< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
2021 Sonrası Mokka (12. sayfa)
-
-
ultimatelarda fark etmememistim. kast ettigimde sis farinin ustundeki ve sadece sol tarafta ( arabaya gore aslinda sagda) olan paralel kenar ve bir de iki tarafta da yuvarlak iki tane sensor var. bunlarin ne tur sensorler? neden paralel kenar olan tek tarafta? belki de ondandir cunku o da sagda. kablosal bir durumda olabilri cunku ani hizlanma ve yavaslamada oluyor gibiydi.
-
@ErenGökgöz XVXRR Ben Sapanca'da oturuyorum fakat aracı İzmit'ten aldım, hatta aynanın kırıldığı kazada yine orayı kullandım ama... İleride olurda baktım çözüm sunma konusunda gittiğim servis başarısız, o zaman burayı hatırlamam gerek. Problemin bulunduğuna sevindim.
@voodoo child Ben, gönderdiğiniz fotoğrafta sizin bahsettiğiniz gibi bir sensör göremedim. Sizin gönderdiğiniz fotoğrafta 2 adet sensör görünüyor, diğer ikisi yanlarda kalıyor.
-
su yesil paralelkenar gibi gorunen sey sensor degil mi :)
-
O araç çeki demiri takılması için içerideki çekme halkasını gizleyen kapak. (Aman olmasın) Araç yürür halde değilse, kapağı bir tarafından bastırıp açtığınızda çekme halatı ucundaki kancayı içerideki halkaya takarsınız.
Konuya dönersem, sizin arızalı olduğunu düşündüğünüz sensör (fotoğrafa baktığımımzda) bize göre solda olan, plakanın solundaki sensör. Belki kablosunda bir sorun, belki taş vs geldi bu sebeple arızalandı (ki belli hızlarda yapıyor demiştiniz) kabloda temassızlık olabilir.
-
@voodoo child ya da (aklıma geldi ekleyeyim dedim) araçta çekme halkası vardır, bir ucu halka, diğer ucu vidalı... O halkayı (çeki demiri) o kapağın altındaki vidalı yere monte edersiniz.
-
ben de onu da bir sensor herhalde diyordum :) tesekkurler hocam yine bilgilendirniz beni.
-
@voodoo child Bu ortamlar bunun için var değerli kardeşim, iyi ki varsınız, sizler sayesinde konu canlandı. Belki birileri detaylıca bilgi sahibi olmak istiyorsa, benim yazdıklarım sıkıcı geliyordur, sizlerin soruları, sizlerin tecrübelerini yazmasıyla daha keyifli oluyor.
Birlikte, hep ileriye!
Sloganla kapanış yapayım
-
Bu tarz işlemlere ücret ödüyor muyuz ? Ben Maltepedeki Değer Oto’ya yıllık bakıma gidiyordum ancak son deneyimim rezaletti. Bu nedenle başka bir servisi deneyeceğim. Yıllık bakım dışındaki işlemlere bir ücret ödeniyor mu yoksa garanti kapsamında mı kontrol ediliyor ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu konuda benim de açıkcası aklım karışık dün gittiğimde bu konuyu konuşmadım daha öncesinde kia xceed kullanıyordum, kia gül-al servisinde gerçekten hiçbir şeyi ödememiştim bir sürü sensörü vs değişti umarım burada da aynı şekilde olur çünkü olması gereken bu sonuçta aracın garantisi halen devam ediyor garanti kapsamında yapılması gerekiyor diye düşünüyorum aracı teslim almaya gittiğimde net bilgi veririm.
Az önce aracı aldım, gerçekten trim sesi gitmiş bana verilen kağıtta sesin klima hortumlarından kaynaklandığı yazılmış hiçbir ücret ödemedim garanti kapsamında yapıldı. Opel Deniz Otomotivden memnun kaldım gerçekten bu ses yüzünden araçtan soğumuştum son durum bu şekilde ayriyeten başka bir konu hakkında naçizane bir bilgi vereyim multimedya ekranında bazen donma olabiliyor tuşlara basamıyorsunuz ses açma kapama dahi çalışmadığı durumlar olabiliyor başıma daha önce geldi servise de sordum bu durumu, geçici olarak akünün + kutup başını söküp 30 sn bekledikten sonra tekrar takın sorun geçici de olsa ortadan kalkıyor
Dostlar tekrar selam, geri viteste yaklaştıkça bip bip sesi var mı sizlerde ? Kamera var diye bip bip sesi kapatılmış mı merak ettim yabancı bir videoda sanki sesi duydum gibime geldi ama...
