Şimdi Ara

2024 Volkswagen Polo (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.395
Cevap
163
Favori
484.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    85bin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://tr.motor1.com/news/213425/vw-polo-sedan-virtus-resmi/

Sedan tanitilmis.Biraz zorlama olmus gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jrbacktoback

yeni kasa polo 1.6 tdi manuel comfort paket extra olarak renk gümüş gri ve 15 inç baska bir jant varmış. normalde 100750 tl dedi zubizu vs derken 94 bin + sigorta dedi. tesekkur ettim ve çıktım.

Ahahahahha fiyatlara bak bunlar enayi arıyorlar resmen o paralara leon tdi dsg veriyor Seat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

https://tr.motor1.com/news/213425/vw-polo-sedan-virtus-resmi/

Sedan tanitilmis.Biraz zorlama olmus gibi...

Arka taraf a3 andiriyor gibi.hatcback de getirmedikleri 115 ps 200 tork u virtus le getirecekler herhalde.her turlu satar.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Sahip olduğumuz araca göre eleştiri yapabileceğimizi bilmiyordum, silerim o yorumları... O zaman bu mantıkla siz de altınızdaki araç ile paralel eleştiri yapın...

Kafanız nasıl çalışıyor tuhaf, ben objektif olmak koşuluyla istediğim arabayı eleştiririm. Egea övmek falan da saçma sapan laflar, neyse onu söylüyoruz, uygun fiyatlı, piyasada f/p aracı diyoruz başka ne diyoruz? Beni eleştirmeden önce kendi mesajlarına bak bakalım, kim neyi övüyor. Bügune kadar herhangi bir karşılaştırmada vag grubundan olmayan bir araç önerdin mi acaba? Hadi marka fanatiği olunur anlarım da bi insan neden grup fanı olur anlamam...

Ayrıca 85 bine benzinli b segment araba almanın, 89 bine dizel c segment araba almaktan mantıklı olduğunu söyleyen biri ne derece ciddiye alınabilir...
    www.euroncap.com
    Resmi Fiat Tipo 2016 güvenli derecelendirme sonuçları
    https://www.euroncap.com/tr/results/fiat/tipo/25457

Cesaretin den dolayi tebrik etmek istedim seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fero01 -- 30 Ocak 2018; 15:29:52 >

• fero01 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası 1.0 benzinli b segment araca 85 bin vermek daha büyük cesaret, bende o cesaret yok mesela. Sizin durum sağlam bir takdiri hak ediyor.

Güvenlik konusuna gelirsek, yetişkin koruması %82 ile gayet yeterli, ailede çocuk olmadığına göre benim için güvenlik eksiği yok arabanın. Daha kolay idrak edebilmen için bazı 5 yıldızlı araçların yetişkin koruma puanlarını yazayım;

c3 aircross %85
    megane %88
    talisman %86
    passat %85
    superb %86
    infiniti q30 %84
    jaguar e-pace %86
    bmw 6 gt %86

Bu araçlar bu puanları almış, egea da 82 puan almış, bence bir sıkıntı yok. Polonun güvenliği takdir edilesi ama çarpışma testine giren araç 6 hava yastıklı ve aktif güvenlik sistemlerine sahipken, bizim ülkemize gelen araçlar 2 hava yastıklı(ilk partiler hariç) ve aktif güvenlik donanımları standart değil. Yani hindistan muamelesi aynen devam.

Ek olarak, durup dururken konuyu egea'ya getirip sataşma çabanız çok acınılası bir durum, demek kuyruk acınız hala geçmemiş, neyse zamanla geçer...

• quote:

Açıkçası 1.0 benzinli b segment araca 85 bin vermek daha büyük cesaret, bende o cesaret yok mesela. Sizin durum sağlam bir takdiri hak ediyor.

Güvenlik konusuna gelirsek, yetişkin koruması %82 ile gayet yeterli, ailede çocuk olmadığına göre benim için güvenlik eksiği yok arabanın. Daha kolay idrak edebilmen için bazı 5 yıldızlı araçların yetişkin koruma puanlarını yazayım;

c3 aircross %85
    megane %88
    talisman %86
    passat %85
    superb %86
    infiniti q30 %84
    jaguar e-pace %86
    bmw 6 gt %86

Bu araçlar bu puanları almış, egea da 82 puan almış, bence bir sıkıntı yok. Polonun güvenliği takdir edilesi ama çarpışma testine giren araç 6 hava yastıklı ve aktif güvenlik sistemlerine sahipken, bizim ülkemize gelen araçlar 2 hava yastıklı(ilk partiler hariç) ve aktif güvenlik donanımları standart değil. Yani hindistan muamelesi aynen devam.

