Ben önce bu tv ye niyetlenmiştim,sanırım xg7096 -7055 lerden bahsediyorsunuz.Bildiğim kadarıyla ikiside ips panel ve edge(kenar) aydınlatmalı. Çok albenisi var gibi görünmüyor açıkçası. |
2020 SONY TV (ANA KONU) (55. sayfa)
-
-
Bu bendeki ve bahsettiğim en üst model ve öylede en yakın model fularrey . Tabıki medıamarkt çalışanı size övecek onun işi o ki prim alsın. Elinde ne varsa onu satmaya uğraşır . Size gümrükte takılı kalan veya elinde olmayan cihazı övecek değil genelde tercih sizin . -
quote:
Orijinalden alıntı: ozcan69
Bu bendeki ve bahsettiğim en üst model ve öylede en yakın model fularrey . Tabıki medıamarkt çalışanı size övecek onun işi o ki prim alsın. Elinde ne varsa onu satmaya uğraşır . Size gümrükte takılı kalan veya elinde olmayan cihazı övecek değil genelde tercih sizin .Teşekkür ederim hocam, elbette eldeki ürünü övecek fakat biz samsung bakarken bunu övdü demek istemiştim :)
-
Hocam Samsung Q80T'nin Sony'deki muadili XH90 modelidir. Samsung Q95T ve Sony Xh95 ise şirketlerin bu seneki amiral gemi lcd modelleri. Ama fiyat farkı çok fazla.
İki model de standart bir kullanıcıyı oldukça memnun eder. -
quote:
Orijinalden alıntı: Skadi
Hocam Samsung Q80T'nin Sony'deki muadili XH90 modelidir. Samsung Q95T ve Sony Xh95 ise şirketlerin bu seneki amiral gemi lcd modelleri. Ama fiyat farkı çok fazla.
İki model de standart bir kullanıcıyı oldukça memnun eder.Çok teşekkür ederim hocam, aslında aradığım cevap buydu :) Ya internette yazıyorum, işin içine geçen sene ki modellerde girince tamamen karışıyor. Tekrardan teşekkür ederim...
65xh90 anladım fakat sonundaki 77 ne oluyor hocam ?
-
Ne demek :) Türkiye'ye 2 modeli geldi. Xh9096 ve Xh9077. 96 olan siyah, 77 olan ise gümüş renkli çerçeveye sahip. Tek farkları bu -
quote:
Orijinalden alıntı: Skadi
Ne demek :) Türkiye'ye 2 modeli geldi. Xh9096 ve Xh9077. 96 olan siyah, 77 olan ise gümüş renkli çerçeveye sahip. Tek farkları buTeşekkür ederim hocam, senin için artık forumda kurşun atar kurşun yerim :)
-
49XH8196 kullanan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaklasik 10 gündür evde sony kurulumu bekliyorum. Dünya para verdigimiz ürünün servis güvencesi olmaması çok kötü. Bir baktım tüm ülke genelinde böyle bir sorun çıkmış. Tecrübesiz elektronikçilere veriyorlar sanırım servis işini. Sony müşteri temsilcisi ilgilenmiyor. iade tarihi dolmadan tvyi gönderdim. Sony bu saatten sonra alınmamalı. Yoksa madur olursunuz. Garantisi ve servisi olamayan bir ürün olmuş. Gerçekten çok yazık koskoca sony kimlerin eline kalmış.
-
Vallahi bilemedim gerçi ben 2 Ay oldu XH 9500 modelini aldım vatandan. 2 günde geldiler gerçi sony geliyor sonuçta bir yorum yapamayacağım ama Tv mükemmel -
Şikâyet var a bakarsanız baya benim gibi sorun yaşayan var. Hatta ben bir hafta bakayım tv ye sonra kardeşime ve kayın pedere de alacaktık ama bu şekilde kalınca acayip sınır oldum. Oto teyipcilerinden mi almışlar servisi ne yapmışlar bilemedim. O değil hem zamlandı Tv ler artık ne alacaksak...
Arkadaşlar 75inç tv arayışındayım. Lgnano916, SamsungQ70 arasında araştırma yaparken forumlarda Sony hakkında güzel yorumlar gördüm. Vatan bilgisayarda Sony sorunca; servis sıkıntı ve Türkiye den çekileceğini , hiç bulaşmamam önerisinde bulundu. Sizler bu konuda ne önerirsiniz ? 75xh9505 i çok beğendim.
