Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
680
Cevap
21
Favori
40.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben de diyorum bu insanlar neden bu gereksiz uygulamadan bahsediyor :) tek ise yarayan kismi bende cikmiyormus meger :)

hocam surekli kontrol ettim acaba bende eksiklik mi var simdi hatta silip tekrar yukledim, yuklenirken/baslangicta bu menu varmis gibi tanitim yapiyor ama uygulama basladiktan sonra bu menu yok. acaba ios/iphone oldugu icin mi yok bilemedim. normalde applecar play kablolu / bluetooth muzik/telefon gorusmesi icin kullaniyorum ama cikmiyor hala. butun yardimlariniz tesekkurler.

• voodoo child kullanıcısına yanıt

Benim telefon da iphone. Uygulamada var ama inanın çok da mühim değil. Bildirim gönderiyor, "Seyahatlerinizde yeni bir seyahat"mı ne öyle bir mesaj gönderiyor, şu kadar yaktın vs... Kafaya takılacak bir şey değil anlayacağınız.

• aalpan A kullanıcısına yanıt

haklısınız hocam aracta ekranda var benzer bilgiler ama bu telefonda cikmamasi ayri bir tuhaflik. tesekkurler.

Benim telefon iphone 7, acep sizin telefon 6 falansa ondan dolayı olabilir mi bu farklılık? Bir de sizin aracın şasi numarası VX ile mi başlıyor, yoksa farklı bir kombinasyon mu var? Şasi numarasının tamamını paylaşmanıza gerek yok, üretildiği ülke kodu bu ilk 2 harfmiş, üretim yeri Sırbistan (bizim aracın). Acaba üretim yeri farklı olduğu için mi diyeceğim de telefondaki uygulama ekranı neden farklı işte bunun cevabını bulamıyorum.

13 pro hocam, ondan degildir herhalde. benimki de VXKUSH ile basliyor. uygulama telefon ya da arac seciyor sanirim.

Haklı olabilirsiniz. Uygulama çok önemli, hayati bilgiler içerseydi eğer size "telefonları takas edelim, üste para da istemem" derdim2021 Sonrası Mokka  fakat önemsiz detay bana göre. Pompa başına geçtiğimde bedelini öderken zaten uygulamadan daha önce hesap ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun da dedim ama ya olmazsa aracın bir fotoğrafını atın, belki üzerindeki kara bulutlar dağılır2021 Sonrası Mokka 

• Kodlama için bir mekan buldum ama garanti bitmeden ben yaptırmam ilgilenenlerin bilgisine...

2021 Sonrası Mokkawww.instagram.com
    PCKOD (@pc.kod) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/pc.kod
  • oqi kullanıcısına yanıt

Ekran ultimate gibi olur mu düşüncesiyle araştırırken gördüm bu firmayı ancak fakat pejo ürünlerine yönelik diye aklımda kaldı. Belki ileride, fiyatlar da mantıklı olursa kör nokta, sürücü bilgi ekranı büyütme konusuna bakabilirim diyeceğim diğer tarafta da...

Sarı sitede sürekli tucson ilanlarına bakıyorum, comfort donanım, gönlüm kayıp kayıp geri geliyor. Şu an araç almak için mantıklı olsa da satmak için uygun zaman değil. Kasım'da geleceği söylenen BYD markasını da merak ediyorum, fiyatları uygun olursa acaba elektrikli araca mı geçsem... fakat diğer yarım gerek yok, macera arama boşuna, en önemlisi bunun borcunu kapatıp ardından tekrar borçlanmak da mantıklı gelmiyor.

Sözün özü, firma güzel işler yapıyor olsa da, mokka'yala yola devam mı ederim, yoksa önüme uygun fırsat çıktığında elektrikli araca mı geçerim kendim dahi bilmiyorum2021 Sonrası Mokka 

1.5 ay yapmadığım kalmadı tertemiz arabamı satmak için ama yok, satamadığım için 2. el takasla aracımı aldım.

Araç almak için güzel zaman fakat aracını satamayacağın için bu olasılığı aklından sil hocam, zerre satış yok ederinin 100bin aşağısına dahi versen satamıyorsun çünkü kredi oranları yüksek ve 200 300 den fazlası çıkmıyor, kimse varlığını şuan arabaya yatırmak istemiyor.

Bu sebeple daha öncede söylemiştim hiç boşa araba bakıp zamanını öldürme hocam aracını nakit satamazsın...

Bu arada Pejo ve Citroen grubuyla aynıyız yazılımsal olarak ona yaptıklarının çoğunu rahatça bize de yaparlar.

