Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
680
Cevap
21
Favori
40.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @dekstra Problemin küçük olmasına sevindim. Hani olur da buna rağmen ses duyarsanız, stepneyi tutmaya yarayan o dandik plastik vidadan kaynaklı olduğunu, onun yerinden çıktığını aklınızda bulundurun. O parçayı oraya sabitlemek lazım da üzerine düşmedim. Bir çözüm yolu bulursam eğer paylaşırım burada.

Konuya devam edersem: Genel olarak sessiz olduğunu düşünüyorum fakat sanki bende bir tık fazla hassas davranıyorum bu ses konusunda. Zaten bu sebeple bagajı, çamurlukları ve koltuk altını izole ettim. Üzerinden biraz zaman geçsin, birileri bu arabanın kapısı vs gibi plastik aksamları söksün, nasıl söküldüğünü göreyim, kapı içlerine ve davlumbazlara da yalıtım yapayım diyorum. Ki yaparsam onu da paylaşırım.

• aalpan A kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar birşey sorucam benim eski golf 7 de geri geri giderken bir bariyere yada cisme çok aşırı yaklaştığımda otofren yapardı çoğu zaman beni park kazalarından korumuştu.
    Bu Opel mokkamızda var mı ayrıca şu çarpışma uyarı sistemi acil durumlarda fren koyuyor mu ? Bide bir sorum daha olucak şerit takip aktifken araç şeritten çıkar gibi olduğunda şeride sokuyor bazı araçlarda elini direksiyondan çektiğinde uyarı veriyor, Opel mokkada veriyor, bazı araçlardada uyarıdan sonra elin direksiyonda hala değil ise 4 lüleri yakıp fren yapıyor bu özellik aracımızda var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekstra -- 20 Kasım 2023; 20:48:2 >
  • dekstra kullanıcısına yanıt

Donanımlarda ön çarpışma ikazı, ön çarpışma önleyici yazıyor; bu arka çapraz trafik uyarısı, arka çarpışma önleyici donanımlar da farklı bir seçenek ve galiba bu araçlarda yok. Olsaydı geçen hafta arabayla bir otoparkta ters yöne girmişim (yani otoparka girilecek yola), öne gidemedim, ağırdan ağırdan geri geri gitmeye çalışıyorum. Bir ara gözüm kameradan kaydı (önümde park yeri boşaldı gibi geldi, hanım da bir şeyler söylüyor derkeeeenn...) ve arkamdaki araca tıklattım. Ne fren, ne dörtlü hiç bir şey yanmadı. Park sensörlerini dahi duymadım (demek o derece önümdeki duruma ve hanımın söylediklerine odaklanmışım). Valla aklıma ilk kamera geldi ama hiç bir sakatlık yoktu çok şükür.

Bu şerit takibi uzun uzun deneme yapmadım, çarşamba günü Ada'ya giderken (hatırlarsam eğer) otobandan gidip, sağ şeritten deneyeyim. Aklıma şu da geldi: Ayağım gazdayken tepki vermeyebilir (dediğiniz freni yapıp, dörtlüleri yakma aksiyonunu) ama deneyeyim bakayım.

Teşekkürler. Ancak golf de ve super b de yavaş yavaş geri gelirken oto fren devreye girmiyordu aniden geri gelirken hızlı bir şekilde geri geri kalkarsan ve cisme yakınsan devreye giriyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekstra -- 20 Kasım 2023; 23:17:13 >
  • @dekstra Böyle bir durumla karşılaşmadım, denemek lazım da şu testlerde kullanılan kutulardan yapılma bir set olması lazım, deneyeceğiz diye ya tampondan ya da çöp konteynerinden olmayayım2021 Sonrası Mokka 2021 Sonrası Mokka 

Aynen

• @dekstra

Çok detaylı yazdım da, "yaw ne kadar çok yazıyorum" dedim kendime, sildim, yeniden, kısaca yazayım.

Fren yapmadı, hatta ikinci uyarıdan sonra şeritten taştı araç, şerit takibi bıraktı. Bunu otobana çıkmadan önce, şehir içerisinde uygun bir yerde denemiştim aynı şeyi yapınca şüphelendim ve emin oldum.

