Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (477. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Cavalier79
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.533
Cevap
214
Favori
749.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sabah 8'den beri aracı kullanıyorum, 6 saatte aynı durumda.

• Dyatlov-Legasov kullanıcısına yanıt

farlar açıkmı, ısınması lazımki nemi dışarı atsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 13 Ocak 2025; 15:11:50 >
  • alimelle A kullanıcısına yanıt

Gün boyu açıktı hocam, yağmurlu havalarda zaten kapanmıyor. Bugün ekstra hava kapalı olduğu için hep açıktı.

Hocam merhaba, bence farlarda sıkıntı var. Arabayı en kötü koşullarda en bakımsız şekilde kullanan bir sürücü olarak benim başıma bile böyle bir olay gelmediyse, fabrika hatasıdır diye düşünüyorum. Servise sert şekilde çıkışmak ne kadar fark yaratır bilmiyorum ama Renault servisi çok tepkisiz ve iligisiz. Belki yasal yollardan sorunu halledebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rh_plus

tekrarladı mı? duzeldı mı?

yeni farlarda hiç buğu olmadı.

• Araç teybinden 1 haftadır anlık cızırtı sesi geliyor. Radyo frekans kaynaklı olmadığına eminim. Çünkü yeni duymaya basladım. Bundan önce tüm teyp, arka kamera ve ön arka park sensörleri park halindeyken kapanmıştı. Servise götürdüğümde sigortası oynamış dediler, elle tekrar oturttular. Sanırım bu ses o günden sonra başladı. Ne yapılabilir? Adamlar sesi duymak isticek ama arada bir geliyor. Kalitesiz bir arabayi bile isteye aldım, suç bende :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shawna S kullanıcısına yanıt

Kafama göre camları sildim çalıştı. Şimdi de teyp sorunu yaşamaya başladım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

o zaman gerçekten sorun var demektir, ilk far havalandırmasına bakmak lazım, onada söküp bakmak lazım, yine döndük servise, yol gözüktü demekki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 14 Ocak 2025; 2:9:39 >
  • yakın zamanda 1.33 tce için 4. yıl 54bin km bakımını yaptıracağım. Clio bakım periyotlarını bulamadım megane için periyotların benzer olduğunu gördüm. Değişmesi gerekenler buna göre:

- Hava filtresi

- Polen filtresi

- Yağ filtresi

- Motor yağı

bunlara ilaveten:

- Soğutma sıvısının değiştirilmesi

- Klima sisteminin temizlenmesi ve kontrolü

- Klima akışkanının kontrolü ve seviyesinin tamamlanması

Yukarıdaki maddelerde eksik veya fazla var mı? İlave olarak yazdıklarımı yaptırıyor musunuz sizce zorunlu mu?

Teşekkürler.

• Kurabiyee Canavari kullanıcısına yanıt

Hocam benim 2022 clio 5 de de aynı sorun var .

Araç kontak kapalı iken ,15 dk multimedya açık kalsa veya 10 dk dörtlüler açılsa hemen akü uyarısı veriyor. Servise söylediğimde bunun normal olduğunu söylüyor.

Bu yaşıma kadar 14-15 tane farklı marka aracım oldu . Hiç birisinde böyle birşey yaşamadım. İlk renault aracım ( muhtemelen de son olur , bir daha da almayı düşünmem ) , Servise ne desek anlamıyor. Bu kadar kötü bir yetkili servis organizasyonu görmedim.

• OKUNSY kullanıcısına yanıt

kardeş yağını ve filtreleri değiştir, soğutma sıvısını ölçtür, gerekliyse değiştir, ömrü 10 yıldır haberin olsun, içine çeşme suyu flan eklemediysen bozulmaz, servilser nereden çarpacaklarını şaşırmış durumdalar, klimayada dokunma, soğutması düzgünse elleme, kilmanı mutlaka 15 günde bir yaz-kış biraz çalıştır, sistem yağlansın kaçak olmasın o klima ellenmeden sana seneleeeerce gider.

• Muhendisbiri kullanıcısına yanıt

sıkıntı aküde, 70 amperden aşşağı uygun akü olmamalı, benim araç 2020 model 62 amp akü var, 15 dk MM açık kalsa koruma moduna geçer sistemi kapatır, bence sıkıntı aküden, bozulduğunda 72 amper kaliteli bir akü alacağım, yurt dışında satılan araçların akülerine bakınız, bizde böyle durum, kırpacak yer arıyor bizimkiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 14 Ocak 2025; 11:35:37 >
  • 
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.