Arkadaşlar, herkese merhabalar... Cerrahpaşa-ingilizce tıpta 2. sınıf öğrencisiyim. Türkiye'nin dört bir yanında tıp fakültelerinde arkadaşlarım var. Özelden elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum ama buradan yazarsanız herkes görmüş olur. Öncelikle nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazayım:
NOT: aklıma geldikçe editleyeceğim. Edit 1 : geçen sene tercih döneminde yazdığım bilgisayar tıp karşılaştırması https://forum.donanimhaber.com/sayisal-ilk-200-bilgisayar-x-tip--144824521 Edit 2 : Arkadaşlar ben olaya elit bir açıdan yaklaşıyor, kötüye kötü diyorum, öyle saçma sapan fakültelere iyi dememi beklemeyin ama tabi ki doktor olmak istiyorsanız devlet bu hakkı size tanımış, yazın bunun için mezuna kalınmaz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LASTDOCTORO -- 1 Ağustos 2021; 13:58:2 > |
2021 Tıp Tercihleri Ana Konu Başlığı
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam açık konuşacağım, eğer illa ki doktor olacağım diyorsanız okuyun ama çok büyük beklentileriniz olmasın. Şansınıza torpille değil de hakkıyla Cerrahpaşa Hacettepe'den o okula gelmiş birkaç genç doktor bulabilirseniz sevinin bence. Şimdi iki tarz doktor var, bir hem mesleki anlamda hem bilimsel anlamda iyi sağlam kazanan doktor bir de sahada hemşireden farkı olmayan sözde doktor. Dediğiniz okullarda birincisi birkaç istisna dışında pek çıkmıyor
Bence gelir ama sınırdasınız alternatifleri de düşünmek lazım, bu sene kontenjan 700 kişi arttı. Sizden öncekilerin eğilimine çok bağlı bir konu. İyi düşünün tıp hariç yazmam diyorsanız mezuna kalmayı da düşünebilirsiniz, her şeye hazırlık olmak gerek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LASTDOCTORO -- 29 Temmuz 2021; 22:45:34 > -
Hocam sıralamam 20620 nereyi önerirsiniz?
-
Hocam çok kişisel bir soru sormuşsunuz ama o sıralamalarda bir Van var eli yüzü düzgün, onun dışında ben olsam şehre göre seçerdim...
-
hocam aslında sivas veya hatay gelse süper olacak ama seçeneklerim arasında niğde kırşehir kırklareli(?) ordu elazığ malatya karabük çorum aksaray van giresun tokat yozgat ve kastamonu var ama birçoğu sıralamamın üstünde bir mucize bekliyorum aslında
-
Sivas Cumhuriyet diğerlerine göre daha iyidir, umarım gelir
-
aynen hocam dediğim gibi ya sivas ya da hatay gelirse inşallah benim açımdan süper olur
-
7.3k sıralamam var nereleri tavsiye edersiniz ?
-
Uludağ, Çukurova ve Yıldırım Beyazıt üçü de gayet iyidir. Uludağ yalnız mobbingin çok olduğu bir tıp fakültesi, yıldırım beyazıtta yabancı öğrenci çok, çukurova da son yıllarda çok hoca kaybetti ama diğer seçeneklere göre daha güçlü duruyorlar...
-
@LASTDOCTORO uludağ düşünüyorum şuanlık . istanbul medeniyet ve gülhane hakkında düşünceleriniz neler ?
-
Gülhane muhafazkar bir okul, yabancı ülkelerden arap ve afrikalı öğrenci sayısı fazla, ben hayatta yazmazdım. Yazan arkadaşımlarım şu an yatay geçiş yapacak yer alıyor. Medeniyet torpilli hocalarla dolu uludağ hepsinden iyidir, öğrencilerle de konuşmak lazım...
-
@LASTDOCTORO teşekkürler. ikçüyü pek düşünmüyorum ama ikçü hakkında da fikirlerinizi merak ettim
-
quote:
Orijinalden alıntı: LASTDOCTOROHocam açık konuşacağım, eğer illa ki doktor olacağım diyorsanız okuyun ama çok büyük beklentileriniz olmasın. Şansınıza torpille değil de hakkıyla Cerrahpaşa Hacettepe'den o okula gelmiş birkaç genç doktor bulabilirseniz sevinin bence. Şimdi iki tarz doktor var, bir hem mesleki anlamda hem bilimsel anlamda iyi sağlam kazanan doktor bir de sahada hemşireden farkı olmayan sözde doktor. Dediğiniz okullarda birincisi birkaç istisna dışında pek çıkmıyor
Bence gelir ama sınırdasınız alternatifleri de düşünmek lazım, bu sene kontenjan 700 kişi arttı. Sizden öncekilerin eğilimine çok bağlı bir konu. İyi düşünün tıp hariç yazmam diyorsanız mezuna kalmayı da düşünebilirsiniz, her şeye hazırlık olmak gerek
neden öyle ? akademik kadro kötü olduğu için mi ?
-
İkçü iyidir hocama ama sıralamanızın altında.
-
quote:
Orijinalden alıntı: LASTDOCTOROGülhane muhafazkar bir okul, yabancı ülkelerden arap ve afrikalı öğrenci sayısı fazla, ben hayatta yazmazdım. Yazan arkadaşımlarım şu an yatay geçiş yapacak yer alıyor. Medeniyet torpilli hocalarla dolu uludağ hepsinden iyidir, öğrencilerle de konuşmak lazım...
son tsıralamalı tıplardan orta halli tıpa yatay geçiş mi yoksa tekrar yks hazırlanmak mı mantıklı
-
Hocam, çok kişisel sorular bunlar. Ben öyle yapardım, başkası farklı yapar. Durumdan duruma değişir. Ben olsam orta halli bir tıp fakültesine geçer yks ile bir daha uğraşmazdım sına anı çok büyük bir şansızlık olmadıysa
-
Aman hocam, öyle düşünüp yazmayın sizin sıralamalarınızdaki herkeste bu imkanlar varken neden insanlar cerrahpaşa, hacettepe yazıyor sizce. Özelden yazın isterseniz siz benim sıralamama yakın olduğu için daha net tavsiye verebilirim
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Kişiden kişiye değişir, bana en çok gelen soru bu sanırım sınav bittiğinden beri, şimdi pozitif ve negatif yönlerini yazacağım beğenirseniz bu mesajı okuyanlar herkes görmüş olur (Hacettepe İngilizce geliyorsa bu arada Cerrahpaşa Türkçe düşünmeden direkt yazın) Hacettepe +Akademik kadro Cerrahpaşaya göre daha iyi +Daha bilimsel ağırlıklı bir okul, Cerrahpaşa mezunları özelde paraya para demezken hacettepe mezunları daha çok bilimsel çalışmalarda etkin -İntörn yılı REZALET, öğrenciyi sekreter yerine koyuyorlar -Dersler ve sınav sistemi çok ağır Cerrahpaşa +İntörnlüğü okuması Hacettepe'ye göre daha kolay +Ciddi network kasılabilir, hocaların çevresi geniş +Öğrenci dostu -Akademik anlamda zayıf -Okul inşaat halinde |
Benzer içerikler
- geometri kaç ayda biter
- dus telegram grupları
- eyüp boncuk kimdir
- toprak yayınları zorluk derecesi
- odtü yüksek lisans
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X