hayır değişmedim, V kayışı 6 yılda bir yada 150.000 bin km. hangisi önce dolarsa değişir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 20 Aralık 2024; 21:3:21 > |
2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (473. sayfa)
-
-
İnşallah dediğiniz gibi motor takoz problemi düzelmiştir. Benimde 2024 evo 3000 km de iken takoz değişti. Ama 8000 kmde gene ötmeye başlamıştı.
-
Motor takozu problemi nasıl bir ses yapıyor. Rölantide rahat anlaşılabilir bir ses mi?
-
Zaten sesi en net duyacağınız devir rölanti devri. Gaza basınca motor daha hızlı devir çevirdiğinden titreşim azalıyor ve ses kesiliyor. Sesi kaydetmiştim. Hatta serviste maise bildirdi. Direkt kulak değişim onayı gelmişti. Sese gelince:
lıkır lıkır mı desem, tıkır tıkır mı desem bilemedim :) Ama kesinlikle rölantide rahatlıkla duyabileceğinİz bir ses.
-
Hocam rolanti'de tak tak vurma sesi geliyor, özellikle biraz eğimli bir yerde durduğunuzda daha net gelir ses. Sağ ön taraftan geliyor, ben yazın değişmiştim şimdi yine başladı.
-
Sürücü koltuğunun sırtlık yatmıyor. Aracı ıkıncı el aldım nasıl yaptırabilirim.
-
İnşallah. Servis müdürüne hatta hep böyle takoz mu değiştireceğiz dedim. Renault geri dönüşler sonucunda sorunlu üreticiyi değiştirdi farklı bir yere ürettiriyor artık dedi. Bakalım bir umut. -
Servis bir şey yok dedi sadece kulak değiştiriyor. tekrar götüreceğim ama bunun dışında soğuk havalarda araç sanki dizel gibi çalılıyor. Mesela gaza basınca dizel gibi ses çıkarıyor ısınınca azalıyor. Bu konuyla alakalı bir çözümü olan var mıquote:
Orijinalden alıntı: grazie ragazzi
2022 joy xtronic aracımda sabah illk çalışma rölantide devir 1500 den yavaş yavaş düşerken tekleme oluyor. Başına gelen oldu mu başka ? Bir kere de bu şekilde stop etti -
Selamlar arkadaşlar, clio 5 1.0 tce 2020 aracımda araç soğukken özellikle yeni çalıştırdığımda sol ön taraftan mekanik bir cızırtı sesi geliyor, 4 5 sn ötüp susuyor, sonra tekrar ötüyor sürekli, ta ki araç ısınıncaya kadar. Araç sıcakken bu ses yok.
Kaputu açıp dinledim sigorta kutusu veya biraz daha ortaya doğru turboya doğru gibi geldi ses bana. Bunu yaşayan var mı? Normal mi? -
Turbo Basınç valfi çubuğundan ses geliyor hocam. Servise götürün muhtemelen garantiden değişim yaparlar garanti devam ediyorsa.
-
1.3 clio 2020 antifiriz suyu değişicem varmı öneriniz
-
Turuncu Total Auto Supra Type D veya Liqui Moly Kfs 12+ Type D. Ben Liqiui Moly KFS 12+ Type D koydum 3 Litre geri kalanı saf su
-
Bendeki motor kulağı sesi bu. Araç burada sıcak ve rölanti düşük. Soğuk çalıştırmada özellikle çok daha fazla ses var.
Ayrıca iki farda da buğulanma problemi var, servise bi götüreceğim bakayım. Araç daha 7500km'de.
-
ben şunu kullanıyorum ve aracım seninki gibi 2020 1.33 tce, tavsiye ederim, kullanıma hazırdır, saf su eklemene gerek yok, kullanıma hazır tip en sağlıklısıdır bence....
ayrıca neden değişiyorsun, bunlar 10 yıl ömürlü antifirizler, bome ile ölç derecesine bak gerek yoksa renginde değişim yoksa elleme, yada benim gibi yap hep yeni kalsın, sadece genleşme kabından 1 lt çek ve 1 lt yeni antifiriz ekle devam et, böylece hep yeni kalır bakmana bile gerek kalmaz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 22 Aralık 2024; 21:37:24 > -
Motor kulak sesi kesinlikle bu ses. Çatlak ve kırık olmamasına rağmen özellikle soğuk havalarda LED farlarda buğu olabiliyor. Ama bir kullanıcı garantiden değiştirmişti. Umarım tekrar olmamıştır.
-
Sıfır aldığım gün de buğu vardı, dedim sıfır araçtır sonrada geçer. Şimdi farkettim, aracı yıkadığımda, akşam kullanıp parkettiğimde iki far da bu şekilde buğu yapıyor. Daha fazlası olduğunu görmedim.
Araç park yerim bir tık yokuş aşağı. Soğuk çalıştırma videosunu da atarım, tak tak dizeller böyle çalışmıyor.
Ayrıca turbodaki ıslık sesi örneği olan var mı elinde.
Benim araçta özellikle 80-120km 1700-2500 rpm arası gaz pedalı konumuna göre arka plandan gelen bir ıslık sesi var. Çok fazla değil ancak ben fark ediyorum. Düşük hız, düşük rpmlerde ses yok.
Bir de sağ yolcu emniyet kemeri takılıyken kemerin içinden ses geliyor. Valla paranoyak oldum iyice artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dyatlov-Legasov -- 22 Aralık 2024; 22:12:24 > -
Rengi soldu evet ve biraz azaldı sanki
-
kabı çekip dediğim gibi doldurabilirsin, azalmayı takip et, çok az ise sorun yok doldur ve takip et, yine olursa önce termostada sonra devirdaime bakarsın...
-
Merhaba arkadaşlar, 2021 1.0 TCE X-Tronic 90 bg aracımız yetkili serviste 40 bin km bakımına girecek.
Servisin bakacağı standart şeyler hariç ekstradan kontrol ettirmem gereken bir şey var mıdır?
Turbo wastegate'ten ses geliyordu, onu enjeksiyon beynine yazılım güncellemesi yaparak çözdüler. Şimdi de motor kulağından ses geliyor. Onu da garanti bitmeden değişirler mi bilmiyorum şansımı deneyeceğim.
Başka böyle bilmem gereken kronik bir problem var mıdır yakın zamanda ortaya çıkma ihtimali olan? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. -
4. sene 36000 de bujileri değiştirdim, çıkan buji böyle, normal ama dipte hafiften kararma başlangıcı var, demekki 4 yıl yada 60.000 de bir değişim normal, hatta 60 bin fazla, en garantisi 4 yıl yada 40 binde bir hangisi önce gelirse değişmek, zaten yabancı forumlardada bu şekilde tavsiye ediyorlar, 60 binede dayanır belki ama bobinler için 40 binde değişmek daha garanti, buji ucuz ama bobinler can yakar, gerek yok riske...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 23 Aralık 2024; 18:1:37 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X