ben aslında kaçtan kaça düştüğünü merak etmiştim elinizde veri varsa paylaşır mısınız? |
2021 Sonrası Mokka (16. sayfa)
-
-
Maalesef hocam o kadar detay tutmadım uygulama gösteriyor ama çok kullanmadığım için sağlıklı bir veri çıkmaz ordan.
-
Sizde yakıt tüketimleri nasıl? Ben kullanım şartlarına göre memnunum ancak kendimi aldatıyor muyum yoksa tüketimi iyi mi, sizler ne dersiniz?
-
öncelikle tebrik etmek lazım ilk sayfadan biraz biraz okudum çok emek var, tebrik ederim sizi @aalpan arkadasım.
Sorum şu ; 2021 model gs line bir araçla ilgileniyorum. Bariz problemi var mıdır mokkaların? örneğin multimedya ekranının dokunmatiği iyi olmadığı yazılmıs bir çok yerde. Bunun dışında arka koltuk diz mesafesi ve bagaj hakkında yorumlarınızı da eklerseniz. En azından artı eksileri almadan öğrenmek istiyorum.
yakıt tüketimi ortlama 7 iyi gibi ama üstü biraz fazla.
-
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
İlk başta şunu yazayım (belki satır aralarında yazdığım kaybolmuştur) : Bu araç içime sinmiyor (küçük ve büyük araç daha güvenli, daha heybetli, daha büyük bagajlı) fakat kullanımıma göre en mantıklı araç bu olduğu için bu modelde karar kıldık.
Sorunuzun cevabına gelince... Ben uzman değilim, son kullanıcıyım ve bu araçtan önce de böyle dokunmatik ekranlı bir araç kullanmadım. Bu sebeple bu yavaştır veya yeterlidir demem yanlış olur.
İçeriğe uygun olarak kişisel tecrübem: Ekranla çok işim olmuyor, en fazla ayar yapma ya da telefonu bağlayacaksam kullanıyorum. İnanın radyoyu bile açmıyorum ya da USB takıp müzik dahi dinlemiyorum. Belki sık kullananların diğer araçlarla deneyimi fazladır, o deneyimlerine göre söylenmiştir. Ben için şimdiye kadar gecikme, dokunduğumu algılamama, bir kaç kez dokunma ya da çok ekranın geç gelmesi gibi bir sorun yaşamadım.
Fakat; araca bindiğimde sürücü ekranında aracı çalıştırma bilgilendirmesini görmeden çalıştırmıyorum, o arada sistemlerde hazır olsun düşüncesiyle. Böyle kullanınca orta ekranda hazır oluyor.
Ama; bindiğim gibi çalıştırırsam örneğin geri vitese takıp, geri geri gitsem de maalesef kamera devreye girmemiş oluyor ve orta ekranda opel yazısı kayboluncaya kadar kamerayı kullanamıyorum.
Diz mesafesi konusunda ilk sayfada ölçüleri paylaştım, boyum 1.73; sürücü koltuğu arkasında (koltuk bana göre ayarlı) dizlerim koltuğa dokunmuyor fakat samimi olmak gerekirse (ceed ile kıyas edince) iyidir demem sizi yanıltır. 2008'i görmedim, T-Roc'u görmedim, bu sebeple onlarla kıyas edebilsem belki size daha fazla fikir verirdi.
Aracın yaptığı büyük çoğunluğu (bu yıl hariç) oturduğum bölgede. Bu sebeple bagajı market, pazara gittiğimizde kullanıyoruz. YAzın memlekete gittiğimizde dönüşte arka koltuğu da doldurduk mecburen fakat bu durumu ceed ile de yaşıyorduk. Corsa F kasa kadar bagaj olarak düşünün, fazlası değil. İlk sayfada bagajdan da ölçü aldım, sizin için belki fikir olabilir.
Şimdiye kadar ki genel ortalamaya bakmadım, birazdan çarşıya gideceğim hatırlarsam eğer fotoğraf çekip, atar ve sizi haberdar ederim. Benim paylaştığım tüketimler (şimdiye kadar yazmayı unuttuğum belki 1, belki 2 tanedir) depo tüketimleri. Aracı 13.200 km olarak kabul edin. Belki bu da bir fikir verir.
Son benzin aldığım zaman Sapanca içi, Sakarya'ya gidiş geliş (haftada bir mutlaka Sakarya'ya gidiyor ve otobanı kullanıyorum) toplam 550km yol yapmışım, 1.400 lira benzin parası verdim. Bu tüketim 3 haftada olmuş. Bu Sakarya'ya geliş gidişler dışında araba hanımı işe bırak, kendimi işe bırak, çarşıya git aracı park et alış verişi yap, dönüşte yol üstü park et markete uğra, eve gel park et... Döngü bu şekilde.
İlk sayfaya baktım, hava sıcaklığına bağlı olsa da 31 km ve daha düşük ortalama hızlarda 7 üstü yakacak gibi hesapladım.
Fiyat nedir bilmiyorum fakat eğer imkanınız varsa, sıfırla ilgilenseniz bence daha iyi olur. GS Line ile Elegance arasında görsel farklılıklar var sadece, bana sorarsanız ya elegance ya da ultimate GS ya da GS Line bana mantıklı gelmiyor.
Size 2022 model için donanım listesini gönderiyorum. İnceleyip, karar vermenizi öneririm.
Yaw hocam o kadar eveledin, geveledin, sonuç? İhtiyacınızı görecekse olur fakat bana bagaj lazım, daha ferah iç hacim iyi olur gibi konular girdiğinde 2008, Captur ve (bana göre) son seçenek C3 AirCross öneriyorum. Captur'la kıyas edince bu aracın içi daha basık, Captur daha ferah; fakat onun da en üst donanımında bazı güvenlik ekipmanları var ve RS donanım ciddi pahalı bir araç (bana göre).