Ama! Ayağım gazdayken kasıtlı olarak bırakmaya önlem olarak böyle ayarlanmış olabilir diye düşünerek, hız sabitleyici ile deneyecektim fakat yol ayırımına geldim. Otobandan çıkmam gerekiyordu. O deneme de bir başka sefere, daha az trafik olursa direksiyonu tutmak zorunda kalmam diye düşünüyorum:

Diğer başlıkta başka bir kullanıcıdan buna şöyle bir cevap geldi

Geri geri fren yaptığını ve ön çarpışma önleme sisteminin kendi kendine fren yapıp durduğuna hiç rastlamadım daha doğrusu deneme fırsatım olmadı sadece ikazına şahit oluyorum fakat benim aracım elegance paket şerit takip kısmını deneme fırsatım oldu ilk önce direksiyonu tutun diye uyarı veriyor ve hiçbir müdahale yapmazsanız devredışı kalıyor ultimate donanım seviyesinde farklılık gösterebilir o konu hakkında bilgim yok

dikkatli olun denme için riske girmeyin

• dekstra kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorum neden benim yorumum gözükmüyor meğerse diğer başlığa yazmışım 😁 az önce geri geri yanaşırken park sensörü sesi gelmediği için arkadaki araca çok yanaşmışım dışarıdaki kişi uyardı son anda durdum ( sıkışık trafikte park sensörü sürekli ses çıkarttığı için kapatıyorum sonrasında aktif etmeyi unutuyorum) hiçbir şekilde kendisi durmadı bunu da paylaşmak istedim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @dekstra Ön çarpışma ikazının şimdiye kadar çalışıp çalışmadığına dair bir denemem olmadı, ilkinde aracın durduğunu hatırlıyorum. Arka soldan hızıyla gelen aracı fark etmedim, ben dönel kavşağa girecektim, beni sollayan araçsa sağ yönlü viraja doğru hızıyla girecekmiş. O aracı sol ön çaprazımda fark ettim ki o senada araç durmuştu. Bir diğeri de trafiğin sıkıştığı noktada oldu, aracın benim yaptığımdan daha fazla fren baskısı yaptığını düşündüm. Her iki olayda da bu fazladan baskıyı net olarak hatırlıyorum ama durur mu, durmaz mı orasını denemek lazım.

Şerit takip konusunda fazla uzatmak istemedim ama bana öyle geliyor ki (ki müsait olduğumda deneyeceğim) hız sabitleyici açıkken farklı tepki verecek diye düşünüyorum. Ne olsa gaz veriyoruz ve yazılımı "eğer gaz veriliyorsa sürücü yaşıyordu" algısıyla böyle ayarlamış olabilir düşünüyorum. Buna rağmen garip gelen tarafı şu: Yine de aracın belli bir süre sonra aracı durdurmasını beklerdim.

Araç kullanırken kalp krizi geçirdim (mesela), o panikle ayağım gaza basılı... yani şöyle bir senaryoda kaza yapacağız demektir.

Hız sabitleyici açıkken de denedim az önce ama yine aynı tepkiyi verdi ilk önce müdahelesini yapıyor 5-6 sn kadar sonra direksiyonu tutun diye uyarı veriyor sesli ve görsel olarak sonra komple devre dışı kalıyor dediğim gibi aracım elegance paket adaptif hız sabitleyici özelliği yok kendi fikrimce böyle bir olayı adaptif hız sabitleyicisi olan bir araçta yapabilir çünkü araç adaptif hız sabitlemede kendi kendine fren yapıyor. Bizim bir aile aracımız var 2023 model peugeot rifter, gt donanım seviyesinde ve acc onda var ben onda da deneyeceğim denediğim zaman tekrar bilgilendirme yaparım

• @ErenGökgöz XVXRR Arkadaşın cevabından sonra kılavuzu okudum, orada da devre dışı kalacağı yazıyor. maalesef... Çarpışma önleme ise ulitmate hariç tüm donanımlarda " Kamera bazlı aktif acil frenleme sistemi" olarak geçiyor, yani sadece uyarı yok.

Umarım kabak tadı vermiyorumdur, sizlere aracın donanım havuzunu ve kılavuzdan alınma ekran resimlerinde işaretlediğim önemli noktaları gönderiyorum.

2021 Sonrası Mokka

2021 Sonrası Mokka

2021 Sonrası Mokka

2021 Sonrası Mokka

2021 Sonrası Mokka

Çok teşekkürler hayır kabak tadı vermiyorsunuz tam tersine çok faydalı oluyor anladığım kadarıyla belli bir süre sonra şerit takip devre dışı kalıyor ancak çarpışma önleyicisi bildiğin fren koyup olası kazayı hafifletiyor veya önlüyor. Park ederken frenleme olayı muallakta ama onu plastik duba ile deneyebiliriz.

• @dekstra Anlayışın için teşekkür ederim, çoğu zaman konuyu uzatıyorum, bir de üzerine kılavuzdan oradan buradan bir şeyler ekleyince okurken sıkıcı olacağını düşünüyorum. Neyse, yine uzatacağım2021 Sonrası Mokka kısa kesiyorum.

