< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
2021 Sonrası Mokka (11. sayfa)
-
-
Aracımda kör nokta, yazacaklarım doğru olmayabilir. Bu kör nokta sanırım ayna altında bir sensörle kullanılıyor (gerçi hazır kör nokta kitlerinde sensörün tampona takıldığı yazıyor), bu sebeple kesin olarak şuradadır diyemem. Belki sensörler kirlenmiş olabilir bundan dolayı yapmış olabilir.
Tüketime gelince, katalog verileri hesaplanışı bağlantıda yazıyor, telif melif derler diye ilgili kısmı dahi kopyalamak istemedim.
Küçük hacimli motorun iyi tarafı tüketimi nispeten daha iyi, kötü tarafı ortalama hız artarsa veya aracı yeniden ivmelendirmek gerekirse tüketimi yüksek. Şunu da eklemek lazım: Gideceğiniz şehrin rakımı yüksekse tüketim de artıyor, örnek: 2013 1.6 CRDI ceed giderken 5-5.5, gelirken 4.5-5 arası gibi. Motor ve şanzımanın şu yönü güzel, 2.000 devir, 110 km hız yakalanabiliyor. Hızlanmak isterseniz devir yeterli geliyor, düşük tüketim isterseniz bu devir bandı yeterli geliyor diye düşünüyorum.
-
Hoş geldiniz, aracınız hayırlı olsun, güle güle iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Bu yazılım hakkında hiç bir fikrim yok, yine bir başka arkadaş güncelleme ile ilgili opel merkezle görüştüğünü ve bir güncelleme üzerinde çalıştıklarını yazmış. İlgili mesaj: (https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157227803)
Uygulamada bu bilgileri alma konusunda bir sıkıntı var, sebebini anlamadım. Aklıma geldikçe uygulamayı kapatıp, yeniden başlatıyorum ya da motoru çalıştırmadan önce uygulamayı açıyorum ama nafile. Kafasına göre takılıyor, bi' oluyor seyahatleri sıralıyor, bi' oluyor sesini çıkarmıyor ama her nedense telefon görüşmeleri falan yapılabiliyor. Bağlantıdan kaynaklı desem, e o zaman telefonun da çalışmaması lazım. Sanırm arada kabloyla bağlamak lazım. Yarın sabah işe giderken (unutmazsam eğer) kabloyla bağlayayım, durumu buradan paylaşırım.
Tekrar aracınızın hayırlı olmasını, iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.
Aracın şehir içi mesafesi ne kadar? Hangi ortalama hızda ne kadar yol gidiyor gibi bir bilgi var mı elinizde? Yani ortalama hız yükseldikçe mesafe azalması gibi bir durum var mı?
-
15 gündür kullanıyorum. Hep şehir içinde kullandım menzil bir türlü bitmiyor diyebilirim. Rejeneratif freni ve eko modu açtığımda ortalama 10 12 kwh arası yapıyor
Tabii şehir dışında durum farklı olabilir hiç deneyemedim şu an a kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigerman82 -- 3 Kasım 2023; 23:15:0 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@tigerman82 50kw bataryası varmış, bu da 400 km menzil demek, çok iyi değer. Bense en az 1.000 lira yakıt parası veririm bu mesafede. Tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanızı dilerim. Telefonu da kabloyla bir kez bağlayıp, uygulamaya bilgiler aktarılabiliyor mu denersiniz.
-
Uygulamayı yükledim ilk yüklememde aracın kilometresini sordu girdim fakat daha sonra 15 gün oldu hala o kilometre sabit yani uygulamaya veriler gelmiyor çözemedim. Kablo ile giriş yapmıştım Android auto çalışıyor mesela
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@tigerman82 Üşenmedim, gittim arabaya, motoru çalıştırdım, kabloyla bağladım mübarek yine de araç bilgilerini uygulamaya aktarmadı. Belki seyahat etmek ve hatta navigasyonu açmak gerekiyordur. Eğer hatırlarsam yarın sabah iş yerine gittiğim yolu unutmuş gibi yapıp, navigasyonla gideyim (mecbur kabloyla bağlamam gerekecek). Gelişmeleri buradan haberdar ederim, iyi geceler.
