin deseydik” dedi. dusun artik az cok. su anda neyseki mutlu oldugum bir yerde asistanlik yapiyorum. ama geriye donup bakinca baska yerlerde baska bolumlerde daha iyi bir hayat kalitesiyle cok daha guzel olabilirdi belki diyorum.
    kimsenin anne baba dahil seni yonlendirmesine izin verme. gunlerce uykusuz kaldigin sinavlarina annen girmeyecek, issiz bir hastanede acilde tek hekim nobet tutarken ya yanlis bir sey yaparsam diye baban korkmayacak, elbette bizleri dusundukleri icin istiyor onlar da ama uzaktan gorundugu gibi degil.

7) Ömrüm boyunca doktor olmak istedim cok çalistim ne gençligimi ne de çocuklugumu yaşayabildim ömrüm hep ders çalişmakla geçti mezun oldum mecburi hizmet yaptım. Uzman oldum yine mecburi hizmet yaptım. Hala çalışıyorum. Zırnana cahil insanlardan azar fırça yiyor beni aşağılamalarını çekiyorum.tuvalete gittim diye seni bekliyorum diyen hastanın triplerini çekiyorum. Hayallerim hiç böyle değildi 12 yıldır bu işi yapıyorum. Artık insanlardan gına geldi. Tükendik. Tüketildik...geriye dönme şansım olsa asla tıp yazmazdım yazsaydım da vatandaşlarla muhattap olunan bir branş yazmazdım. Etrafimdaki bütün doktorlar çok pişman. Hepimiz sinir hastasi olduk. Emekli olunca umarım kurtuluruz.

8) türkiye'de tıp okunmaz. başarısı sizden çok daha düşük olanlar sizden fazla para kazanıp çok daha yüksek hayat kalitesine sahip olurlar. diş hekimliği istiyormuşsun. kesinlikle yaz. abimin arkadaşı ortodontist. daha 30 yaşında ama aylık geliri 20.000-25.000 tl arası. evini arabasını aldı bile. hem de o kadar kaliteli bir hayatı var ki. hasta profili desen sosyoekonomik düzeyi yüksek, eğitimli insanlar. gidip ücra bir kasabada binbir cahilin arasında neredeyse bir mühendis maaşı kadar kazanıp hayatını yaşayamadan yaşlanmak istiyorsan tıp yaz derim. o kadar emeğe rağmen "antibiyotih yaz macecik yaz" diye kapı duvar yumruklayan, yüzüne karşı hiç utanmadan hakaretler yağdıran 2 kuruşluk insanlar için hayatını harcamak istiyorsan tıp yaz. özel bir üniversite bitirip kurumsal firmada işe başlayan biri kadar para kazanmak istiyorsan tıp yaz.

• Anlamadığınız bir şey var. Her meslekte o kadar mutsuz insan var ki... Sadece olumsuzların düşüncesiyle yola çıkarsanız ekşicilerden farkınız kalmaz. Benim de akrabam doktor ve gayet işinden memnun, parası yerinde, her istediğini de yapıyor. Tabi zorlukları yok mu? Var. Ama sanki mühendisler çok rahatmış gibi konuşmayın lütfen. Mesela ben de sizin gibi bilgisayar isteyen biriydim. Siz de bilirsiniz ki bilgisayarda 1 sene güncelliğinizi kaybederseniz piyasada değeriniz anında düşer. Bunun ömür boyu okumakla arasında hiçbir fark yok.

Ama yok işte sizden düşükte okuyan daha çok kazanıyormuş falan diye gocunacaksanız hiç okumayın. Gidin bir ticarethanede çırak olarak işi öğrenin ticarete atılın. Hala şu devirde benden az okuyan beni geçiyor mantığıyla gocunanlar var ya hey allahım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jandiced

Anlamadığınız bir şey var. Her meslekte o kadar mutsuz insan var ki... Sadece olumsuzların düşüncesiyle yola çıkarsanız ekşicilerden farkınız kalmaz. Benim de akrabam doktor ve gayet işinden memnun, parası yerinde, her istediğini de yapıyor. Tabi zorlukları yok mu? Var. Ama sanki mühendisler çok rahatmış gibi konuşmayın lütfen. Mesela ben de sizin gibi bilgisayar isteyen biriydim. Siz de bilirsiniz ki bilgisayarda 1 sene güncelliğinizi kaybederseniz piyasada değeriniz anında düşer. Bunun ömür boyu okumakla arasında hiçbir fark yok.

Ama yok işte sizden düşükte okuyan daha çok kazanıyormuş falan diye gocunacaksanız hiç okumayın. Gidin bir ticarethanede çırak olarak işi öğrenin ticarete atılın. Hala şu devirde benden az okuyan beni geçiyor mantığıyla gocunanlar var ya hey allahım.

Aynen öyle hocam her meslekte olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.