Şimdi Ara

2019 SONY TV (ANA KONU) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
40
Favori
151.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bein connect apk kurdum cihaza (xf9005) ama yabancı dizi bölümlerini izlemek istediğimde nedense izle butonuna tıklanmadığı için başlamıyor dizi... Canlı TV düzgün çalışırken dizileri izleyememek çok saçma... Bu sorunun çözümünü bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redunay

Arkadaşlar sony niye son kullanıcı için uygun fiyatlı oled tv üretmiyor?
    Teknolojiyi gıdım gıdım sunuyorlar ki para kazanılsın? Şuanda 4K teknolojisi,UHD ye yükleniyorlar, oysa 8K çoktan çıktı.Yazılım son sürat ilerlerken donanımlar maalesef geriden gidiyor..

OLED olarak sunulan Tv lerin de aşması gereken teknik sıkıntıları var..En başta sadece Beyaz Oled kullanılıyor White OLED.Gerçek Oledin en az 4 renk olması beklenir..4 renk olsa bile bir rengin ömrü diğer renklerden daha kısa..O sebeple ismi OLED ama gercek OLED materyali değil de bunu taklit eden bir teknoloji kullanıyorlar..

Maliyet işin bir yönü ama Donanım ve Teknik sıkıntılar da mevcut..Hala Logo Yanması bir risk oluşturuyor..Buna garanti vermiyorlar/veremiyorlar. Parlaklık LED Tv ye göre daha az..Resim işleme, Motion konuları biraz daha "iyi değil"..Yellow Tint/Red Tin olayları görülebiliyor..vs vs vs

Sony yıllar önce sanırım 11 inch Oled Tv yapmıştı..O zamandan bu zamana teknoloji gelişti ama dediğim gibi OLED materyali küçük ekran olarak kullanılıyor..55-65 gibi büyük Panellerde biraz sıkıntı..O sebeple Sony de küçük cihazlarda Oled kullanmayı ilan etmişti sanırım yıllar önce..

Panasonic-Sony OLED işbirliği de iptal edildi..Olsa belki güzel olurdu..

Şu an Sony Oled işini sadece WOLED/Beyaz Oled panelini alarak kendi teknolojisini ekliyor..Sony tabanlı bir oled yok

**Donanım çok geriden gidiyor demiştim..Şuan ne yapılsa yazılım ileride olduğundan Donanım yetişemiyor..Hali hazırdaki Tv lerdeki arka aydınlatmayı (Local Dimming)adam gibi yapsalar, siyahları daha siyah yapsalar OLEDE gerek bile kalmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 28 Nisan 2019; 10:9:36 >

• Yazılanları takip ettim, herkese teşekkürler. Ben de bu tvden almak istiyorum. 65'e karar verdim, ancak acaba görüntü bozulması olur mu diye bir yazı okudum. Çözünürlükte boyut ile birlikte artarsa sıkıntı olmaz denilmiş. Epey.com'dan çözünürlüğe baktığımda 55 ve 65 ikisi de 3840x2160, şimdi 65 te belirgin bir görüntü kaybı, özellikle maçlarda olacak mı? Ayrıca malumunuz teknolojiye uzağım Sony almak istiyorum ama kafamı hep kurcalayan şu her formatı desteklemiyor, ya da kendine özel formatı olması çok sıkıntı yaratıyor mu? Zamanında 55 inçi 6039 tl ye almadığıma da ayrıca pişmanım. Teşekkürler.

• Hulkmaster H kullanıcısına yanıt
    Her formatı acar sıkıntı yaşamazsınız normal yayın izliyecekseniz 65 icin 4 mt izleme mesafeniz olması lazım tabi kişiden kişiye degişir ps4 pro 4k ve gercek 1080p icin hertürlü 65 inc tv alınmalı bence

• Mustafa yıldız ts kullanıcısına yanıt
    Hulkmaster H kullanıcısına yanıt
    Hocam o mesafeler Full HD TV'lerdeydi. Ben 3,5mt'den 75'' izliyorum, pikselleri görmek imkansız. Pikseller 1,5mt'den itibaren birbirine karışıyor, tek tek seçmek için insan üstü göz gerek :) SD ve HD TV kanalları aynı mesafeden eski HD TV'mle nasıl izliyorsam aynı görüntüyü alıyorum 75'' 4K TV'de de. En ufak bir kalite azalması, karelenme vs yok.

