Şimdi Ara

2019 DH'de düşüş sürüyor. [SS]li (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
9
Favori
51.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
239 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • site kendi bacagina sıkıyor. kötü bişey yazmamamiza ragmen uzaklastirma yiyoruz....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acilan konularin %90 nin" tipim nasil " ve "kiz arkadasim beni terketti " oldugu bir sitenin kullanici sayisinin azalmasi normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hâlâ devam ediyor. :)

Bir yandan da ticarete girdim, yaş ilerledikçe boş durasın gelmiyor 3-4 iş birden kovalıyorum boş zamanımda.

Çaya beklerim her zaman hocam, eskiler güzeldi. ^_^
  • Uzun zamandır bende başka forumlarda bunu gözlemliyordum. Gün geçtikçe forumlar önemini yitirmeye başladı. Her şey den öte kalite düştü. Bence en büyük etken bu. Bazen öyle aşağılıyıcı yorumlar çirkin sözler görüyorum ki gerçekten şok oluyor insan !!
    Uzun yıllar yazdığım çok sevdiğim hobi merkezli bir forumumuz vardı. Şimdi 1 kişi bile aktif olmaz oldu. Biz de büyüdük tabiki. Her zaman aynı ilgiyi gösteremiyor insan. Ancak sanırım yavaş yavaş forum dönemininde sonuna geliniyor.
  • artist adminlerden.
  • Forum kültürünün ölmesinden çok bu DH forumunun problemi gibi geliyor bana. Kitle değişti kalite düştü ben de uzun süredir girmiyorum o yüzden.
    İkinci el bölümünde dolanan referanslı dolandırıcılar ise cabası.

• Ben daha yararlı forumları takip etmeye başladım. Örneğin R10 forum kültürü bitiyor diyorsunuz ama niche konularda işleyen forumlar var bence popülerliği artıyor. DH forumda eskiden eglenirdim simdi yüzüne bakılacak konu yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum anasayfasında öne çıkan konular saçma sapan konular. Konu dışı olan başlıkları veya şu geyik muhabbetleri ana sayfada çıkartmak yerine harici bir forumda veya opsiyona bağlasalar süper olacak. Öne çıkan konulardan hiç fayda sağlayamıyorum. Bu da benim forumu kullanma keyfimi baltalıyor. O kısımda benim ilgi alanıma göre konular çıksın.
  • teknoloji haricinde her şeyin konuşulduğu bir forum haline geldi bu forumu önce siyaset mahvetti sonra 3.sayfa haberleri tadında açılan "kız arkadaşımdan ayrıldım","depresyondayım","üniversite bitirdim ne iş yapayım", "yaş ileriyor evlenecek kız bulamadım" gibi saçma başlıklarla açılan konulardan ötürü teknik bilgisi ve donanımı olan birçok eski üye foruma girmiyor bile yöneticiler onay vermeden her konu aktif edilmemeli açılan başlıklar yöneticilerin onayına sunulmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexander vasilievich -- 2 Ocak 2020; 11:0:8 >
  • 13 yıldır bu forumda aktif şekilde giriyorum, takip ediyorum, yorum atıyorum. Çok sık olmasa da konu açıyorum.

Foruma kayıt olma sebebim Knight Online'dır. Sonrasında oyunu bıraktığımda Konu Dışı'nda takılmaya başlamıştım.

Üniversite , iş hayatı vb. konulardan sonra sadece takip etmek amaçlı giriş yapıyordum. Forumun düşüşü 2015 'in sonları gibi başlamıştı. Özellikle yeni üyelerden ve sivrilmeye çalışan (troll) tayfadan dolayı bir konuya yorum atmaz oldum. Özelden küfür mü eden dersin, seninle fikri uymadığı için ölmeni dileyen mi?

Tartışmayı çok yanlış anlıyoruz millet olarak, forumun özeti Türkiye'nin özeti kısaca.

Şu konuyu bile silebilirler bu arada :)
  • DH Teknoloji forumu olmasına rağmen teknolojiyi geriden takip ediyor:

Bitmek bilmeyen yazılım, server sorunları. "Citizen" diye bir karakter vardı hala burada mı bilmiyorum ama hayatımda gördüğüm en başarısız ama desteklenen yazılımcıdır. Yıllarca forumu çocuk oyuncağı gibi kullandırdılar.

Google'lar, Facebook'lar arayüz yarışı yaparken DH'nin hiç bu potaya girmemesi.
    Milyonlarca kez söylenmesine rağmen abartılı ve rahatsız eden reklamlara önlem alınmaması.

Sebepler sayarak bitmez.

