Hocam yakınlarda sanayi varsa oraya gidin ustalarda muadili vardır illaki, ben ilk geçici olarak öyle yapmıştım serviste stok yoktu. |
2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (479. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
sanayi de 3 4 dükkan gezdim hiç birinde bulamadım. sonra sizin dediğiniz gibi bir tane uydurmaya çalıştım o da kırıldı. şu an koli bantıyla bantlı bir şekilde geziyorum :)
-
Hocam özelden mesaj atmayı beceremedim hoparlör sorununu çözebildiniz mi? Aynı sorun bende de var. Bazen sadece sağ ön kapıdaki hoparlör çalışıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Maalesef sorunum çözülmedi. Serviste güncelleme yaptılar ama yine tekrarladı. Bazen ses geliyor bazen gelmiyor. Bir daha da götürmedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kılcal çizikler için ne yapılabilir? Çok rahatsız edici duruyor
Bu islem ucretli mi oluyor acaba? Maarafli birsey mi?Arac garanti kapsaminda degil su anda.
Ankara'da clio 5 için işçiliği düzgün fiyatı uygun usta servis bilen var mıdır, aklımızda bulunsun
Merhaba, kademeli bagaj yapilabilir mi clio 5 lere, resimdeki parcayi nereden bulabiliriz
Hocam benim sorunum çözüldü 3 gündür hiç tekrarlamadı, yabancı bir forumda buldum. Aracın direksiyonun sol alt kısmında sigorta panelinin kapağı var orayı çekip çıkarın, solda siyah bir soket var sanırım sizin aracınızda da benim aracımda da tam oturtamamışlar, sebebini sizde soketi takmaya çalışınca anlayacaksınız. Soketi komple sökün sonra soketin gireceği yeri arkadan destekleyerek tam olarak oturtun. Ben araç çalışırken yaptım orta ekran ve led ışık gidip geliyor.
Yakın zamanda 3. Yıl bakımı için fiyat teklifi alan var mı? Ya da dışarıda yaptıran? Hangi değişimler yapılmalı? Araç 2022 model sce 12bin km'de. Yeni aldım hiç yetkili servisi bakımına girmemiş. 4 ay önce yağ değişimi yapılmış. Filtreler kontrol edilmiş ama değişmemiş.
Hocam Araç hiç servise gitmediyse boşuna gitmeyin servise, Sanayide çok daha ucuza yaptırırsınız. Bujiler değişmediyse onları değiştirin, motor yağı, yağ filtresi, polen ve hava filtresi değişimi yapın, fren hidroliklerini kontrol ettirin nem oranı kötüyse onu'da değiştirin.
Şuan 3 Buji ortalama 2.500 TL civarı, araç üzerinde orijinal NGK çıkıyor fiyatları bu şekilde. Diğerleri'de sizin seçeceğiniz markalara göre değişiklik gösterir, Filtron yada man olarak filtre seçimi yapabilirsiniz. Motor yağı olarak 5w30 Motul RN17 onaylı olanı yada LM 4410 Top Tec RN17 kullanabilirsiniz. Ortalama yağ fiyatları 1700/2400 arası RN17 olanlar.
-
Çok teşekkür ederim dönüşüz için, internet üzerinden güvenli bulduğunuz bir satıcı veya site mevcut mu peki?
Teşekkür ederim hocam. Bir deneyeyim ben de
bujileri mais alma, ngk al, mais denende ngk zaten, mais ismine boşa para verme, ben bujiyi buradan aldım, zaten bakımıda kendim yapıyorum, orjinaldir, yağda Lique Moly 4410, Egemot yetkili bayisi, düşünmeden alabilirsin, şuan stokta yok yakında gelecek sanırım, motulde zor bulunyor şu sıralar, şurada var ama, daha önce alışveriş yapmıştım, oto erdem, buda güzel
otoerdem.com
Motul Specific 17 5W30 5LT Motor Yağı MOTUL 109841https://www.otoerdem.com/motul-specific-17-5w30-5lt-motor-yagi-motul-109841-urun-180208.htmlliqui moly türkiye
LIQUI MOLY 5W30 Motor Yağı Top Tec 4410 5 Litre (21404)https://shop.egemot.com.tr/liqui-moly-5w30-motor-yagi-top-tec-4410-5-litre-21404www.akbayrenault.com
Clio 5-V Captur 2-II Ateşleme Bujisi 1.3 Tce H5H (Adet) 224019185R -Ngk | NGK | Renault Yedek Parçahttps://www.akbayrenault.com/urun/clio-5-v-captur-2-ii-atesleme-bujisi-1-3-tce-h5h-adet-224019185r-ngk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 2 Şubat 2025; 18:46:45 >
-
bende aramıştım ama bulamadım, aslında kendimiz yapabiliriz, ölçü alıp kontrplak kesip üzerine oto döşemeciden siyah taban halısı alıp kaplanabilir, basit iş, bak unutmuştum aklıma getirdin, bir ara yaparım bu kolay aslındada, yandaki takıldığı yer lazım, o yok piyasada, onuda kendim yapmam lazım, ahşaptan yaparız aslında, dur hele bir el atayım şu işe, birebir aynı olması lazım yoksa içime sinmez :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 2 Şubat 2025; 20:35:12 > -
Otomatik şanzıman yağ bakımı yaptıran var mı? Varsa kaç km de nereye yaptırdı? Her servis yapmıyor yapanlar bana farklı fiyatlar çıkarttılar. ASF Gebze 10 lt yağ alacaksın(2 kutu) 3 litre boşa gidecek dediler araç 7 lt alıyormuş. Yağın litresi 1600 tl. Mais Bika 4 lt yeterli olur hepsini değişmiyoruz diyor. Başka servisler ömürlük diyor .Araç 56 bin kmde. Bu araçların yağ değişimi yapılmazsa 100 bine kadar elden çıkarmak lazım hayır gelmez o araçtan.
