Şimdi Ara

2020 SONY TV (ANA KONU) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.561
Cevap
52
Favori
139.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _TUTANKHAMUN_

Valla durum bu nedir yorumun genel mi yoksa sendekimi biraz fazla ..
    Benim Tv değil ki? başka arkadaş paylaştı Tv'sini..Benim Xf9005..
  • Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    satılık mı Hocam
  • _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt
    Ben de paylaşılan resimleri arıyordum, sonradan inst. de olduğunu anladım. Mağaza ortamının ışık, spot, yükseklik olayları ev ortamına malum çok uymamakla birlikte, fotolardan seçebildiğim kadarı ile benzer yansımaları işaretlemeye çalıştım. Gözümle görmeden bendekilerle aynı diyemem...Ama Sony Shop’takinde de var gibi...Ben İstanbul’dayım 75 inch i Sony Shopta kısa süreli inceledim, ama yansımanın deformasyonunu tespit edeceğim açıda bir ışık kaynağı yoktu.(noktasal demek istiyorum)

Ama çok basit bir test yaptım...Teknosa, LG Shop, Samsung, Sony Shop’a girip her marka, her ebat TV’ye telefonun ışığı ile uzaktan yakından baktım...Sony XH95 hariç hiç biri yatay bir dağılım göstermedi, kimi noktasal kaldı, kimi 4 yönde kısa hüzmelerle belirdi, kimi yıldız gibi yansıdı ama yansıyan ışık kollarının boyları genelde kısa idi...Fotodan da göreceğiniz üzere XH95’de ışık alıp başını gidiyor. Sizler de bunu deneyebilirsiniz. Bu ışık kaynağı genel olarak izlerken karşılaşabileceğimiz veya bu ışık yansıması ile TV izleyecek halimiz yok elbette...Bir iki önceki mesajımda yazdığım gibi filtrenin davranışını ve anlatmaya çalıştığım olumsuz durumun anlaşılması adınadır..

2020 SONY TV (ANA KONU)2020 SONY TV (ANA KONU)2020 SONY TV (ANA KONU)2020 SONY TV (ANA KONU)

• Ciddi ciddi XH95 düşünüyordum.
    Paylaştığınız bu resimlerden sonra, ya A8 oled yada mevcut led ile yola devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korcin -- 24 Haziran 2020; 22:15:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değil hocam

• magp75 kullanıcısına yanıt
    İşte aga bişeyleri iyileştirelim derken böyle sorunlar baş gösteriyor ben artık iyiden iyiye 65xg9505 yöneldim bile ..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değerli arkadaşlar sadece Film izlemek için sony'den kaliteli bir model önerirmisiniz.oled ve Led farketmez
  • Af9 oled be xf9005

• XH95 yansımaları ile ilgili şimdiye kadar yazdıklarımı ve anlatmaya çalıştığım detayları, bir takım videolarda içeren hali ile YouTube a yükledim. (Linki aşağıda) Özellikle videoda, stor perdenin açılıp kapanırken ekrandaki yansımaların nasıl değiştiğini daha iyi görebilirsiniz.

İzah edebildiğim arkadaşlar kusura bakmasınlar ancak son resimleri ve diğer yorumları gören arkadaşlar sadece “YANSIMA PROBLEMİ” olarak bahsedince ben de konuyu tekrar vurgulamak ihtiyacı duyuyorum...

Sorun ekranda beliren yansımaların kendisi DEĞİL.... Buna da fazla veya az diyebilirsiniz, o ayrı bir konu...

Bahsettiğim yansıyan görüntünün, ışığın ekran boyunca dağılması... Bu da görüntüyü izlenemez kılıyor...

MaGTechnoTestyoutube
    SONY XH95 (X950H) 4K HDR TV REFLECTION TEST
    https://www.youtube.com/watch?v=FOcevQ3MyEc&feature=youtu.be

Işığı Filitleyemiyor gibi Hocam Tv..

Yani Yatay çizgiye şaşırdım..Bende Telefonun ışığını Tutacagım bakalım Yatay çizgi oluşacak mı..XF9005

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 26 Haziran 2020; 18:40:30 >
  • Umarım sizin TV de bi sorun olması yani geri kalan hepsinde bu tarz sorun varsa vay haline,buda xh90 sanki bi nebze az gibi yansıma .. 2020 SONY TV (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TUTANKHAMUN_ -- 27 Haziran 2020; 14:14:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: magp75

XH95 yansımaları ile ilgili şimdiye kadar yazdıklarımı ve anlatmaya çalıştığım detayları, bir takım videolarda içeren hali ile YouTube a yükledim. (Linki aşağıda) Özellikle videoda, stor perdenin açılıp kapanırken ekrandaki yansımaların nasıl değiştiğini daha iyi görebilirsiniz.

