Şimdi Ara

2020 SONY TV (ANA KONU) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.561
Cevap
52
Favori
139.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cok acaip ya. En üste nasıl koyulmaz. İlginç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEWEST

Cok acaip ya. En üste nasıl koyulmaz. İlginç.
    Oyun için alanlar bu Tv'yi alsın diyorlar ama en azından VA panel ve işlemcisinin iyi olması Almak için bir neden..

Bence fiyatlar Aynı olacak..Birisi Oyun Diğeri Filmler ve Canlı yayınlar için alınacak...Hangisini Tercih ederseniz..
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Neye göre fiyatlar aynı olacak diyorsunuz hocam? Amerika'da ve Avrupa'da fiyatları belli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killitbhr

xh90ı sadece oyun için düşünüyorum, 1 2 seneye asıl tv sinema için alacağım tv kesinlikle ultimate olacak, ama oyun için game. modunda belkide bir çok x1u işlemesi aktif olmayacak. tabi bu benim gibi oyun odaklı kullanacaklar için geçerli, xh90 genel anlamda kullanacaklar için x1 eksi bir özellik
    X1 Kötü bir işlemci değil ki? Genel kullanımı rahat götürür diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 22 Haziran 2020; 10:13:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canka1

Neye göre fiyatlar aynı olacak diyorsunuz hocam? Amerika'da ve Avrupa'da fiyatları belli
    Burası Türkiye...Her şey beklenir de..Bakalım ne kadar fark olacak arada..Olacaksa da..
    Sony bayisi olan arkadaş zaten xh90 ve 95 serisi için fiyatları paylaştı. Buradaki fiyatlar da tam resmi olmasa da ne olacağı aşağı yukarı belli. Bu yaklaşımınız gereksiz olmuş.

X1 utimate ve x1 hdr işlemci arasındaki farkı eğer 720p altında kalitede bir yayın alıyorsanız hissedebilirsiniz. Onun dışında gerek renk&kontrast iyileştirme özellikleri gerek 720p üzerindeki görüntülere upscale yetenekleri olarak birbirlerine benzerler. İzlenilen kanalların çoğu & netflix'te 1080p yayın kalitesi sunduğu için bence x1 ultimate gereksiz kaçıyor.
  • quote:

Sony bayisi olan arkadaş zaten xh90 ve 95 serisi için fiyatları paylaştı. Buradaki fiyatlar da tam resmi olmasa da ne olacağı aşağı yukarı belli. Bu yaklaşımınız gereksiz olmuş.

X1 utimate ve x1 hdr işlemci arasındaki farkı eğer 720p altında kalitede bir yayın alıyorsanız hissedebilirsiniz. Onun dışında gerek renk&kontrast iyileştirme özellikleri gerek 720p üzerindeki görüntülere upscale yetenekleri olarak birbirlerine benzerler. İzlenilen kanalların çoğu & netflix'te 1080p yayın kalitesi sunduğu için bence x1 ultimate gereksiz kaçıyor.
    XH9505' in XH9096 özelliklerine yakın olduğu için Almayı gerektirecek bir neden olmadığımı ortaya çıkıyor?
    2 modelin arasındaki farkları daha önce belirtmiştim. Ama konuşmalarda boş kalan kısım bu farkların hangi şartlar altında farkedilir olacağı. X Y den iyi olabilir tamam ama hangi koşullarda? İşlemci bazlı konuşursak işlemcinin kuvvetli olmasını sadece düşük kalitedeki yayınları izlerken anlayabilirsiniz ama günümüz koşullarında 1080p den düşük kaç yayın izliyoruz ki? Özellikleri gündelik yaşamdaki gerçekliklerle harmanlayabilir ve teknik verilerle konuşursak daha mantıklı yorumlar olur. Diğer türlü kıraathane muhabbetine dönüyor...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2020 model A8H sony oled ne kadar olacak ? AG9 un fiyati malum 25bin ?

demek istediğimi anlatamadım, sony nin x1 işlemcileri bence piyasanın en iyileri,x1u zirve noktası diğer markalarda daha iyisinin olduğunu düşünmüyorum.
    xh90 geleceğe daha iyi bir yatırım hdm2.1 artı üzerindeki mediatek işlemciside üst seviye hatta xh95 ten daha iyi buda daha akıcı android kullanımı demek

• quote:

