Merhaba; Bakım sonrası yakıt tuketiminde bir değişiklik oldumu? hangi viskositede yag kullandılar? |
2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (475. sayfa)
-
-
Ben de clio 4 varken serviste aküyü bana sormadan değiştirmişlerdi garantiden. Neden değiştirdiklerini sorunca bağladıkları cihazın 'akü değişimi gerekli' şeklinde uyarı verdiğini söylemişlerdi. O uyarıyı almadan değişim yapamıyorlarmış. Araç garantisi olduğu için de herhangi bir tutar ödememiştim.
-
Arkadaşlar herkese hayırlı günler.
Bu sabah aracı çalıştırdığımda rölantide bir dalgalanma hissettim daha sonra araç ekranında TEHLİKE, Elektrik Arızası, Akü ve STOP ışıkları yandı.
Aracı tekrar çalıştırdım yaklasık 3 kilometre gittikten sonra gene benzer uyarıyı verdi, aracı güvenli bir yere çektim.
Araç 2023 model, 1.0 tce, otomatik, pazartesi günü renault yardımı arayıp aracı servise çektireceğim, araç serviste iken dikkat etmem gereken bir husus varsa bu konuda tecrübe etmiş arkadaşım var ise yardım rica ediyorum.
Herkese iyi kullanımlar, selamlar.
-
Muhtemelen Sarj Dinamonuz arızalandı V kayışındada sorun olabilir aracınızı hareket ettirmeyin
-
Sağolun hocam.
👋👋👋 -
2020 Clio 5 1.0 tce rs line paket araç var. Araç paketinin en dolu modeli. 360 kamera, otomatik park pilot, şerit takip, acil frenleme fonksiyonu, Manevra frenleme fonksiyonu vs vs, araç 3 senedir bende. Şuan 87 bin km de. Bakımdan bakıma gidiyorum çok şükür:) çoğu arkadaş aracın çok yaktiğindan bahsetmiş şehir içi 6-6.5 litre yakıyor benim araç maksimum. Bu zamana kadar ne bir motor takozu ne bir başka kronikleşmiş sorunu bana denk geldi. Daha önce Golf ve Audi kullanıcı olarak araç fiyatına göre bana hem teknoloji hemde performans sunuyor. 3 senedir yazılımı biniyorum araca 130 HP şuan araç. 1.6 130 Luk egea ile kafa kafaya gidiyor. Araçtan çok memnunum ben daha çok doluluk olarak tercih etmiştim. Teknoloji olarak şuan en dolu araçların sunduğunu sunuyor bana. Tek eksiği cam tavan oda olsa tadından yenmez. Bir de not düşeyim. Otomatik araçlarda genelde park edilirken ilk once n konumuna alınır, el freni çekilir fren pedalından ayak çekilir ve p konumuna alınır. Işıklarda ve dur kalk olarakta n konumunda bekletirim bu zamana kadar hiç bir aracimda şanzıman sıkıntısı yaşamadım.
-
Hocam 1.0 tce araçlar 90 bg otomatik olanları , 100bg manuel. 130bg olanlar ise 1.3 tce. 1.3 tce olanlar evet 6 6.5 lt yakabiliyor fakat 1.0 tce olanlar 7.5 ila 9 litre arası şehir içi yakıt tüketimi oluyor. 2024 esprit alpine 1.0 tce sahibiyim
-
Bir de şehir içi hangi şehirin içi. İş çıkış saatlerinde İstanbul'da yaka değiştirin yakıt sarfiyatını görün.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kurabiyee CanavariArkadaşlar herkese hayırlı günler.
Bu sabah aracı çalıştırdığımda rölantide bir dalgalanma hissettim daha sonra araç ekranında TEHLİKE, Elektrik Arızası, Akü ve STOP ışıkları yandı.
Aracı tekrar çalıştırdım yaklasık 3 kilometre gittikten sonra gene benzer uyarıyı verdi, aracı güvenli bir yere çektim.
Araç 2023 model, 1.0 tce, otomatik, pazartesi günü renault yardımı arayıp aracı servise çektireceğim, araç serviste iken dikkat etmem gereken bir husus varsa bu konuda tecrübe etmiş arkadaşım var ise yardım rica ediyorum.
Herkese iyi kullanımlar, selamlar.
Arkadaşlar belki benzer sorunla karşılaşan arkadaş olur diye yazmak istedim.
Aracı bugün çekici ile servise götürdüm, alternatör ve kayış değişimi yapıldı, daha sonra akü ölçümü yaptılar aküde zayıflık hissettikleri için aküyü de değiştirdiler. Bu işlemler araç garantide olduğu için ücretsiz olarak yapıldı.
Aracı teslim aldıktan sonra 50 kilometreye yakın yol yaptım, henüz start stop çalışmadı, servisteki usta adaptasyon sürecinin birkaç gün sürebileceğini söyledi.
Sizlerden de araç çalışmıyorken multimedya kullanımında kısa sürede ''Akü Koruma Modu'' na giriyosa bu sorun ortaya çıkabilir.
Herkese iyi sürüşler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X