Şimdi Ara

2021 SAMSUNG NEO QLED (mini/micro led) ve QLED TV SERİSİ ANAKONU (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
23
Favori
76.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Q90a ciddi parlak bir TV .iki mağazada inceledim.Paneli Va mı ıps mi bilemiyorum.Fakat bu TV ıps dahi olsa panel parlak .Q70a ile kıyaslanamaz.Q70a kenar aydınlatma TV.Minimum Q80a alınmalı full aray oldugundan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aranızda Q70a TV kullanıp oyun modu ayarlarında uzman ayarlar kısmında ki değerleri kaç yapıyorsunuz acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba

65 inç tv almayı düşünüyorum aklımda bir kaç tane model oluştu

65AU9000 ve 65Q67A bunlar arasındaki fark nedir?

15.500 TL bütçe var başka tavsiyeniz var mı ?

• Bugun magazada qn90, qn85, q80a, philipsin bir oled tvsini ve birkac model daha inceledim. TVlerin karsilastirma sitelerinden(Rtings..) aldigi puanlar hepimizi yonlendiriyor muhakkak, fakat goruntuleme konusunda profesyonel uğraşı olmayan son kullanici birisi olarak bir çok yorum yapmak istiyorum...

Neoqled diye çok övülen Qn90 ve qn85 modelleri asiri parlaklar, izlerken gozum yoruldu... Neden parlaklik bu kadar onemliymiş gibi sunuluyor? Acik alanda izlerken gözlerimi yormuşken evde film izlerken karanlikta nasıl bir tepki verecegim dusunemedim... Ayrıca q80a ya gore ekran çok daha fazla yansıma yapıyordu. Yan yana duruyorlarken qn90da yansımadan arka vitrindeki fiyat etiketlerini çok rahat okuyabiliyordum. Q80ada ise mat bir panel kullanmişlar sanirim sadece vitrindeki urunlerin siluetini gorebiliyordum.

Yine oled diye yere gore sığdırılamayan ekran teknolojisini gözümle gormek istedigimden bir oled model aradım.Philipsin oled bir modelini buldum. Öyle aman aman "-Bu oled mukemmel." diyebilecegim bir farklilik ilk bakişta gozume carpmadi. Muhakkak siyah gosterimi daha basarılıdır fakat ekrani qn90 ve qn85 bir yana q80a gore bile bariz sönüktü bu yüzden de çok ilgimi çekmedi açıkçası.

Panel türü farkından mıdır.Mat/parlak ekran farkından mıdır bilemedim q80aya çok ısındım.

• ARIFYASIN kullanıcısına yanıt

-ustam... parlamayan ekran yok. önemli olan doğal parlama yapması. dediğin neo qled ve oled tv ler doğal parlama yapıyorlar. diğerleri bulanık,solgun parlama yapıyorlar.

-neo qled ve oled ler parlak ekran kullandığı için cama benzer bir his verebilirler doğru ama bu onun doğal olduğunu gösterir. sen tv izlerken görüntüye odaklanırsın ışığa değil. ama diğer ekranlar yarı parlak ekran kullandığı için parlama yapan yer bulanık ve boğuk olur. bu da görüntü kalitesini engeller.

-q85 çok parlak demişsin. bu mağazada kullanıldığı için çok parlak. eve gelince kısarsın. kalite bozulmaz.ama yarı parlak ekranı ışığı da açsan görüntü kaliteli olmaz.

-aşağıda t serisi tv parlamaları var. son ikiyi q85 ve q90 olarak düşün. hangi tv lerin parlaması seni rahatsız etti. gerçekten görüntü kalitesine önem verenler için soldaki tv ler rahatsızlık verir. o tv lerde ne kadar ayar yaparsan yap kaliteli görüntü alamazsın. ama parlak ekran tv lerde çok ayar yapmadan kaliteli görüntü alırsın.

-ama zevkler ve renkler farklıdır. soldaki tv ler sana kaliteli geliyorsa o senin zevkindir. bir şey diyemeyiz. ama kaliteli görüntü isteyenlerin çoğunluğu sağdaki tv leri isterler.

