Şimdi Ara

2022'de sinava girecek arkadaşlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
29
Favori
6.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

ıyı allaha sukur hocam dustuk bı tıp belasının pesıne calıs babam calıs :) ılk basamagı 90-100 arasına aldım sımdılık kı en sıkıntılı oldugum sınav buydu benım mat1-geo calısıyorum dumduz tr-fen-sos pek sıkıntılı oldugum alanlar degıl bakalım batırmaz da yapabılırsek bıseyler sızınle aynı bolumu okuma serefıne naıl olacagım :)

• Estagfurullah hocambu mezun seneniz di mi
    Hayallerinizin peşinden gitmek çok güzel. Umarim siz daha iyi fakültelere girersiniz. Tabi önce gönlünüzden gecenin olması dileğiyle.
    Hocam bence sadece önünüze bakar düzenli bir şekilde ilerlerseniz daha iyi bile yapabilirsiniz. Estagfurullah oyle demeyin. O şeref bize ait. Yardım edebileceğim bir seyo olursa ozelden yazabilirsiniz her zaman.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Garavel16 kullanıcısına yanıt

eyvallah hocam allah razı olsun bakalım sımdı duzenlı bı sekılde gıdıyorum sene ıcınde mat1 derdıme care bulamazsam kapını calarım haberın ola  

• Hocam basarilarinjzin devamını dilerim. Umarim istikrarinizi hiç bozmadan sonuna kadar devam edersiniz. Hocam her zaman çalın kapımı. Mat1 çok güçlü bir yanım degil ama çok iyi olan arkadaşlarım var veya tavsiye verebileceğim noktalar da var . Kendinize iyi bakin.

• Garavel16 kullanıcısına yanıt

sen de allaha emanet ol hocam basarılar dılıyorum tıp fakultesınde hoscakal...

• Tesekkur ederim hocam

• Konuyu yeni gördüm baya faydalı konu.Ben de mezun senemde burada yazan şeylerin neredeyse hemen hemen aynısını yaparak sıralamamı ayt sıralamamı 79k tyt sıralamamı 120k öne çekebildim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dhninhayaleti D kullanıcısına yanıt

Tebrik ederim hocam

Bu arada konuyu ara ara hatırlatmaya çalışıyorum. Hazırlanan arkadaşlara belki motive sağlar.

vay be buyuk basari, elinize emeginize saglik. kac k yaptiniz, nereye yerlestiniz hocam? derece listesinde adinizi gormemistim yanilmiyorsam. mutlaka bi tavsiye konusu acmaya calisin bizler icin, forumun copluge dondugu son zamanlarda bu tur konulara ihtiyac var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D03CFFA37 -- 22 Ekim 2021; 0:35:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam ya şuan olduğum sıralama çok da iyi bir sıralama değil derece felan da yapmadım. Derece yapacak kadar iyi bir öğrenci olmamıştım/hedeflememiştim hiçbir zaman.56k sıralama yaptım aytde135kdan çektim tyt de 77k yaptım o da ilk senede 200klardan çektim ki ben kendi bölümümde biriyle tanışmıştım çocuk tytde 600k küsürlerden 70kya ilk sene aytde barajı geçemeyip ikinci senesinde aytde 60kya çeken biriyle tanıştım(Kaldığım yurtta da karşı komşumdu aynı bölümde çıkmıştık sonradan işte hikayesini öğrenmiştim). Ki forumda gördüğüm en büyük çekişi @richardfeymanınsaçı bu arkadaş yaptı(220k-->54k). Bunları tanıyınca kendiminkini küçük görüyorum.

Olsun. Benimki de çok aman aman bir çekiş değil. Yine de tecrübelerinizi , yaşadıklarınız , daha iyi yapabileceğiniz şeyleri , neleri yanlış yaptığınızı , sizce nelerin yapılması gerektiği gibi konuları paylaşırsanız bence güzel olur . Herkesin amacı farklı. Muhakkak birilerine yardımınız dokunur.

