Şimdi Ara

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.543
Cevap
21
Favori
196.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Belirttiğiniz lastiklerden Yokohama orta sesli, Goodyear ise sessiz etiket değerlerine sahip. Fakat bu desibel değerleri, lastiğin sürüş esnasında yarattığı dış gürültüsünün ölçüm değerleridir. Araç içindeki lastik gürültüsü değerleri değildir.Yukarıdaki cevabımda vermiş olduğum Goodyear sitesi linkini incelemenizi tavsiye ediyorum. 3 desibellik farkın büyük bir fark olduğunu zaten Goodyear kendisi belirtmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

kışlıktan türetilmiş gerçek 4 mevsimlik yerine,
    yazlıktan türetilmiş gerçek 4 mevsimliğe ne dersin.

https://www.hepsiburada.com/michelin-175-65r14-86h-xl-cross-climate-dort-mevsim-oto-lastik-p-HBV000001OC7K

Hocam attığınız Michelin lastikler çok güzel fakat bütçemi zorlar.

Yazın maraşta nokian lastikler ne kadar kötü olabilir?

Uzun yolda 95 i, şehir içi 60ı geçmem. Çılgınlık yapma huylarım yoktur. Efendi efendi sürerim genelde. Beni üzer mi bu lastik?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    Şuandaki kışlıkların gibi olur daha kötü olmaz.

Mevcut yazlıklarını yazın önde,

Mevcut kışlıklarını da kışın önde kullansan,

Bu yıl sadece arkalara 2 tane michelin crossclimate alsan,

1-2 yıl sonra da önlere michelin alırsın,

Bu şekilde nasıl olur.

Bahsettiğiniz şartlarda nokian da kullanılabilir,

Sorun olmaz,

Biraz yazın sesli olur, birazda yakıt artar o kadar.

• quote:

Sorun olmaz,

Teşekkürler hocam. Şuan arkalarda conti eco contact 5 var. 2014 model orijinal lastikler. Önleri kışın w-drive kışlık yapıyorum. Arkalar yaz-kış eco contact 5 yani.

• quote:

Sorun olmaz,

Yazın önlere takılacak eco contact 5 ler. Her ne kadar dişleri dursa da kütük gibi oldu. 4 senelik.

1 sene daha idare eder mi acaba?

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ

Ben yazın 2010 model yazlıkları kullanıyorum.

Sizin 4 tane değil 2 tane 4 mevsimlik lastiğe ihtiyacınız var,

Hatta bu yaz elinizdeki yazlıkları kullanıp, son baharda lastik derdine girin derim.

Sonbaharda öne kışlıkları tak,

Arkaya 2 tane michelin veya nokian dört mevsimlik,

Seneye ilk baharda kışlıkları çıkarıp, mevcut öne yazlıklarınızı takacaksınız.

• quote:

Hatta bu yaz elinizdeki yazlıkları kullanıp, son baharda lastik derdine girin derim.

Arkada her zaman 4 mevsim, önlere de mevsimine göre uygun lastik takın diyorsunuz yani?

Evet,

Öndeki yazlıklara soğuk işlemediği için 8-10 yıl kullanırsınız.

120 yi geçmediğiniz için heba ettiğiniz yazlıklarda bu yaz arkada son kez kullanılabilir.

Eylül de iki tane 4 mevsimlik alırsınız.

• quote:

Hocam birde debica 4 mevsim var. 165 lira
    -Islak zemin B
    -Yakıt verimliliği E (Önemli değil. 1.0 araba )
    -68 desibel de gürültü değeri var.

Yakıt hariç nokian ile aynı. Ne dersiniz?

https://urun.n11.com/oto-lastik/debica-17565-r-14-82t-navigator-2-ms-4-mevsim-polonya-2017-urtm-P227440371

Sava ve debica,

Goodyear ın yan ürünüdür,

Güvenlik açısından sıkıntı olmaz ama imkan varsa nokian ve michelin derim.

Çok fiyat farkı yok sonuçta.

• quote:

Sava ve debica,

Goodyear ın yan ürünüdür,

Güvenlik açısından sıkıntı olmaz ama imkan varsa nokian ve michelin derim.

Çok fiyat farkı yok sonuçta.

Çok teşekkürler hocam. Çok yardımcı oldunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krevitz

kardeş peki,

Yokohama 205/55R16 91V AE50 Yaz Lastiği Ses 71 Desibel, Yakıt Tasarrufu C, Islak Yol Tutuşu(Firenleme Performansı) A
    Goodyear 205/55R16 91V Fp Efficientgrip Performance Lastiği Ses 68 Desibel, Yakıt Tasarrufu B, Islak Yol Tutuşu(Firenleme Performansı) A

Desibel çok fark yaratır mı?