-
Günaydın. Telefonu kabloyla bağladım, navigasyonu açmadan geldim. Seyahat bildirimi gelmedi, araç km’sinde değişiklik olmadı. Eve giderken navigasyonu kullanayım, sonuçtan haberdar edeyim.
Navigasyonla gelmeme rağmen bir değişiklik yok. Uygulamanın güncellenmesi gerekiyormuş, onu da güncelledim, pazartesi günü de deneyeceğim. Yine olmazsa uygulamanın düzgün çalışmamasına bağlarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 4 Kasım 2023; 14:9:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu uygulama beni de çıldırtacak. durup dururken seyahatlar kurtarılmadı diyor bazen.
- Konum izni mutlaka açık olmalı
- aracı ilk açtığınızda bl ya da kabloyla bağlantı sağlandıktan sonra my opel uygulaması izin istiyor diye soru geliyor her defasında, evet demezsen araca bağlanmıyor genelde.
- kablo ile bağlantı bağladıysanız aracı kapattıktan bi 10 saniye sonra cikarin kabloyu yoksa hafızaya kaydetmiyor yapılan kmyi.
- araç ayarlarnda tüm izinleri paylaştığınızdan emin olun.
bence çok faydalı bir program bir o kadar da sorunlu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 4 Kasım 2023; 14:11:11 > -
Ben önemsemiyorum aslında, buraya arkadaşlara yardımcı olabilmek adına uğraşıyorum. Uygulamadaki seyahat gibi bilgilere inanın ihtiyacım yok. Geçmişte hiç yetkili servis kullanmadım, bazen "yazılım güncellemesi yapıldı" yazanlar oluyordu, uygulamayı da bu güncellemeleri kendim yaparım diye indirdim.
Size mesaj yazarım hanımı çarşıya götürdüm, telefonu kablola ile bağladım. Sanırım uygulama güncelleme yapılmasını bekliyormuş. Geldim, stop ettim, hemen yapılan yolculukla ilgili bildirim geldi, araç km'si doğru olarak işlendi. Uygulamayı güncel tutarsak eğer sanırım bu tip sorunlar olmayacak sonucu çıkardım ben.
-
cep telefonundaki uygulamanın güncelliğinden mi bahsettiniz yoksa aracın multimedya ekran yazılımı mı?
-
Telefondaki uygulamdan bahsediyorum, uygulamadan güncellemesinden sonra seyahat vs bilgileri alıyor, bilginiz olsun.
-
en son surum olmasian ragmen applecar bilgileri almiyor ama daha da ilginci android telefon ve tablette denedim arabayla baglanti bile kurmuyor ( auto cikmiyor).
benim yine bambaska yepyeni bir sorunum ortaya cikti : sag on sensor belli bir hiza inince ( bunu surekli de yapmiyor ilginc sekilde) onde bir sey varmis gibi sinyal veriyor. ozellikle isiklarda durunca ve gaza basinca en sensor sinyal veriyor sonra kayboluyor ( hizlanildigi icin dogal olarak ). bu sorunu yasayan var mi? tam ortasinda beyaz bir nokta var ( tas mi geldi bilemiyorum ama cok cok kucuk) yuvarlak sensorlerin birinde ondan mi ama neden surekli yapmasin o zaman? hayali bir seyler mi goruyor ne yapiyor senson anlamadim.