• Tamam hocam ama bu konu başlığı altında paylaşayım ayrı konu açmaya gerek yok.

ÖĞRENCİ PROFİLİ VE 12.SINIFTA YAŞADIĞIM SINAV SÜRECİM=

Öncelikle öğrenci profilimden kısaca bahsedeyim. Lisede düzenli tekrar yapmayan son geceleri çok da kasmayan 70 alsam yeter kafasında takılan biriydim 9 ve 10.sınıfta(Bundan dolayı 84 obp).Lisede çok kasmazdım kendimi keza TEOG'da da aynı şekildeydi %9'luk dilime sahip olan bir Anadolu lisesine girmiştim kasmamıştım kendimi o kadar. Bende sınav bilinci 11.sınıfta oluştu 11 de sıkı çalışmaya başladım matematik hocamız bize karekök geometri aldırtmıştı sene boyunca sadece karekök geometri çözdüm matematik adına bir de 11 dersleri onu saymıyorum.9 10 da biyolojiden nefret eden biriydim ve sistemleri sevdiğim için biyolojiyi de sevmeye başlamıştım. Geometri adına iyi ki de yapmışım dediğim şey oldu çünkü ilk denemelerim geometride 5-6 netler yapıyordum geometriye zaten ondan sonra pek fazla ağırlık vermemiştim(2020 yksde tyt ayt geoyu fullemiştim 2021 de tytde 8 net çıkardım aytde kötü yaptım :( .12 de dershaneye gittim ama dershane bana uymuyordu üstelik şehrimdeki marka yerlerdendi. Dershane sürekli 3 kitap bitir şu kadar soru bankası bitir haftada 350 paragraf çöz gibi saçma sapan ödevler veriyordu ödevleri yapmazsam cezaya kalıyor ve ailem aranıyordu bu açıdan dershane seçerken çok çok dikkatli olun mezuna kalma ilk senede 135k sıralama yapmamın etkenlerinden biri budur. Okuldan sonra 5 saat olup akşam 10 da çıkıyordum ve cumartesi pazar tüm gün oluyordu.12 de aslında çok çalışmıştım ama tamamen plansız ve yanlış çalışmıştım. Bugün ne çalışsam şunu çalışayım kafasındaydım herhangi bir planım programım yoktu son 3 ay kala okulların kapanmasıyla LTİ'nin kaldırılması ileri çekilip geri alınması olaylarından da çok etkilenmiştim psikolojim iyice bozulmuştu ama kendimi hep sıkmıştım bunun sonucu olarak da tytde 200k aytde 135k yaptım.Bu kadar yapmamın nedenleri de hem psikolojik hem de yanlış kurumla çalışma;plansız,programsız,düzensiz çalışma ve yeterince alan denemesi çözmemek. Hatta alan denemesi varlığından sınav sürecinin sonlarına doğru haberim oldu.(Tyt ve ayt matematikten sadece 1 er tane alan denemesi diğerlerinden hiç çözmedim :D. Aldığım soru bankalarının hepsini bitirdim ama elime bir şey geçmedi. Kazanımlar diye bir şey olduğunu mezun senemde öğrendim soru bankalarında kazanım dışı içerikler olabiliyor onlara dikkat edin konuya başlamadan önce Meb kazanımlarını okuyun Ben bundan dolayı çok vakit de kaybetmiştim. Neyse daha sonra sonuç ekranı önüme geldiğinde direk demiştim mezuna kalacağım diye aileme sağolsunlar kararıma destek çıktılar.