@Hulkmaster, eğer mesafeniz 3,5mt üstüyse 75'' üzeri bile alabilirsiniz, bana güvenin. Bütçeniz maks 65'e elveriyorsa onu alın mutlaka. Küçük ekran alırsanız ileri de %100 pişman olacaksınız emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 29 Nisan 2019; 10:2:8 >
  • buyukbang kullanıcısına yanıt
    Günlük kullanım icin 55xd93 1080p film ve ps4 pro icin 65x85c kullanıyorum normal yayında olsun 1080p filmde olsun hertürlü 55 daha kaliteli gösteriyor ama aralarındaki fark cok az büyük ekranın vermiş oldugu zevk başka tabiki benimde mesafem 3.5 mt bazen bende 75 diyorum film icin normal yayın icin 3.5 mt kaliteli izlicem 55 cok fark yok 65 alınabilir ilerde yayınlar 4k olursa kabul 55 i eve sokmam

• merhabalar,
    cumartesi günü Vatandan aldığım 75 inch XF8596 tv imin kurulumu yapıldı.
    Servis bir takım ölü piksel v.s testleri yaptıktan sonra panelin sorunsuz olduğunu söyledi ve gitti. hafta sonu özellikle akşam karanlıkra film izleme testleri yaptım fakat sanki panelde bulutlanma veya ışık süzmesi var gibi geldi bana. Bir sitede görüş açısını değiştirdiğinizde ekrandaki parlamalar değişiyorsa sorun yoktur IPS panelin özelliğidir yazıyordu. Bu şekilde baktığımda sitede söylendiği gibi görüş açısı ile birlikte ışık süzmelerinde farklılaşma oluyor fakat aşağıdaki fotoraflara göre panelimdeki bu durum normal midir arkadaşlar. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: xf8596 da servis modunu açamadım, xf9005 için yazılmış olan tuş kombinasyonu çalışmıyor.
    2019 SONY TV (ANA KONU) 2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)

• Mustafa yıldız ts kullanıcısına yanıt
    Dönüş için teşekkür ederim, kafama takılan bir olaydı.
  • buyukbang kullanıcısına yanıt
    buyukbang teşekkür ederim, mesafe sıkıntı değil, 65 niyetim.
  • zemir1903 Z kullanıcısına yanıt
    İsme bakıyorsun ferrari motora bakıyorsun şahin

En sevmediğim şey pişmiş aşa su katmaktır
    Ama sırf bu konuyu okuyup tv alma arafesinde olanlar için yazıyorum
    15 bin lira gibi bir para, çöplük kontrast oranına sahip bir İPS panele verilir mi!
    İps panellerde kontrast diye birşey aramayın, ışık sızması bulutlanma ise cabası.
    Bırakın 15bini ben 1500 lira dahi vermem bir ips panele.
    Bu konuyu defalarca yazdık ama malesef hala büyük paralara bilerek yada bilmeyerek ips panel alanlar var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 29 Nisan 2019; 13:32:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dallass

İsme bakıyorsun ferrari motora bakıyorsun şahin

En sevmediğim şey pişmiş aşa su katmaktır
    Ama sırf bu konuyu okuyup tv alma arafesinde olanlar için yazıyorum
    15 bin lira gibi bir para, çöplük kontrast oranına sahip bir İPS panele verilir mi!
    İps panellerde kontrast diye birşey aramayın, ışık sızması bulutlanma ise cabası.
    Bırakın 15bini ben 1500 lira dahi vermem bir ips panele.
    Bu konuyu defalarca yazdık ama malesef hala büyük paralara bilerek yada bilmeyerek ips panel alanlar var..
    bilsem alır mıyım hiç , 100 hz olmasına, 10 bit panel olmasına , sony olmasına aldandık diyelim :(
    forumlarda da çok okudum hatta yazdım da ama panelin kötülüğünden ziyade xf9005 e yönlendirmeler vardı.
    9005 i ben de almak isterdim ama fiyat farkı çok yüksekti, panelin bu şekilde olacağı aklıma gelmedi hiç.

