Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
680
Cevap
21
Favori
40.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normal şartlarda sürüşten sonra araç yağlamayı kesmesin diye yaklaşık 30 saniye bekliyorum bu sayede arabayı da dinlemiş oluyorum ben de o şekilde farkettim, dediğiniz gibi arabaya binince pilot gibi hissediyorum kendimi klimayı kapat, start&stop u kapat şerit takibi kapat arabayı eco moduna al derken 2 dakika geçiyor 😁

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aracın ilk bakımını eski sahibi eurorepar şubesinde yaptırmış, euroreparın psa ile anlaşmalı olduğunu duymuştum garantiden çıkma gibi bir durum olur mu?

• ErenGökgöz XVXRR E kullanıcısına yanıt

Merhaba, hoş geldiniz, aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Europar konusunda opel ile yazıştım ancak bana telefon açmak istediler, kabul etmedim (oraya oraya dağıtıyorlar2021 Sonrası Mokka ) Garanti konusunda bir şey diyemem fakat, siz durumu servise anlatırsanız (geçmişte başka markada, sizin gibi 2. el alıp servise durumu anlatıp devam edenler vardı), servise devam edeceğinizi beyan ederseniz eğer kabul ederler diye düşünüyorum. Net cevabı söylemek zor.

Motordan gelen bahsettiğiniz ses ise (aklıma ilk bu geldi) turbo lag denilen bir olaydan kaynaklanıyor olabilir. Yine geçmişte Astra K modellerde bu sebeple bazı sorunlar olmuştu. Bu durum turbo benzinli araçlarda bu durumun oluşması istenmiyor ama olabiliyormuş. Siz büyük ihitmal araştıracaksınız, moral bozmaya gerek yok. Bu durumu farklı yağ kullanımı ve buji değişimiyle çözmüşlerdi.

Bence önce farklı benzin kullanın, tavsiyem shell ya da temizlediği söylenen petrol ofisi veya mazotundan memnun kaldığım total olabilir. Olmazsa aklıma gelen ilk değişim buji oldu. Puretech'lerde böylesi bir sorun okumadım ama olabilir mi, olabilir.

Diğer bahsettiğiniz zırlama sesi bizim aracımızda da mevcut. Bunu belli devirde yaptığına bakılırsa ya birbirine çok yakın iki parçadan ya da torpidoda veya orta konsolda unuttuğumuz bir şeyden yapıyor diye düşünüyorum. Hiç unutmam, corsa c kasa aracımız vardı. Sol aynadan sürekli bir zırıltı geliyordu. Silikon sıktım, bantladım, fakat bir oluyor ses gidiyor, bir oluyor ses geri geliyor. Ne zaman kesildi? Abi hiç olmadık yerden, sürücü koltuğunun altındaki o kızaklardan birisindeki cıvata az gevşemiş, onu adam akıllı sıktım, bir daha ses gelmedi. Cıvatayı sesi kesmek için değil, temizlerken gevşek gibi geldiği için sıktım.

Her mesajımda olduğu gibi burada da uzattım, kusuruma bakmayın lütfen. Bu LPSI konusunu araştırıp benzin, buji sırasıyla bir gidin bakalım. Buji konusunda bir şey diyemem, iridyum buji tavsiye ediliyor fakat inanın bu konu hakkında bilgim yok. En güzeli serviste değiştirmek.

• aalpan A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için sanırım en doğrusu bir servis randevusu almak ve bütün konuları orada detaylı konuşmak olacak daha önce hiç opel aracım olmadı servisler hakkında da bilgim yok, istanbul içerisinde önerebileceğiniz ilgili bir servis var mı? Şimdiden her şey için teşekkür ederim.

İstanbul'da oturmuyorum, bir bilgim yok, diğer model konularına bakıp bir izlenim edinirsiniz diye düşünüyorum.

Benim emniyet kemeri tarafından geliyor . Ya da camdan sese odaklanınca kafayı daha çok takıyorsun daha çok duyuyorsun hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barosgoal -- 2 Kasım 2023; 0:15:53 >
  • Selamün aleyküm forum ailesi2023 ün 6.ayın 11 inde mecburiyeten araç bulunamadığı için mokka aldım aranıza katıldım beni bir yerden bir yere götürüyor sıkıntı yok iphone telefonla multimedia oynatabilen vaar mı artı 9000 km dogru gidiyoruz kazasız belasız sürüşler diliyorum

• Mokka E için güncelleme programında VIN bilgisini doğru girmeme rağmen OPEL UPDATE does not allow the update for this vehicle. We recommend you to access to the website of the brand. uyarısı alıyorum. Bu konuda bir bilgisi olan var mı acaba. My Opel uygulamasından da bir güncelleme yapamadım. Uzaktan wifi aracılığı ile arabaya bağlanma özelliği de aktif değil sanırım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• @connected71 Aracınız hayırlı olsun, güle güle iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Telefonu sadece navigasyon lazım bağlayıp kullanıyorum, müzik dinleme ya da video izleme için kullanmadım. Video oynatır mı bilmiyorum (yani ekrana yansır mı) fakat sanki bir ara yanlışlıkla müzik açtım. Bu özelliği kullanan arkadaşlar varsa onlar yardımcı olabilir.

@fafafa Uygulamadaki bağlantı adresini kendinize mail olarak indirip, gelen bağlantıdan dosyayı indirip, bu dosyayı temiz bir flash disk içerisine kurulum yaptınız mı? Gelen mesajın çevirisinde "güncelleme yapılmasına izin vermiyor. Üreticinin websitesini ziyaret edin yazıyor." Bunu opel müşteri hizmetlerine sorsanız net cevap alacağınızı düşünüyorum. Benim görüşüm: Mokka-E için yazılım güncellemesi olmayabilir.

