Şimdi Ara

2019 DH'de düşüş sürüyor. [SS]li (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
9
Favori
51.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
239 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal. Forumlar kalmadı artık öyle. DH Türkiye’de aktiflik açısından nadir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben eski bir üyeyim, eskiden başlık açtığımızda mesaj yağardı, aradığımızı bulurduk. Artık insanlar anlık yaşıyor buraya başlık açıpta yarım saat post beklemek işine gelmiyor.
    Twitter, İnstagram hatta sözlükler bile daha kısa sürede ulaşım sağlıyor, insan olmayınca forumlarında esprisi kalmıyor maalesef.
    Sosyal medya çıktı forumculuk öldü, özeti bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35bna

Ben eski bir üyeyim, eskiden başlık açtığımızda mesaj yağardı, aradığımızı bulurduk. Artık insanlar anlık yaşıyor buraya başlık açıpta yarım saat post beklemek işine gelmiyor.
    Twitter, İnstagram hatta sözlükler bile daha kısa sürede ulaşım sağlıyor, insan olmayınca forumlarında esprisi kalmıyor maalesef.
    Sosyal medya çıktı forumculuk öldü, özeti bu.
    Sosyal medya çıktı forumculuk öldü aynen öğle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum elden gidiyeeeaaaaahhhh

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doları 1 TL yap forum canlanır :) tamamen alım gücünün düşmesiyle orantılı

• Umarım özlenen günlere döner.

• bunun sebebi donanımhaber forumu değil.
    tüm forumlarda aynı durum var.
    çünkü forum kültürü artık bitiyor.
    sebebi de twitter.
    artık orada takip ediliyor insanlar ve tartışmalar orada yapılıyor.
    buna donanımhaber.com un yapacağı birşey yok.
  • Ben bir forum kullanacaksam harcadığım zaman karşısında bana bir şey katmasını, yeni bir şey öğretmesini beklerim. Eskiden bu şekildeydi donanımhaber yani konu dışında takılsan bile yine de bir şeyler öğrenebiliyordun. Ben çok uzun zamandır forum donanımhaber üyeleri sayesinde bir şey öğrenemedim. O zaman neden vaktimi harcayayım ki?

Tek sebebi de bu değil tabi. O bahsedilen popüler yıllarda sosyal medyanın yaygınlığı bu kadar da değildi. İnternet üzerinden bilgi paylaşımının, haber aktarımının yapı taşları forum siteleriydi. Sosyal medya burasıydı yani. Ben sosyal medyada görüşlerini dinleyebileceğim insanları kendim seçme özgürlüğüne sahibim. Burada neden 18 yaşında çocukların yurtta yeterince pilav çıkmıyor ne yicem ben konularını okumak isteyeyim ki?
  • İnsanların evlerine ilk bilgisayarlarını alması forumun kuruluş yılına denk geliyor. Bu ilk tanışma beraberinde öğrenilmesi gereken birçok bilgiyi de beraberinde getirdi. İnsanlar forum ile kendi veritabanlarını oluşturdu. Gerekli gereksiz birçok bilgi edinildi ve bir noktadan sonra doyum noktasına ulaşıldı. Bir bileşeni o kadar fazla kişiyi aynı anda kullanılır oldu ki artık Google'a daha ilk kelimeyi yazdığınızda size öğrenmek istediğiniz bilgi için "bunu mu demek istiyorsun" diye soruyor. Bilgiye ulaşmak kolaylaşınca foruma girmek bir alışkanlıktan ibaret oldu. Türkiye özelinde ekonomik nedenleri de atlamamak gerekir. Mortgage krizi ile beraber dolar bolluğu olduğu yıllarda yani insanların alım gücünün yüksek olduğu yıllarda gerekli gereksiz birçok ürünü satın alabiliyor bununla ilgili konuşabiliyorduk. Şimdi alamadığımız şeyler üzerine konuşmak can sıkıcı oluyor ve konu ister istemez siyasete kayıyor. Forumun bugünden çok daha kötü yönetildiği, daha dikta olduğu yıllar oldu. Ama insanların pek fazla alternatifi olmayınca yine dönüp dolaşıp foruma giriyordu. Şimdi alternatifi bol. Reddit gerçeği var ortada. Kimse burada saçma sapan trolleri çekmek zorunda kalmıyor. Donanım Haber kitlesi yine de bence büyük bir güç. Firmalara geri adım artırabilecek, kendilerini geliştirmek zorunda bırakabilecek bir kitle. Bu kitleyi ısrarla karşısına alan firmalar illa ki bedel ödeyecektir, ödemiştir de. Bu nedenle ben bu platformu her zaman değerli bulmuşumdur. Forumu forum yapan üyeleridir. Bunun yönetim ve burada malını satmak isteyen firmalar tarafından iyi bilinmesi gerekiyor. Üyelerin mesajlarını sildirme gafletinde bulunan İtopya gibi firmalar bunu anladığında çok geç olacak.

