Şimdi Ara

2019 SONY TV (ANA KONU) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
40
Favori
151.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Batının ödediği ücretin 5 katını ödüyoruz, ama bize layık görülen servis hizmeti Uganda ayarında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halos effect Sony önceki serilerinde olduğu üzere tv’den tv’ye değişebiliyor sanırım bu seridede benzer bir durum var
    forumda üyesinin paylaştığı XG95 serisinden bir kare resim halos effect gözle görülür bir düzeyde

2019 SONY TV (ANA KONU)

Benim YouTube üzerinden resmini çektiğim bir kare resim sanırım 75XG95 Halos effect varsa bile rahatsızlık verecek bir düzeyde değil gibi
    tabi tv satışa konduğunda daha net ortaya konacak bekleyip göreceğiz

2019 SONY TV (ANA KONU)

• Tv alacaklar bu paylaşımlar alınacak tv tercih etmekten ziyade tv almak isteyenlere nelere dikkat etmeleri
    gerektiği husunda bir bilgi paylaşımıdır bu paylaşımlara güvenip gidip sakın tv almayın bu bildiler sadece
    aklınızın bir köşesinde olsun yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 24 Şubat 2019; 11:13:51 >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Az birşey yapması sorun değil de fotoğraftaki gibi yaparsa çok kötü olur.
    2019 SONY TV (ANA KONU)

• The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    LCD led tv’lerde arka aydınlatma sorunu ya çok az gözle görülür bir düzeyde değil böyle olursa Harika olur yada az olup ayarlar
    ile nispeten daha az kılınabilir bir düzeye getirilebilir tam karartma olmadığı sürece bence rahatsız etmez yada çok fazla sürekli
    seyir zevkini etkiler bir düzeyde olursa tv izlemekten çıkar.

Tek çözüm alınacak tv mağzada yakından gözlemlenip incelenerek alınması yada kısmet deyip internet üzerinden satım almak tabi bu
    yol çok riskli bir yol
  • 2019 seri tv üst serilerde xmotion clarity yerine 2017 ve öncesinde yer alan motionflow algoritmasına dönülmüş böylelikle önceki sayfalarda paylaştığım sorunlu pan ve bfi motion sorunları doğrulanmış görünüyor. Xg95 serisi için de yine de final edit yapılmamış olabilir fuar öncesi erken bir dönem olması sebebi ile, son satış sürümünde daha iyi bir dimming yönetimi olabilir ancak sony oled serisine verdiği önem dolayısı ile olmayadabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 24 Şubat 2019; 13:10:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

Halos effect Sony önceki serilerinde olduğu üzere tv’den tv’ye değişebiliyor sanırım bu seridede benzer bir durum var
    forumda üyesinin paylaştığı XG95 serisinden bir kare resim halos effect gözle görülür bir düzeyde

Benim YouTube üzerinden resmini çektiğim bir kare resim sanırım 75XG95 Halos effect varsa bile rahatsızlık verecek bir düzeyde değil gibi
    tabi tv satışa konduğunda daha net ortaya konacak bekleyip göreceğiz

Kamera iso ayarı bunda çok farkediyor yani halo efektini göremeyebiliyor ancak olmayan haloyu da göstermez bu sebeple halo varsa o kesin olup görünmeyen resimlerde şüpheli hanesine yazılmalı.

Bi diğer önemli hususta ekran büyüdüğünde ki artan dimming noktası (her marka ya da model de olmayabilir) aslında bu çok iyi bir avantaj çünkü resim aynı ancak karartma daha fazla, bu açıdan görüntü kalitesi o kadar değişebiliyor ki aslında büyük ekran alarak farklı bir tv almış oluyorsunuz.

Naçizane önerim alınabildiği kadar büyük ekran alınmalı.

