2022 Opel Yeni Astra L (Baba Konu) evet arkadaşlar geldik K’dan L’ye geçişe, darısı M’nin başına diyelim. Mart Nisan gibi gelecek Astra’yı ucuza almaya çalışalım. PSA bayilerinin tamamından dip fiyat alalım ve PSA Astra sahibi olalım diye bu konuyu açtık. Motorlar, donanım seçenekleri, renkler konusunda bilgi yok. Geldikçe paylaşalım. Alanlar deneyimlerini aktarsınlar, bakalım. Sizce bu defa Astra Golf’ü yakalar mı ? F G H J K daha önce yaklaşsa da 3 4 5 6 7’yi yakalayamamıştı. Sizce 8 mi, L mi ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2022 Opel Yeni Astra L (Baba Konu)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Kubilay Kırelliyoutube
Opel Astra GS / İç - Dış inceleme / Lastik Basınç Ayarları - Ölçüleri / 360 Park Kamerası / Bagajhttps://www.youtube.com/watch?v=RCJG525aqvk&feature=youtu.beKubilay Kırelliyoutube
Opel Astra GS / Hızlı Keşif / 360 Park Kamerası / Klima Sistemi (Koltuk, Direksiyon Isıtma) incelemehttps://www.youtube.com/watch?v=S9F6zyQWG3g&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon79 -- 30 Ocak 2023; 17:52:7 > -
Katkı için teşekkürler.
Astra L aldınız mı ?
Sizin kendi yorumlarınız neler ?
-
Test aracını test etme fırsatım oldu, sürüş ve donanım gayet keyifli. Mutlaka test edilip tanışılması gereken bir araç.
-
Astra L Türkiye'ye az geldiğinden cok araç sahibi yok sanırım o yüzden mi konular böyle cevapsız yorumsuz ?
-
-
Geçtiğimiz pazartesi aracı Sivas'tan teslim alarak 2 tane Mazda 3'ten sonra 3. arabamı almış bulunmaktayım. Sivas-izmir arasını sürerek geldim uzun yolda çok konforlu buldum. Gerçi mazda da çok konforlu idi aratmadı onun konforunu. Umarım uzun yıllar yol arkadaşlığı yapar bana. Gördüğüm an bu aracı almalıyım demiştim zaten. Umarım isteyen arkadaşlar da aracı bulur ve keyfini sürebilirler. Soruları olanlar için elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
-
Merhaba bir kaç soru sormak isterim aracı yeni aldım anlamaya çalışıyorum. Mesela arac yakıt göstergesi kalan yakıtı göstermiyor yakıt aldım önce 620 sonra 640 ve 660 a çıktı. Sonra tekrar 20 şer azalarak 620 ye indi bu arada 90km yol yaptım 3 günde oldu bu. Bir sıkıntı var gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar hocam, kenarda bir çubuk var orada yakıt gösteriyor. Menzil de kullanım ile alakalı rampalı yerler veya kısa mesafe kullanırsanız hemen düşer. Uzun yolda ise menzil aksine artarak gider. Standart yakıt 6.5 litre falan tahminim. Şehir içi dışı karışık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mantıklı
Peki anlık ve ortalama yakıt tüketimini nasıl gorebiliriz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese merhabalar.
2023 Astra GS sahibiyim. Birkaç konuda fikir almak istiyorum.
- Aracın tavanından bir şıkırtı sesi geliyor. Servis açılır tavan mekanizmasından dedi ve açılıp bakılması gerekir dedi. Aynı sorunu yaşayan oldu mu?
- Araçta wi-fi bağlantı opsiyonu var ama hiçbir yere bağlanmıyor. SOS sistemi de internet olmadığından çalışmıyor. Saçma değil mi?
- 2024 modelde olan navigasyon sistemi entegre edilebilir mi?
- araç içi güvenlik kamerası için(ön arka) tavsiyeniz var mı?
Şimdiden teşekkürler. Güvenli sürüşler.
-
2. elde fiyatlar genel olarak (istisnalar hariç) yatay seyrediyor.
Fiyatlar normalleşti.
“Daha fazla düşer” diyenler bile bu seviyelere konsensüs verdi.
Velhasıl bayram öncesi alım dalgası ufaktan başladı.
Gelecek ay %2-3 artış görülebilir.
Fan fin foncular Çin Çan concular, gelin o Çin mallarından sizi kurtaralım, sizi de VAG sahibi yapalım
VAG konumuza davet ediyor, zeytin dalı uzatıyorum.
Tüpçü caponcular, korallacılar, kuzey koreciler, kim yong ilciler, gelin VAGlandıralım.