Kılavuza baktım, geri manevrada frene basılır, otomatik durur gibi bir ifade göremedim, denememek lazım ki keşke olsaydı. Geçen hafta meydana ufak tıklatma olmazdı, karşı tarafa da çok mahcup oldum ama insanım, dikkatimi dağıtacak bir şey çıkabiliyor ve unutuluyor. Bugün mesela, hanıma yardımcı olayım diye çay demleyeyim dedim. Demlikteki son çayı döktüm, sonra güzelce demliği temizledim, alttaki suyu demliğe boşalttım, ardından çaydanlığa soğuk suyu koydum, poşet çayları attım güzelce ve çayımı alıp gideceğim fakat... Ben çayın üzerine koyacağım son suyu lavaboya dökmüşüm2021 Sonrası Mokka 2021 Sonrası Mokka 

• Çok garip bir durumla karşı karşıyayım sizlerle de paylaşmak istedim, aracı kitledim eve çıktım 3-4 saat sonra hava almak için balkona çıkıp garaja doğru baktım arabanın sadece orta taraftaki ambiyans aydınlatması yanıyordu sonra söndü yaklaşık 30 dakika sonra tekrar yandı ve tekrar söndü, bu sabah da arabaya binmek için yanına yaklaştığımda kapıların açık olduğunu gördüm kitlediğimden emindim ama herhalde unutmuşum diye geçiştirmiştim. Fotoğrafını da ekledim gerçekten çok şaşkınım

2021 Sonrası Mokka

• @ErenGökgöz XVXRR Geri park ile ilgili yazınızı şimdi gördüm. Park sensörlerinden ses gelmiyorsa eğer, aracı geri vitese takıp, orta ekranda sağ üstteki çarktan ses ayarı yapılabiliyor, kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Yine orta ekranda ayarlardan (adını hatırlayamadım şimdi) anahtarla anahtarla giriş-çıkışı aktif edin bence. Ben de anahtarla kapatıyordum ama her defasında dönüp aracı kontrol etmek zorunda kalıyordum. Şimdi kapılar kilitlendikten sonra sesli uyarısı var, onu duymak yeterli.

Bir zaman bende (belki 1 ay bile olmamıştı alalı) ön gündüz ledlerinin, araç kilitli olduğu halde yandığını gördüm fakat cins cins işler, park etmeden hemen önce sinyal koluna yanlışlıkla dokunmuştum, sürücü ekranında sinyal lambası sürekli yanıyor gördüm, kolu kaldırınca ledlerde söndü. Demem o ki belki o tarafın kapısı açık kalmıştı, belki camı açık kalmıştır, kim bilir belki sizde de sinyal kolu takılı kalmıştır2021 Sonrası Mokka 

Bende bütün sistemler aktif anahtarsız giriş de aktif yine de böyle ara sıra yapıyor özellikle arabaya ilk binerken kapıyı açıyorum birden arabayı p pozisyonuna alın diye ötüyor sonra birden kayboluyor ve o sıra araba parkta oluyor gibi gibi şeyler var, geri geri ses geliyor ben kendim sıkışık trafikte rahatsız olduğum için kapatıyorum sonra açmayı unutuyorum yoksa sesten yana problem yok, ayrıca sizin bahsettiğiniz şey aracı sağ virajın kör noktasına koyduğunuzu varsayalım gece de hiç ışık, sokak lambası vs olmadığını varsayalım bu durumda aracı kapatınca sola sinyal verdiğimiz zaman sol far grubunu aktif ediyor aracın belirgin olması için ben bu özelliği kullanıyorum ışıksız alanlarda ama dün gece öyle bir şey yoktu iç ışıkları yanıp yanıp söndü ve çok acayip bir şey daha oldu evde video izlerken birden ses kesildi bluetooth a baktım araç kapalıyken arabaya bağlanmış gerçekten inanılmaz şaşkınım 😁

• ErenGökgöz XVXRR E kullanıcısına yanıt
    Anahtar belli bir mesafedeyse aracın orta tuşlardaki aydınlatmaları yanıyor. Anahtar üzerinizdeyse yanmış olabilir ya da balkon kapınız açıldığı için anahtarın kapsamasına girmiş olabilir. İkinci konudan emin değilim anahtar kapı koluna temas edince araç sanırım açılıyordu ama sizde temasta olmadan mı açıldı ?

• Evet annem 2 gündür söylüyor araç sabah açık diye ve anahtar araca çok uzak 4. Katta oturuyorum ve aracın tam aksi yönünde anahtarı asıyorum, araçta hem anahtarsız giriş açık hem de gece denemek için ben kendim elimle de kilitliyorum sabah geldiğimizde açık oluyor bu sabah yapmadı ama önceki iki sabah açık karşılaştık bir diğer problemim araca ilk binişte birde vitesi p pozisyonuna alın diye uyarı verip gitmesi bunu sürekli yapıyor belli ki elektriksel bir problem var randevu aldım bakalım ne olacak (Yaklaşık 2 hafta öncesinde bir ses şikayetinden de bahsetmiştim klima hortumlarına izolasyon yapmışlardı geçti demiştim ama araç yükteylen yine o zırıltıyı duydum ona da baktıracağım tekrar)

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.