Aşağıda Mezun Sürecinde yaşadıklarımı anlatacağım yukarıda daha çok 12 de yaptığım hatalar var oralara bakarak neler yapmamanız gerektiğini öğrenebilirsiniz  

MEZUN SENEMDE YAŞADIĞIM SINAV SÜRECİM=

**Ders tavsiyelerine geçmeden önce mezunlukla alakalı bir şeylerden bahsetmek istiyorum.12.sınıfta çalışırken bence mezuna kalmayı kesinlikle düşünmeyin eğer mezuna kalacağım zaten diye çalışmazsanız mezun senenizde bu durum yüksek ihtimalle tekerrür edecektir. Burada iradeniz çok önemli benim bir arkadaşım benle benzer öğrenci profiline sahip birisiydi. O da benimle mezuna kalmaya karar verdi ancak kendisi son 2 ay çalışmayı bırakmıştı yoruldum gücüm kalmadı vs. diyerek. Mezun senesinde de son 1.5 ay kala aynı hatayı bir daha yaptı ve fazla çekiş yapamadı 110kdan 90kya çekebildi ama herkeste bu olacak şartı yok mezuna kalıp daha kötü sıralama yapan insanlar da var ama öne çıkanlar genelde daha büyük çekiş yapmış insanlar oluyor mezuna kalma süreci basit bir süreç değil psikolojik açıdan oldukça yıpratıcı. Yalnızlık ailenin seni başarısız gözüyle bakması kitap/deneme parası istemeye çekinmek vs. vs. zorlukları hemen hemen herkes biliyor. Burada iradeniz ve motivasyonunuz/amacınız kesinlikle çok önemli. Her mezuna kalan iyi sıralama yapıyor diye bir şey yok dediğim gibi. Mezunluk sınav sonuç ekranı karşınıza geldiğinde vereceğiniz karardır.**

A)ÇALIŞMA SİSTEMİM VE TYTYE DAİR TAVSİYELER

Daha sonra dershane arayışına girdim dershanesiz yapamayacağımı illa nefes almam gerektiğini kendimce biliyordum. Senenin büyük çoğunluğunu evde geçirecek kadar iradem olmadığını bilirdim kendimi tanıyordum çünkü bu açıdan. Daha sonra çok da bilinmeyen bir kurum buldum deneme yayınları gayet iyiydi işler yayınevleriyle anlaşmalıydı hocaları iyiydi dersime girenler dershanenin kurucularıydı en iyi sınıftaydım mezunda. Benim için konuyu iyi anlatıp anlatmaması pek de önemli değildi ben konu öğrenme kısmını büyük çoğunlukla Youtube'dan hallediyordum Youtube bu açıdan büyük nimet. Kanal önerileri ve kaynak önerilerimi yazının sonunda yazacağım. Dershanede çok fazla öğrenci profili iyi olan insan yoktu 3 4 kişi vardı çoğu meslek lisesi ya da temeli olmayan insanlardı. Ben de bu durumu avantajıma kullandım. Hocalara genelde soru götürülmediği için hep boşta kalıyorlardı ve soru sormak için beklemiyordum direk sorabiliyordum. Bazen soruyu doğru yapsam bile kafamda olan soru işaretlerini sorduğum da oluyordu. Bunun bana büyük artısı oldu tek soruyla birden fazla karşıma gelecek potansiyel soruyu halledebiliyordum. 