Şimdi Ara

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.543
Cevap
21
Favori
195.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

195 65 15 95T yaz lastik almam lazım. 

mersindeyim. 

michelin energy saver için çabuk eriyor(yıpranıyor) diyorlar 

continental premiumcontact yanak yırtıyor diyorlar 

pirelli içinde kim ile konuştuysam uzak dur diyorlar. 

üzerinde 91H hankook var artık yük indeksi 95 olmaz ise TUVTURK ten geçmiyormuş 

napacam işin içinden çıkamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem baslik 2018 yaz lastik seçimi olarak açilmiş, 2018 yili ile piyasaya giren lastikleri yazalim.

- michelin primacy 4

-conti premium contact 6

-bridgestone turanza t005

-Falken ziex ze310

Yukaridaki lastiklerin hepsi yeni piyasaya giriyor ve hepsi de eskilerine gore daha iyi performs vaat ediyor.

• Pirelli P Zero alabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de uzun bir kararsızlık süreci ve araştırma sonrasında Michelin Primacy 4 de karar kıldım. 10 gün önce Ocak 2018 üretim tarihli 4 adet 205 55 R16 91V lastik alıp taktırdım. Yağmurlu ve kuru hava şartlarında 400 km yol yaptım. Araç üstünde gelen Hankook ventus prime 2 den sonra yol tutuş,frenleme, viraj,konfor ve yakıt tüketiminde beklentilerimi fazlası ile karşıladı.
    Bu arada kış lastiği ile ilgili yaşadığım tecrübemi de paylaşmak isterim.İlk kez bu yıl aracıma Aralık 2017 de Conti TS 860 kışlık lastik aldım.Bu yıl kış yaşanmadığı için TS 860 ı kar ve buzda test etme imkanım olmadı. Sadece şunu söylebilirim 10 dereceye kadar sıcaklıklarda ve yağmurda gayet iyi, 10-15 dereceye kadar sıcaklıklarda idare eder ama 20 derecelerde lastik karakteri çok değişiyor.Yol tutuş,viraj alma ve frenlerde güven vermiyor.
    Sonuç itibarı ile yaz lastiği olarak Michelin Primacy 4 almayı düşünenlere, gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-tedh -- 21 Mart 2018; 16:51:51 >

• MeZe kullanıcısına yanıt
    95T olarak B390 kullandık, tavsiye ederim.

https://www.bridgestone.com.tr/desen/d15-02-b390?gclid=EAIaIQobChMIg_qm5cP92QIVyoeyCh2RPg-oEAAYASAAEgINUPD_BwE

kolayoto
    Lassa Greenways 195/65R15 95H XL
    https://kolayoto.com/lassa-greenways-195-65r15-95h-xl.html?

kolayoto
    Falken SN 832 195/65R15 95T XL
    https://kolayoto.com/falken-sn-832-195-65r15-95t-xl.html

kolayoto
    Nexen N'Blue HD Plus 195/65R15 95T XL
    https://kolayoto.com/nexen-n-blue-hd-plus-195-65r15-95t-xl.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 21 Mart 2018; 16:55:58 >

• veilben kullanıcısına yanıt
    bu yaz da rahatlıkla kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

bu yaz da rahatlıkla kullanılır.

teşekkürler
  • veilben kullanıcısına yanıt
    araciniza lastikleri alirken dogru yuk ve.hiz.endeksinde almayi da ihmal etmeyin, performansta ve dayaniklilikta farklilar yasayabilirsiniz hatta aracinizin orjinali RF ise hiz yuk.endeksini bir.tik daha yuksek.kullabirsaniz.daha.basarili bir.sonuc alabilirsiniz.

• 200 tlye 2018 üretimi starmaxx naturen st562 aldım. 205 55 r16.

Gayet yumuşak. Beğendim.

