Şimdi Ara

2019 DH'de düşüş sürüyor. [SS]li (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
9
Favori
51.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
239 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden bir sorunumuz olduğundan buraya yazar, onlarca cevap alırdık, şimdi kimse buraya yazılan sorulara merhem olmuyor. Açılan konular cevapsız kalıyor. Madem öyle niye bu forumda konu açayım.
  • Önlenemez bir düşüş. Birçok şey gibi forum kültürü de artık popülerliğini kaybediyor. Bunu tıpkı dinlediğimiz yaz şarkıları gibi de düşünebiliriz ya da bir ara çok ünlü olup da şuan adını dahi hatırlamadığımız ünlülerin olması gibi.. Bir zamanlar Messenger uygulaması vardı değil mi ? WhatsApp geldi tarihe karıştı. 'Ne dinliyorum ?' özelliği ile az mesajlar gondermedik karşı tarafa.
    Forum kültürü de değişimlere maruz kalıyor ne yazık ki. Sürekli aynı kaldığı için bir zaman sonra unutuluyor. Eski üyeler forumu bırakınca yeni nesil bu kültüre uyum sağlayamadığı için boş konular da forumun içeriğini değiştiriyor.

Eskiden bu forum benim gözümde bilmediğim her şeyi sorup ogrenebilecegim bir platformdu. Şuan böyle düşünmüyorum. Ki zaten son 1-2 hafta öncesine gidersem çok uzun bir zamandır girmediğimi de fark ettim maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok basit. Kimsenin kimseye tahammülü kalmadığı bir ülkede çağdaş düzeyde tartışma ortamı bulamazsınız. Bu da ilk önce tartışma platformlarını etkiler. Donanımhaber gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Donanımhaber ölmüş ama haberi yok...
  • Sene olmuş 2020 halen despot bir forum moderasyonu mevcut bu özgür çağda böyle bir şey insanlar için kabul edilebilir değil. Tartışıyorsun biriyle mesela. Adam hakaretler savuruyor mesela, ben hiçbirşey söylememiş bile olsam admin eğer üyenin arkadaşı falansa sana 18-20 gün karşındaki adama da ayıp olmasın diye 1 hafta ban atıyor. Siz hakim misiniz mahkeme misiniz? Neye göre kime göre adam banlıyorsunuz?

Bana kalsa kimse ekstrem durumlar haricinde banlanmamalı. Sene 2008 değil ama forum halen eski kafa bir vizyonla yönetiliyor. Kendi sahibinin bileceği iş, eskisi gibi aktif olmuyorum ben de. Twitter, Instagram, Youtube vs vs var çok beğenen takip eder zaten. Forum ise özgür bir sosyal medya ağı değil. O yasaq bu yasaq böyle bıyıklı gağvehane dayıları kafasıyla yürümüyor insanlar artık.

• düşüş sebeblerini bende en eski üyelerden biri olarak yorumlayayım .
    1- siyaset donanim konularının önünce geçti aşırı derece siyasi propaganda yapılıyor
    2-Açılan konulara cevap verenlerin çoğu kafa bulma amaçlı cevap veriyor ve çoğu bilgisiz buna moderatör tarafından engel olunmuyor
    3-En donanimlı ve en eski site olmamıza rağmen ve bizden çıkan üyelerin kendi sitelerinde güyya marka olmalarına rağmen donanimhaber de bir ağırdan alma devam ediyor sebebi ise sahibi kaliteli adam parayı çok sevmiyor
    4- shiftdelete alkanı gibi bim ve a101 reklamı yapmıyor para için kaliteden ödün vermiyor Gun üstad o yüzden de biliyorsunuz kalite sevilmiyor para yı çeken çakallıklara izin vermiyor
    özet olarak 100 kişi de kalsak biz donanimhaber ciyiz ve asla ondan vazgeçmeyiz her daim de hizmetindeyiz

• Düşüş olur tabi eskiden şimşek hızında açardı site herhangi bi konuya bakmak isteyince tıklayınca açılırdı sonra reklamlar yüklenirdi sayfaya , şimdi tosbağa hızında açılıyor , önce reklamlar yükleniyor kısmetse ortalama 40 sn sonra konu açılıyor cevap yazmak istiyorsun hayırlı işler yüklemen 40 sn ye hele bide resim eklediysen mahlallah 1 dk yı geçiyor bazen. Şimdi birazcık toparlanmış gibi ama hala çok yavaş site

• Sebepler :

-Forum kültürünün azalması. Bunda dh nin yapabileceği pek bir şey yok.

-Aptal aptal adamları admin yapmışlar kafalarına göre takılıyorlar. İnsanların emeklerini zamanlarını harcadığı konuları keyfi olarak siliyorlar.

-Saymakla bitmeyen teknik sorunlar.

Şu sorunu yıllardır çözemeyen forum bırakın da batsın. Alt tarafı bir resim gösterecek onu da beceremiyor.

2019 DH'de düşüş sürüyor. [SS]li

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Sene olmuş 2020 halen despot bir forum moderasyonu mevcut bu özgür çağda böyle bir şey insanlar için kabul edilebilir değil. Tartışıyorsun biriyle mesela. Adam hakaretler savuruyor mesela, ben hiçbirşey söylememiş bile olsam admin eğer üyenin arkadaşı falansa sana 18-20 gün karşındaki adama da ayıp olmasın diye 1 hafta ban atıyor. Siz hakim misiniz mahkeme misiniz? Neye göre kime göre adam banlıyorsunuz?