Evet çok fark ediyor Hocam. Önceki aracım da üzerinde gelen lastikler Lassa idi, arabanın içinde uğultudan durulmuyordu. Goodyear EgP aldıktan sonra, aracın sessizliğine hayret etmiştim.
  • f/p açısından ve deneyimlerim sonucu. 205/60/16 ebat falken ziex 914 aldım. tanesi 240 tl. kışlıklarıda kasım ayında falken almıştım. 230 tl. di.
    falkenin petlasla ortak yönü sumitomonun çankırıdaki fabrikasının ako nın küçük ortak oluşu. petlas ve falken-dunlop apayrı markalar. karıştırmayalım. değişik ebatlarda 3 yıldır falken kullanıyorum her bakımdan memnunum. japon olan her markaya güvenirim.
  • lastik değerleri yağışta A, yakıtta C, ses 68 db. yumuşak hamurlu sessiz oluşu tercih nedenimin başında geliyor.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    EGP ilgili olarak kuru zemin ve virajlarda savrulma olduğuna dair yorumlar okudum. kafam allak bullak oldu. onun bilmem neyi bunun bilmem neyi sorunu çıkıp duruyor. benim en büyük kriterim güvenlik yani ıslak/kuru zeminde A olmasını istiyorum. yakıt zaten malum 100 KM 0.5 lt kazanç çok önemlimi C olması yeterli olacaktır. 110 KM üzerine çıkan bir insan değil, ailemi güvenli bir şekilde götürüp getireyim.

Testlere bakıyorsun ; Hankook ön planda çıkıyor. kullananlar şikayetleri can sıkıcı, sonra BRIDGESTONE T005 , Sonra Goodyear EP v.s. gidiyor. Yokohama ne değildir kimse pek yorum göremedim.
  • quote:

EGP ilgili olarak kuru zemin ve virajlarda savrulma olduğuna dair yorumlar okudum. kafam allak bullak oldu. onun bilmem neyi bunun bilmem neyi sorunu çıkıp duruyor. benim en büyük kriterim güvenlik yani ıslak/kuru zeminde A olmasını istiyorum. yakıt zaten malum 100 KM 0.5 lt kazanç çok önemlimi C olması yeterli olacaktır. 110 KM üzerine çıkan bir insan değil, ailemi güvenli bir şekilde götürüp getireyim.

Testlere bakıyorsun ; Hankook ön planda çıkıyor. kullananlar şikayetleri can sıkıcı, sonra BRIDGESTONE T005 , Sonra Goodyear EP v.s. gidiyor. Yokohama ne değildir kimse pek yorum göremedim.

Hocam kriteriniz Güvenlik ve ise Goodyear çok iyi bir seçim olur. Ben şu an 3. yakım Goodyear EGP kullanıyorum. Islakta da, kuruda da muazzam yol tutuyor, ve çok sessiz bir lastik. Ama en önemlisi, Lastik Continental lastikler gibi zaman geçtikçe sertleşip kendini salmıyor, yani performansı düşmüyor. Bu arada yine söyleyeyim lastikte sessizlik gerçekten çok önemli, özellikle uzun yola çıkıyorsanız, sessiz bir lastiğin nasıl bir nimet olduğunu daha iyi anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: doğayı koru

lastik değerleri yağışta A, yakıtta C, ses 68 db. yumuşak hamurlu sessiz oluşu tercih nedenimin başında geliyor.

Hocam Falken ziex serisi ile sn 832 serisi arasında ne gibi bir fark var???
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Hocam kriteriniz Güvenlik ve ise Goodyear çok iyi bir seçim olur. Ben şu an 3. yakım Goodyear EGP kullanıyorum. Islakta da, kuruda da muazzam yol tutuyor, ve çok sessiz bir lastik. Ama en önemlisi, Lastik Continental lastikler gibi zaman geçtikçe sertleşip kendini salmıyor, yani performansı düşmüyor. Bu arada yine söyleyeyim lastikte sessizlik gerçekten çok önemli, özellikle uzun yola çıkıyorsanız, sessiz bir lastiğin nasıl bir nimet olduğunu daha iyi anlarsınız.

kuru yolda patinaj sorunu (ESP devreye giriyormuş) ve durma mesafesin yaşadınız mı? virajlarda esneme yapıyor mu?

ayrıca "araç düz yolda dururken bile normalden fazla dışa bombe yapıyor lastiğin yanakları. her seferinde lastik mi patlamış lan bakışı atıyorum lastiklere" diye bir yorum var.

kardeş kusura bakma, 4 lastik güvenip aracı kullanıyoruz. kullanan olduğun için tecrübeni almak istedim. tabikii sende çıkmayan sorunlar bende çıkmayacağın garantisini veremezsin. yardımlarından dolayı çok teşekkürler. çok makbule geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krevitz -- 23 Mart 2018; 11:59:50 >

• ben de ziex914 ecorun siparişi verdim haftaya cuma gidip taktıracağım lastikler şu anda lastikçimde bekliyor.

225 45 17 için değerleri yağışta A, yakıtta E, ses 68db. umarım ben de sizin kadar memnun kalırım.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.