Benimkisi biraz da hobi oldu, can sıkıntısından iş oldu. Bilgisayarı açtığım zaman 3 sekme her zaman açık: Donanımhaber, Youtube, Sarı Site

Canım sıkılır sarı sitede filtrelerim, sonra gider sıfırına bakarım, ölçülerine bakarım... Ölçüleri gözüme büyük gelir falan almayı mantıklı bulmam. Sonra bir iki taksit hesaplaması yaparım, yüksek gelir yine almam. Sitesinden bakarım ön çarpışma ikazı da yok, çarpışma önleme yok derim almam. İşsiz de değilim ama, işsizlikten iş arıyorum kendime2021 Sonrası Mokka 

Bu yazılım konusuna, eğer bu araçla devam ederim dersem bakarım, şu an değil. Belki o vakte kadar farklı çözümler de çıkar ortaya, fiyatlar biraz daha makul olur (düşer demiyorum). Geçen öylesine kör nokta uyarı sistemi baktım, delme kesme biçme var mı bilmem fakat en azından şu an bu parayı bu sisteme vermek mantıklı gelmedi.

Aracı aldığınızdan bu zamana kadar az da olsa zaman geçti, gerçii daha sert araç kullandım demeye çalıştınız sanırım, 55 yanak lastikle ve 18" jantla konfor konusunda düşünceniz değişti mi?

Şunu da sorayım: Muayenede aracın donanıma uygun olmayan jant ve lastik olursa ağır kusurmuş. Geçende otomobil genelde birisi konu açmıştı, uzatmayalım. Bazı cevaplardan ben şöyle anladım: Araç elegance ise illa da 17" jant olacak diye şart yok, donanımları içerisinde 18" jant ve ona uygun lastikle de muayeneden sorunsuz geçer. Yoksa muayeneye illa da bu donanımda olan jant ve lastikle mi girmek lazım?

Eski aracımla lastik ölçüsünden ağır kusur yemiş ve kalmış birisi olarak net bilgi şudur ; kapı içindeki ölçülerde ne varsa onu takabilirsiniz. Ultimatedeki 18 jant ve lastik ölçüsü ne ise onu da kullanabilirsiniz elegance'da kimse karışamaz yeterki kapı içindeki ölçülerde o ebatlar yazıyor olsun.

Konfor konusunda fikrim değişmedi gayet iyi, ben sert süspansiyon severim yol tutuşuna katkısı büyük, takla atman zor, viraj kabiliyeti daha iyi, zaten bu aracın ruhuda bu, genç ve sportif. Bu aracı alan insanların aşırı konfor beklediğini ben sanmıyorum araç görüntüsüyle gaza basınca önünü kaldırıp çıkarttığı ses ile kimliğini belli ediyor. Ultra konfor beklentisiyle alan insan da araştırmadan alıyordur sonra söyleniyordur. Hep derim ne alırsan al araştırarak bilinçli al...

Teşekkür ederim, siz bu araç konusunda ihtisas yapmışsınız. Ben sadece aracı dinliyorum, böyle eleştirel bakmadım.

Yok be hocam bende araçlardan pek anlamam ama delice araştırırım ne aradığımı ne istediğimi bilirim, hoş sırf araç değil ne alırsam alayım öncesinde günlerce araştırırım.

Mokka'yı da tabiki günlerce araştırdım, ne istediğini bilen ve bu aracı tanıyıp bilerek alan kimseyi üzmez.

En basit örnek bagaj büyük olsun diyip birisi bu aracı alıp şikayet ediyorsa onu hiç takmamak lazım çünkü bilinçsiz bir tüketicidir o. Konfor konusunda da şu aracı araştırmasam sırf resmine baksam bu araç agresif konfor ön planda değil derim yalnız bu araca konforsuz diyen de hiçbişe bilmiyordur. Mercedes A180 ile de ilgileniyordum o aracın AMG modellerinde de sert süspansiyon var millet bu süspansiyon için ekstra paralar döküyor... Konforuna düşkün ben virajlara kaplumbağa gibi girerim diyen zaten AMG seçmiyor Urban paket alıyor ve yumuşak süspansiyon seçiyor misal. Ha belki Mokka için de bu seçenek yapılabilirdi... Ultimate sert süspansiyon, diğer donanımları yumuşak gibi...

(Daha önce yazdıysam affola) Ceed'i ilk aldığım zamanlarda bu sözde hız kesici kabartma şeritler var, bilirsiniz; onların üzerinden geçerken konfor konusunda çok memnundum. Aradan zaman geçti ve araç aynı şeritlerin üzerinden geçerken kıç atmaya meyil veriyordu (çok sarsıyordu anlayacağınız). Amoritisörleri değiştirdim, eski ahline döndü fakat tekrar konforsuzlaşması çok da zaman almadı. Burada en büyük etken amortisör gibi geliyor bana, onda lastik yanağı 55'di.