17 ağustosta çalışmaya başlamıştım mezuna kaldıysanız kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman çalışmaya başlayın erken başlayacağım diye zorlamayın. Çalışmaya başlamadan önce biraz bilimsel çalışma teknikleri araştırmıştım ve birkaç derece öğrencisini dinlemiştim. Daha sonra kafamda düzenimi oluşturmuştum. Düzenim de 6 gün çalışma 1 gün tatil şeklindeydi. Temel prensipleri konu bitirme konusunda çok aceleci davranmamak, planımda o gün ne varsa en zor işten başlamak cuma günleri de kurumda deneme oluyorduk o gün yarı deneme analizi yarı ders çalışmaya ayırıyordum, cumartesi günlerini genel olarak haftada ne çalıştıysam genel tekrarını yapmaya ayırmıştım. Pazar günü de dışarı çıkar kafamı dağıtır ve önümdeki haftada hangi konuları çalışacağıma neler yapacağımı planlardım. Tytde her dersten birer soru bankası bitirdim ve ek olarak konuları çalışırken konu anlatım kaynaklarını tyt/ayt MEB kitaplarını kullandım çokça yararını gördüm. Ön yargıyla kesinlikle yaklaşmayın kitapları konu anlatım kısmında baya başarılı buldum örneklere de göz atmanız yeterli üstüne çokça düşmeye gerek yok bence. Ekimden itibaren tyt alan denemeleri çözmeye başlamıştım her dersten. Haftada 2 Matematik 3 Türkçe 6 Sosyal 6 Fen denemesi çözüyordum. Matematiğim sabit 25 netlerdeydi ondan dolayı alan denemesi çözmeye başlamıştım 20nin üstüne çıkmadan çözmeye başlamayın bence. Tyt feni de konular bitmeye yakın zamanda başlamıştım alan denemesi çözmeye. Kasım aylarının sonuna doğru kurumda girdiğim denemenin yanına ekstra kendim 1 tane tyt genel denemesi ekledim. Tyt alan denemelerini çözmeye ekimden beri devam ediyordum. Tyt adına söyleyebileceğim pek fazla bir şey yok birer soru bankası bitirip her dersten 2 3 tane matematik türkçe gibi baba derslerden çözebildiğiniz kadar çözün. Türkçede ALES soruları ve Matematikte Temel kavram öncüllü soruları ve problemleri çözmeniz yeterli matematikte soru elemesi yapabilirsiniz. Aralığın sonu ocağın başına doğru çıkmış soruları o civarlarda halledin ygsde de matematikte günümüz sınav formatına uygun olan soruları çözmeniz yeterli vakit kazanmış olursunuz ve son 4 yılın tytsini ve msüleri halledin. Sınava yakın zamanda da yapabilirsiniz tytleri ancak sene boyunca çözeceğiniz denemeler sınav paralelinde olacağı için yüksek netler çıkacaktır bence o zaman aralığında çıkmış soruları halledebilirseniz deneme netlerinizde gözle görülür artış göreceksiniz. Tyt adına söyleyebileceklerim bu kadar buradan sonraki yazımda aytden bahsedeceğim ara ara tytden bahsederim yine.

