Şimdi Ara

2019 SONY TV (ANA KONU) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
40
Favori
151.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AF9 aldığımız takdirde bu olumsuzlukların hiç birini yaşamayacakmıyız
  • Hocam karanlık sahnelerde IPS panelden zevk alamazsınız ne yazık ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuqueTr

Hocam karanlık sahnelerde IPS panelden zevk alamazsınız ne yazık ki
    IPS panele göre bu görüntüler normal mi diyorsunuz, yoksa IPS de olsa sorunlu bir panel mi?
    Sanki kabul edilebilir sınırların çok üzerinde bir bozukluk var gibi geliyor bana.
  • zemir1903 Z kullanıcısına yanıt
    Bugun Got dizisine Hitaben firmaya Sikayet yagdi..Haberler de gordum..Karanlik sahneler inanilmaz kotuymus,hicbir sey gorunmemis..Ben Tv'ye ozel oldugunu sanmiyorum..

E-mail yagmuruna tutulmus dunya da..Karanlik sahne sikayeti yuzunden bilginiz olsun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1482

AF9 aldığımız takdirde bu olumsuzlukların hiç birini yaşamayacakmıyız
    OLED lerin de kendine ait teknik sıkıntıları var..OLED ler için daha erken

Bakmayın Oled kullananlar nedense OLED aldıkları için bazı problemleri görmezden geliyor..

Örnek Misal:

Yellow Tint/Red tint

Banding

Burn in Logo yanığı (Süpürme Sweep işleminin yılda bir yapılması tavsiye edilirken,aksi halde panele zarar verirken fazla çalıştırmanın,,, saat başı Süpürme işleminin Panel ömrüne zararını kimse sorgulamıyor??? Bunu ben demiyorum Sanırım Sony bilgisi bu yönde, hani TV yi açık bırakın kendini süpürsüyor diyorlar ya standbyede iken, o durum bu durum..)

Parlaklığın az oluşu

Motion olayının farklı oluşu

..vb

OLED deyince direk Siyahlar çok geliyor akla ama, o siyahı elde etmek için panelde farklı şeyler de oluyor..Aynı görüntüde HDR gibi Zifiri siyah yanında Kar Beyaz (Kontrast dediğimiz şey) pek olmuyor gibi, panelin genelinde bir kararma, parlaklık düşüklüğü olabilir..
    Sırf siyahlar güzel diye diğer olayları gözardı etmemek gerek..

Bir de 4K,2K değil de Kablolu yayın,Digitürk gibi platformları izlediğinizi düşünürseniz OLED pek zevk vermez düşük çözünürlükte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 30 Nisan 2019; 18:30:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zemir1903

Panasonic Viera 55 inch Plazmam vardı zaten, büyük ekran almak için sattım onu, bu yüzden 55 inch düşünmüyorum,
    65 inche düşersem ozaman xf9005 i tercih ederim.

Alıntıları Göster
    Plasma Tv den sonra LCD/LED Tv ler sizi tatmin etmez sanırım..Plasmadaki Sinema perfonmansı (siyahların siyah olması..) maalesef zor..OLED bile (Şu anki Kodak icadı WOLED-White Oled ile) %100 memnuniyet zor
  • quote:

IPS panele göre bu görüntüler normal mi diyorsunuz, yoksa IPS de olsa sorunlu bir panel mi?
    Sanki kabul edilebilir sınırların çok üzerinde bir bozukluk var gibi geliyor bana.

Alıntıları Göster
    Üstte arkadaş yazmış, GOT dizisinin kötü çekimi ile alakalı olması gerek..IPS panel bile olsa sizdeki görüntü olmaz, olmaması gerek..

Sanki kötü çekim bir görüntüyü, Tv arka aydınlatma Full 90-100 ışık seviyesinde izliyor gibi olmuş? Zaten kötü çözünürlüğe arka plan aydınlatma da çok olursa kaçınılmaz görüntü?

Siz HDR modu açık izliyor olmayasınız Tv yi?

Kontrast 90 ve üzeri, arka aydınlatmayı 0-5 , 5-10, 10-20 gibi denermisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Üstte arkadaş yazmış, GOT dizisinin kötü çekimi ile alakalı olması gerek..IPS panel bile olsa sizdeki görüntü olmaz, olmaması gerek..

Sanki kötü çekim bir görüntüyü, Tv arka aydınlatma Full 90-100 ışık seviyesinde izliyor gibi olmuş? Zaten kötü çözünürlüğe arka plan aydınlatma da çok olursa kaçınılmaz görüntü?