-
Ben bu sorunla hiç karşılaşmadım sadece nadiren dik rampadan inerken ön sensörlerim çalışıyor (yeri algılıyor sanırsam) bazen de mahalle arasında dar bir yerden geçtikten 1 sn sonra yan sensörlerim ötüyor sonra kayboluyor gecikmeli çalıştığı oluyor
Daha önce buraya yazdığım sıkıntılardan dolayı servise gittim motordan gelen çıtçıt sesi zamanlama valfinden geliyor dendi hepsinde varmış, sağ taraftaki trim sesini bulamadılar 1 gün süre istediler aracı bıraktım bakalım ne çıkacak ben de merak ediyorum ses şiddetinde artış oldu motor devriyle beraber artarak devam eden bir ses var
@voodoo child Bu sitede her ne kadar arka park sensörlerinden bahsetseler de, sonuçta sensör diye baktım olaya. Yorumlara göre konuşursak, siz ufak da olsa tıklatmış olabilirsiniz, birisi tıklatmış olabilir ya da sensörde arıza var. Servise durumu anlatın, garantiden değişme imkanı varsa değiştirin, ona mızıklarlarsa piyasada bir elektrikçi ile söküp baktırmakta fayda var.
oto club türkiyePark Sensörü Neden Sürekli Öter?https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/293214-park-sens%c3%b6r%c3%bc-neden-s%c3%bcrekli-%c3%b6ter@ErenGökgöz XVXRR Sağdan o zırıltıyı bende duyuyorum, anladığım kadarıyla bu ses emniyet kemerinin B sütunu içerisinde kalan kısımdan geliyor. Maalesef bu ses ceed'de de vardı. Motordan gelen sesinde büyük bir şey olmamasına sevindim.
-
Az önce servisten aradılar yakıt hortumundan kaynaklanıyor yakıt hortumunun etrafına izolasyon yapacağız dediler eğer yakıt hortumu sağ ön göğüsün oralardan geçip motora gidiyorsa doğru olabilir diye düşündüm ben de bakalım yarın net olarak bilgi veririm
6 snlik video cektim: WhatsApp Video 2023-11-08 at 19.00.32_c64dcc58 (streamable.com)
onunde hic bir sey yo,k hiz 5 ile 13 arasinda gecis yaparken otuyor. her seferinde de olmuyor ilginc sekilde. ve hep ayni sensor. hem yavaslama hem de hizlanirken oluyor arada. gecen hafta soylemistim kor noktalar da kendi kendine yaniyor arada ( o geceydi hadi olur dedim )
aracta hayalet mi var mi anlamadim. surekli kendi kendine sensorler otuyor :)
goturecegim ama bu sefer gosterirken kesin sensor otmeyecek diye dusunuyorum :)
tesekkurler cevaplar icin. yarin bir resetleyip bakayim tekrar. olmadi servis.
o arada soru sorayim: onde kare sensorun yuvarlaklardan farki nedir? bunlarin cesidi nedir bilen var mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 8 Kasım 2023; 19:9:2 >
-
@ErenGökgöz XVXRR Bende yolum düşerse servise uğrayıp sizdeki durumu anlatayım. İlk yazışmalarımızda servis tavsiyesi sormuştunuz, sanırım iyi bir servis buldunuz. Sizin gittiğiniz servisin adını paylaşır mısınız? Faydalanan olur.
@voodoo child Tampon altındaki böyle yamuk şekline benzeyen ise (bildiğim kadarıyla) ultimate donanımdaki radar. Ultimate harici donanımlarda tamponda fiziksel olarak yeri hazır ama donanımsal olarak var mı bilmiyorum (olacağını sanmıyorum).
Sensör sadece o ötüyorsa ve belli bir hızda bunu yapıyorsa belki de sadece kablosu gevşemiştir ama sorun şu: Hepimiz sensör bağlantısı hakkında bilgi sahibi olacağız diye kural yok. Ben her ne kadar yazsam da o sensörün kablosuna nasıl ulaşılır bilmiyorum. Test sürüşüne çıktığınızda yapması için dua edin derim
-
@voodoo child Bahsettiğiniz sensör bu değil mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X