• mentalform M kullanıcısına yanıt
    Haklısınız tv çıksın bakalım durum net görmüş olacağız

Bütçe noktasında olabildiğince büyük panel tercihi herzaman avantajdır gerek aydınlatma olsun gerek bazı teknojiler daha büyük panellerde
    tercih ediliyor buna örnek 75XG95 X-Wide Angel tercih edilmiş

Sony 2019 9 serisi lcd tv’lerinde X-Motion Clarity devam kılmış sizde bir gözatın
    Bütçeyi geçtim, yer darsa bütçe sorun olmasa bile fazla büyük bir TV alınamaz. 55" fazlası alan olarak da beni kurtarmaz. Bazı markalarda 58" falan da oluyor ama o da Sony'de yok.

Panasonic GX830E'yi de görmek istiyorum, Mediamarkt'a gelecek sanırım.

İzleme mesafesi panelin ne tür kaynak tercih edilecekse ona göre tv boyutu seçilmeli sizin tercihiniz ve izleme masafeniz ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 24 Şubat 2019; 16:9:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

Haklısınız tv çıksın bakalım durum net görmüş olacağız

Bütçe noktasında olabildiğince büyük panel tercihi herzaman avantajdır gerek aydınlatma olsun gerek bazı teknojiler daha büyük panellerde
    tercih ediliyor buna örnek 75XG95 X-Wide Angel tercih edilmiş

Sony 2019 9 serisi lcd tv’lerinde X-Motion Clarity devam kılmış sizde bir gözatın
    Xmotion oled ve master seri zg9 lcd de yok, motionflow a yer verilmiş ancak baktım üst model oledler zaten hep motionflow muş 2018 de de sadece lcd de yer verilmiş 2017 ve öncesinde 9 serisi ve üstü motionflowmuş, özetle bu motion prosesini hep üst serilerde kullanıyor sony xmotion clarity de sorunlar vardı hep incelemelerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Electro-Man

Bütçeyi geçtim, yer darsa bütçe sorun olmasa bile fazla büyük bir TV alınamaz. 55" fazlası alan olarak da beni kurtarmaz. Bazı markalarda 58" falan da oluyor ama o da Sony'de yok.

Panasonic GX830E'yi de görmek istiyorum, Mediamarkt'a gelecek sanırım.
    Sinema da stad da maç izler gibi bakıyoruz dev perdeye ne kadar da hoş oluyor... 75 inch i 3 metreden izliyorum misafir vs olduğun da aa bu odaya büyük diyen herkes büyük bir gülümseme ve keyifle izliyor sonra filmi :) Daha küçük boyut yeterlidir bende yıllarca 55 inch izledim ona bir şey demem ancak büyük gelme diye bir şey yok emin olun.

• mentalform M kullanıcısına yanıt
    Oled tv’lerinde yok doğru lakin Sony 8K tv’si olan ZG9 modelinde X-Motion Clarity mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mentalform

Sinema da stad da maç izler gibi bakıyoruz dev perdeye ne kadar da hoş oluyor... 75 inch i 3 metreden izliyorum misafir vs olduğun da aa bu odaya büyük diyen herkes büyük bir gülümseme ve keyifle izliyor sonra filmi :) Daha küçük boyut yeterlidir bende yıllarca 55 inch izledim ona bir şey demem ancak büyük gelme diye bir şey yok emin olun.

Alıntıları Göster
    75 inch tv olarak hangi marka ve o markanın hangi modelini kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mentalform

Alıntıları Göster
    +1

55" tv aldığımda, eve kurulduğunda keşke 65" alsaydım demiştim.

65" aldım. 1 hafta sonra, keşke daha büyüğünü alabilseydim dedim :)

2.5-3 metre arası olur. Ama her zaman iyi yayın izleyemeyiz arada 720p izleyeceğimiz günler de olur illa ki.

• Oyunlarda tam ekran olduğu için 40" bile yeterli geliyor bana, filmlerin çoğu tam ekran değil maalesef.

4K bir panel için 720p içerikler geçmişte sd’den içeriklerin full HD geçiş benzeri bir durum olmasada yinede 4k
    bir panelde sırıtabilir diye düşünüyorum full HD içerikler 4k bir panelde çok sırıtmıyor izleme mesafesi yakın
    olsa bile tabi tercih sizin
    16:9 panellerde filmler Aspect ratio 1.78:1 olmalı ekranın tam kullanılması için filmler 2.39:1 Aspect ratio malesef
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.