Siz HDR modu açık izliyor olmayasınız Tv yi?

Kontrast 90 ve üzeri, arka aydınlatmayı 0-5 , 5-10, 10-20 gibi denermisiniz?

Alıntıları Göster
    1080P çözünürlük, 4.5GB dosyanın boyutu ama sizin söylediğiniz gibi düşük çözünürlüklü bir kayıtmış gibi duruyor aynı.
    HDR kapalı açık değili , kontrast max da ama arka aydınlatma ayarını bu tv de bulamadım.
    Bu akşam arkadaşımda izleyecğim aynı kayıdı, onda LG 80 inch 60 hz bir panel var bir de oyun için aldığı 55 inch sony xf9005 var. Fotorafları Teknosadaki çalışanlara da gösterdim, ürünü onlardan almış gibi, onlar da panel sorunlu görünüyor hatta led yanması var gibi bir laf ettiler servis çağırmamı söylediler.
    şimdilik cayma hakkımı kullanmak istediğimi söyledim vatana, tv yi geri aldıracaklar.
    XG8596 nın panelini sorcam eğer VA panel ise onun ile değiştirmelerini söyleyeceğim ama sanırım o da IPS panel.

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Plasma Tv den sonra LCD/LED Tv ler sizi tatmin etmez sanırım..Plasmadaki Sinema perfonmansı (siyahların siyah olması..) maalesef zor..OLED bile (Şu anki Kodak icadı WOLED-White Oled ile) %100 memnuniyet zor

Alıntıları Göster
    hiç sorma , sattığıma çok pişman oldum.
    Şimdilerde 1080p diyor özellik ama bakıyorsunuz detaya 1920x1080 değil, bi taraf eksik oluyor örnek 1080p diye gecen bir dosyaya baktım1916*796 gerçek çözünürlük??

Böyle olunca sizdeki 75 inch panele dağılınca görüntü ister istemez falso oluyor..720p, 4K görüntü de resimdeki gibi en-boy oranı olması gerek ama maalesef kırpıyorlar, kandırmaca sözkonusu

MediaInfo programı ile görüyorsunuz çözünürlük, ses vs özellikleri

**Dosya boyutuna aldırmayın, mesela bazı Riplenmiş dosyalar küçük oluyor ama ses özellikleri kısık oluyor, tamamen Rip işlemindeki sıkıştırma oranı ile alakalı, genelde ses dosyaları çok yer kaplar..

2019 SONY TV (ANA KONU)

Tv nizi test için TRT HD (Koyu olur yayın), ATV HD (renkli oluyor genelde yayın), CNN Türk HD /Haber Türk HD (Kırmızı tonları ağrılıkta), Euro Sport HD (ekranda akan yazıların berakaklığı için..bu kanalda nedense hızlı akıyor, buna ayarlarsanız diğerleri de oluyor gibi benim tespitim),..birkaç farklı HD kanalı izleyip ortak bir ayar bulmanız gerek..

ATV örnek çok parlak renkli iken TRT veya Star soluk kalabilir..O sebeple Tek kanal ile ayar olmaz..Eski Sonylerde Yüz/Ten rengi ayarı vardı, bir kıstas olarak ayalardık, şimdi ancak renklere göre orta ayar..

Değişmez prensip, Led paneller maalesef mat olmayı sever..Plazma gibi az mat karanlık olmalı..yoksa fazla ışıkta siyahlar hele IPS ise patlama yapar..

Detaya girmek istemiyorum ama özellikle dizi/filim çekimlerinde bazı yönetmenler farklı teknikler kullanır..Bazıları çok karanlık bazıları aydınlık olur..İşte karanlık bir görüntüyü manuel ışık ile açmaya kalkmamak lazım..Kalibrasyon Full hatasız görüntüde oluyor..Hatalı görüntülerdeki falsoları sineye çekmek gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 30 Nisan 2019; 20:4:22 >

• 2019 ürünleri Vatana gelmiş. Ateş pahası resmen.
    www.vatanbilgisayar.com
    Ultra Hd Led Tv - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/sony/ultra-hd-led-tv/?srt=ES
  • cem1482 C kullanıcısına yanıt
    2015 den sony 9 serilerini alıp kullandım oled den bende cekiniyordum özellikle ps4 pro icin birde sadece gece performansı iyi olucak die logo izi riskleri derken hep kactım ama iş öyle degilmiş oled gece gündüz herzaman 3 adım önde

• quote:

1080P çözünürlük, 4.5GB dosyanın boyutu ama sizin söylediğiniz gibi düşük çözünürlüklü bir kayıtmış gibi duruyor aynı.
    HDR kapalı açık değili , kontrast max da ama arka aydınlatma ayarını bu tv de bulamadım.
    Bu akşam arkadaşımda izleyecğim aynı kayıdı, onda LG 80 inch 60 hz bir panel var bir de oyun için aldığı 55 inch sony xf9005 var. Fotorafları Teknosadaki çalışanlara da gösterdim, ürünü onlardan almış gibi, onlar da panel sorunlu görünüyor hatta led yanması var gibi bir laf ettiler servis çağırmamı söylediler.
    şimdilik cayma hakkımı kullanmak istediğimi söyledim vatana, tv yi geri aldıracaklar.
    XG8596 nın panelini sorcam eğer VA panel ise onun ile değiştirmelerini söyleyeceğim ama sanırım o da IPS panel.

Alıntıları Göster
    Başka TV lerde de aynı bölümü test ettim, onlarda da kötü performans verdi ama benimki kadar kötü değildi her iki test etiğim tvde de. Test ettiğim tv ler de Sony 65 - 9005 ve LG 80-50 hz IPS paneli olan bir tv.
    bu fotoraflarda sizin söylediğiniz ayarlar yapıldıktan sonra orjinal blueray film ve ps4 pro ekran görüntüleri. Bunlara da normal diyorsanız bu durumu kabulleneceğim artık :)2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)

• quote:

Orijinalden alıntı: mamifan

2019 ürünleri Vatana gelmiş. Ateş pahası resmen.
    https://www.vatanbilgisayar.com/sony/ultra-hd-led-tv/?srt=ES
    Çok pahalı gerçekten
    Paylaşılan ışık sızmalı resimlere bakıyorum da Sony TV lerin geldiği nokta hiç iyi değil.. 2013 yılına ait Sony Tv görüntüleri paylaşayım, 6 sene geçmiş ama gelinen nokta maalesef panellerin kötü olduğu..Hem Panel hızı,Kalitesi çok düştü..Auo/S-VA*220 Hz paneller nerede M-VA*100 Hz paneller nerede

Sony artık böyle panel üretiyor mu bilmem belki Türkiyeye gelmeyen Z serisi olabilir..

OLED Tv sanırsınız resimleri :)

Resimler A serisi LED Tv dir, görüntüler de HD yayından çekilme öyle 4K değil?,

orjinal link :
    https://forum.donanimhaber.com/2013-sony-x9005a-4k-x850a-4k-w905a-w805a-w655a-3d-led-tv-modelleri--70072531

2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 2 Mayıs 2019; 16:19:15 >

• hocam bende 2013 senesinde 46W905a almıştım kaliteli panel gerçekten ama artık daha büyük 4K HDR tv arıyorum bir türlü karar veremiyorum
  • 55xf9005 alınmayacak fiyatlara çıkmaya devam ediyor haftaya dolar bahanesiyle biraz daha zam gelir artık

• Vladicius kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.
    1 ay önce 6.500 TL seviyelerinde idi. Şimdi 7.400'lerde.
  • Euro/TL = 7 olarak aldım.

Almanya:

55XF9005 -> 1000 Euro = 7000 TL
    55XG9505 -> 1900 Euro = 13300 TL

65XF9005 -> 1400 Euro = 9800 TL
    65XG9505 -> 2500 Euro = 17500 TL

Türkiye:

55XF9005 -> 7400 TL (400 TL daha pahalı)
    55XG9505 -> 13600 TL (300 TL daha pahalı)

65XF9005 -> 11800 TL (2000 TL daha pahalı)
    65XG9505 -> 16000 TL (1500 TL daha ucuz)

65XF9005 Türkiye fiyatı neden bu kadar yüksek belli değil. Şu anki piyasada maksimum 10000 TL olması gerekiyor. Kaç aydır fiyatı düşsün diye bekliyorum halen tık yok.
  • Sony KD-43XG8096

Bu model alınır mı? Odam küçük. 43" yeterli benim için. 4K HDR geçişi yapmak için. Şu an 42W805A kullanıyorum. Rtingste falan incelemesi de yok yeni tvnin.

Fiyat olarak 5100tl denilmiş. İlk indirimde 4binlere inerse alayım diyorum eğer paneli falan leş değilse. En önemlisi 100hz mi?

Edit: hayır olamaz ya IPS panelmiş galiba bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 8 Mayıs 2019; 15:53:55 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.