Bu araca konforsuz demek de, konforlu demek de benim için zor. Arka tekerlekler bir kasis inişi ya da çukura girişte çabuk bırakıyor, o da torsiyondan mı kaynaklanıyor, yoksa arka amortisör boyları kısa da o yüzden mi inişi biraz sert oluyor anlayamadım. İlginç şekilde aynı araç uzun yolda, yoldaki bozukluklarda gayet iyi iş çıkarıyor.

Neyse, çok uzatıyorum. Bakalım, bu masraf işini zaman bıraktım. Şu an yapacak olsam kör nokta uyarısı en önemli eksiği bana göre. Ondan sonra belki jant değişimi. Sizi de meşgul etmeyeyim, daha sonra görüşmek üzere2021 Sonrası Mokka 

• Benim otomatik vites ile ilgili bir sorum olacak daha önce hiç oto araç kullanmadım aracın start stopu açık diyelim kırmızı ışıkta duruyoruz ayağım frende, ayağımı frenden çektiğimde araç direkt ileri gidiyor gaz pedalına basmamı beklemiyor bu normali mi bide başka birşey daha fark ettim aracın konsolun ortasındaki havalandırma kısmı sürücü tarafına oldukça az hava veriyor menfezi sola doğru iyice açılarsam zaten havalandırma kısmı kapanıyor bu normal mi ? Aracım gs lime 33 psi hava basıncı uygunmudur ? Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dekstra kullanıcısına yanıt

Aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanızı dierim.

Tam otomatik şanzımanda ayağınızı frenden kaldırdığınızda ileri gitmesi normal fakat stop-start'tan sonra genelde bir miktar geri kaçırma yapıyor. Bu olmasın diye frene baskı uygulamak lazım yani hafifçe değil, ileriye basılı tutmak lazım ki siz gaza dokununcaya kadar yokuş kalkış desteği aracı frende tutabilsin. Ben memnun kalmadığım için stop-start'ı kapatıyorum, sizde kullanımınıza uymazsa kapatırsınız.

Orta konsoldaki yani klima kontrol düğmelerinin hemen üzerindeki menfezlerdeki sıkıntıyı fark ettim. Sorun o kocaaaa menfeze rağmen havanın sadece sağ menfezin sağ tarafından gelmesinden kaynaklanıyor, yani o menfezin tamamı (benim anladığım kadarıyla) boş değil, hava çıkışı için sadece sağ (menfezdeki ortadaki yönlendirme düğmesinin sağı) taraf boş bırakılmış. Tam hava çıkışı için başında az bir zaman harcayıp ayarı yapmak ve dokunmamak lazım.

Ben elegance donanım sahibi olduğum için GS donanımlarda durum nedir bilmiyorum, sürücü kapısını açtığınızda kapı içerisinde lastik hava basınçları yazar, o değerlere göre ayarlama yaparsınız.

• Cevaplsrınız için çok teşekkür ederim bu arada tavan boya atması için önlem olarak bende PPF araştırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekstra -- 29 Ekim 2023; 21:5:19 >

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim yani orta menfez sizinde aynı değil mi yani benimkisine has bir durum değil ?

Aynı aynı, bende en başta anlayamadım, yakından inceleyince durumu fark ettim. Bir tavsiyem olacak: Bu araç içi sıcaklığı ayarlamak için auto (klima kontrol düğmelerinde ortada) düğmesine basın ki araç içi sıcaklığı otomatik ayarlasın (tabi klimayı kapatmayı unutmayın). Bir de üzerinde Menu yazan düğmeye basıp, orta ekranda açılan klima menüsünde solda fan işareti altında havalandırma hızı yazar onu da FAST olarak ayarlamanızı tavsiye ederim aksi halde ısıtma da, soğutma da yeterli gelmiyor.

İl sayfada kullanım kılavuzu bağlantısı var, oradan da kılavuzu indirip inceleme imkanınız var.

2021 Sonrası Mokka

Akıl vermek gibi olmasın, bekleyin, ortaya bu durum çıkarsa o zaman çözüme bakarsınız. Belki de hiç böyle bir durum yaşamayacaksınız? Ben siyah tavandan rahatsız olmama rağmen ona masraf yapmayı (kendim için) gerekli görmüyorum. Olur da boya atarsa o zaman kaliteli kaplama yaptırır, yoluma devam ederim.

İlla da yaptıracağım diyorsanız, forumda çeşitli markalar paylaşılıyor fakat camlar için Solarguard, araç kaplama için de Stek markaları çok tavsiye ediliyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.