Bana kalsa kimse ekstrem durumlar haricinde banlanmamalı. Sene 2008 değil ama forum halen eski kafa bir vizyonla yönetiliyor. Kendi sahibinin bileceği iş, eskisi gibi aktif olmuyorum ben de. Twitter, Instagram, Youtube vs vs var çok beğenen takip eder zaten. Forum ise özgür bir sosyal medya ağı değil. O yasaq bu yasaq böyle bıyıklı gağvehane dayıları kafasıyla yürümüyor insanlar artık.
    Budur. Daha özgür, demokrat, medeni platformlara kaçıyor artık millet. O yassakh krdesim, vallaha ban ataram kafasıyla uğraşmaz kimse bu saatten sonra. Dhnin devri gecmistir ve azalarak bitecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle DH'de çok eskiyim. Eskiden daha eğitimli kesim internet kullanırdı. Bu insanlar aralarında gerçekten bilgi paylaşımı yapardı. İnternet artık her seviyeden insan tarafınca kullanılır hale geldi. Eskiden insanlar konuyu önce araştırıp sonra soru soruyorlardı. Tembellik yeni katılımcılarla çoğunluk oldu.
    En can yakıcı örneği vereyim. Adam beş dakika önce üye olmuş ve konuya gelip eskiye hiç bakmadan sorusunu yazmış. Aynı soru konuda sayfalar öncesinde defalarca cevaplanmış. Siz, adama forumda arama yap yazınca, sana ters cevap hatta hakaretamiz ifadelerde bulunabiliyor. Böyle olunca ilgili insanların topluca hevesi kırılıyor.
    Birde ergenler var elbet, o öyle değil, bu böyle değil diye gereksiz tartışmalar yaratanlar olunca insanlar soğuyor.

• Eski üyelerin çoğu forumu bıraktı. Senelerdir çözüm bulunamayan forum sorunları da çoğu kişiyi bezdirdi. Eski yönetici kadrosu dahi kalmadı. Eski yöneticilerin %90'ı "Emekli Yönetici" olmuş durumda. Şikayetlere günler sonra dönüş yapılıyor.

Bu forumun bu hale gelmesinin en büyük sebeplerinden biri de kesinlikle "Ülke ve Dünya Gündemi" başlığı. Sürekli aynı siyasi tartışmaları popüler konularda görmek insanı sıkıyor. Gündemden uzak kalmak için foruma girsen, tepen daha çok atıyor. Teknik bölümlere, oyun bölümlerine konu açıyorsun, bir tane cevap veren yok. Ülke ve Dünya Gündemi ve Konu Dışı hariç, forumdaki tüm bölümler ölmüş durumda.

Bir de tabiki devir Youtube devri. Millet forumları araştırıp okumaktansa, Youtube gibi mecralardan görsel bilgi edinmeyi tercih ediyor artık.

Facebook seneler önce "Forum Kültürü"nü bitirdi ama DH ayakta kaldı. Böyle giderse, bu forumun kendi sorunları ve görsel medya da DH'yi bitirecek. Grafiğe bakarsak, zaten forum aktivitesi bitmiş bile.

• Bence düşüş ülke dünya gündemi bölümü açılmasıyla çoluk çocugun siyaset yapmasıyla başladı.

• teknoloji forumu olarak çok geri kaldı eskiden her çözümü burada buluyordum google de aratınca daha önce yaşamış biri çıkıyordu bende o çözümü uyguluyordum geçen gün haylo gt1 şayomi kulaklığımı bluetooth üzerinden w 7 ye aktarınca ses alamadım kulaklığı kulaklık olarak seçince ek bir donanım çıktı bilinmeyen driver çıktı yüklenmedi dosya alıyor ses almıyor çözümü taaa redditlerde aradım oralardan denedim yaptım yani saf bilgi paylaşan tayfa gitti aynı türkiye gibi oldu beyni olan kaçtı yok yani ürünün 900 sayfa yorumu oluyor 899 sayfası çöp eskiden öyle değildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 2 Ocak 2020; 6:45:52 >
  • 2019 DH'de düşüş sürüyor. [SS]li

Alışkanlıktan giriyorum artık.
    Yoksa forumDH bitmiş.

• Çok güzel konu olmuş.
    Eline sağlık.

• 2006'nın gerisinde olmasına üzüldüm.
  • Bu konu önemli umarım forum için ileriye dönük çalışmalar başlatılır..

• anti-troll yazılımı yükleyin foruma olsun bitsin... cidden sıkıyorlar artık.. hiç bir insan bu kadar iq ile yaşayamaz.
  • Kesinlikle katiliyorum..ergenin actigi konuya bak.Silah dayasalar kafama boyle salak sacma konu acamam.
    Sosyallikten uzak aklindaki fanteziyi buraya doken embesil kayniyor artik burasi..

2019 DH'de düşüş sürüyor. [SS]li

• Daha da düşecek.
    Yazdığımızı çatır çatır sil. Herkes kafasına göre.
    Benim yazdığım cümleye 20 gün ver, adam küfür etsin 3 gün ceza ver.
    Ne güzel iş ya. Normal yani küstürüyorlar insanları.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.