Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
680
Cevap
21
Favori
40.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orta ekranda ayar menüsünde vardır belki ayarı ama bilmiyorum nerededir. Kılavuza baktım şimdi (sayfa 208) ses kapatılmasından bahsediyor ama ses nasıl kapatılır, nasıl açılır bilgi verilmemiş. Araba böyle donanım veya adam seçiyorsa yandık 

• aalpan A kullanıcısına yanıt

Biz böyle ekip oldukça deneyim paylaştıkça bizi yakamazlar buluruz paylaşırız 😀

İyi ki varsınız...

Araçta orta ekranda ses seviye ayarları vardı tam hatırlayamadım, eğlence telefon görüşmesi radyo felan ayrı ayrı ayarlabiyor orada olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oqi kullanıcısına yanıt

Konu sizler olmayınca çok yalındı, sizler iyi ki varsınız, konu canlandı. Hatta ilk sayfaya baktım, acaba araçla ilgili görüşlerim içeren "olumlu bulduklarım" ve "olumsuz bulduklarım" bölümlerini silsem mi diye düşünüyorum. Anladığım kadarıyla okunmuyor. Bunun yanında yavaş yavaş da buraya toplanmaya başladık, belki o görüşlerin bir anlamı kalmamıştır. Hatta geçen sıfır araç konusunda birisi vardı, mokka ile ilgili görüş soruyordu. Taraflı cevap veririm endişesiyle sorusunu cevaplamadım ama... diğer taraftan da garipsedim, modellerle ilgili foruma girse belki sorularına cevap bulacaktı ama demek bırak mokka konusunu, opel'e dahi girmemiş sanırım. Bir çoğu böyle yaptığı için belki de model forumları genelde ölü.

Ne yapalım silelim mi yorumları mı, sayfa biraz daha kısalsın?

• İhtiyaç olmadıkça kurcalamadığım için ayarlara hakim değilim fakat arkadaşın işine yarar bir bilgi

@oqi

Yok be hocam bırak kalsın ne güzel detaylı yazmışsın, evet herkes detaycı değildir okumaz ama benim gibiler girer zaman ayırır okur çünkü o kıymetli verilere parayla ulaşamazsın çok değerlidir.

Genelde bizim millet okumadan direkt son sayfaya gelip sorar, ben de youtuberlık yapıyorum ek olarak robot süpürge inceliyoruz videoyu izlemeden direkt sorular gelebiliyor yapacak bişe yok. Yılmak yok devam...

Onlar son kullanıcı görüşleri, yıldığımdan değil. Zaten amacım kendime notlar almaktı, bu arada almak isteyene de bir ışık tutabilmekti.

Kanalı paylaşır mısın? Gerçi biz zamanında aldık, bozuluncaya kadar eldekiyle devam fakat yine de izlemek isterim. Bakalım bizim kara kızla ilgili sizin yorumunuz nedir merak ettim 

• @oqi Bir kaç video izledim, emeğinize sağlık. Bilgilendirici içerikleri var.

Ben almayı düşünmüyordum, kız kardeşim kanıma girdi Akılı da ondan aldık, derken alacağız deyinceye kadar süpürge bulamaz olduk ve stokta yakaladığım an aldım. Roborock Q7 max'i tavsiye etti. İşimizi görüyor fakat sayfanızda gördüğüm Ecovacs markasını ilk defa duydum. Onun da videosunu izledim.

Sizin videolara bakarken de merakla geçen sene 14.750 liraya aldığımız robotun bu yıl ki fiyatına baktım ve Teknosa'da, Mediamarkt'da 11.889 liraya satıldığını görünce demek firmalar deli paralar kazanıyor demekten de kendimi alamadım. Ama yeni çıkan ürüne sahip olma isteğimizi, ama enflasyonu kullanarak bize bu malları satıyorlarmış. Üzüldüm...

Hatta şöyle bakınca belki arabayı da geçen sene değil, bu sene almak lazımmış diye düşünmeden edemedim. Her ne kadar kredi taksit sayısı ve aylık taksit miktarı kıyas etmeyecek kadar artsa da 2. elde araç değerlendi, borsada hisseler arttı... Diğer tarafta da aslında değişen bir şey olmadı yani 12 ayda faiziyle ödeyeceğim toplam kredi ile 36 ayda ödeyeceğim toplam kredi aynı, bu da kâr mı zarar mı bilemiyorum. Kim bilir belki elektrikli araç alırdım.

Elektrikli demişken aklımın bir köşesinde bu fikir duruyor, Atto3 pahalı geldi bakalım dolphin modelinin fiyatı nasıl olacak? Olsa da almak mantıklı olur mu, olmaz mı uzun uzun düşünüp belki bir karar vermek gerekecek; ya yola devam diyeceğim (büyük ihtimal) ya da elektrikli araca geçme zamanı diyeceğim. Nasip...

Sabah sabah ayağımın tozuyla bu ses konusunun nasıl çözüleceğini öğrendim: Geri vitese takıp, kamera açıldıktan sonra orta ekranda ayar düğmesi var (sağ üstte, çark işareti) ona tıklarsan orada ses ayarı açılıp kapatılıyor, dediğim kısmı bir kontrol ederseniz iyi olur. Belki ses ayarı tamamıyla kapatılmıştır, umarım sensörlerde bir sorun yoktur.