• Şu problemden bahsedilmiş: Saçma sapan konular açılıyor, seviye yerlerde.
    Beyler birçok platform bundan muzdarip.
    Kıyas gibi olmasın ama Ekşi gibi bir platformda 50 başlıktan sadece 1 tanesi dişe dokunur, yani girip insanın tüm cevaplara bakası olduğu başlıklar.
    Bu jenerasyon ile alakalı diye düşünüyorum.
    Burayı çok taşlamaya gerek yok.
    Çok yaşa donanımhaber forum !

• Gayet normal durum. Sosyal medya kullanıyor artık insanlar. Forum kültürü bence en güzeliydi ama tüm forumlarda düşüşler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 2 Ocak 2020; 0:17:41 >
  • Pek bir şey yapamazsınız. Forum kültürü facebook çıktığında ölmeye başladı, yeni nesille birlikte sona erdi. Burası yine en iyilerinden. Bu şekil birkaç tane forum kaldı zaten. İnsanların artık farklı eğlenceleri var. Ya da aranan her şey arama motorundan ya da youtube'dan bulunuyor.

• Daha da kötüleşecek ve hiç birşey yapılamaz, istense yapılır mıydı? EVET yapılabilir (di) ama artık yapılamaz çünkü çok geç..

Forum eski halini gözümün önüne getiriyorum da.. Pfff yorumsuz bırakıyorum.

Kimler geldi kimler geçti, ne ego'lar tatmin edildi burda ve kimler kaybedildi.

Sonuç: Ektiğini biçersin, biçtiğini de beğenmiyorsan o zaman ektiğine bakacaksın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LogiaType -- 2 Ocak 2020; 1:29:7 >
  • Dhnin alternatifi yok. Telefon almak isteyenin arastirmaya ilk basladigi platform burasi. Eskiden cok daha kalifiye elemanlar vardi, hepsi kustu gitti veya yazmaz oldu. Ama yine de sahsen herhangi bir teknolojik alet secimimde veya telefonum, laptooum vs sacmakadiginda ilk cevap aradigim platform burasi. Zira sorunumu yazıyorum, o gun cevap geliyor. Eskiden hemen cevap gelirdi, simdi surec uzadi. Bu durumda, Ya cok nadir olan bir ariza basima geldi diye düşünüyorum ya da insanlar yazmaktan üşeniyor diye düşünüyorum.

Sdn, en bilinen diger bir teknoforum. Ama site uye sayisi, sorulan soruya verilen cevaplarin çözüm odakli olmayisi ve admin olayinin yetersiz olmasi bana gore, siteyi çekinmez hale getiriyor. Technopatta ise herhangi bir mesaj yazmak icin dil bilgisini Türkçe - edebiyat öğretmeni ve dilbilimci kadar bilmeniz gerekiyor. Yoksa üyeliğiniz tehlikeye giriyor. E ben sinav vermiyorum ki, sorunuma cevap ariyorum. Baglac olan ki ye dikkat etsem ne etmesem ne.

Teknoseyir bile forum işine girmedi, akis adi altinda Twitter vari bir kullanım sunuyor. Onda da bir karışıklık ve aradığını bulamama durumu var. Mantığını cozebilmis degilim. Ne tam twitter formatinda, ne de forum. Ikisi arasi karisik bir site. Ama haberleri oldukca kaliteli. Dili akici ve guncel haberler ve incekemeler konusunda oldukca başarılı bence.

Dolayısıyla Yukarıda da belirttiğim gibi DH'nin rakibi yok. E olmayinca da istedigi gibi at kosturuyor. Bu saatten sonra rakibi olabilir mi, sanmam. Sosyal medya zaten dhden oldukca buyuk bir kitleyi kopartmis durumda. Ama dediğim gibi, herhangi bir sorun oldugunda yine en faydali çözümü buradan alabilmek bile cok güzel bir durum.

• İyi bir şeye işarette ediyor olabilir.İnsanlar artık bilgiye kaynağından ulaşıyor olabilir ingilizce bilen sayısı artmış olabilir, keza artmasa bile translate le bile işinizi az çok görürsünüz artık.
    Ki forumda ki mesajların kaynaklarına baktığınızda reddit te şu denmiş şu amerikalı ürünü böyle incelemiş falan deyip copy-paste atıyor insanlar.
    Asıl iyi olmayan şey ''konu dışı'' denilen bölümdeki mesajların artıp.Kimsenin teknoloji,donanım falan konuşmaması bana göre.He konuşulsa asıl konu daha mı iyi oluyor tabi türk olduğumuz için yine konu en çok ben biliyom sdk yarışına dönüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwogk -- 2 Ocak 2020; 1:27:26 >
  • forum kültürü geride kaldı sanırım
  • Değişimden korkuyorlar, özellikle mobil uygulama dahada geliştirilmeli, nokia nasıl çağa ayak uyduramadı ve düşüş yaşadıysa Dh nında sonu böyle görünüyor...
  • Açtığım konuların bir çoğu kaldırıldığı için konu açmıyorum artık, ilgimi çeken konulara yorum yapmakla yetiniyorum şu aralar
  • İslama saldırmayı bıraksın üyeler en büyük düşüş sebebi herşeyle dalgageçiyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.