Bu görüntünün aynısını xf9005 dede alırdın bulutlanma ondada mevcut ayrıca ips tv alıp gece siyah performansına bakmam zaten kötüdür oled in artısı gece siyah derlerdi inanırdım xf9005 oled e yürüyo filan :) evde af9 dan sonra xf9005 çöp resmen yani 15 bine ne ips ne va kesinlikle oled

Öncelikle Tv niz hayırlı olsun ama bu şekilde ekranda görüntü yokken yaptığınız testlerin hiç bir bağlayıcılığı yoktur, yani bu şekilde panelde öbek öbek bulutlanma, ışık sızmas, yabancıların Bleeding dediği herşey mevcut..

Ama dediğim gibi bu durum Ekranda görüntü varken oluyorsa o zaman sıkıntı..Aksi halde Sony bu tarz Screen Bleeding durumlarını Hata kabul etmiyor..Şu linkte açıklamalar, en aza indirme çözümleri verilmiş..

www.sony.co.uk
    White backlight when viewing dark scenes | Sony UK
    https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00125848

2019 SONY TV (ANA KONU)

*IPS panel, VA panele göre daha Işık sızmasına müsait..Arka aydınlatmanın Direct Led olmaması, Led diziliminin Bottom veya Edge olması bunu arttıran sebeplerden..

Ekranda görüntü varken hissetmiyorsanız kafanıza takmayın, Normal değil ama Doğal birşey bu durum..Firmalar kabul etmiyor tabi..

Arka aydınlatmayı 0-10 arasına düşürüp, Kontrası da 90-100 seviyesine yükseltin, ekranda oynayan görüntü varken renk/ışık vs birkaç ayarı açıp kapatıp yükseltip azaltın

NOT: 9 serisi altında model almamak lazım, bu senenin g serisi yerine geçen senenin bulunursa xe/xf/9 serileri kendini ispatlamış olumlu yorum almış seriler idi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Nisan 2019; 16:33:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Öncelikle Tv niz hayırlı olsun ama bu şekilde ekranda görüntü yokken yaptığınız testlerin hiç bir bağlayıcılığı yoktur, yani bu şekilde panelde öbek öbek bulutlanma, ışık sızmas, yabancıların Bleeding dediği herşey mevcut..

Ama dediğim gibi bu durum Ekranda görüntü varken oluyorsa o zaman sıkıntı..Aksi halde Sony bu tarz Screen Bleeding durumlarını Hata kabul etmiyor..Şu linkte açıklamalar, en aza indirme çözümleri verilmiş..

https://www.sony.co.uk/electronics/support/articles/00125848

*IPS panel, VA panele göre daha Işık sızmasına müsait..Arka aydınlatmanın Direct Led olmaması, Led diziliminin Bottom veya Edge olması bunu arttıran sebeplerden..

Ekranda görüntü varken hissetmiyorsanız kafanıza takmayın, Normal değil ama Doğal birşey bu durum..Firmalar kabul etmiyor tabi..

Arka aydınlatmayı 0-10 arasına düşürüp, Kontrası da 90-100 seviyesine yükseltin, ekranda oynayan görüntü varken renk/ışık vs birkaç ayarı açıp kapatıp yükseltip azaltın

NOT: 9 serisi altında model almamak lazım, bu senenin g serisi yerine geçen senenin bulunursa xe/xf/9 serileri kendini ispatlamış olumlu yorum almış seriler idi..
    Tv ' yi kampanyadan ve özel indirim ile 12750 TL ye aldım. Yıllardır Plazma kullanan birisi için gönül elbette Oled almak isterdi fakat 65-75 inch oledin maliyetleri bütçemi çok aşıyordu,Bu yüzden fiyat perfomans açısından en uygununu almaya çalıştım. Vatandan bu tv yi alırken yazılı olarak ta bir kaç gün kullanıp beğenmez isem geri iade ederim şeklinde onay aldıktan sonra satın aldım TV yi. az evvel mail attım iade talebimi. Yerine ne alacağız sorusu yeniden gündem oldu şimdi :(