https://youtu.be/q0GXIXQRq4A?si=Pa0lvY1m0fogyjDF&t=51 Tam bu saniyede... Bir ayarı var benmi göremedim acaba...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oqi -- 11 Kasım 2023; 22:58:0 > -
@ErenGökgöz XVXRR Şu bilgilendirme çok değerliydi, çok teşekkür ederim. Ekran donması hususu hiç başıma gelmedi, başıma gelirse aklımda olsun.
@oqi Araç geri vitese takınca ilk bip sesi çıkıyor, sonra her hangi bir engele yaklaşıyorsa (videodaki gibi) ses çıkarıyor. Sizin araçta çıkmıyorsa eğer, ya vites önünde düğmesinden ya da orta ekranda ayarlardan kapatılmış olabilir.
Bende bugün 2 kez ilk marşta yağ seviyesi uyarısı vermediğinden şüphelendim, hatta yolda gelirken 10 dakikalık bir mola verdim, motor yağını kontrol ettim, kayışa baktım. Yağ çubuğunu çektiğimde yağın, çubuktaki seviye çizgileri arasında çok dağınık gelmesini garipsedim. Yağın süzülmüş olacağını düşündüm ancak dağınık olmasına bakılırsa ya aracı beklettiğim sürede yağ tam süzülmedi ya da çubuk yuvadan çıkarken sağa sola sürtüyor. Dağınık olsa da yağın seviyesi yeterli görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 12 Kasım 2023; 1:29:56 >
-
Başta yağ seviyesi normal diye bir uyarı mı vermesi gerekiyor ? Akşam kullandığımda bende dikkat edip buraya yazayım/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben marşa basmadan önce sürücü ekranında opel yazı animasyonu geçip, işte "fren+engine starta basın" yazısı çıkana kadar bekliyor, o yazıyı gördükten sonra marşa basıyordum. Motor çalıştıktan sonra ilk uyarı "motor yağ seviyesi uygun" oluyordu, 12.000 km geçtikten itibaren de bu uyarıdan sonra "bakıma2.800 km veya 3 ay kaldı" uyarısı çıkmaya başladı. Belki gözünüzden kaçmıştır.
Bu yağ uyarısı trigerin sebep olduğu soruna bir çözümmüş, uyarıyı 2 defadır görmeyince şüphelendim. Akşam kılavuza baktım, yağ kontrolü için "motor çalışma sıcaklığına geldikten en az 5 dk sonra, düz bir zeminde" diyor. Bakalım bugün ufak bir yol gidip tekrar kontrol edeceğim. Kayışın da, yağın da durumu iyi görünüyordu ama tedbirli olmaya çalışıyorum sadece.
-
Bu gün bende deneyim tekrar yazarım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekstra -- 12 Kasım 2023; 11:45:43 >
Bu gün arabayı çalıştırırken denedim starta bastıktan sonra, yağ seviyesi uygun diye bir ibare var, ayrıca aracı geri vitese aldığınızda birlere ötüyor. Herhangibit engelle karşılaşırsa ötüyor.
Zahmet oldu, teşekkür ederim. Bende çarşıya gittim, dönüşte biraz bekledim, yağ seviyesi uygun yazısını gördüm. Sabah motor soğukken baktım (aslında bu şekilde olmaz ama yağ seviyesini görmek için) yağ seviyesi yeterliydi. Tekrar teşekkür ederim, iyi akşamlar.
-
Sağol dostum, bende bunun ışığı hep kapalı durumda yani park asistanı açık durumda. Ultimate versiyon diyemi böyle acaba anlamadım. İlk geri vitese takar takmaz bip yapıyor sorun yok sonra bir cisme yaklaşınca sadece ekranda sarı kırmızı işaretler beliriyor yaklaşmaya göre... Bip sesleri yok yani bir yerde bunun ayarı vardır mutlaka yada full alıyorsan kameraya bak bip sesini napcan demişler bize herhalde 😀
-
Ne zahmeti hepimiz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz araçlar daha çok yeni tanımıyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X