Orijinalden alıntı: Killitbhr

demek istediğimi anlatamadım, sony nin x1 işlemcileri bence piyasanın en iyileri,x1u zirve noktası diğer markalarda daha iyisinin olduğunu düşünmüyorum.
    xh90 geleceğe daha iyi bir yatırım hdm2.1 artı üzerindeki mediatek işlemciside üst seviye hatta xh95 ten daha iyi buda daha akıcı android kullanımı demek
    Bir kaç inceleme gelsin aradaki farkları anlarız..XH9505 Daha doğal renkler ve doygunluk olarakta daha iyisini vaad ediyor..Bunun dışında görüntü kalite yükseltme Upcastle olayı daha iyi..Daha doğal konstrat vaad ediyor bir de hoparlör kalitesi vs..Tabi teknik özellikler bunlar..

XG9505 2.1 HDMI çıkış önemli değilse en iyi seçenek hala..
    benim için en iyi albeni sony+hdmi2.1 nin bir arada sunulması, oyun içim alternatifsiz tek model xh90 bence, sonynin oyun modunda diğer markalar gibi görüntü kalitesinde çok kayıp olmuyor,
    xg95 ve xh95lerde oyun oynanır tabi olardaki inputlag da gayet başarılılar.

• Arkadaşlar merhaba,

HX920, XD9405 derken yıl başında son kalan XG9505'lerden alayım dedim, malum yasaklardan fırsat bulup alamadım.
    İzleme mesafesi vs. ile 85 inch de karar kılmıştım. Yeni model XH9505 ler piyasada satılmaya başlayınca ben de almadan öne rtings olsun, hdtest olsun, onlarca video ve test izledim. Şimdiye kadar hep kusurları eksikleri bilerek alışverişlerimi yaptığım için çok hayal kırıklığına uğramadım açıkçası. Ama genel olarak diğer forumlar ve Sony takipçilerinden edindiğim izlenimin yeni modellerin bir öncekini aratır vaziyette olduğudur. Bir sürü iyileştirme adına yapılan upgradeler bazı şeylerin de eksi yönde etkilenmesine neden olduğunu defalarca gördük.

İşte bu XH9505 modelinde de bambaşka bir konu ile karşılaştım. Almayı planlayan arkadaşlarımın yorumlara göre fikir sahip olmaya çalıştığını biliyorum, ve tercihler konusunda fikir sahibi olunması adına paylaşmak istedim.

Konunun ilki yansıma....ikincisi filtrelerin belirgin şekilde ekranda belirmesi...

Aslında yansıma problemi demek haksızlık olur çünkü, her marka her model değişik tercihlerle bu sorunla baş emek için bir performans sergiliyor. Belirli bir düzeyde de kabul edilebilir oluyorlar. Gerisi izleme ortamının iyileştirilmesi, doğrudan ışık kaynaklarının engellenmesi, perde, jaluzi vs. metodlarla kullanıcılara kalıyor. Normali de bu...
    Benim bahsetmek istediği yansıyan ışık kaynaklarının ekrana deforme olarak yansıması...Görünce net olara söyleyeyim, gözlerime inanamadım, ayarları tekrar tekrar yaptım, perdeleri, ışıkları, storları, aç kapa, aç kapa....nafile...düzelmedi...Akşamları evde gizli ışık bandı ile aydınlanmış salonda, bu ışıkları açmadan, sadece tek bir ampul ile aydınlatma yapan her yeri kapalı bir lambader ile oturuyoruz. Hem daha dinlendirici hem de TV izlenecek ise daha iyi görüntü verdiği sebebi ile...bu ışık kaynağının kendisinin yansıması normal iken, bunun haricinde yatay ve tüm TV boyunca olacak şekilde görüntüyü engelleyecek boyutta bu yansıma ekranda dağılıyor. Test amaçlı noktasal ışık kaynağı tuttuğumda oluşan görüntüyü resimlerden görebilirsiniz. Tüm TV boyunca patlayarak yayılan ışık bariz şekilde görülüyor. Böyle ışık kaynağı ile TV izlenecek diye birşey yok elbette ancak TV filtresinin davranış şeklinin en iyi ispatı bu maalesef...