• Fingolfin2 F kullanıcısına yanıt
    Cpc 6 lastik. Sanırım geçen sene piyasaya girdi ve 16 inç de lastiği Yok. Yanılıyor muyum ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-tedh

Ben de uzun bir kararsızlık süreci ve araştırma sonrasında Michelin Primacy 4 de karar kıldım. 10 gün önce Ocak 2018 üretim tarihli 4 adet 205 55 R16 91V lastik alıp taktırdım. Yağmurlu ve kuru hava şartlarında 400 km yol yaptım. Araç üstünde gelen Hankook ventus prime 2 den sonra yol tutuş,frenleme, viraj,konfor ve yakıt tüketiminde beklentilerimi fazlası ile karşıladı.
    Bu arada kış lastiği ile ilgili yaşadığım tecrübemi de paylaşmak isterim.İlk kez bu yıl aracıma Aralık 2017 de Conti TS 860 kışlık lastik aldım.Bu yıl kış yaşanmadığı için TS 860 ı kar ve buzda test etme imkanım olmadı. Sadece şunu söylebilirim 10 dereceye kadar sıcaklıklarda ve yağmurda gayet iyi, 10-15 dereceye kadar sıcaklıklarda idare eder ama 20 derecelerde lastik karakteri çok değişiyor.Yol tutuş,viraj alma ve frenlerde güven vermiyor.
    Sonuç itibarı ile yaz lastiği olarak Michelin Primacy 4 almayı düşünenlere, gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

Merhabalar , bende michelin primacy 4 almayı düşünüyorum bayi den mi aldınız yoksa n11 den online olarak mı aldınız bazı kampanyalar oluyor n11 de uygun oluyor ama karar veremedim görüp bayiden mi alsam acaba

• 175/65/14 86t lastik kullanan varsa tavsiyelerine hayır demem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veilben

quote:

Orijinalden alıntı: zed

2007 jetta.
    daha önce kullandığım continental sportcontact5 e göre daha sessiz ve yumuşak.
    Hatta premiumcontact6 almak üzereyken son anda kararımı değiştirdim. Conti 71db, Michlen 69db

teşekkür ederim lastikçi bugün sava takalım o kadar para verme dedi bilginiz varmı

Bende birkaç haftadır yaz lastiği bakıyorum. Benim ölçüler 215 50 r17 ama 225 50 r 17 de takılabiliyor.

Sava intensa uhp2 lastik test sonuçları fiyatına göre iyi değerler almış ve oldukça sessiz lastikler. Fakat yol tutuşu ve balans konusunda pek emin olamadığım için bu lastik hakkında kararsızım.

Nokian alacaksanız line modeline bakın. Bizim ölçüler için line modeli daha çok konfor ve yol tutuşu veriyor. Fakat testlerdeki değerleri fiyatı ile tam orantılı değil gibi.

Şuan hankook ventus prime 3 modeline takipime aldım. Testlerdeki aldığı yüksek değerlere karşın fiyat olarak da uygun. Dün bir lastikçiden benim lastiklar için 400 tl fiyat aldım. Sanırım bu lastiği alacağım.

Bu arada 1 nisandan itibaren tüm lastiklere zam geleceği konusunda bilgi aldım. Bilgi ne kadar doğru bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

215/50/17 Sava intensa uhp2 yazlık aldım aracıma etiket değerleri çok iyi 1000km oldu bakalım şimdilik çok memnunum lastikten yağmurda tutuş muazzam.

Ne zaman ve Kaça aldınız?

• 225/45/17 için falken ziex914 ecorun ayırttım 4 tane lastikçime haftaya gidip taktıracağım. tane fiyatı 270. İnternette 255'e bulunuyor ama taktırma parasını düşününce aynı hesaba geliyor, hiç bu kadar maliyet hesabı yapmamıştım 2004 yılından beri araç sahibiyim. Falken'in daha önce bir takım kışlığını kullanmıştım onlardan çok memnun kalmıştım. maddi durumlar toparlanırsa günün birinde ucuzunu değil gönlümüzden geçeni(GY asym 3) taktırırız inşallah.

eskiden çok hırçın araba kullanırdım artık çok daha sakin ve yavaş kullanıyorum herhalde aşırı fark etmez.

14 yıllık zaman zarfında kullandığım lastik markaları;

pirelli(3 takım hepsi yazlık) ne öldürür ne güldürür lastiği, en son p7 blue kullandım 2008 audi a3'te arabayı ağırlaştırıp direksiyon tepkilerini öldürüyor ama yol tutuyor mu tutuyor.