Büyükçekmece BİKA değişiyor 7Litre dediler fiyat oalrak net birşey demedi sadece 9 Bin üzeri tutar dedi henüz değişmedim, onlarda korkuyor sanırım değiştirmeye.
-
1.3 tce deki Getrag 7DCT300 ü diyorsan, bu şanzıman servis dolum 4 lt. alır, değişimde 3.5 lt alır, aracı arkaya eğimli tutar boşaltırsan neredeyse 4 lt yağı boşaltırsın, yağ ılık olmalıdır 40 derece civarı, yağ değişimi maks süresi 120.000 km/6 yıl hangisi önce dolarsa, bu maks süredir, güvenli uzun ömürlü kullanım için ideal süreler 3 yıl maksimum kullan kullanma değişmez yada 60.000 km dir, en güvenli seviye ise ki bende kendim değişiyorum, 3 yıl yada 40.000 km dir, bu aralıkta değişim yaparsan baskı disklerin düzgün kullanımda 400.000 km kullanım ömrünü (normal ömrü budur) rahatlıkla görecektir.
hiçbir yağ ömürlük değildir, kullanacağın yağ DW5 onaylı olmalı, ben Motul High Torque DCTF ester katkılı yağı kullandım, Lique Molyde 8100 numaralı yağda olur, maisin sattığı dw5 yağa boşa deli para verme, markaya verirsin parayı, yazdığım yağlar daha iyidir.
basit dolum tekniği, gidin bir sıvı sabun pompası alın, ucuna 1 mt benzin hortumu takın, pompayı aldığınız 1 lt lik yağın kutusuna sokun ve şanzımana sol tekerin yanındaki tapadan taşana kadar doldurun, alın size kolay yöntem, yada daha uzun bir hortum alın ucuna huni takıp 4 lt yağı doldurun, taşınca iş tamamdır.
100 binde elden çıkarırsan o şanzımanı aferin derim, yağ değişmesen bile normal kullanımda zor bozarsın, araştır bak bakalım kaç arıza bulacaksın tr de ve avrupada, dsg mi bu arkadaş :) senin değişim vaktin gelmiş, 56 bin değiştir gitsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 3 Şubat 2025; 11:53:48 >
-
7DCT300 den bahsediyorsak 9000 tl deli para, şakamı bu, bilmeyeni öpüyolar, kardeş bu şanzıman normal manuel şanzıman gibidir, selenoid-mekantronik saçmalığı- yüksek basınç- valfler gibi karmaşık sistemler yoktur bunda, bu alet elektromekanik sistem, otomatik Seiko 5 kol saati gibir neredeyse bozmak bile zordur aslında, sen yağını boşalt, geri doldur dolum tapasından yağ taşınca iş tamam, tapayı elinle sık bitti, kalibrasyon falanda yoktur, direk kullan, bu şanzımanda kalibrasyon sadece şanzıman değişirse-motor değişirse sisteme tanıtmak için yapılır, yağ değişiminde hiçbirşey yapılmaz, şanzıman ayarlamayı çalıştığı sürece her an kendisi zaten yapar.
Ben kendi değişiyorum, motor yağı değişmekten daha kolay.
onlar bilmiyor demekki, bilmeyene zaten elletme, 7 lt bu ne kamyonmu bu :)
kendinde bakarsın, yaz gogıla, Motul yağ seçici, aracını gir bak bakalım kaç litre yağ alıyormuş, dur onuda yazayım hiç uğraşma...
https://www.motul.com/tr-TR/lubricants
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 3 Şubat 2025; 11:56:44 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X