Vatan Comp. geri alıyorsa bence iade edin IPS paneller sıkıntı..VA panel, geçen senenin modelleri XE9005 veya 9305,, XF9005 modellerine bakılabilir..
    "
    Ne alacağınız konusunda tek çözüm kendi göz ve kulakğınıza güvenmek, marketleri -bayileri dolaşıp VA panelleri incelemeniz..Ama "Büyük Marketlerde" kulanılan Demolar, Işık, mekanın büyüklüğü sizi yanıltır..

USB belleğinize atacağınız birkaç video ile test yapma imkanı sunan yerlerde bakmanız en sağlıklısı..Varsa Kablo Tv, Dİgitürk gibi yayın testi sağlayan yerlerde daha gerçek hayatı test etmiş olursunuz..Bazı satıcılar bunu sağlıyor

Pahalı olması ürünü kaliteli yapmıyor..Ummadığınız bir model güzel çıkabilir..

**55 inch üzeri panel alıyor iseniz, izlediğiniz içeriğin en az 1080p olması gerek..65-75 ler için 4K seviyesinde yayın gerek aksi halde yayında pikselleşmeler olur..İzleme mesafesi de geriye çekilmeli..

Şimdi nedense Büyük Ekranlar moda herkes daha büyük ekran istiyor ama ne izliyorsun diye sorsanız TRT,ATV,Show..vs ile olmaz bu iş..

55 inch üzeri biraz risk ve problem olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Nisan 2019; 19:50:15 >

• quote:

Vatan Comp. geri alıyorsa bence iade edin IPS paneller sıkıntı..VA panel, geçen senenin modelleri XE9005 veya 9305,, XF9005 modellerine bakılabilir..
    "
    Ne alacağınız konusunda tek çözüm kendi göz ve kulakğınıza güvenmek, marketleri -bayileri dolaşıp VA panelleri incelemeniz..Ama "Büyük Marketlerde" kulanılan Demolar, Işık, mekanın büyüklüğü sizi yanıltır..

USB belleğinize atacağınız birkaç video ile test yapma imkanı sunan yerlerde bakmanız en sağlıklısı..Varsa Kablo Tv, Dİgitürk gibi yayın testi sağlayan yerlerde daha gerçek hayatı test etmiş olursunuz..Bazı satıcılar bunu sağlıyor

Pahalı olması ürünü kaliteli yapmıyor..Ummadığınız bir model güzel çıkabilir..

**55 inch üzeri panel alıyor iseniz, izlediğiniz içeriğin en az 1080p olması gerek..65-75 ler için 4K seviyesinde yayın gerek aksi halde yayında pikselleşmeler olur..İzleme mesafesi de geriye çekilmeli..

Şimdi nedense Büyük Ekranlar moda herkes daha büyük ekran istiyor ama ne izliyorsun diye sorsanız TRT,ATV,Show..vs ile olmaz bu iş..

55 inch üzeri biraz risk ve problem olabilir..
    75 inch Samsung NU8000 tercih edilebilir mi?
    Sony'nin XF90 serisi şu an için pahalı biraz.

Hocam, 75 niye alıyorsunuz? 55 ,65 olarak fiyat alsanız?

55 inch sınır kabul edersek üstü her inchte kalite, panel özellikleri, görüntüde artış olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Nisan 2019; 19:54:44 >
  • quote:

Hocam, 75 niye alıyorsunuz? 55 ,65 olarak fiyat alsanız?

55 inch sınır kabul edersek üstü her inchte kalite, panel özellikleri, görüntüde artış olmalı
    Panasonic Viera 55 inch Plazmam vardı zaten, büyük ekran almak için sattım onu, bu yüzden 55 inch düşünmüyorum,
    65 inche düşersem ozaman xf9005 i tercih ederim.
  • Bunlar da dün akşam GOT izlerken, tv yüzünden hiç keyif alamadım izlerken :(
    2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)2019 SONY TV (ANA KONU)

• MediaMarkt 55Xf9005 9199 lira

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.