Şimdi Ara

2019 DH'de düşüş sürüyor. [SS]li (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
9
Favori
51.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
239 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teknolojiden daha çok siyaset görürsen bir sitede olacağı budur..
  • Siyaset bu forumda hiç olmamalıydı en baştan beri.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siyasetle felan alakası yok, millet tiktok twitter instagram ve facebook ta kullanıyor. Ayrıca başka forumlarda açılıyor insanlar oralarada takılıyor. Normaldir bence sayının düşmesi. keşke daha çok kültürlü bilgili ve araştırma yapmayı seven arkadaşlar kalsa forumda daha çok paylaşım ve bilgi alışverişi olur.
  • 15 yıldır bu foruma uyeyim. Sahibi kazanacağı parayı kazandı artık forum batsada kimse girmesede çok umrunda olacağını düşünmüyorum. Sahibinin düşünmediğini ben hic düşünmem. Batarsa batsın facebook grupları yeterince işimizi görüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abuk sabuk,anlamsız cezalar

"Arapça dükkan tabelasını belediyeye şikayet edicem" dedim diye bana 4 gün ban vermişlerdi.
    Böyle bir ceza nerede yazıyor peki?

Üye sorunlarını umursamayan yöneticiler

"Forumla İlgili Önerileriniz,Sorunlarınız" bölümüne bir konu açıyorsun bir tane admin,yönetici çıkıp da cevap vermiyor.Eskiden mutlaka birkaç cevap gelirdi yöneticilerden. "musAKka" gibi adminler vardı,her konuya mutlaka yazardı.

Bunun sebebini de teknik sorunlara bağlıyorum çünkü artık yöneticiler de bıktı forumdaki teknik sorunlardan.Cevap veresi gelmiyor adamın.

Aşırı trol
    Canı sıkılan gelip buraya üye oluyor.Konu açıyorsun gelen cevapların çoğu dalga,goygoy amaçlı.Konu yerine konu sahibi ile uğraşılıyor.Kaç tane mesajımı sildim,kaç tane konumu kapattırdım bu yüzden.

Bir de 'Zebani' çıkarttılar.Normalde sinirlenen biri değilim ama bunun yüzünden birine çok ağır küfretmiştim konuda.Yardım edeyim diye o kadar uğraşıp yazdım sonra konu 'zebani' çıkmıştı.Resmen salak yerine konuluyorsunuz.Birilerinin maskarası olmak için girmiyoruz buraya.Şikayet ediyorsun hiçbir şey yapmıyorlar bunlara.(Zebaniyi de öyle bir gizlemiş ki ilk defa yemiştim.)

Şikayet sistemi
    Adamına göre iş yapıyor. 10 senedir üniversite okuyan malum kişi foruma gelince anında banlanıyor.Bizim şikayetlerin 2 hafta beklediği oluyor.Nasıl oluyor bu?

Kullanıcının sinirini bozan şeylerin eklenmesi
    Mesela sonsuz sayfa sistemi.İlk çıktığında tepki geldi ve çoğu kişi bunu istemedi.Bu da yetmedi linklere doğrudan gitmek yerine yönlendirme sayfası getirdiler.Bu da tepki çekti ancak kaldırılmadı.Ne gerek vardı buna hala anlamadım?(Sırf yönlendirme yüzünden ayrı uzantı yükledim tarayıcıya.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 2 Ocak 2020; 12:35:40 >

• Forum kültürü bitiyor artık. İnsanların ilgilendiği şeyler, uğraştığı işler değişiklik göstermeye başladı. İnternetin yaygınlaşması neticesinde bir sürü uygulama popüler oldu zamanla başka uygulamalar onlarin yerini aldı. Bu böyle de devam edecek. Şu an en popüler uygulama-site bile 10 yıl sonra ortadan kaybolabilir.
    Eksikler,hatalar tabiki vardır ama bu sadece çöküşü belli bir süre erteleyebilir tamamen engelleyemez.
  • Eskiden siyaset forumda yasaktı, tarihi hatırlamıyorum ama ne zaman siyaset serbest oldu?
  • İkinci el Forumundaki Dükkan gibi çalışıp al-sat yapanları engellemek ve Konu dışı forumlarında Siyaseti kaldırmak.
  • Survivor'un azalarak bitmesiyle açıklanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 2 Ocak 2020; 12:45:49 >
  • 2008'de bir youtube videosunda rastladığım ve ismini bulamadığım bir şarkı için ilk mesajımı göndermiştim. Sonrasında Citroen C4 ve Ford Focus forumunu nefes almadan takip ediyordum araç sahibi olmadığım halde. O zamanlar yaş 26-27, asker dönüşü yeni işe girmiştim 1 yıl falan olmuştu ve araba alma hevesim vardı. Delice okuyor takip ediyordum.

Sonraları forum iyice yükselmeye başladı, efsane konu dışı muhabbetleri, otomobil forumunda her tarafından bilgi fışkıran veya tecrübelerini çok düzgün ve ilgi çekici şekilde paylaşan üyeler söz konusuydu (Taner Göde örneğin) çıkıntılık yapanların bile bir kalitesi bir çizgisi vardı. Hem bu forum çekirdeğini oluşturan üyeler birer ikişer küstü gitti hem de artık ülkede her şey çok pahalı ve ulaşılamaz oldu maalesef. Daha da önemlisi yeni nesil aynı şekilde forum köşelerinde araştırıp konu açıp sormuyor. Ya youtube'da aradığı şeyi yazıp ilgili videoları izliyor yada google'dan aratıp, translate ile çevirip çat pat olsa da öğrenebiliyor.