Ama işin özü DH kemik kitlesini kaybetti o insanlar zaten yaş olarak da büyüdü iş güç sahibi olunca iyice elini ayağını çekti forumdan. 2001'den beri DH'nin içindeyim göz göre göre kan kaybedişini her geçen yıl izledim. Eskiden 10-12 saat forumdan çıkmazdık, şimdi maksimum 10 dk belki giriyorum.

Gene de en güzel zamanlarını yaşadık, bir sürü arkadaşlıklar edindik.
    DH'nin yeri biz de ayrıdır.

Şahsım adına bu portalı oluşturanlara teşekkür eder biraz daha yenilikçi olmalarını talep ederim.

• hayvan gibi reklama yükleniyorsunuz. senin benim gibi adamlar adblock kurup idare edebiliyor durumu fakat 70 IQ'lu düz vatandaş nereye düştüm ben böyle deyip anında kapatıyor siteyi. böyle giderse 0'a kadar da düşer.

2. bir konu, site tasarımı hala 1995'te kalmış. madem burası bir soru cevap platformu. az vizyonunu genişlet be admincim. bak önünde reddit var, quora var, var oğlu var. değiştir şu hantal sistemi artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA021941B -- 2 Ocak 2020; 11:11:32 >
  • Forumun ismi ne, donanımhaber
    Burası insanların bilgi paylaştıkları bir forumdu.
    Bilgi paylaşımı katledildi, çok az insan devam ettiriyor.
    Kalifiye insan azaldı, konu dışı forumu öldürdü, amacı dışına çıkardı, bu da lakayık , soru sormayı beceremeyen , ne istediğinden habersiz vb tiplerin asıl amacında insanları çileden çıkartması forumu öldürdü.
    Tabi tüm bunlara gereksiz, alakasız banlar, yanlış personel çalıştırılması, yöneticilerin bilgi amaçlı değil de reklam amaçlı çalışması eklenince sehpa hazırlandı.
    Eskiden yöneticiler fforum için uğraşır ter dökerdi şimdi kim para verirse onun malını tanıtıyor. Bilindik ezberlenmiş sözler.
    İki şey ayağa kalır, birincisi değişime sürekli açık kalan , diğeri ise kuruluş amacından asla taviz vermeyenler, Arada olanlar yok olmaya mahkumdur!!!
    Üzülüyorum ama elden ne gelir.
  • WhatsApp, discord gibi bir dünya bir araya gelip konusma imkanı olan yeni alanlar var, ne zamandır Facebook, Twitter gibi sosyal medya araçları var. Forumlar eskiden bunların işlevini görüyordu, artık daha kolay ve rafine bir şekilde istediğiniz ortamda bulunabiliyorsunuz. Forumun bu geldiği nokta kaçınılmaz.

İlerde donanım haber forumlarini facebookta bir grup, Twitter da bir hesap olarak görürseniz şaşırmayın.

Acikcasi bu düşüşten ne yönetim sorumlu, ne de kalitesi düştüğü söylenen kullanıcılar, sadece devir değişiyor ve siz bunu anlamıyorsunuz...

• Siyaset bölümü kapansın , teknolojiye odaklanılsın sorun hallolur bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genel olarak ilgilendiğim 3 - 5 konu var. Onun dışında artık ayda 1 ya da 2 kere yorum yapıyorum veya cevap yazıyorum.

Troller bıktırdılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 2 Ocak 2020; 11:21:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break the cycle -- 11 Mart 2020; 17:29:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Evet hâlâ devam ediyor. :)

Bir yandan da ticarete girdim, yaş ilerledikçe boş durasın gelmiyor 3-4 iş birden kovalıyorum boş zamanımda.

Çaya beklerim her zaman hocam, eskiler güzeldi. ^_^
  • Ciddi olan tüm konular anında siliniyor... sadece içi boş konular kalıyor... tek nedeni bu.
  • Çünkü gerçekten değerli olan üyeler küstürüldü onun yerine saçma sapan mesajlar yazan üyeler geldi bilgi paylaşımı sıfıra yaklaştı, soru soran adama yapıcı ve cevaplar yerine "o alınır mı, aldıysan katlan, o çöpe para mı verilir" vb. saçma sapan cevaplar gelmeye başladı. 10 senelik üyeyim yazdığım mesaj sayısı ortada neredeyse tamamı 2014 öncesi yazılmıştır, forumun gerçekten forum olduğu zamanlarda. Ama hala foruma uğrarım hele birde hortlamış 8-10 senelik konu denk gelirse keyifle okurum. Mesaj yazmak için ilk yaptığım şey ise konu sahibinin üyelik tarihine bakmak veya noktalama işaretlerine uymuş olması kalite o kadar yerlerde artık bu forumda.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.