< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2021 Sonrası Mokka (37. sayfa)

-
-
Bu gün öğlen saat 12.00 de Opel Servisine aracımı bıraktım. Saat 15.00 gibi aradılar yazılım güncellemesi vs. ve şamandıra kalibrasyonu yaptıklarını problemin yazılımsal olduğunu söylediler.
Problemin çözüldüğünü ve aracımı teslim alabileceğimi söylediler depoyu fullediğimde, göstergede depo full gösterdi problem ortadan kalkmış gibi duruyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya bu elektronik sistemler sürekli bir şey güncellencek yada düzeltilcek ihtiyaç duyuyor. Bende böyle bir sorun yok ancak😁 kalan menzil 50 km kırmızı gösterirken, 1000 tl benzin aldığımda 3 çeyrek gösteriyor. 2000tl civarlarında fullediğimde ise 4 çeyrek yani ful gösteriyor. Bende hep 1000 tl lik alıyorum😅 hemde kart kampanyalarına katılmış oluyorum😂
Sebebini yedek depo tarzı birşey var diye düşünüyorum ona veriyorum.
@dekstra Bu bilgilendirme için teşekkür ederim, ilerleyen süreçte bakalım bu problem devam edecek mi?
@volkan32 Ben şimdiye kadar buna benzer bir durum yaşamadım, göstergede son 200-250 km kala benzin alıyor, depoyu dolduruyorum. Bu aracın boğazı eski araç kadar büyük değil sanırım, ilk aldığımda çok az aldı diye artık sadece tutarı düzleyecek kadar ekleme yaptırıyorum (zaten tüketimlerde de görüyorsunuz eklenen benzin miktarını). Belki pompa attıktan sonra fazla doldurmak bu soruna sebep oluyordur, bilemiyorum.
-
100 km kala benzin bitimine bir deneyin😁 cok ilginç. bir bankada 900 tl 4 sefer puan kampanyası var.bu yzden 900 luk alıyorum 3 çeyreke geliyor. Yine 100 km kala fulleyin. 1900-2000 civarına fulleniyor nerdeyse. O son çeyrek 1.000 tl😅
@volkan32 Kredi kartı kullanmıyorum, fakat benzin pompası da ısınmasın diyerek ben 200-250 km kala alıyorum. Şu 100km kala almayı bir deneyeyim ama gidilen yol önemli. Siz bu şekilde kullandığınızda ortalama hız ve toplam yol ne kadar oluyor?
-
Yol coğunlukla şehiriçi, ortalama hızım 37 civarı,ort tük 7.6, 400 km yol gösteriyor 3 çeyrekte. Ya menzil hızıma ve ani tepkilerime göre değişebilir de kadrandaki depo göstergesi garip dijital olduğundan ort hızıma göremi alıyor almaması lazım.😁 şuan servisteyim aracı bekliyorum sorucam görevliye alırken. Bu arada şansıman güncellemesine geldim. Güncelleniyor deneyimlerimi yazarım. Multimedya vs ne varsa güncelleyin dedim😅
@volkan32 Yanlış hatırlamıyorsam 44 litre alıyor depo, son 100km kala kullansanız takribi 37 litre benzin alırsınız. Depo ölçümü yaptığınızda durum nasıl?
O dijital yakıt seviyesini bende maalesef sevemedim, ekranın sağında yukarıdan aşağıya ya da üst ortadan sağ alta doğru bir şekil olsaydı (devir saati için de yanı şeyi düşünüyorum) daha iyi olurdu. Ben geçen aylarda servise telefon açtım, her hangi bir güncelleme olmadığını söylediler. E biraz da sorun yoksa kurcalama mantığıyla üstüne gitmiyorum. Güncellemeyle bir değişiklik olacak mı, tecrübelerinizi paylaşırsınız.
-
ölçüm yapmadım ancak düşüncem 1000 tllik benzin sanki 400 km yaptıryor gibi, 2000 tllik benzinle 550 km. Yani demek istediğim aradaki 1.000 tllik benzin 150 km mi yapıyor. Anlatamamış olabilirim nisan ayında benzin alımı yaptığımda resim atıcam. Daha net anlaşılır demek istediğim.
Güncellemeyi su kadran biraz değişsin şenlensin. Adaptif yok tamam ama en azından yol dışına çıkarken yanlardaki çizgiler kırmızı yaksın. Devir saati belki analog olsundu. Multimedyaya bişiyler gelsindi. Maalesef multimedya ve kadranda güncelleme yok. Şanzıman güncellendi 2 günlük kullanımda bir değişiklik olmadı.