Allahına kurban arabaya geçer geçmez deneyeceğim.

Sakin ol üstadım. Ben de yaşadığın sorundan dolayı ses konusunu öğrendim, bilmiyordum. Bir dene bakalım, üstte de dediğim gibi umarım sorunun kaynağı sadece ekrandaki sesin bir sebeple kısılmasıdır, sensörlerde sorun yoktur.

Aynen dediğin gibiymiş dostum sesi açtım düzeldi 👌

Donanımsal sorun olmadığına sevindim 

Hocam megane 4 aracın arkası bağımsız süspansiyon değil ve orjinalden daha sert olup kasis veya virajlı bozuk yollarda daha fazla seker diye çekiniyorum. Sizce taktırmalı mıyım? Hiçbir tecrübem yok. Tam aradığım kişisiniz, tecrübeniz nasıl idi eibach ile. Şu an montaj dahil havale ile 10000(on bin) fiyat verdiler

• birisileri kullanıcısına yanıt

Mokka konusunda eski Megane sahibi olarak beni ve yorumumu bulmanıza şaşırdım size bravo 😀

Eibach diğer saçma sapan markaların yaylarına benzemez içiniz rahat olsun öyle 500 liraya arabasına yay taktım diye top gibi zıplayanardan olmazsınız merak etmeyin zıplatmazda konforunuzu da abartı bozmaz çok iyi yaydır neredeyse 7-8 yıl bu yaylarla arabayı kullandım ne bir ses ne başka bir sorun yaşamadım.

Yalnız şunu bilin tabiki orjinalden daha sert olacak sonuçta daha kısa olacak...

Taktırmalı mıyım ? Leylek gibi kullanmayı sevmiyorsanız evet taktırmalısınız ama konforunuzu bir tık etkileyeceğini unutmayın (Modifiyeci adamın son derdidir) birde 5 kişi binince yere yaklaşacağı için dikkatli kullanmanızda fayda var...

Bu arada Megane 4 ler Megane 3 ler gibi leylek modunda değildi yollarda gördüğüm ve şirket aracında kullandığım kadarıyla, abartı birşey yoksa 10K az para değil...

Arama güzel çalışıyor demek ki :) sayenizde tam ortada kaldığım mevzuyu kapatıp orjinal ile devam edeceğim. Kesinlikle çok para zorunlu bir harcama olmadığı için. Teşekkür ederim

• Bu gün benimde dikkatimi çeken bir olay oldu. Arabayı ilk çalıştırdığında genelde yağ seviyesi normal diyordu fakat dün hiç ekranda böyle bir bildirim gelmedi. Önceden arabanın sileceklerini auto konumunda tutmuyordum dün eşim auto konumunda tutmuş ilk çalıştırdığımda silecekler auto modda diye bildirim geldi bende dün gece auto konumunu kapattım. sabah çalıştırdığımda yağ seviyesi uygun diye bir ibare geldi içim rahatladı ancak gün içersinde birkaç kere çalıştırdığımda yağ seviyesi uygun siye bildirim gelmedi sanırım her zaman bu ibareyi vermiyor yada silecek autodaysa bunun gibi bildirimleri göstermekten yağ seviyesi ile ilgili bildirime fırsat kalmıyor. Bilemedim. Birde aracın sağ arka koltuğunun olduğu yerden yüksekliklerden felan geçerken trim sesi geliyor. Oğlum sağ arka kemerin bulunduğu yerin derinlerinden geldiğini söyledi bakalım zamanla görecez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekstra -- 17 Kasım 2023; 19:53:24 >
  • dekstra kullanıcısına yanıt

Stepneyi ve stepne içerisine oturtulan tamir takımını sabitlemeye yarayan plastik bir vida var, belki o yerinden çıkmıştır ve o ses yapıyor olabilir.

Yağ durumu kafasına göre takılıyor gördüğüm kadarıyla, belki de bu bakım bildirimi yapmasından kaynaklanıyor. Bunun yanında yağın durumu da, kayış da gayet iyi görünüyor. Sarı sitede yüksek km'li 1.2 puretech araçlar var. Arkadaşımda 2020 grandland x var, yanlış hatırlamıyorsam 30'u geçkindi, her hangi bir sorun yok, belki de sık sık gözümüzün önüne geldiğinden gereksiz yere hassasiyet gösteriyoruz. Diğer bir gözlemimde yağ yeterli sıcaklıktaysa yağla ilgili bildirim gelmiyor. Aslında bir bildirime alışmışım da, göremeyince eksikliğini hissediyor gibiyim ben.

Bu tip bildirimiler olması (sileceğin otomatik modda kalması vb gibi) güzel. Eski araçta çoğu zaman sileceği otomatik modda unuttuğumdan, kuru havada, hele bir de yaprak vs döküldüyse cama zarar veriyor (ki verdi de, silecek arasına sıkışmış çam yaprağı camı boydan boya çizmişti). Böyle şeylere takılmıyorum fakat sürüş esnasında o çizik rahatsız edici oluyordu.

dediğiniz gibi motor soğukken bu bildirimi veriyor 👍 ayrıca bu gün pazara girmiştim pazardan meyve sebze almıştım oğlanın kitapları çantasınvardı bagaja koydum ses kesildi zannedersem sonradan ilave ettiğim alt ve üst bagaj havuzları ses getiriyor üstüne baskı olunca ses kesildi

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.