Şimdi Ara

2020 Focus Testi ve Malzeme Kalitesi hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün şirketimiz araç değişikliğine gitti ve Focus 4 araç verildi. Bir Ford fanı olarak hemen test ettim. Orta sınıfta sunmuş olduğu üstün sürüş özellikleri ve sağlamlığı nedeniyle de uzun yıllardır Focus 2 makyajlı hatchback kasa nın kullanıcısıyım. Lafı uzatmadan meramımı anlatayım;
    Yeni Focus ta ilk dikkatimi çeken şey elektronik direksiyonunun yumuşaklığı oldu gerçekten hareket kabiliyeti çok artmış ve kullanım kolaylığı sağlanmış. Manevralara hemen yanıt veriyor ancak önceki neslin sert tepkilerini arattı doğrusu bu durum ani manevralarda sorun yaşatacak ölçüde değil .Görüş açıları sorunsuz ancak yan aynaların görece küçük olması park sırasında sorun yaşatabiliyor. Genel olarak geniş bir araç, arka süspansiyonları da torsiyon yapmışlar burada şaft tünelini yok etmişler ama Focus ruhunu birazcık incitmişler 😅
    Ah o iç mekan malzemesi neden öyle içi boş gibi takır takır plastik, yeni araçlarda mı hep böyle oluyor bu araç mı kaliteyi düşürmüş anlamadım. Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım sorularınız olursa yanıtlamaktan memnun kalırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben de bu araç için kapora verdim. Mart sonu teslim dediler. Ben titanyum dizel otomatik aldım. Araç fazla yollarda yok. Focus için ilginç geldi bu bana. Acaba yanlış bir karar mı verdim diye düşünmeye başladım. Aslında fiyat performans oranı iyi bir araç gibi geldi bana.

• fbhakanb F kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun ben de yıllar önce 0 km aldım kullanıyorum hala beklentilerinize bağlı tabi ben eski yol tutuş ve sert sürüşü aradım ve malzeme kalitesini beğenmedim onun yanında teknolojisi vs gayet iyi mekanik anlamda da birçok üst modele taş çıkartır tecrübemle sabittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torque150 -- 6 Mart 2020; 23:9:52 >
  • nerde kaldı o tam bağımsız süspansiyonlu makina torsiyon diyorsunuz.

zaten çift kavrama olası hazır saatli bomba gibi

geriye hiçbir şey kalmamış efsaneden.

kül olmuş resmen.
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Sormayın gazlaya gazlaya viraj alınırdı o yol tutuş, o netlik bambaşka bir araçtı mcrae izlemiş nesil iyi bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Torque150

Sormayın gazlaya gazlaya viraj alınırdı o yol tutuş, o netlik bambaşka bir araçtı mcrae izlemiş nesil iyi bilir.
    74 doğumluyum..

tamda o nesile denk getirdin..

iskender atakan ve lancia deltA integrale ve emre yerliciler..

ford sierra coswort o dönemin efsaneler idi.

1 serisi bmw gibi ford da iyi kapitalist düzen adına tekdüze olmuş anlattığınıza göre

yazık olmuş..(
  • O kadar kötü mü bu araç. Ayrıca bu araç tam otomatik vites. Daha önceki çift kavrama otomatiği kullanmıyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kötü değil tabiki yeni nesil rakiplerinden aşağı kalacağını düşünmüyorum ama eski nesil focuslar orta sınıf araç olmasına rağmen üst segment araçlara ders verirdi virajlarda, o hırçınlık yok ve Özgüven yok bir de iç malzeme kalitesini sevmedim

• Torque150 T kullanıcısına yanıt
    Yani Toyota Honda benzinli tüplü modellerden daha iyi gibi geldi. Fiyatlarda birbirine yakın. Hatta HONDA bu araçtan biraz daha yüksek. Honda nın dizeli bu araçla kıyıslanamayacak kadar pahalı. En azından daha sağlam göründüğünden bu araca karar verdim. Bu araca başka alternatif araçlar başka var mı bilmiyorum. Ben ÖTV siz alıyorum. Belli bir limitim var. Piyasada araç da yok. 2-3 ay sonraya sıra veriyorlar. Bir de o zamanki fiyattan hesap ederiz diyorlar.

İyi yapmışsınız, ben de üçü arasında kalsam focusu seçerdim tüple falan uğraşılmaz, Almanya üretimi mekanik olarak da iyidir. Bizim ki biraz duygusal bir yaklaşım.

• Torque150 T kullanıcısına yanıt
    Anladım. Benim vazgeçme hakkım saklı. Bu nedenle başka araçlara yönlenebilirim. Bu fiyat ve kalitede başka araç da bulamadım açıkçası. Focus 2 kasa dizel manuel kullandım. 90 beygir di araç. Yolda güzel gidiyordu. Bu aracı da bu hafta test edeceğim son kararımı ondan sonra vereceğim artık.

• Sanırım Focus almazsam sırf o göstergelere bakmamak için almam. O yazı fontu, o vites göstergeleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SezerDogan -- 7 Mart 2020; 0:13:33 >
  • SezerDogan kullanıcısına yanıt
    Hah onu unuttum 😅 eskisinde optitron göstergeler var hava kararınca beyaz fontu ve kırmızı ibreleri ortaya çıkıyor belirgin hale geliyor çok şık, yeni göstergeleri ben de sevmedim

• SezerDogan kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim eski panel bu

• quote:

Orijinalden alıntı: fbhakanb

Ben de bu araç için kapora verdim. Mart sonu teslim dediler. Ben titanyum dizel otomatik aldım. Araç fazla yollarda yok. Focus için ilginç geldi bu bana. Acaba yanlış bir karar mı verdim diye düşünmeye başladım. Aslında fiyat performans oranı iyi bir araç gibi geldi bana.
    Titanyum malzeme kalitesi iyidir hocam.Ford da trend donanım çöp gibi görünür.Bende ford c max titanyum x var oradan deneyimlerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onboardx O kullanıcısına yanıt
    Golf comfortline, Toyota, HONDA, Leon, Megane bu araçla aynı fiyattalar. Kıyas yaptığımda bu araç genel anlamda daha iyi olur gibi geldi bana. Şu an araç fiyatları da malum. Fiyattan dolayı diğer başka araçlara da bakamıyorum. Bu hafta test aracı gelecekmiş, ondan sonra karar vereceğim artık.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Son yazdığınıza katılmıyorum, rakiplerinin hemen hemen tamamı yeni kasaya geçti veya makyajlandı, opsiyonsuz donanım paketleri bazında sınıfının en gerisinde dahi olabilir. Opsiyonları da doldurursun yine de bir A serisi veya A3 kadar dolu olamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çift kavramanın saatli bomba olması olayını da yeni duymuş oldum.

• Bende yıl sonuna doğru 3.5 kasa focusu değiştireceğim. 120 bin kilometreye geldi şanzımandan yana hiç sorun yaşamadım ama artık alt aksamlar çok tangırdıyor ve servis kesemiyor bu sesleri onun için herhalde yeni focus değilde Megan 1.3 turbo ya geçeceğim yıl sonu. Yeni Focus malzemesinde de çok tırkırdayan ve tıkırdamaya aday parçalar var. 120 bin km de herhalde içeride senfoni oluşacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.