2021 SAMSUNG NEO QLED (mini/micro led) ve QLED TV SERİSİ ANAKONU

• ARIFYASIN kullanıcısına yanıt
    Qn90 da görüntü ayarlarında perakende modu ve ev modu var, mağazada perakende modunu açıyorlar ve inanılmaz parlak, mağazada gezinirken şöyle bi bakıp geçince hoş geliyor ama dediğiniz gibi 5 dk bakınca gözler ağrımaya başlıyor. Qn90 ı Tv kanalları için ev modu ve standart resim ayarına aldım biraz ince ayar verdim kendime göre optimum parlaklık ve netliği buldum. 4K hdr içerikler içinse dinamik mod a geçiyorum. Ben parlak ekran seviyorum o yüzden yansıma olayını yadırgamıyorum. Güneşin açısından dolayı yansıma rahatsız ettiğinde bende açımı değiştirerek yansıma işini hallediyorum 😅

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonic33 -- 22 Mayıs 2022; 22:44:12 >
  • Q80A'nın 65 inçlik modelini almayı düşünüyorum, ancak televizyonu koyabileceğim bir masa ya da ünite yok. Kutu içerisinden askı aparatı çıkıyor mu yoksa ayrı mı almak gerekiyor bilgisi olan var mı?

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt
    qn90 50 inc haric hepsi ips. qn85 de ips.
    not:tr dekiler boyle amerikadakiler va.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 23 Mayıs 2022; 15:4:28 >
  • popturceyn P kullanıcısına yanıt

Hocam 50 inçlik QN90A düşünüyorum. Panel olarak diğer büyüklükteki QN90A'lardan daha kalitelidir sonucunu çıkarabilir miyiz mesajınızdan?

Bir de hiçbir yerde bu modelin hafızasını göremedim. Bilginiz var mı bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night Hawk -- 24 Mayıs 2022; 10:35:59 >
  • QN90 VE QN85 arasında kalmıştım tv seneye kullanılacak çeyizlik aldım servis kuruluma gelecek yarın bilmem gereken birşey varmı acaba LG OLED Tvleri ile arasında kaldım ancak tv nin görüntüsü beni oled almak için o riske girmeye değmeyecekmiş gibi hissettirdiğinden daha risksiz ve malum ekonomimiz ne olacağı belli değil 4 5 yılda bozulmasındansa 10 sene enaz kullanırım mantığı ile QN85 E itti ancak tanıtımlarda herşey muhteşem yerel tv kanalları vs günlük hayattaki tecrübelerinizi söyleyebilirmisiniz 55" Olan modelini aldım inşallah hayırlısı olur

• kyazmaci468 kullanıcısına yanıt
    Oled alacak yada oled riskine girecek param yok. Bende 55Qn85 alacakken 85 fiyatına 55Qn90 denk gelince 90 ı aldım. Teknik olarak tam anlamıyla bilgiye sahip değilim ama 85 le 90 arasında çok bi fark olacağını sanmıyorum 90 Filmlerde olsun normal kanallarda olsun bence gayet yeterli. Ha ben tv inceleme kanalları gibi kılı kırk yarar kıl tüy incelerim para sıkıntım yok diyen varsa A90j alsın

• ips miniled sevdaniz varsa neden samsung qn85 yada qn90 aliyorsunuz ki?lg 65qned916 miniled 21 bin e kadar düşmüş.en azindan az para verirsiniz

İki televizyonada flash tut parlamalarına bak sonra gri ekran açıp ekranı incele neden lg alınmaması gerektiğini anlarsın.

• GotSome kullanıcısına yanıt
    allah askina hepsi yansiyor arada 10 bin lira fark var.bence degmez.gray uniformity bakiyorsaniz zaten o fiyatlara oled c1 alip gececeksiniz.1:1000 kontrastli tv 30 bin lira neyini savunuyorsunuz:)(

İmza.Nokta.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Evet hepsi yansıyor biri bu şekilde diğeride böyle.

2021 SAMSUNG NEO QLED (mini/micro led) ve QLED TV SERİSİ ANAKONU
    rtings goruntusu koymanin mantigi ne ki?model isimleri ayni olsada tr de paneller farkli.ben ilk ciktiginda bakmistim bu modellere magazalarda ayna gibi yansitiyordu.

Kim söyledi onu? QN85A rtingsteki modelin birebir aynısı QN90 ve Q80A modelleri farklı sırf yorum yapmak için bilmediğiniz televizyonlar hakkında insanları yanıltmayın.

• Arkadaşlar ceyiz için alacağı son durum nedir şu an ? qn90a alınır mı

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.