Ek olarak, durup dururken konuyu egea'ya getirip sataşma çabanız çok acınılası bir durum, demek kuyruk acınız hala geçmemiş, neyse zamanla geçer...

Lütfen doğru bilgi paylaşalım!

Yanlışım varsa düzeltin; standart Egea 3 yıldız alıyor güvenlik paketilisi ise 4 yıldız alıyor. Yetişkin yolcu koruması ikisinde de %82 puan alıyor. Güvenlik paketinin tek etkisi sürüş yardımcıları açısından fark yaratıyor ve bu da genel ortalamada 1 yıldız daha fazla almasını sağlıyor.

Poloya gelecek olursak. 5 yıldızla yetişkin yolcu koruması %96.

Bu bilgilere NCAP sitesinden herkes ulaşıp kontrol edebilir.

Ayrıca bir haberde; egeanın kaza sırasında koltuk demirlerinin yerinden çıktığı, koltuk kalitesinin Avrupa modellerinden farklı olduğu ile ilgili bir haber okumuştum bulursam linki eklerim.

85 bin liraya şaşıranlar sanırım son zamanlardaki araç fiyatlarına pek bakmamışlar.

Son olarak, çocuk koltukları artık her arabada var ve egea yüzede 60 çocuk korumasına sahip polo ise 85.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrt -- 31 Ocak 2018; 0:42:34 >

• emrt E kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi vermedim, siz ne demişseniz onu dedim zaten, yanlış nerde anlamadım. Ama siz de teste giren aracın 6 hava yastıklı ve aktif güvenlik donanımlı olduğunu, Türkiyeye gelen poloların 2 hava yastıklı, ve aktif güvenlik donanımlı olmadığını atlamışsınız. Bu tip araçların testlerde ne tip sonuçlar aldığını bölgesel kuruluşların testinde görüyoruz, Hindistan gibi.

Polo konusunda, muhabbeti durup dururken egea'ya getirmek nasıl bir hareket anlamış değilim, ama dediğim gibi bu kişinin kuyruk acısı durumu, zamanla geçer.

Bu arada dün 1.2 tsi dsg leon için 88 bin fiyat alan oldu, forumda bakıp görülebilir. Biri leon biri polo, arada 3 bin fark var... Bence 85 bine polo alanlar, diğer araçların fiyatına bakmamışlar, özellikle malum arkadaşın epey içine oturmuş ki hala egea egea diyor...

Bu da, bu konuda son mesajımdır, polo konusunda gereksiz bir tip yüzünden daha fazla egea muhabbeti yapmaya gerek yok, farklı segment araçlar zaten, karşılaştırma yapmak da gereksiz.

Malum arkadaş istediği kadar ötebilir, zamanla susacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 31 Ocak 2018; 9:36:52 >

• quote:

Yanlış bilgi vermedim, siz ne demişseniz onu dedim zaten, yanlış nerde anlamadım. Ama siz de teste giren aracın 6 hava yastıklı ve aktif güvenlik donanımlı olduğunu, Türkiyeye gelen poloların 2 hava yastıklı, ve aktif güvenlik donanımlı olmadığını atlamışsınız. Bu tip araçların testlerde ne tip sonuçlar aldığını bölgesel kuruluşların testinde görüyoruz, Hindistan gibi.

Polo konusunda, muhabbeti durup dururken egea'ya getirmek nasıl bir hareket anlamış değilim, ama dediğim gibi bu kişinin kuyruk acısı durumu, zamanla geçer.

Bu arada dün 1.2 tsi dsg leon için 88 bin fiyat alan oldu, forumda bakıp görülebilir. Biri leon biri polo, arada 3 bin fark var... Bence 85 bine polo alanlar, diğer araçların fiyatına bakmamışlar, özellikle malum arkadaşın epey içine oturmuş ki hala egea egea diyor...

