Şimdi Ara

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.324
Cevap
140
Favori
223.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz araştırdım ama bulamadım bilen biri varsa bende şunu sorayım

S&S kapatılma sebeplerinden biri de genelde 12V olan Aküyü çabuk bitirmeleri sanırım

Peki Mild hibrit araçlarda start hareketini veren şarj motoru aynı zamanda yürüyene destek olan motor ve 48V bataryadan da besleniyor.

acaba S&S yaparkende bu 48V bataryadan mı yararlanıyor.

eğer öyle ise sadece ilk marşta 12V akü sonrası 48V bataryayı kullanıyor olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wixland -- 2 Eylül 2023; 21:9:6 >
  • PVH kullanıcısına yanıt

benzinli Mhev 4X2 prestij için yazayım malesef yok

diğer paketlerde de yok diye biliyorum

• Daha önce navigasyon sorununu yazmıştım aracın kendi navigasyonuna işyerimi yazıyorum çıkmıyor çok bilinen bir yer üstelik bakanlık kablolu CarPlay kullanıyorum resmen apple haritaları devreye alabilseydik keşke o navigasyonda
  • Yelken modunda hızı sabit tutabilse güzel olurdu. Araç bu modda yavaşça yavaşlıyor.

• Hibrit sistemin bataryası sadece yokuş aşağı inerken mi şarj olabiliyor? Benim yaşadığım yer genel itibariyle düzlük, pek yokuşu olmayan bir yer.

Düz yolda da şarj edilebiliyorsa ortalama şarj olma süresi nedir?

(Mild hibrit benzin için konuşuyorum)
  • Cuma günü liste fiyatı üzerinden anlaştığım Prestige mhev 150bg 4×4 aracımı teslim aldım. Çok km. yapamadım ama ilk gözlenimlerim araba konfor odaklı ve görsel , teknolojik altyapı olarak tatmin edici. Genel olarak menunum.

Yalnız teslim alırkende gördüğüm sağ ön göğüs üstünde (torpido üstünde) hafif bir dalgalanma var. Işık altında ve elle dokununca anlıyorsunuz. Satış temsilcisi hava yastığının olduğu yer üzerinde olduğu için normal olduğunu söyledi fakat bayi dışına çıkıp güneş altında bakınca beni rahatsız etti. Ne yapmak gerekiyor çok arada kaldım.

Benzer bir problem yaşayan oldu mu . Tavsiyeleriniz olursa memnun olurum.

• Resmini gonderirseniz biz de bakalım. Benim dikkatimi soyle birsey cekmisti: sag on kapi kapandiginda motor tarafi tam sol gibi birebir oturmuyor gibi gelmisti. Azicik iceride gibi. Sol taraf kapaliyken daha duzgun gibi. Sonra servise gittim normal birsey yok dediler. Benzer durum tavan citalarinda da vardi. Milimetrik farklar fabrikasyon yani. Baska araclara baktim bayide ve hepsi ayniydi. O yüzden dedikleri doğrudur. İciniz ferah olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickurt -- 4 Eylül 2023; 7:50:48 >
  • wixland kullanıcısına yanıt
    Bunu servise de sormuştum. Bu özellik yok ne yazik ki. Kameralardan bakiyorum ekrandan cevirip her yeri detayli görebilirsiniz. zaten tehlike varsa kendisi duruyor. Agac vs varsa dallarini algilayip yanastirmiyor arabayi. Alisinca kullanmasi cok keyifli bir arac.
  • Nickurt N kullanıcısına yanıt

Bana da benzer bir cevap geldi bayiden bütün araçlarda var şeklinde. Akşam fotoğraf çekip koymaya çalışacağım.

• Mazurek kullanıcısına yanıt

frene bastığınızda veya gaza basmadığınızda viteste yavaşlarken yani motor freni ile yavaşlarken doluyor.

düz yoldada kullanıma göre dolum illa olacaktır kimisi günde 5km yaparak pilleri az doldururken kimisi 50km ile belkide tam doldurabilir. ama yokuş aşağı tabiki frenleme ve motor freni daha sık olacağından dolum süreci kısalacaktır

bataryanın boş mu yoksa ne kadarı dolmuş gibi bir ölçek vs gösterge falan yok o yüzden dolum süresi ne kadar bilemeyiz arka planda kendisi dolup boşalıyor. Sadece dolum yaparken animasyonunu görebiliyoruz.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wixland -- 4 Eylül 2023; 17:10:59 >
  • Benzin hibrit modellerinde genel anlamda şehir içi tüketim miktarlarınız nedir? Km bilgisi de verirseniz iyi olur

• Karanlıkta hafif ışık altında daha net görünüyor. Bugün servis danışmanı bütün araçlarda olduğunu söyledi ama çok gerçekçi gelmiyor.

YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU
  • Hava yastiginin izi. Tucson’da da var. Corsa aldim onda da var. Dert etmeyin.
  • Toplam km 727 km11 litre
    Yakıt alım sonrası 323 20 litre
  • Mazurek kullanıcısına yanıt

Son güncel sürüş 440 km şehir dışı. İki yetişkin, iki çocuk, yarım bagaj, klima düşük ayar genelde açık 6,3 lt. Şehir içinde de 9 lt üzerini hiç görmedim henüz. Bu değerler Eco mod sakin sürüş.

• Bende eko modda kullanıyorum biraz da hızlı sürerim ama araç yeni diye mi bilmiyorum şu an yüksek yakıyor
  • İstanbulun iş çıkış saatinde köprü trafiği gibi 2-3 saat süren dur kalkların olduğu durumlarda şanzıman ısınma sorunu yaşadınız mı?

• trexin T kullanıcısına yanıt
    Bizimkinde de ayni sekilde hafif dalgali. Sorun olmamali yani. Hatta ilk defa dikkatimi çekti. Cok dikkatli bakmak gerekiyor.
  • Bugün bir kaç ekspertize sordum ve şirket arabalarına baktım. Hava yastığının patlaması için o bölge daha inceymiş ve gerekliymiş. Sıcak soğuk havalarda daha fazla görünebiliyormuş. Biraz fazla dikkatliyim sanırım.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.