Muhtemelen elinde Sony yoktur. Mağzalara çok güvenmeyin. Bir gün gidersiniz Lg alın der öbür gün gidersiniz Samsung alın der. Primlere göre farklı önerilerde bununurlar. Hatta bazen direk firmanın elemanları da çalışıyor. Siz hangisini beğenirseniz alın Sony tv konusunda gayet başarılı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali119 -- 14 Aralık 2020; 10:26:17 >
quote:
Orijinalden alıntı: H.ibrahimsalikArkadaşlar 75inç tv arayışındayım. Lgnano916, SamsungQ70 arasında araştırma yaparken forumlarda Sony hakkında güzel yorumlar gördüm. Vatan bilgisayarda Sony sorunca; servis sıkıntı ve Türkiye den çekileceğini , hiç bulaşmamam önerisinde bulundu. Sizler bu konuda ne önerirsiniz ? 75xh9505 i çok beğendim.
Hepsi marka satmak,prim yapmak icin..Haa Su var,Sony servisleri evet Samsung-Lg'ye gore geride ama Sony cekilecekmis falan filan komedi..
Sony iş bulma sitelerinde merkez ofis için deli gibi İlanları açıyor. Ülkeden çekilecek firma iş ilanı verir mi ? :) -
55Q7FAM kullanıcısıydım panel yandı elden çıkardım. 55Q80T aldım ürün hatalı çıktı iade aldılar. şimdi tv arayışındayım. ya 55Q95T alacağım ya da 55XH9505 alacağım. samsungtan çok memnundum. özellikle renk kalitesi beni çok tatmin ediyordu. ama adamların ürünleri sağlam değil. 7 bine aldığım Q7 yandı. 8 bine aldığım Q80T Q7F den daha kötü geldi özellikle aydınlatma keskinlik olarak. sizde çok iddialı konuşmuşsunuz. 2019 sony lerin içinde samsung VA panel varmış. boşu boşuna aynı panele daha fazla para verip sony almak da istemem açıkcası. ses aklitesi olarak test ettim Q95T çok daha iyi özellikle baslarda ses seviyesini %50 yapınca sony ye bariz fark atıyor. vatan bilgisayarda renk kalitesini de test ettim Q95T daha canlı ve parlaktıdoygunluk olarak fark göremdim ama parlaklık ve keskinlik daha iyiydi samsungta. ama açıkcası televizyonsuz kaldığım günleri düşününce özellikler bir kenara benim aradığım şey SAĞLAMLIK. alıp 5 sene kullanmak istiyorum. ama sony diye samsung panel de almak istemiyorum.
-
55XH9505 -
hocam samsung panel olduğunu kim dedi ? samsung bile qledlerde panelleri çoğu modelde auodan alıyor sony de auodan alıyor samsung panelleride kullanıyor her iki marka artı iş sadece panel değil bunun görüntü işleme kısmıda var. renk upscale karartma vs..genel olarak bakıldığında xh95 daha problemsiz bi model..birde q80t ile bu modelleri bir tutmayın arada çok bariz performans farkı bir model yükseliyor ama iki tv bambaşka iki dünya görünce anlayacaksınız zaten..
-
Araştırma yaparken hollandalı bir youtube kanalında sökülmüş hali üzerinden yorum yapıyorlardı altyazı çevirisinden o şekilde görmüştüm. İkisinde de aynı panel var samsung üretimi diyordu. Belki de iki markada aynı yerden aldığı için öyle denmiş olabilir. Youtube da Türk olarak Adem Helvacı diye birini de takibe aldım oda genelde sony panelleri için aynı şeyler söylüyor. Bu arada kıyaslamamı Q95T ile Xh9505 üzernden yapıyorum ikisinden birini alcağım. Rtins sitesinden baktığımda Q90T bayağı önde duruyor ama ne kadar güvenilir bilemedim -
q95t belirgin şekilde banding var hocam o yüzden xh95 genel olarak daha sorunsuz dedim q95t nin görüntüsü daha göz alıcı parlak renkler daha vivid aynı ayarlarda olsa bile sony görüntüsü daha doğal..xh95 renkleri ve gradyan performansı çok iyi çok hoşuma gitti 4k içeriklere bakarken sony de sanki çıplak gözle manzara izliyormuşsunuz gibi geçişler kusursuz q95t de bu konuda iyi ama xh95 özellikle bu konularda çok hoşuma gitti..q95t ise gerçekten göz alıcı bi görüntüsü var ama banding konusuda var..benim size önerim gerçekçi doğal renkler seviyorsanız bu iki model arasında hiç düşünmeyin xh95 alın ama blooming durumunu almadan araştırın izleyin sonradan rahatsız etmes,n q95t modelinde bu durum yok ama oda karanlık sahnelerde detay kaybediyor oledlerdeki black crush durumu var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 15 Aralık 2020; 0:9:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X