Şimdi Ara

2019 DH'de düşüş sürüyor. [SS]li (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
9
Favori
51.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
239 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet düşüşü, azlığı herkes görebiliyor yardım almak için (PC tamir, program vs) açtığım konulara cevap gelmiyor. Forum içi iletişim çok az.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DH' nin bu azalan süreçte ayakta kalan nadir forumlardan biri.

çünkü ölen onlarca forum var.

Yönetimin eksikliği vs değil.

Artık insanlar eskisi gibi pc kullanmıyor. Küçük ekrana geçtiler. Küçük ekrandada çoğunlukla forum PC de kahve alıp oturup okumak gibi keyifli olmuyor. Farklı mecraları değerlendiriyorlar.

Nasıl PC de msn tuttu Telefonda whatsapp aynı mantık.

Artık pc de eskisi kadar satılmıyor donanım konuları revaçta olsun.

ARtık her şey telefona döndü 2020 yılı olarak Dh' nin bile haberlerinin % 80'i telefon modeli %10 u donanım artık.

Telefonhaber olarak sitenin adını değiştirebilirler :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durum dh’e özel değil. Aynı şey ekşi sözlük vb tüm platformlar için gerçekleşiyor. Sebebi de çok açık. Artık instagram ve twitter var hayatımızda. Oralarda daha çok vakit harcıyoruz.

Eskiden tv haberlerinde ekşi sözlükte başlığı açılmış bir konu gündeme gelirdi. Sosyal medya olarak ekşi, DH gibi platformlar görülürdü. Şimdi ise yukarıda bahsettiğim gibi twitter ve instagram var hayatımızda.

Ekşi sözlük bu durumu aşmak için yazarlık hakkını daha kolay vermeye başlamıştı. Yazar sayısını artırmak istediler. Ve hatta 2020 yılında herkes yazabilecek demişlerdi.

Facebook ise sadece anı paylaşılan bir yer olmaktan çıkıp, insanların fikir ve tepkilerini de paylaştığı bir platform olmanın yolunu açtı.

Özetle; DH’in daha az mesaj alması doğal bir durum. Adminlerin başlık silmesi, mesaj yazmaya sınırlama gelmesi vs bu düşüş içinde küçük bir orana sahip diye düşünüyorum.

• Sadece bu foruma özel değil, büyük tüm forumlar ziyaretçi kaybediyor. Zamanınızı nerede geçirdiğinize bakın sebebini anlarsınız.
    İnstagram, Youtube, Twitter, Facebook çoğu zamanı alıyor.
  • Teknolojiyi geçtim. 20 konudan 19’u ergen konusu. Yanlışlıkla bir tanesini açıyorum. Hepsi blok listesinde. Sevgili Dh; Eğer ben bunları blokladıysam konularının da bloklanmış olması gerekiyor. Blokladığım adam konu açınca neden tepelerde görünür? Mesut beyden ricam En azından blokladığımız kişilerin açtığı konuyu da görmememizdir...

• Herkes büyüdü hacım gram zevk almıyor kullanıcıların çoğu forumdan. Eski üyeler yok tadıda yok forumun. Siyaset girdi foruma kavga gürültü o biçim. Ne bilim 2008-2013 arası güzeldi benim için. Sebebi çok yapılacak olanlar bile eski günlerine döndüremez forumu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005-2006 yıllarına gerilemiş olması forumun yanlış yönetildiğinin göstergesi...

O zamanlar internete erişim bu kadar kolay değildi. Yine de insanlar forum kültürüne alışıyordu. Şimdilerde ise FB'un aktif olarak kullanılmasının da etkisi mevcut. Artık internete kolay erişen kitle yüzünden doğru bilgi ve tecrübeye sahip insanlar forumlarda veya çeşitli platformlarda yazmak istemiyor. Çünkü bir cahil çıkıp sen çok biliyorsun diyebiliyor, provokatif hareket edip seni kışkırtabiliyor. Üstüne bir de 2011-2015 yılları arasında saçma sapan sebeplerle üyelerin banlanması da cabası oldu. Doğal olarak ben yıl içinde 100e yakın mesajımı tamam'a basmak yerine sekmeyi kapattım. Çünkü beceriksiz bir yönetim üyesi tarafından uyarı/ban alabilir, kendini beğenmiş sığ fikirli biriyle tartışabilir kendinizi gereksiz yere gerebilirsiniz...

Herkes tarafından banlansın denilen tamamen trol hesabı olduğu belli olan kişicikleri aylarca tutuyorlar. Ama sen en ufak iğneleyici yorumda bulun hemen ban hemen uyarı

• modlar kafalarına göre uyuz oldukları adamların mesajlarını silmeye devam ettikçe daha çok düşer.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 3 Temmuz 2020; 14:6:10 >
  • Mesela milletin kanayan yarası Suriyeliler meselesi. Ne zaman bununla ilgili konu açsan anında siliniyor neden acaba ?