Fulda (1 takım yazlık) bunu çok az kullandım yorum yapamayacağım.

falken (1 takım kışlık) 2008 audi a3'te kullandım bana mısın diyen kışlığa kafa tutar yağmurda kuruda soğukta karda kullandığım açık ara en iyi kışlık lastikti arabayı satarken gitti arabayla beraber.

goodyear(1 takım yazlık) eagle f1 asymetric şimdiye kadar kullandığım en güzel lastikti, direksiyon inanılmaz keskin oluyor bu lastikte, iki kez canımı kurtardı böyle bir tutunma viraj performansı yok 2008 audi a3'ün üzerinde gitti satılırken. asym 3 için 225 45 17'de en ucuz 390'a buldum müsait değilim taktıramadım.

michelin(1 takım kışlık) alpin a4 kışlık lastiği mevcutta şu anda aracımda takılı, soğuk, kar ve ıslakta falken ile benzer performansta, kuruda daha kötü tutunuyor gibi geliyor ama tavsiye edilmeyecek lastik değil iyi lastik.

dunlop(1 takım yazlık) 2015 audi a3 sedan'ın fabrika lastiği, ne sesi, ne tutunması hiç bir şeyi 5 para etmez bir lastikti(sportmax sp modeli) yazın kuru yolda spin attıracak kadar tehlikeli biraz yıprandıktan sonra.

herhalde şu lastiklerin tümüyle 4 farklı arabada toplam 500 bin km yapmışımdır, bunlar da kendimce uzun vadeli deneyimlerim.

• Merhaba,
    arkadaşlar yaz lastik seçimi için fikir alışverişi yapıyoruz.

Peki yaz lastiği alımı için kampanyalar ne durumda, bilgisi olan var mı?

Lastik bayilerini arıyorum. İnternetdeki fiyatlardan daha yüksek fiyat veriyorlar.
    Aşağıdaki lastikler arasında kaldım. Fakat büyük ihtimalle aradaki farklar çok az olduğu için Bridgestone Ecopia EP150 tercihi yapacağım gibi duruyor. Sizce nasıl bir seçim olur?

Bridgestone Ecopia EP150 185/60R15 84H : B/B/67dB / 260 TL
    Goodyear Eagle Sport 185/60R15 88H XL : C/C/67dB / 210 TL
    Pirelli Cinturato P1 Verde 185/60R15 84T ECO : C/B/69dB / 225 TL
    Continental Conti Premium Contact 5 185/60R15 84H : A/C/70dB / 260 tl
    Nokian iLine 185/60R15 84H : B/C/67dB / 221 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 22 Mart 2018; 10:59:52 >
  • balabanraca kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

etiket değerlerine göre en mantıklısı bridgestone gibi.

ben bostancı sanayide yıllardır aynı lastikçiden alışveriş yaparım, pirelli'de kampanya var ama çok kullanılan ebatlarda kampanyalı lastikler bitti demişti.
  • Primacy 3-4 alın geçin

• quote:

Orijinalden alıntı: urfes

quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

215/50/17 Sava intensa uhp2 yazlık aldım aracıma etiket değerleri çok iyi 1000km oldu bakalım şimdilik çok memnunum lastikten yağmurda tutuş muazzam.

Ne zaman ve Kaça aldınız?

1-2 ay önce 1500-1600 civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

Orijinalden alıntı: E-tedh

Ben de uzun bir kararsızlık süreci ve araştırma sonrasında Michelin Primacy 4 de karar kıldım. 10 gün önce Ocak 2018 üretim tarihli 4 adet 205 55 R16 91V lastik alıp taktırdım. Yağmurlu ve kuru hava şartlarında 400 km yol yaptım. Araç üstünde gelen Hankook ventus prime 2 den sonra yol tutuş,frenleme, viraj,konfor ve yakıt tüketiminde beklentilerimi fazlası ile karşıladı.

Merhabalar , bende michelin primacy 4 almayı düşünüyorum bayi den mi aldınız yoksa n11 den online olarak mı aldınız bazı kampanyalar oluyor n11 de uygun oluyor ama karar veremedim görüp bayiden mi alsam acaba

Merhaba,ben bayiden almayı tercih ettim.Fakat bayiden aldığım için sökme-takma,balans ve rot ayarı,far ayarı ile birlikte çelik sübaplar takıldı.Toplamda 1.350 TL tuttu. n11 de kampanya ile biraz daha uygun oluyor.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.