45 dk civarında güncelleme oldu.Bu esnada ileriki zamanlarda aracı büyütme amacım olursa diye pejo citroen showroomu ziyaret ettim. Opelde grandlandı inceledim. Mokkayı almadan önce c5 aircrostu hedefim. Mokka nasip oldu.
Pejoda satışı danışmanı yoktu ilgilenen olmadı😁3008 aman aman değil bence. Heybetli olsada Mokka daha sade ve sık.
Citroen tarafında mokka öncesi hedefimde olan c5 air la test sürüşüne cıktım. Mokka hayli hayli agresif sert hızlı ve gösterişli olduğunu anladım😁 süspansiyonları yumuşak olsa da yine cukurda tümsekte mokka kadar olmasada sallıyor. Değiştirecek kadar değilmiş. Araca sığmamaya başladığımızda farklı alternatifler değerlendirilir. Yıl sonu kasası da değişecekmiş.
Opelde grandland evet mokka tarzıydı test aracı olmadığı için cıkamadım incelemekle yetindim. Cok büyük. Mokkadan sonra grandlanda geçilebilir. Ancak fiyat preformans değil benzinli 1.8 mio olursa tercih edilebilir.
Güncelleme sonrası diğer araçları incelememe istinaden aracımın sorunu olmadığı sürece bir 5 yıl daha binebileceğimi anladım☺️
bu arada Siyah tavan da boya atmasına karşın bayinin yaptığı ppf bir sonraki servis bakımında 2 yılı dolduracak. Bayilerin bunu rastgele yaptığını düşünüyorum. Söktürüp kaliteli bir yerde tekrar yaptırmayı planlıyorum. Gözümü korkutan suanda triger. Cok fazla şikayet var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan32 -- 16 Mart 2025; 1:15:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@volkan32 Benim ilk sayfadaki ölçümlere bakarsanız, arada bir kaç tanesi hariç hepsi depo tam doldurulduğunda elde ettiğim sonuçlar. Anladığım kadarıyla siz, depoyu doldurmadan ihtiyaç kadar alıyorsunuz.
Mokka 2 kişi için ideal, 3 kişi için belki... Bunun yanında geçen yaz Fethiye'deki kardeşimin yanına 3 kişilik ailem ve annemle birlikte gittik. Bagaj konusunda elbette çok rahat değildik ama arka koltukta hanımımla, annem arasına da bazı çantaları koyunca nerdeyse 800km yol teptik.
Ben uzun zaman önce araçlara olan ilgimi, fiyatlardan dolayı kaybettim. Bunun üstüne 2 aydır maaşımdan yapılan kesintiye bakıyorum ve benim gibilerin araç değiştirmesi için piyangodan para çıkması haricinde değişiklik hele hele şu şartlarda çok lüks olur, bu da bayilere gidip inceleme yapmama engel oluyor.
Konusunu açmışken size geldiğimiz durumu ve enflasyon yükünün nasıl üstümüze atıldığını kısaca anlatayım. Ben 25 yılını doldurmuş teknik öğretmenim. Ocak ayında başöğretmenlik tazminatıyla birlikte maaşımda %20'ye yakın bir artış oldu. Ocak ayında maaşı tam aldım ve ne kadar ilginçtir ki Şubat ve Mart ayındaki maaşımdan gitgide artan şekilde kesinti yapılıyor. Şubat 800, Mart 1.600 ve başöğretmenlik tazminatı hariç verilen zam 5.900 lira. Daha şimdiden 1.600 lirası kesintiye gitti. Ben nasıl araç değiştirmeyi düşünebilirim?
Az daha geniş araç istediğimden dolayı Mokka içime sinmese de onunla yoluma devam edeceğim. Gittiği yere kadar... Sıfır araç konusunda insanların aldıkları araçları, verdikleri ya da vermeyi düşündükleri paraları görünce kahroluyorum ama yapacak bir şey yok; fakirleştim ve daha da fakirleşmek istemiyorum.
Triger konusu özellikle forumda çok dillendiriliyor, farkındayım. Yazın üşenmedim 2. el sitesinde 1.2 motora sahip 2. el araç taraması yaptım. Pejoda 300 araçta 3 ya da 4 araçta motor değişimi yapıldığı yazıyordu. Son zamanlarda şikayet sitesine bakmadım. Kullanımda bu bir anda ortaya çıkan bir şey olmadığı için rahat olmanız iyi olur. Gerçiii, bunları da biliyorsunuzdur, daha fazla uzatmayayım.