Bu da, bu konuda son mesajımdır, polo konusunda gereksiz bir tip yüzünden daha fazla egea muhabbeti yapmaya gerek yok, farklı segment araçlar zaten, karşılaştırma yapmak da gereksiz.

Şimdi şöyle; polo konusu olduğu için polodan bahsedilir diye düşünüyorum o yüzden 82 puan dediğin kısmı polo olarak algıladım. Lansman sonrası araçlarda 6 hava yastığı standart olacağı söylendi ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Dediğinize katılıyorum polo konusu burası sonuçta.

Leon ise seneye değişiyor. 1.2 motor daha verimsiz eski bir motor. Eskimiş kasa ve eskimiş bir motor için 88 çok bence, ölü yatırım. Diğer araçlardan kastım yeni Fiesta gibi modellerdi. Şimdi yeni bir sürü model geliyor bakalım onlar ne tür fiyatlandırmaya sahip olacaklar.

• quote:

Fiyatlar insanları bu noktaya getirdi işte, polo ve premium havası...

B segment arabaya 85 bin verince premium havası yanında hediye geliyor anlaşılan

Ayrıca gerçekten golf almak isteyen adam poloya dönüp bakmaz bile, polo yani bu...

Guzel kardesim konuya yazdigin ilk mesaj bak bu senin.Kendinle celisip duruyorsun.Alakasiz girmissin konuya yeni aldigim aracla dalga gecmeye calisiyosun...Bu senin kendi kendine yazdigin ilk mesaj tekrar hatirlatiyorum...Sayfalarca da konuyu trolledin.Isteyen acip okuyabilir.Cidden ne isin var senin bu konuda? Neyse yan tarafina yolcu oturtmayarak yapacagin guvenli ve konforlu yolculuklar dilerim sana.Zaten yeterince risk almissin bende moralini bozmiyim iyice.Bu arada 70-100 bin tl araliginda zaten B segmenti artik ki neredeyse tum B segmenti araclar C ye yaklasti.Benim Polo golf 4 boyutlarinda.Bagaj hacmi 351 lt felan oldu mesela.Hala B segmenti mi evet.Ama standartlar degisiyor.Ibiza vb neredeyse tum araclar genisledi standartlari artti.Lutfen azicik okuyun,izleyin.Amac sadece buyuk arac almaksa sana daha once de onerdigim gibi Doblo felan bakmalisin. Guvenlikle ilgili verdigin ornekler kusura bakma ama komik.Zaten surucuyu iyi koruyor felan demissin yanimdakilere guvenlik olmasada olur gibi konusmussun.Hey Allahim ya...Pes yani.(Ama polo da 2 hava yastigi var felan deme benim aracta 6 adet var.Extra paket felan da almadim duz highline)

Ha birde demistin ya golf almak isteyen polo alir mi diye? Ah be kardesim ne var gidip bi baksaydin canli canli? Burda eski polo degil konu yeni polo.Izlemek istersen belki bi daha kendini bole komik durumlara dusurmezsin.

New Volkswagen Polo 2018 review - do you really need a Golf ?(Gercekten Golf e ihtiyac var mi?)

carwowyoutube
    Volkswagen Polo 2018 review - do you really need a Golf? | carwow Reviews
    https://www.youtube.com/watch?v=3j57J77h5cQ

carviseryoutube
    Yeni VW Polo Test Sürüşü
    https://www.youtube.com/watch?v=o3l0VKMxVug

Kim Geçer?youtube
    VW Polo 1.0 TSI DSG
    https://www.youtube.com/watch?v=b0r-N2cWNC8

Adamlar incelemelerin sonunda Yeni polonun neredeyse golf un yerini aldigini ve yine neredeyse yerine tercih edilebilecegini soyluyor...

Polo mu evet.Ama golf e en cok yaklasan polo.

Hadi simdi git bi su ic.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrt

quote:

Şimdi şöyle; polo konusu olduğu için polodan bahsedilir diye düşünüyorum o yüzden 82 puan dediğin kısmı polo olarak algıladım. Lansman sonrası araçlarda 6 hava yastığı standart olacağı söylendi ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Dediğinize katılıyorum polo konusu burası sonuçta.