Sanırım bir güncelleme yok henüz. Ne bilgisayarda ne de telefonda ne de araçta bir güncelleme görünmüyor. Ayrıca araçlarda yurtdışında açık olan uzaktan bağlantı hizmetleri de kapalı. Bunların açılması lazım. Opel in Türkiye için desteğini artırması gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fafafa F kullanıcısına yanıt

Benim teknik olarak derinlemesine bilgim yok, forumda okuduğum ve bu konuda olayın içerisinde olduğunu yazan ya da beyan eden bazı forumdaşların yazdıklarından öğrendiğim kadarıyla (sadece Stellantis grubu araçlar için değil) araçlardaki wi-fi özelliği yasalarımızdan dolayı kapatılıyormuş. Teslimatta bazı gecikmelere sebep olan konu da bu ve bunun gibi bazı yazılım güncellemelerinin araç ülkeye girdikten sonra yapılması. Her ne kadar yurt dışında donanım olsa da, gelen araçta da o donanım olsa da yazılımla kapatılıyormuş, bana göre bu konu opeli aşıyor.

Çok teşekür ediyorum yazılarının hepsini okuyorum bıkmadan usanmadan yazmışsın emegine sağlık hayırlı günler

• Opel ile görüştüm şimdi, bir güncelleme üzerinde çalışıyorlarmış ve süresi belli değilmiş. Ne içeriği belli nede süresi. Artık şansımıza ne çıkarsa.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • connected71 C kullanıcısına yanıt

Asıl ben teşekkür ederim kıymetli vaktinizi ayırmış, okumuşsunuz. Almayı düşünenlere bir yol gösterici olsun, kendime de özellikle tüketim bağlamında günlük olsun amacındaydım, sizlerin katkılarıyla konu daha fazla detay içerip, daha yol gösterici olur umarım.

• @fafafa Beklemekten başka çare yok. Demek ki elektrikli araçlar için farklı bir yazılım var, ben öyle anladım.

• 2021 Sonrası Mokka

benim pasaklı şükür ayağımızı yerden kesiyor işte

Değerli üstad navigasyonu güncellerken sadece Türkiyeyi seçmeye gerek var mı birde kaç dakika sürüyor bu güncelleme adaç çalışır vaziyette olsun diyor kdntağı kapatmayın siz yaptnız mı şimdiden teşekürler

• @connected71

Benim aracım elegance, ekran güncellemesi yaptım fakat navigasyon seçimi yapılmadığı için sizi yanlış yönlendiremeyeyim. Güncelleme yaparken motor çalışması gerekiyormuş, ben yaparken motor çalışır durumdaydı ama süre tutmadım. Ben diyeyim 10, siz 20 dk'da tamamlanır diye kabul edin.

* Aracı şimdi gördüm, hayırlı olsun. Güle güle kullanın, Allah kaza bela vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 2 Kasım 2023; 17:9:52 >
  • Çok teşekür ediyorum.Cümlemizin tekerine taş değmesin

• Bu sabah ilk Kez uzun yol yaptım ( aile yanına ulaştığım anda ceza emaili de geldi Hoşgeldin anlamında yolladılar herhalde, hatalı sollamadan bir de bomboş yolda 60 ile giden 3 kamyonu kavşak bile olmayan yerde kavşağımsi yerde geçtiğim için. Karanlıkta yol çizgisi ne de zaten kamyonlardan tabela görmedim. Yine pusuyu kurmuşlar bir yerde muhtemelen).

Normalde şehir içinde 8 ile 8.1 arasında gidiyorum kağıt üstündeki değerlerle buna bakınca dalga geçiyorlar sanıyordum neyse trafik deyip geçmiştim.

Şehir dışı verilerine gelirsek, 500km şehir dışı tüketimi 5.1l/100km. Ortalama hız 89. Bu da mokka için kağıt uzerinde 4.3lt görünüyor sanırım. Tek bir şehirden geçme dahi ve tek bir ışık dahi yok bu değerde diye hesapliyorlar sanırım.

Neyse fark ettiğim ve tuhaf karşıladığı duruma gelince. Kör nokta ışığı tuhaf şekilde otoyolda tek bir araç olmamasına rağmen 10larca kez yandı bazen 30sn falan durmadan yandı. Bunun sebebini bilen var mı? Çok çok hafif sis vardı, hava karanlıktı, yol kenarındaki korkuluklara mi acaba sinyal verdi diye düşündüm.

Araç uzun yolda konforlu idi, şerit yardım asistanıni çok beğendim keşke ultimate olsaydı da ileri seviyesini deneyebilseydim dedim. Yol tutuşu güzel. Yağmurda kayma vs hiç hissetmedim. En güzel yanı 140 150 bir iki kez yanlışlıkla ciktim( yüksek hız sevmeyen bir insanım) 80 ile gitmek ile 150 arasında gitmek arasında hiç bir fark yok.anlamiyorsunuz kadrana bakmazsanız. Ne sarsıntı ne ses ne motor sesi. O yönden güzeldi.

Apple car multimedia sorusuna cevap vereyim: video.oynatmadim ama müzik olarak spotify her türlü çalıyor telefonda kontrol eder gibi edip istediğiniz listeyi parçayı secebiliyorsunuz ekranda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 3 Kasım 2023; 20:36:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.