-
Hocam evet inceledim. Bayiye sormayı unuttum bu durumu ancak instada bir videoda bu durumun şamandıranın belli bir yüksekliğe kadar cıktığı ve dolumun şamandıranın cıktığı yerden bitmeyip halen devam ettiğinden bahsediyordu. Sebebi bu olsa gerek. Videosunu kaydettim ancak atamıyorum video eklme yapamadım. Bu durum hemen hemen tüm araçlarda oluyormuş bu arada☺️
Doğrudur hocam hane gelirinin ocak ayı ile aralık ayı arasında 16.000 tl fark hesapladım maalesef. Birde yıl sonu son 3 ay ek giderlerimiz oluyor kıştan dolayı doğalgaz gibi kasko sigorta mtv lastik değişimleri ve başka şeyler derken kenara koyamıyoruz. Yaşam kalitemiz iyileşir yakın zamanda inş. Teşekür ederim hocam bilgilendirmeleriniz için
Merhabalar, Mokka'da tavanda boya atması şikayeti olan arkadaşlar en son ne fiyat önerdiler acaba?
Bende de boya atması vardı, periyodik bakıma götürdüğümde detaylı inceleme, eksper yapılıyor uzun sürüyor aracı bırakmanız lazım dediler, başka şehire götürdüğüm için bırakmak istemedim. Şimdi internete baktığımda 70.000-90.000 TL gibi fiyatlar ve tavanın boyatılmasının önerildiğini gördüm. Son durumu da sizlere sormak istedim.
-
Ben 2024 Kasım ayında boyattırdım, 90.000 aldım. Telegram grubunda yazılanlara gözlemlerime göre değer kaybına bu fiyattan başlıyorlar, kabul etmediğinizde 100.000'e çıkarıyorlar ve teklif orada kalıyor. Avukata verip daha yüksek değer kaybı alıp, avukata verdiğini düştüğün zaman 110.000 civarı genel olarak alanlar var.
Tavanı boyatma konusunda ise bir grup boyatmama taraftarı çünkü kısa süre sonra aracı elde çıkarmayı planlıyor ve kurumsal firmaların tavanı boyalı araçlara fiyat vermedikleri için çekinceleri var. Diğer grup boyatma taraftarı çünkü uzun süre kullanılacaksa film kaplama vs çözümler geçici ve garantisi olmayan çözümler, ikinci sebep boyatılmayan tavanın sorumluluğunun aracı satan üzerinde olduğundan dolayı Opel tavan boya atma şikayetiyle gelen yeni alıcıya ödeme yaptığı takdirde, ödediği değer kaybını isteme hakkı olduğu ve bundan kaçınmak için de satış sırasında alıcının noter satış sözleşmesi altına "hiç bir değer kaybı istemeyeceği, durumu bilerek aldığına" dair not düşülmesi gerekliliğinden bahsediyor.
Bu konuda tam fikir birliği yok anlayacağınız. Bana boyatılmadığında değer kaybı ödemesi yapılmıyor dendi, boyatmamda bunun etkisi çok büyük. Diğer önemli etkense boyatmadığımda olur da aracı satmak durumunda kaldığımda noterde düşülmesi gereken not kısmı çok düşündürdü. Diğer sebepse tavana yapılacak kaplamanın da bir ömrü olması sebebiyle mantıklı gelmedi. Karar sizin, bir an önce işlemleri başlatmanızı öneririm. O zaman servis bana 2 ay sonrasına gün vermişti ve bu işlemler tamamlanmadan (daha doğrusu gönderilen protokolü imzalamadan) değer kaybı hesabınız yatmıyor.
Süreci bilmiyorsanız kısaca özet geçeyim: Önce Opel genel merkezi arayıp, şikayetinizi belirtip dosya açtırıyorsunuz. Ardından tercih ettiğiniz bir serviste fotoğraflar çekiliyor. Ardından sizi arıyorlar ve tekliflerini sunuyorlar. Kabul etmezseniz ikinci arama için bekliyorsunuz, teklifi kabul ettikten sonra hangi serviste bu işlemlere başladıysanız orayla iletişime geçip boya için randevu alıyorsunuz ya da servis sözleşme geldiği zaman sizi arıyor, imzayı attıktan sonra değer kaybının yatırılmasını bekliyorsunuz.
Başvuruyu araç sahibinin yapması isteniyormuş eğer muafiyetli aldıysanız muafiyet sahibi kişi adına bazı evraklar isteniyormuş, detaylı bilgim yok böyle bir durumunuz varsa genel merkezden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Yine çok uzattım, kusuruma bakmayın lütfen.