-
Alpan hocam detaylıca yazmış bende yazayım. Dokunmatik hissiyatı bu kadar mı elzem sizin için arabadan vazgeçecek kadar önemli olan bu bence, değilse bu saçma konuyu silin aklınızdan bence. Yazanların sanırım bir anda işleri bozulmuş üst segmentlerden bu segmentlere gelmiş o yüzden eleştiriyordur yoksa hiç mantıklı bir eleştiri gibi gelmiyor bana. Bu arada hassasiyeti gayet yeterli ekran kaydırma ihtiyacı zaten pek olmuyor dokunuyorsunuz ve açıyorsunuz bunda da hassasiyetin pek önemi olmaz, menülerde kaydırma çok olsa evet haklılar bir apple hassasiyeti yok tabiki ama bu hissiyat için 2-3 katı ödemeniz lazım.
Bagaj gerçekten küçük, megane 3 HB araçtan geçtim ondan bile küçük ama bilerek aldığım için sorun yok bana yetiyor mevcut arabanızın hacmi ile kıyaslayın en doğru kararı siz verirsiniz.
Artılar eksiler konuda bolca mevcut ama beni sinir eden basit ufak eksikler ; arka iç tepe aydınlatması yok, güneşliklerde aydınlatma yok, tepelerde tutacak veya asacak yok gibi gibi ufak saçma şeyler yani arabadan vazgeçirecek şeyler değil bunun haricinde araba efsane gaza basınca ön kaldırıyor resmen, tipi muhteşem, sesi harika.
Genç ruhlular için harika bir model kısaca...
-
Alpan hocam servise gittim bugün şu su püskürtme ile ilgili... Kaputun sağından geçen hortumu var, kaputu kapatınca onu sıkıştırıyor ve su akışını azaltıyordu, tam o bölmede hortumu takacağımız bir alan yapmışlar hortum oradan kurtulmuş sorun bundan olmuş kısaca bilginiz olsun bu sorunu yaşayan olursa servisle uğraşmasın 5 saniyelik basit bir iş dikkatli bakmadığım için kendime kızdım ama sağolsun servis bekletmedi hızlıca bakıp yolladılar.
-
@oqi
Üstadım akla gelmeyen başa geliyor demek ki; birazdan inip ben de kontrol edeyim, kendime kızmadan
-
Benimde başıma kapılar hiç bir şekilde kitlemedi.Servise gittim sağ kapı kilidini değiştirdiler Başınıza gelirse aklınız da olsun iyi forumlar selamlar
-
hocam benim yakıt tüketimi 5,1 şehir içi seninki bana fazla gibi geldi trafikte çok sakin kullanırım ani kalkışlar ani fren kesinlikle yapmam iyi günler
-
@connected71 Üstadım sizin araç dizel gibi maşallah, ortalama hızınızı da paylaşır mısınız?
-
40
-
Yazdığınızın havada kalmaması amacıyla, sizi gücendirmemek adına cevap yazıyorum.
Sorumun cevabını 10 gün sonra da olsa, verdiniz. Teşekkür ederim. Sizin paylaştığınız ortalama hızınızı kendi tüketimlerimde aradım. 2 kez bu ortalama hızı yakalamışım. Birisinde 5.94, diğerinde 7.23 litre gerçek tüketim yapmışım. Sakin kullandığınızı söylemiştiniz, sizin tüketime bakılırsa ben bu aracı agresif kullanıyorum.
Işıklarda en önde veya arada olsam da arkamdaki trafiği aksatmamak için genelde hızlı kalkıyorum.
Ya da az önce yaşadığım olay: Tali yoldan ana yola çıkmaya hazırlanan bir şey, soldan iş makinesi geliyor diyerek ana yola çıkıyor. Bu şey! arkadan gelen ne halt ederse etsin dercesine bir sürüş tarzı benimseyip aheste aheste yola koyuluyor. Benim insanlık anlayışım, benim sürücülük anlayışım bu tarz kullanmaya uygun değil. Bu gibi şeyleri takip etmek yerine imkan bulduğumda sollamayı tercih ediyorum, haliyle tüketim yüksek olabilir.
-
Nyie havada kalsın ben aracı alalı 5 ayda 8000 km geldim aracımı da üzmem kendimide öncek aracım 95.000 km olmasına rağmen serviste abi hiç mi frene basmıyon demişti fren balataları bile orjinaldi satarken uzun yolda 4.1 i gördüm Benim anlayışım gideceğim yere tek parça gitmek rahat rahat stressiz şekilde molalarımı veririm.
2018 megane da var 6 lt altına düşmüyor 2019 passatta var 5.6 lt altına düşmüyor
Sizin görüşünüzede saygım var, ben artık 50 yaştan sonra gitmek isteyen acelesi olan sollar gider
OYAL BU İYİ FORUMLAR
-
Yazdığımı yanlış anladığınızı düşünüyorum. Üstteki mesajlara bakarsak; sizin ortalama hızınızı sorduktan sonra neredeyse 2 hafta sonra cevap vermişsiniz. Bu sebeple sizin ortalama hız paylaşımınıza cevap vermeyecektim ancak; cevap vermemeyi de nezaketsizlik olarak gördüğümden yazdım.
Neyse, konuyu uzatmaya gerek yok, size iyi günler.
-
arkadaşlar aracın radyo yerine bluetooth ta başlaması için bir seçenek var mı?
-
2023 model elegance sıfır teslim aldık , ön park sensörleri geç de olsa ekranda işaret veriyor ancak ses vermiyor , arka sensörlerde ses de var , geri kamera da çalışıyor . Sorun ne olabilir ? Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X