Leon ise seneye değişiyor. 1.2 motor daha verimsiz eski bir motor. Eskimiş kasa ve eskimiş bir motor için 88 çok bence, ölü yatırım. Diğer araçlardan kastım yeni Fiesta gibi modellerdi. Şimdi yeni bir sürü model geliyor bakalım onlar ne tür fiyatlandırmaya sahip olacaklar.

Araci almadan once seat a gittim.86 bin tl ye Leon S paketli arac kalmisti ellerinde. Dokunmatik multimedya bile yoktu uzerinde.Golf te cok pahali olur felan diye dusunurken hadi gideyim dedim vw ye.Poloyu gorunce cok begendim ve haberim felan yoktu kasa degistirecegimden.Bence aracin en buyuk rakibi abisi golf.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    yeni polo sahibiyim hiç bir bayide 2 hava yastıklı polo yok hepsi 6 hava yastıklı
    ve bayilerde 2 hava yastıklı olanların gelmeyeceğini belirttiler.
    Egea alıp gelip polo forumlarında tartışmanıda anlamış değilim.
    egea şöyle polo böyle polo alanlardan çok mesaj atmışsın.
    1.0 motor dan bahsetmişssin gidip test ettinmi acaba ?
    araçta 4 kişi zorlandığım hiç bi yer olmadı...
  • m4libu kullanıcısına yanıt
    +1

• Eski araç 1.6 fsı 115bg golf tü.0-100 km 11.5 sn.Yeni polo 1.0 tsı dsg 0-100 km 10.5sn. Araç 95 beygir ancak 2000 devirden itibaren 175 tork değeri veriyor. Eskide kalıp motor hacmine göre konuşanlar maalesef cahil kalmış bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fero01 -- 4 Şubat 2018; 22:7:46 >
  • Bu arada led ön farların servis ücretini bilen var mı acaba? Highline olmasına rağmen opsiyon listesinde idi.

• Golf tadında bir polo sizleri bekliyor. iç tasarım kaliteli, dış görünüşü bana göre dikkat çekici ve güzel. sınıfının en geniş modeli diyebiliriz. arka koltuk diz mesafesi ve tavan yuksekligi bana yeterli geldi. yol tutusu ve hızlanması güzel yokuslarda zorlanmadan hızlanıyor. sürüş keyifli, yakıt konusuna gelirsek şuan fazla yakıyor, sanırım yeni oldugundan öyle birkaç bin km devrilsin yakıt daha stabil hale gelecektir diye düşünüyorum. Sonuc olarak ben highline donanım ve dsg olanını aldım mutlaka tavsiye ederim. almayı düşünürseniz ve birkaç model arasında kaldıysanız mutlaka test edin öyle karar verin.
  • italiany kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun hocam.Ayni pakete sahibiz.Led on far gibi extra bir donanim taktiniz mi araca? Yada bayi fiyatlarindan heberiniz var mi?
  • fero01 kullanıcısına yanıt
    yok takmadım açıkçası fiyatını da sormadım :/ vakit olursa beyaz photon led alıp kendim değiştireceğim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: italiany

Golf tadında bir polo sizleri bekliyor. iç tasarım kaliteli, dış görünüşü bana göre dikkat çekici ve güzel. sınıfının en geniş modeli diyebiliriz. arka koltuk diz mesafesi ve tavan yuksekligi bana yeterli geldi. yol tutusu ve hızlanması güzel yokuslarda zorlanmadan hızlanıyor. sürüş keyifli, yakıt konusuna gelirsek şuan fazla yakıyor, sanırım yeni oldugundan öyle birkaç bin km devrilsin yakıt daha stabil hale gelecektir diye düşünüyorum. Sonuc olarak ben highline donanım ve dsg olanını aldım mutlaka tavsiye ederim. almayı düşünürseniz ve birkaç model arasında kaldıysanız mutlaka test edin öyle karar verin.

yakıt olarak ne kadar yakıyor.
    ilk aldığım zamanlar sakin kullanıyordum 4,5lt ortalamayı tutturuyordum
    fakat şuanda 6,5 lara çıktım :D

• 4.5 hiçbir zaman yakalayamadım. 5.1 uzun yolda ancak yapabildim. Şehir içi 6.5 civarları dolanıyor. Hava sıcaklığı da önemli bence. Araba 2000 km de.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.