• parayı verenin düdüğü istediği gibi öttürdüğü bi foruma dönüşmüş durumda.
    yakında heryerinden banner fışkıran bi siteye dönüşüp yok olucak burasıda.
  • Zam konuları özellikle Akaryakıt ve bazı siyasi konularda adminlerin konuları havaya uçurmaları nedenlerden biri olabilir diye düşünüyorum.
  • Forum kültürü artık ölüyor. Dh ile boy ölçüşemez ama 2016 yılına kadar 90bin kişilik bir forum yönettik. Arkamızda da 540bin kişilik bir Facebook sayfası desteği de vardı.

Sürekli taze ve aktif tutardık siteyi. Gece 3 4 te uyanıp içerik girip uyuduğumu bilirim. Ancak insanlar Facebook linkinden siteye girip haberi okuyup çıkmayı tercih ederdi. Yorumu da haberin altına Facebook ta yaparlardı. Nitekim kapadık baktık yürümüyor.

Dh ayakta duran ender forumlardan. Kullanıcı potansiyeli ne hale geldi ortada. Sallamasyon konular. Tipim güzel mi. Saçım nasıl. Kızı aldattım. Dsg candır. Dsg rezildir. Vw çöptür. Renault tenekedir.

Forum buna döndü. Hali ile kimse kalmıyor. Gir sorunu yaz. Cevap ara. Cevabı oku. Teşekkür dhaş etme ve işin olana kadar bir daha foruma girme. Döngü bu.

• Sebep kesinlikle yonetim.

Hic bir sebep yokken vakit ayirip yazdigim cevap ve konular silindi.

Neden silindi diye soracak bir yer yok.

Bilgi paylasiyorsunuz, arastirip ogrendiginiz bilgi, paylasmak istiyorsunuz ama siliyorlar.

Daha sacma bir sey olabilir mi?

Misafire yada uyuye daha buyuk bir saygisizlik olabilir mi?

2007 beridir bir aliskanlik oldu. Girip cikiyorum. Yoksa suan forumun misafir kitlesi ve yonetim seklinden bazen midem bulaniyor.

• 2019 DH'de düşüş sürüyor. [SS]li

Forumun düzenli aralıklarla çökmesi bir yana resimleri de göremez olduk

• Tek taraflı siyasi başlıklar açılırsa forum CHP gençlik kolları gibi çalışırsa olacak olan bu . Burası donanım haber ama donanım haberden siyaset haber e geçmiş durumda. Eski bir üye olarak siyasetin olmasına bu forumda karşıyım. Forum ruhunu kaybetmiş durumda .

• Kardeşim iyi de forumu kurtarmak için bizim değil, yöneticilerin birşey yapması lazım.

Napalım 2şer kere mi tıklayalım, trollükmü yapalım? Biz zaten değerli olan hayatımızdan vakit ayırıp giriyoz daha çok girmemizi sağkayacak olan yöneticiler

• Kisa bir ornek vereyim

Troll hicbirsey yokken bana kufur etti. Sikayet ettim. Mesaji silindi.
    Okadar. Sadece mesaji silindi. Hani su iktidar yanlısı olan troller varya. Onlardan birtanesi

Ben ayni kufuru admine etseydim suan uyeligim silinirdi.

Sanirim gayet net.

• Forumu kurtarmak için ne yapılabilir mi? Bunu bir zahmet forum yönetimi, forum-site sahibi düşünsün. Biz niye düşünelim ki? Sitede sorunlarla boğuşmaktan, sorunları yazmaktan yorulduk. Halen daha aynı tas aynı hamam. Sürekli hata. Biz niye düşünelim ki?

• devir değişiyor, internet kullanıcılarının da eğilimi değişiyor, yeni nesil de aşırı derecede mallaşmaya başladığından dolayı kendini gösterebileceği sosyal medya kanallarını kullanıyor, bu vb forumları kullananlar da artık çoluğa çocuğa karıştı ve öncelikleri farklı

eskiden bir konuda bilgili olanın bu bilgisini sunması için yerler kısıtlıydı, şimdi youtube bir yana kendi web sitesini hiçbir kodlama bilmeden rahatlıkla kurabiliyor

ayrıca bu düşüşün temelde başlangıcı da forumun gereksiz sayıda kategorilere ayrılmasıyla başlıyor, çok fazla alt kategori sayesinde insanların konulara erişimi oldukça azaldı, yardımcı olabileceği veya yorumu olabilecek konuya denk gelemediğinden dolayı da sorular cevapsız kalıyor
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.