Şimdi Ara

2019+ KIA Ceed Xceed Ana Konu (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
17
Favori
34.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İyi fiyat aslında, bu donanım bana yeter diyenler için. Çok istiyorum biraz performans ile güzel ses sistemi olsa şu arabada diye. :) Bi Kia bayisi gezeyim ben ne diyorlar acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 mhev turbo DCT kullananlar, uzun yol konforu, şehir içi yakıt tüketimi, yol, motor ve rüzgar sesi konusunda bilgilendirirler mi?

• Hasan7 kullanıcısına yanıt

başka konuda 679 teklif var 200'de ucuz kredi.

krediyle kafa kafaya olsa düşünülür bence de ama daha yeni geldi hemen oraya inmezler.

ses sitemi android autoda gayet iyi bence bu arada, radyoda çok kötü niyeyse.

• Bugün konuştum bana da 680 dediler. 1.5'ler ile 17 jant standartmış, gösterdikleri araba da kırmızıydı gerçekten hoş duruyor jant ile. Heves etmedim desem yalan olur.

Takasta çok komik bir rakam verdiler o sebepten kaldı şimdilik. Biraz yatırım gibi bakacaktım olaya ama, 700'e çıkınca Golf de kovalanabilir 1.5 Life sanki.

• Hasan7 kullanıcısına yanıt

400 verdiler herhalde.

performans için direkt 120 hp'lik yazılıma geçilebilir çünkü donanımsal olarak hiç fark ları yok ama 4000'e kadar güç eğrileri birebir aynı olacak o zaman da günlük hayata pek bir yansıması olmaz gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

400 verdiler herhalde.

performans için direkt 120 hp'lik yazılıma geçilebilir çünkü donanımsal olarak hiç fark ları yok ama 4000'e kadar güç eğrileri birebir aynı olacak o zaman da günlük hayata pek bir yansıması olmaz gibi...

O civarda bir rakam söyleyeceklerdi. Net bir rakam konuşmadık bile öyle olunca.

Yazılım ile ses sistemi yaptırılabilir. Ama ben bazen tekleme hissediyorum, muhtemelen kötü yakıttan. Yazılımdan da emin olamıyorum bu sebepten birşey olsa garantiye girmez diye.

Ankara da Tgdi için güvenilir biri var mı ki?

Bizim 1.0 gibi zor satılacak bir model değil, aradığım bayilerin yarısı satmıştı arabalarını, geri kalanları da yavaş yavaş satıyor gibi. Golf Life gelse hayatta satamazlar da bu yoklukta satılırsa ancak öyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fiyat olarak ne dediler? Siz taktırdınız mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • FthGTI F kullanıcısına yanıt

fiyat sormamıştım. mevcut aracımı satamadığımdan almaya da teşebbüs etmedim :)

• arkadaşlar merhaba

yeni kia ceed ve kia xceed kullananlar var mı? yakıt tüketimlerini ve kalitelerini merak ediyorum açıkçası. çok fazla motor seçeneği var bu araçlarda.

1.0 turbo mild hibrit, 1.5 turbo mild hibrit, 1.5 turbo gibi. foruma baktım pek kia ile ilgili bilgi yok. bu yeni araçlar nasıl? bir de kia ceed ile kia xceed ve kia ceed sw arasında çok fiyat farkı var. bu fiyat farkı değer mi?

• YGRAINMAN Y kullanıcısına yanıt

avrupa pazarında c hb'lere olan talep b suv'lere kaydı o yüzden hb'lerin fiyatları avantajlı yoksa aralarında donanımsal farklar dışında kayda değer farklar yok, biri yüksek hb ve tasarımı gösterişli, diğeri zaten sw. yurtdışı fiyatları arasında da bu kadar fark yok.

mild hyridler 30-40 kg daha ağır, bagajda biraz kayıp var, fabrika verilerine göre tüketimlerinde de kayda değer farklar yok.

Şanzımana entegre, anlık 8-10 beygir destek verebilen bir elektrikli motor var dolayısı ile kullanımları daha akıcıdır, bir de start stop sistemleri pürüzsüz çalışıyor olmalı, en azından benzeri sistem kullanan vw'lerde öyle, sürekli açılıp kapanıyor motor, şanzıman yelken moduna geçiyor vs... 1.0 için iyi ama 1.5 için gereksiz bence.

Makyajlı model inceleme fırsatım olmadı, makyajsıza göre iyileştirme var mı bilmiyorum ama kalite olarak sınıfının gerisinde değil zaten.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bilgi için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu üç araç arasında donanım farkı dışında malzeme kalitesi olarak bir fark yok. Peki şunu sormak istiyorum. Ben de 1.4 Kia stonic elegance design pack var. Bunu satıp mesela 1.5 turbo cee'd hb almaya değer mi? Ben bunların yakıt tüketimlerini baktım hep ortalama yakıt tüketimleri var şehir içi diye ayrı belirtilmemiş. Açıkçası şehir içinde 6 litre altına düşmüyorsa çok da avantajlı gelmedi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YGRAINMAN -- 9 Ekim 2022; 15:56:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhabalar

2 ay önce arkadaşım 1.5 mild hibrit Xceed aldı. Araç 1500 km civarında şu an. İlk başlarda 7.5 L/100 km olan tüketim şu an 6.6 L/100 km ye düştü. Aracın donanımından oldukça memnun.