Diğer konu ise gündüz aydınlık ortamda, ışığın görülecek şekilde düşey hareler halinde ekran filtresini belirgin hale getirmesi... Başta perdenin yani tülün yansıması sandım, tüm perdeyi açınca manzara daha da vahimleşti. Bu hareler TV açıkken de belirmekle birlikte, özellikle karanlık sahnelerde görüntüyü tamamen yutuyor.
    Onlarca foto, onlarca video çektim...eni iyi izah edebileceklerimi paylaşmaya çalışacağım. Ayrıca yapabilirsem bir video ile youtube a yüklerek link ekleyeceğim...

Tüm bunları bilgilenmeniz ve var ise benim yapabileceklerim hakkında görüş bildirmeniz için sizlerle paylaşmak istedim. kendi adıma işimin çok zor olduğunu bildirmek isterim. Local dimming, blooming, black level, motion handiling, işlemci, ses, HDR, Dolby Vision.....hepsine ok...konuşalım...Tüm ışıklar kapalı projeksiyon cihazı gibi izlemeyecek isek ama önce ekranı bir görebilelim değil mi...

Selamlar...Saygılar

2020 SONY TV (ANA KONU)2020 SONY TV (ANA KONU)2020 SONY TV (ANA KONU)2020 SONY TV (ANA KONU)

• merhaba ,
    Kablo tv , internet film ve netflıx için SONY 55AG8 55" ile SAMSUNG 65" Q80T arasında kararsız kaldım.
    Tavsiyelerinizi rica ediyorum.
  • hamdi35 H kullanıcısına yanıt
    65xh9505 size uygun
  • magp75 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Mesajınızı avsforum'da da görmüştüm, sonrasında takip de ettim ama kimseden bir çözüm önerisi gelmedi. Referans olarak birkaç mesajda sizin yansıma probleminden bahsedildi, hatta bu yüzden XH95 alınmaz şeklinde yazan da oldu. Başka bir XH95'te yansımayı görme şansınız oldu mu, sorun genel mi yoksa sizin panele özel bir hata mıdır belirleyebildiniz mi? Ben de 85XH9505 düşünürken sizin resimleri görünce almaktan vazgeçtim. Size kolay gelsin, iade veya değişim şansınız yoksa lambader yerini veya aydınlatma alışkanlıklarınızı değiştirerek ya da yansımayı görmezden gelerek durumu kabullenmeniz gerekecek. Evliyseniz bir şeyleri olduğu gibi kabullenmeye zaten alışmış olmanız gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: magp75

Arkadaşlar merhaba,

HX920, XD9405 derken yıl başında son kalan XG9505'lerden alayım dedim, malum yasaklardan fırsat bulup alamadım.
    İzleme mesafesi vs. ile 85 inch de karar kılmıştım. Yeni model XH9505 ler piyasada satılmaya başlayınca ben de almadan öne rtings olsun, hdtest olsun, onlarca video ve test izledim. Şimdiye kadar hep kusurları eksikleri bilerek alışverişlerimi yaptığım için çok hayal kırıklığına uğramadım açıkçası. Ama genel olarak diğer forumlar ve Sony takipçilerinden edindiğim izlenimin yeni modellerin bir öncekini aratır vaziyette olduğudur. Bir sürü iyileştirme adına yapılan upgradeler bazı şeylerin de eksi yönde etkilenmesine neden olduğunu defalarca gördük.

İşte bu XH9505 modelinde de bambaşka bir konu ile karşılaştım. Almayı planlayan arkadaşlarımın yorumlara göre fikir sahip olmaya çalıştığını biliyorum, ve tercihler konusunda fikir sahibi olunması adına paylaşmak istedim.

Konunun ilki yansıma....ikincisi filtrelerin belirgin şekilde ekranda belirmesi...