-
Arabaya orijinal parça olarak servisinde marşpiyel ( yan basamak ) taktırmak muayneden geçmeye engel bir durum olur mu bilen var mı ?
Bir de full donanım araçta torpide gözünde ışık var mıydı hatırlayamıyorum . Arabayı ilk aldığımda ışık var gibi ama hatırlıyorum ama artık yanmıyor ya da yanılıyorum.
arac ultimate paket 2024 .
-
Yanlış bilmiyorsam torpi gözünde hiç bir donanımda lamba yoktu. Yan basamakla ilgili bilgim yok. Telegram üye değilseniz siz özelden grup bağlantısını gönderiyorum, orada bunu tecrübe etmiş arkadaşlardan daha hızlı bilgi alırsınız.
-
Araçlarda yan basamak olması herhangi bir şekilde muayeneden geçmeye engel değildir. Üstelik bu donanımlar herhangi bir şekilde hafif kusur olarak da görülmez. Yani araçlardaki yan basamak, hiçbir şekilde ruhsata eklenmez.
-
Hocam merhabalar, çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Servis yaşadığım şehre 250 km uzaklıkta. Dolayısıyla servise gidip gelmek veya arabayı orda bırakıp dönmek (2 vasıta gerekiyor) benim için çok zor. Bu yüzden servistekiler hemen bir şey söyleyemedikleri için aracı alıp dönmeyi seçmiştim.
Aslında aracı uzun süreli kullanacağım gibi duruyor. Daha doğrusu çakılı kadro olan memuriyetten istifa edip memleketime taşınma gibi bir planım var, arabayı aileme verip, onların arabasını satarak (2018 qashqai) üzerine biraz daha koyup elektrikli araç almayı planlıyorum. Mesajınızı görünce babamı aradım, o da istersen boyat, diğer türlü garantisi bitince daha kötüleşse boyatma işi sana kalacak, biz boyalı şekilde bineriz dedi. Yaşları ileri olduğu için aktif acil frenleme güvenlik özelliği onların çok işine yarar diye onlara bırakma planım var veya vardı desem daha doğru olabilir.
Epeydir başlığa bakmamıştım mesajınızı şimdi gördüm çünkü bugün aktif acil frenlemem yarım çalıştı. Yine klasik, küçük şehrin herkesin üst üste yaşadığı bir caddesinde (önceki aktif acil frenlemem de bu caddede çalışmıştı) öndekiyle iç içe giderken onun önündeki araç aniden durunca benim de dalgınlığıma geldi ve ayağım frende olduğu halde freni köklemedim. Öndekine tık demek üzereyken aktif acil frenleme var gücüyle çalıştı (geçen sefer çalıştığındaki gibi çok sert fren sesi geldi) ama yine de öndeki aracın siyah tampon korumasına benim aracın cam opel logosunun altındaki plastik çıkıntılı kısım değmiş. Değmiş diyorum çünkü öndekiler de ben de farketmedim. Ekranda her hangi bir aktif acil frenleme devrede uyarısı vermedi, normalde aktif acil frenleme devrede yazar ardından da aktif acil frenleme ışığını sarı yakıp söndürüyordu. Öndeki hiçbir şeyin farkında olmadığı için kendi önündekini sağlayıp gidince ben de sağa çekip değip değmediğini kontrol edeyim değdi mi acaba diye kendi aracıma baktım. Opel yazısının altındaki plastik çıkıntıda hafif siyah tampon izi vardı (öndeki araç tamponunu koruma amaçlı siyah süngerimsi tampon korumalara sahipti ona temas etmiş). Islak mendille sildim direkt geçti zaten. Ama aktif acil frenlemenin bu sefer neden uyarı yakmadığını veya karşımdaki araca ufak da olsa temas etmeme izin verdiğini bilmiyorum. Bunun yanında neden ekranda aktif acil frenleme devrede yazmadığını da çözemedim. Vurma sesi duymadığım için acaba değdiğinde ses çıktı da öndeki de ben de duymadık mı diye araç içi kameranın kaydından etraftaki insanlara da detaylıca baktım, kimse de dönüp bakmamış, sanırım sistem otomatik olarak sert frenlediği için çok minimal bir dokunuş oldu.