B)AYT VE SINAVA YAKIN ZAMAN KALA YAŞADIKLARIM

Evet gelelim aytye. Yaptığım hatalardan biri geçen 12.sınıfta özellikle ayt fene ilgi göstermemek ve yanlış çalışmak olmuştu.2020 de 32 ayt mat netim varken fen 12 netti. Ayt mat o sınava göre düşüktü tabi net olarak 32 olduğuna bakmayın 2021 deki 32 ayt matla aynı değil :D

Öncelikle Matematiğe ayrı önem vermiştim ben bu konuda Ayt matematiğe direk Eylül ayında çalışmaya başladım kanal arıyorken Eyüp B.yi keşfettim. Ayt matematiğin konu kısmının tamamını Eyüp B. ile ilerlemiştim integral hariç. O zamanlarda ÖSYM telif olayları çıktığı için hocamız videoları kaldırmıştı ben de Rehber Matematikten dinlemiştim .(İlginç bir şekilde sınavda integralde 1 boş bırakmıştım sadece.

C keyfi bir sabittir )Eylülden itibaren ayt matematiğe başladığım ve temelim de fena sayılmadığı için aralık ayında LTİ hariç bütün konularım bitmişti. Kasımın Sonu Aralığın başında ayt fene çalışmaya başladım yine aynı şekilde konuları Youtube'dan dinleyip meb kitabından çalışıyordum. Ders ders ele alacak olursam fizikte konuyu dinledikten sonra ilk olarak temel/klasik sorular çözün işlemli işlemsiz fark etmez abartı olmadığı sürece 1 veya 2 soru bankasında ilk testler her zaman klasik sorulardan oluşuyor onları iyice temizleyin. Burada fizikte özellikle 345'i öneriyorum.345 in ösym tarzı sorularıyla da konuyu noktalandırın. Ayt kimyada da temel klasik soru ile yeni nesil arasında pek fark yok ne bulursanız çözün soru bankalarında. Ayt biyolojide de aynı şekilde. Ayt fende çoğunlukla konu çalışmaya önem verdim soru çözmenin pek manası yok Ayt fende. Çözecekseniz de alan denemesi çözün oradaki soru tarzları sınav ayarında ve genelde sizi eleyecek şekilde yazılmış sorular oluyor. Tanımlara ve kavramlara çok iyi hakim olmaya çalışın sorular artık tanımlar ve kavramlar üzerinden gelmeye başladı YKS sisteminde. Ayt matematik konularım ocağın sonunda bitti ayt fen de mart civarı bitmişti. Dershanedeki fizik ile kimya hocam baya iyiydi o açıdan hocaları beklemiştim çalışırken. Ayt matematiği haftada 2-3 tane olacak şekilde ocaktan son 1 aya kadar sürekli çözmüştüm. Ayt fende Şubat ayının ortasından itibaren sınav sürecinin son 1 ayına kadar çözmüştüm. Çözdüğüm denemeleri ve soru bankalarını aşağıya yazacağım orada bulabilirsiniz. Mart Ayından itibaren haftada 2 tane tyt genel denemesi çözüyordum ve kurum 1 tyt 1 ayt gittiği için bazen 3 oluyordu. Mayısın ortasına doğru yine bayram tatiliyle beraber kapanma gerçekleşmişti o kapanmadan önce konularım tamamen bitmişti ve son 5 yıl lys sorularıyla ÖABT sorularını tatil günümde derleyip tek pdf haline getirmiştim yine linki aşağıda paylaşacağım. O kapanmada ayt genel denemesi çözmeye başlamış ve LYS ÖABT sorularını halletmiştim. Son ayda da 1 gün tyt 1 gün ayt şeklinde ilerliyordum aynı gün tyt ayt yapmaya gücüm kalmıyordu. Boş kalan vakitlerimde sınav analizi ve meb kitabını okuyordum. Eyüp B Kazandıran yorumlar ve mini denemelerle tekrar yapıyordum. Geriye kalan vakitlerde de kafamı dağıtıyordum. Daha sonra süreci böyle noktalandırmış oldum. Son olarak sınav anını daha iyi yönetebilseydim daha iyi sıralama yapabilirdim ama bazen ne kadar çabalarsanız çabalayın olmayabiliyor. O yüzden sınav sonucundan çok süreci iyi yönetmeye odaklanın gerisi önemli değil. Sınavı bir amaç değil araç olarak görmeye çalışın hayatınızın bir merkezi haline getirmeyin değmez gerçekten. Ama bu da ciddiye almayın demek değil ciddiye alın. Fark ettiyseniz yazıda sınavdan önce yaptığım netlere dair bir şeyden bahsetmedim çünkü çok bir önemi yok bazen çok iyi yaparsınız sınav anı sizi batırabilir bazen beklediğiniz netleri yapamıyorsunuzdur ama sınavda da iyi yapabilirsiniz ondan dolayı sınav öncesi netlerinizi ciddiye alın size yol gösterici olacaktır fakat olmazsa ölecekmişsiniz derecesinde kafaya takmayın olan psikolojinize olur.

Bahsettiğim link=

https://s6.dosya.tc/server2/211nv5/Ayt_Sorulari.pdf.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhninhayaleti -- 23 Ekim 2021; 18:12:32 >

• adam ya adam eline sağlık güzel yazı

Cok sag olun hocam . Arkadaslarımız bos vakıtlerınde okumalılar bence. Siz nasıl uygun görürseniz tabi ki...

UPPP

• Lucy13 kullanıcısına yanıt

Sag olun hocam nasılsınız ıyı mısınız ya uzun zaman oldu gorusmeyelı neresı geldı hocam sıze

alısabıldınız mı hoca yenı okulunuza anlatırsanız cok mutlu olurum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.