Aslında yansıma problemi demek haksızlık olur çünkü, her marka her model değişik tercihlerle bu sorunla baş emek için bir performans sergiliyor. Belirli bir düzeyde de kabul edilebilir oluyorlar. Gerisi izleme ortamının iyileştirilmesi, doğrudan ışık kaynaklarının engellenmesi, perde, jaluzi vs. metodlarla kullanıcılara kalıyor. Normali de bu...
    Benim bahsetmek istediği yansıyan ışık kaynaklarının ekrana deforme olarak yansıması...Görünce net olara söyleyeyim, gözlerime inanamadım, ayarları tekrar tekrar yaptım, perdeleri, ışıkları, storları, aç kapa, aç kapa....nafile...düzelmedi...Akşamları evde gizli ışık bandı ile aydınlanmış salonda, bu ışıkları açmadan, sadece tek bir ampul ile aydınlatma yapan her yeri kapalı bir lambader ile oturuyoruz. Hem daha dinlendirici hem de TV izlenecek ise daha iyi görüntü verdiği sebebi ile...bu ışık kaynağının kendisinin yansıması normal iken, bunun haricinde yatay ve tüm TV boyunca olacak şekilde görüntüyü engelleyecek boyutta bu yansıma ekranda dağılıyor. Test amaçlı noktasal ışık kaynağı tuttuğumda oluşan görüntüyü resimlerden görebilirsiniz. Tüm TV boyunca patlayarak yayılan ışık bariz şekilde görülüyor. Böyle ışık kaynağı ile TV izlenecek diye birşey yok elbette ancak TV filtresinin davranış şeklinin en iyi ispatı bu maalesef...

Diğer konu ise gündüz aydınlık ortamda, ışığın görülecek şekilde düşey hareler halinde ekran filtresini belirgin hale getirmesi... Başta perdenin yani tülün yansıması sandım, tüm perdeyi açınca manzara daha da vahimleşti. Bu hareler TV açıkken de belirmekle birlikte, özellikle karanlık sahnelerde görüntüyü tamamen yutuyor.
    Onlarca foto, onlarca video çektim...eni iyi izah edebileceklerimi paylaşmaya çalışacağım. Ayrıca yapabilirsem bir video ile youtube a yüklerek link ekleyeceğim...

Tüm bunları bilgilenmeniz ve var ise benim yapabileceklerim hakkında görüş bildirmeniz için sizlerle paylaşmak istedim. kendi adıma işimin çok zor olduğunu bildirmek isterim. Local dimming, blooming, black level, motion handiling, işlemci, ses, HDR, Dolby Vision.....hepsine ok...konuşalım...Tüm ışıklar kapalı projeksiyon cihazı gibi izlemeyecek isek ama önce ekranı bir görebilelim değil mi...

Selamlar...Saygılar

Ekran koruyucu var mı tv üstünde?

• quote:

Netflix'te, 4K ve Dolby Vision çok sayıda dizi ve film var. Ancak Xf90'daki işlemci bile gayet başarılı.
  • magp75 kullanıcısına yanıt
    Bama yansima Falza geldi nedense...Benim Xf9005'in fotolarini cekeyim ,sizin gibi bende lambeder ile kullaniyorum Tv'yi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 22 Haziran 2020; 23:45:19 >
  • hacidayi H kullanıcısına yanıt
    Selam
    Evet, yurtdışında biraz daha önce incelemeler başlayınca avsforum da da dile getirdim. Avforums da da benzer konuyu ele alacağım. Test yapan siteleri ve kişileri anlamaya çalışıyorum. Bir iki tanesi ile iletişime geçtim cevap bekliyorum...
    Sorunun benim panelimde olması için çok dua ettim, ancak maalesef servisinde gelip bu böyle olamaz sözlü raporuna rağmen Sony’den “bu modeller böyle” cevabı yine sözlü olarak geldi...Yazılı cevap istediğimi ilettim bekliyorum, ama zor...Sony Shop’da spotlar altında bir iki deneme yaptım, aynı konu onlarda da var..
    Kısacası XH95 serisinde kullanılan X-Wide Angle filtresinin yan etkisi...Bu filitrenin ne kadar başarılı olduğu tartışılırken, nasıl bir test prosedürü izlediler, hiç günlük kullanım şartları denenmedi mi, yorumcular nasıl test yapıyorlar anlayamıyorum... Rtings sitesinde yapılan incelemenin yansıma kısmında kullandıkları kriterler ve test fotoların bu model TV’ye ait olmadığını bile düşünmeye başladım. İncelemişsinizdir, veya inceleme imkanınız olursa lütfen dikkat edin, göreceksiniz...
    İade şansım var ama, tüm üniteyi 85 inch e göre tadil ettirdim, montaj, demontaj derken, bir sürü uğraş...Samsung da 90 serisinin TR’ye gelmediğini biliyorum(bu ebatta), olsa denemek isterdim...
    Kabullenme konusunda çalışmalarım devam ediyor ama, gündüz performansı fazlaca can sıkıyor..

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.