Bu yıl nisan ayında 2. el olarak aldığım 2012 model benzinli otomatik arabanın şu anki fiyatları en az 10-12 bin artmış, sıfır araçları bilgisayar donanımlarını vs diz düşünün. İnsanlar ulaşamadıkları-ulaşamayacakları şeyler için ne fikir istiyor artık nede başkaları arasındaki fikir alışverişini merak ediyor. Çünkü biliyor ki alamayacak.

Siyaset ve futbol konuları is tuz biber..

• Dalga geçme yerine döndü, kişileri ti'ye alma yerine döndü forum. Her şeyle alay edenlerin yeri oldu burası.
  • İnci sözlükte takılırdım acayip zevk verirdi sonra orası bitti
    Buradada takılırsın çok keyif alırdım şimdi burasıda sarmıyor keşke başka bi platform bulabilsem

• dh eskı konularına bakarsanız suankı dususun neden olduğunu anlarsınız KALİTESİZ AÇILAN BASLIK VE KONULAR KONU DISI BÖLÜMÜNE BAKIN
  • Mesaj sayısı artsın, mesaj trafiği çok görünsün diye "Siyaset" serbest bırakıldı. Eskiden forumda siyaset yapmak yasaktı. Bu büyük bir seviye düşüşü getirdi; ki TV'lerde bile koca koca insanlar rezil ediyorlar kendilerini siyaset için. Yaş ortalaması düşük ve klavye başındaki insanları siz hayal edin.

Buna ek olarak gereksiz forum başlıkları ve alt başlıklar mevcut. Forumdaki tüm başlıklara bakıyorum ve üzerinden 1 yıl geçmiş mesajlar var. Böyle başlıklar ya kaldırılmalı ya da tek çatı altında toplanmalı.

NE İSTİYORUM?

1. "Konu Dışı" bölümü "forum.donanimhaber.com"dan bağımsız olsun. "konudisi.donanimhaber.com" gibi. Böylece forum öz haline dönsün.

2. Gereksiz forum başlıkları ve alt başlıkları kaldırılsın.

3. Profil düzenleme kısmı yenilensin. Profil görünümleri daha modern olsun.
    @Jeolog.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1CT0RY -- 2 Ocak 2020; 13:15:9 >

• forumda siyaset yasaklanması lazım

• Günde bazen 2-3 kişi blokladığım oluyor. İlla benle problemi olması gerekmiyor genel manada psikolojisi bozuk insanlar. Konulara bakıyorum hep blokladığım tipler konu açıyor. Sizce tesadüfmü? Değil. D.h nin çöküşü. Eskiden bana faydası olmasa bile topluma yarayan konulara teşekkürler yazardım o konular bile çoğu uçmuş yada kişiler d.hyi terk etmiş. Yapacak bişey yok yine genel manada dönem manyakların dönemi.

• malum parti yandaslari cok dislaniyor cnku

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2006dan beri siteye girerim eski üyeligimi kaybettikten sonra çok sık girmemeye başladım. Ilk zamanlar cok iyiydi forumda donanim ve yazilim bilgisi olan çok insan vardı sorunlari kolayca cozume kavusturan, donanim hakkinda harika sohbetlerin döndügü zamanlardı sonradan is konu disina dönmeye başladı simdi dahili bilesenlerde bile adam gibi bilgisini konusturan insan sayisi bi elin parmaklarini gecmeyecek kadar az benim gibi insanlarda arada bir otomobil ve oyun bölümüne girip cikiyor

• Bir zamanlar bu forum bizim sosyal medyamızdı, fikir alışverişinde bulunabilecek başka mecra yoktu, buradan sorup buradan cevap alabiliyorduk, telefonlarımız akıllı değildi..

Değişim kaçınılmaz bu durum bundan mütevellit..

• quote:

Orijinalden alıntı: anadoluparsı

Siyasetle felan alakası yok, millet tiktok twitter instagram ve facebook ta kullanıyor. Ayrıca başka forumlarda açılıyor insanlar oralarada takılıyor. Normaldir bence sayının düşmesi. keşke daha çok kültürlü bilgili ve araştırma yapmayı seven arkadaşlar kalsa forumda daha çok paylaşım ve bilgi alışverişi olur.
    +1

Forumlara giren insan sayısı hala çok fazla ama mesaj yazan sayısı çok düştü bunun nedeni de, mesaj yazmak konu açmak kolay değil.
    İlgilendiğin bir hobin varsa giriyorsun onun facebook grubuna basıyorsun durum yazısına ve mesajını yazıp gönderiyorsun anında bir sürü cevap geliyor.
    Forumda bunu yapmak istesen, giriyorsun foruma, 40 saat ilgili bölümü arıyorsun, sonra onun alt bölümünü arıyorsun, seçmen gereken şeyler oluyor uğraşıyorsun. Konu açtıktan sonra birisinin görmesini bekliyorsun, ilgilenmesini bekliyorsun çok uzun iş. Halbuki adam bunu facebook'tan 10 saniyede yapabiliyor yada wp yada telegram gruplarından saniyeler içinde yapabiliyor.
    Reklamsız olması ve mobilde de sıkıntısız kullanabilmen, hızlı olması da ekstraları. Haliyle yavaş yavaş forum kültürü yok oluyor.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.