İzah edebildiğim arkadaşlar kusura bakmasınlar ancak son resimleri ve diğer yorumları gören arkadaşlar sadece “YANSIMA PROBLEMİ” olarak bahsedince ben de konuyu tekrar vurgulamak ihtiyacı duyuyorum...

Sorun ekranda beliren yansımaların kendisi DEĞİL.... Buna da fazla veya az diyebilirsiniz, o ayrı bir konu...

Bahsettiğim yansıyan görüntünün, ışığın ekran boyunca dağılması... Bu da görüntüyü izlenemez kılıyor...

https://www.youtube.com/watch?v=FOcevQ3MyEc&feature=youtu.be
    Ben simdi Gunes alan bir salonda hem Tv kapali,Hem de acik cektim Hocam..

Tv kapaliyken evet Isik boydan boya beliriyor, Ancak Tv acikken Filtre ediyor Isigi yansima ya da isigin boydan boya hali cok az..Xf9005.. Standart Modda..Canli mod olsa yansima daha az olur cunku parlakli artiyor..Sizin Canli Modda da aynimi durum? Izlerken en azindan..?

2020 SONY TV (ANA KONU)

2020 SONY TV (ANA KONU)

2020 SONY TV (ANA KONU)

2020 SONY TV (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 27 Haziran 2020; 12:28:32 >

• _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt
    Ben de sadece benim TV de problem olmasını istiyorum ve bu yönde Sony i ikna etmeye çalışıyorum. Ancak geri dönüşleri bu yönde olmadı. Bunun kullanılan X-Wide Angle filtresi sebebi ile tüm TV lerde olduğu şeklinde dönüş yaptılar. Ben de yeni bir TV’yi evde denemek istediği ilettim, henüz geri dönüş olmadı.

XH90’larda bu filtre yok bildiğim kadarıyla, dolayısı ile bahsi geçen sıkıtıların olmaması veya daha az olması olası...
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Kapalı ve açıkken sizin TV’nin ışığa verdiği tepki, şimdiye kadar sahip olduğum tüm Sony modellerinde yaşadığıma benziyor. Yani bence idare eder boyutta...
    Bir önceki gönderimim de Tv açıkken ve kapalı iken yansıma örnekleri var.

Açıkcası “Canlı” modu hiç kullanmıyorum, kullanmayı da düşünmüyorum. Ama denedim, işin sırrı modda değil aslen...Sahnedeki karanlık (arka plan aydınlatmasının kısıldığı bölgeler) her türlü modda sıkıntılı... Foto çekmeye çalıştım, görebilirsiniz
    2020 SONY TV (ANA KONU)...

Ne yapmayi dusunuyorsunuz Hocam? İade olsa olmaz,Satsaniz satamazsiniz ayni fiyata? Bu seriler bu sekilde sanirim XH9505 olarak yani..

Magazada da deneyimlemişsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 27 Haziran 2020; 14:56:4 >
  • Beyler xf9005 satın aldım kendim kurulum yapsam veya kutuyu açsam garanti açısından bir problem olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FerhatÖzkanca -- 28 Haziran 2020; 6:1:39 >
  • FerhatÖzkanca kullanıcısına yanıt
    Olur tabi ki servis kuracak...

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkür ederim sağolasın

• FerhatÖzkanca kullanıcısına yanıt
    kardeş kaça aldın
  • quote:

Orijinalden alıntı: FerhatÖzkanca

Çok Teşekkür ederim sağolasın
    Rica ederim kutuya dokunmayin bile...Servis gelsin Kutuyu kontrol etsin Hasarli mi degilmi?

Diyelim ki Siz kutuyu actiniz..Tv'yi cikardiniz,Tv Paneli Cami kirik cizik cikti..Ne yapacaksiniz? Sizden bilirler Haydi Gecmis olsun..Paran çöpe..

Aksi durumda rapor yaziyorlar Tv kutudan kusurlu cikti degisim ya da para iadesi gibi..

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.