Neyse, çok uzattım. Gideceğim yere varınca da araç ayarlarından açtım aktif acil frenlemeyi ayarlama seçeneği gelmiş. Açıp kapatabiliyorsunuz, bunun yanında mesafesini ayarlayabiliyorsunuz. Yakın - Normal - Uzak olmak üzere 3 seçenek var. Normaldeydi, uzağa çevirdim ki bir daha dalgınlığıma gelirse ufacık dahi olsun araç temas etmesin. Önceleri bu ekran yoktu diye hatırlıyorum. Geçen ay bakım yaptırmıştım o sırada güncelleme yaptılar sanırım o güncellemeyle geldi.
Neyse, lafı uzattııkça uzattım. Koca forumda benden başka aktif acil frenlemeyi tecrübe eden olmadı mı? Önceki aracımda 4 yılda hiç hareket halindeyken çarpma/sürtme vukuatım yokken bu arabada 4 ayda 2.vukuatım olduğu için kendimde bir anormallik aramaya başladım :)))
-
Sırasıyla açıklamaya çalışayım:
Araçtaki boya atmasından dolayı aracı servise bırakmanıza gerek yok. Siz genel merkezden dosyayı açtırdıktan sonra servisi arayıp durumu anlatını lütfen. Onlar sizin genel merkezden açtığınız dosyayı görüyorlar ve size (tıpkı senelik bakımda olduğu gibi) randevu verecekler. Randevuya gittiniz, elinde şeffaf bir ölçü aleti var (üzerinde farklı çaplarda daireler ve çizgiler var) 5 dakikada tavandaki boya atan kısmın ölçümünü yapıp, fotoğrafları çekecek ve siz aracınızla döneceksiniz. Bu işlem için haklısınız 250km yol uzun ancak süreç böyle. Genel merkezle değer kaybı konusunda anlaşıncaya kadar tekrar servise gitmiyorsunuz. Genel merkezle anlaşma sağlandıktan sonra zaten servis arayacak sizi. Ben boyatmaya bıraktığım gün genel merkez aradı, kiralık araç yönlendirmesi için firmanın arayacağı bilgisi verildi, 1 saat içerisinde araç yetkili servise getirildi. Boya işlemi bittikten sonra 2 gün sonra müsait olduğum için yetkili servise gittim, ikame aracın fotoğraflarını çektim, aracın anahtarı ilgili çalışana bıraktım. Genelde boyatmanın yanında ikame araç da veriliyor. Yani araç serviste kaldığı süre boyunca araçsız da kalmayacaksınız.
Boyatmadığınız takdirde... Ben o dönem babamın rahatsızlığı ve hemen ardından vefatı, oğlumun okul araştırması, sık sık memlekete gidip geleyim derken 2 ay hiç bir şey yapamadım. Boyatmaya kadar geçen 5 aylık sürede de pul pul dökülen 1 lira büyüklüğündeki alandan başka yerde de boya atması olması, o alanda da bir büyüme olmadı.
Çarpışma önleme gelince... Buna benzer iki durum yaşadım ancak uyarı sesini duydum, o sıra ekrana bakmadığım için bir uyarı var mıydı, yok muydu bilmiyorum. Öyle bir durumda da ekranla ilgilenecek durumda da hissetmiyorum kendimi, bu sebeple sorunuza net bir cevap veremem. Ufak da olsa dokundurmasına sebep olan şey lastik kaynaklı da olabilir, bilmiyorum, tahminimi yazıyorum. Araç zamanında müdahale etmiştir de belki lastiklerin aşınması ya da benimkisi gibi yeni lastiğin continantel markaya göre bir miktar daha kötü olmasından kaynaklı fren mesafesi uzamış olabilir. Geçen hafta önümde akan trafik birden yavaşlayınca frene bastım fakat zorla durdum, 10 yıl önce de aynıydı bu marka, şimdi de değişen hiç bir şey olmamış... Hâlâ en ufak yüklenmede patinaja düşüyor, ağır frende (geçen hafta ilk oldu) frenler iyi olsa da lastik durmamakta ısrar ediyor, ıslak zeminde hele hele frene ihtiyaç varsa frene ne kadar basacağım konusunda tedirgin ediyor. Şartları bilmiyor, sadece kendi tecrübelerime dayanarak sebepleri sıralıyorum.
Bazen insan dalıyor ya da gün geçtikçe, trafikteki araç sayısı arttıkça araç kullanmak da zorlaşıyor. Işıkları kaldırdıkları dönel kavşaklarda sola bak, sağı kontrol et, arkandan gelip yan yola sapacaklara dikkat et, önündeki yol verdi mi, sola mı dönecek, düz mü gidecek anlamaya çalış o arada sağdan gelen hızlı mı geliyor, duracak mı... yazarken bile başım döndü
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X