Bende de yeni sportage var (mild hibrit). Eski aracım 2020 dizel otomatik sportage idi. 25.000 km de sattığımda tüketim 6.4/100 km idi. Yeni sportage şu an 7800 km de tüketim 6.4 L/100 km.

Yarı hibrit araçların kullanımında hibrit özelliğini kullanacak tarzda sürüş çok önemli. İlk çalıştırmadan 4-5 dakika sonra devreye giriyor. Şöyle örnek vereyim. U dönüş yapacaksınız veya uzaktan kırmızı ışığın yandığını gördünüz. Son ana kadar hızla gelip frene bastığınızda zaten hibrit devreye girmiyor. Bunun yerine ayağınızı gazdan çekerseniz (Eco modda) araç benzinli motoru kapatıp yelken mod denilen modda ilerliyor. Yelken modda elektrik motor destek verdiği için, manuel araçlardaki boşa atma durumuna göre daha uzun mesafe yol gidiliyor.

Ev-iş arası 11 km. Tek kontakta trafiğin durumuna göre 3.8 - 4.1 - 4.8 ortalamalar ile gittiğim günler oldu. Buna karşın kasap-manav-fırın güzergahında aracı 3 kez stop ettirip çalıştırdığım için hibrit hiç devreye girmediğinden 8.2 tüketim de gördüm. Büyükşehirlerdeki yoğun trafik yelken modu verimli ve uzun süre kullanıma izin vermeyebilir. Ancak ben trafik yoğunluğu olmayan küçük bir şehirde yaşadığım için mild hibriti verimli şekilde kullanabiliyorum. Büyükşehirler için tam hibrit daha uygun.

Ceed olayına gelince, 2020 yılında 2. Araç olarak manuel vitesli bir araca karar vermiştim. İki araç arasında kaldım. Clio ve ceed. İki araç aynı segmentte değil. Ancak fiyat olarak çok yakınlardı. Sanırım Ceed 30.000 tl daha pahalı idi. İkinci el satış durumu ve 2. Araç olacağı için B segmenti clio yu tercih etmiştim.

Sportage aldıktan sonra kia nın diğer araçlarını da inceledim. Şahsi fikrim fiyatına göre oldukça kaliteli araçlar.

Güncel fiyat listesini incelerseniz Xceed in milt hibrit olmayan versiyonu da çıktı. Mild hibrit ile arasındaki fark 30.000 tl.

Ceed tarafında ise 1.5 150 hp lik motor şu an için sadece sw versiyonda mild hibrit. Yani Hb varsiyonda mild hibrit olan 1.0 120 hp lik motor.

Clionun 1.0 SCe (atmosferik motor) ve 1.0 Tce motorlarını test etme fırsatım olmuştu. şöyle söyleyeyim. 4. Viteste hızlanmak için gaza bastığımda Sce motorlu aracı inip ittiresim geldi. kia nın atmosferik 1.4 motorunu hiç kullanmadım. Ama 1.5 150 hp lik turbo motor oldukça güçlü. Ben olsam sırf turbo motor için bile ceed e geçerdim. (Şahisi fikrimdir)

• free men F kullanıcısına yanıt
    Fiyatlara şöyle bir baktım. Xceed pahalı bir araç bence. O fiyatlara çıktıktan sonra hem alternatif çok hem de Kia Sportage bile alınabilir. Cee'd sw'de pahalı geldi gözüme. Hb cee'd fiyat olarak daha mantıklı. Cee'd hb ile cee'd sw arasındaki fiyat farkı çok yüksek. Ama bence de güzel arabalar yapmışlar.

Stonic benim ilk aracım. Atmosferik ama kağnı gibi değil. Şehir içinde hiç sorun yok daha çok 120-130 dan sonra sıkıntı. Aracım ne kadar eder bilmiyorum borca girmeye değer mi ona emin değilim.

Dediğiniz gibi fiyat olarak Ceed hb çok öne çıkıyor. Ceed sw ve Xceed ülkemize en üst donanım ile geldikleri için fiyatları üst seviyede kalıyor. Ceed hb sadece cool donanımda geliyor. 2-3 hafta önce incelediğim 160 hp lik Ceed Hb benim çok hoşuma gitti. Clioyu Ceed ile değiştirme düşüncesindeyim. 1.0 mı 1.5 mi ?????

Sanırım mild hibrit 1.0 olacak gibi....

Fiyatları yakın aslında bence 1.5 daha mantıklı.

aşağıda şehiriçi tüketim verilerini görebilirsiniz.

2019+ KIA Ceed Xceed Ana Konu

1.5 160 hp ceed ile 1.4 100 hp stonicin marka haricinde aynı paydada buluştuğu bir yan göremiyorum.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Şöyle düşündüm satıp o kadar fark ödemeye değer mi?

beklentiniz hali hazırda ne kadar tatmin ediliyor, ceed alsanız bu ne kadar artacak, bu ilave tatmin için yapacağınız harcama için feragat edeceğiniz başka şeylerin vereceği tatminden fazla mı gibi bir karar ağacı izlenmesi gerektiren bir hayli öznel bir soru bu.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.