Kalitenin tadını alın…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sunroof ve wi-fi garanti kapsamında ücretsiz düzelir
En garantili çözüm ise satıp Golf almak
Merhaba 2024 itibariyle ultimate paket aldım
Konfor ve donanım olarak muazzam
Fiyatı yüksek ama sıfır araçlar içinde segmentinde alınabilecek en kaliteli araç gibi gözüktü
TR yollarından dolayı şerit takip verimli çalışmayabiliyor
Onun dışında head up display ve navigasyon uyumu çok başarılı
Vites geçişleri kusursuz
Yakıt tüketimi 7.5-8.5 arası İstanbul içi dur kalk trafikte bence gayet normal
marşpiyel bölümüne kalın çizilmeye karşı kalın boya atılmış satışta bize tanıtılmamıştı otopark sırasında yaşanacak ufak kazalar engellenmiş
hafızalı koltuk baya zaman kazandırıyor
kablosuz şarjı çok fazla verimli gelmedi kablolu şarj gerekiyor
kablosuz carplay düzgün çalışıyor
ekranın arayüzü güncellenmeli dokunmatiği sıkıntısız ama tema değiştirme güncellemesi gerekiyor (308 ekran görüntüleri çok daha şık gözüküyor)
kullandıkça bilgi paylaşırım
-
Kaça aldınız ?
-
Kazasız belasız kullanın.
Ben de 2024 Edition paketini temmuz ayında aldım ve baz paket olmasına rağmen oldukça tatmin edici.
Araç wifi bağlantısı araç çalışır halde iken oluyor denildi ama denemedim.
Aslında bir iki denemem olmuştu ama arabanın çalışıp çalışmadığını hatırlamıyorum.
Tavan şıkırtısını araç garanti kapsamında iken servise hallettirmenizi tavsiye ederim.
SOS sistemi için bana söylenen Uyduların sistemsel altyapı farklarından kaynaklandığını Avrupa odaklı uydulara göre yapıldığını, bizim uydulara yazılım güncellemesi beklendiği şeklinde. (Lafı açılmışken aracınızı servisine götürüp yazılım güncellemelerini mutlaka yaptırınız, 5 aylık olmasına rağmen aracı götürdüğümde 3 ayrı güncelleme yapıldı.)
Navigasyon için fikrim şudur: Benim araç paketinde fabrikasyon olarak bulunmadığından GPS ve antenin montajı gerekecek. Büyük ihtimal bir kaç trim parça sökecekler. Şahsen aldığım trafik kamerasının kablosunu bile trim altından geçirmedim. Plastik tırnakları olan parçaları sökmeyi sevmem. Mutlaka birinden biri kırılır. O nedenle Android Auto ile kablosuz bağlanıp telefonun navigasyonunu ekrana yansıtıyorum.
Araç içi kamera için alternatif çok fazla ve kafa karıştırıcı. Nasıl kullanacağınıza karar verip ona göre almanız gerekli.
Hırsızlık ve park halinde çarpmalara odak noktanız ise; almanız gereken aküden direk elektrik alan bir aparat var. Ancak yeni nesil araçlarda akü amper gücü, watt, volt, ohm son derece önemli. Bir önceki arabamda aküden beyne giden amperin düşük olması nedeniyle saçma saçma arıza kodları aldım ve sorunu buluncaya kadar göbeğimiz çatladı. Bu nedenle sürekli aküden güç alan bir cihazın araç durur halde iken güç çekmesi mutlaka akünün gücünü zayıflatacaktır. İzmirde bulunduğum yerde nispeten sakin bir alanda bulunduğum için bu bana gereksiz. Ayrıca park ettiğim alana bakan en az 4-5 apartmanın güvenlik kamerası var.
Bir de uzaktan bağlan özelliği olanları var ki onun için ayrı bir server benzeri bir cihaz ve mobil servis sağlayıcı gerekiyor.
Ben trafikte seyir halinde iken olabilecek olumsuzluklara karşı basit ama kaliteli yüksek çözünürlükte ve fps de bir cihaz tercih ettim. 70mai M310 gayet başarılı.
Bu arada araç ile ilgili izlenimlerim:
Çok havalı ve şekilli bir kere.
1.2 motor ve üç silindir olmasına rağmen son derece güçlü.
Vites geçişleri gayet başarılı.
Sanırım medya oynatıcı bazı bağlantılarda sıkıntı yaratıyor ve aracın kafası karışıp değişik uyarılar veriyor. Her android, aracın cihazının kablosuz bağlantısı ile tam eşleşmiyor. Özellikle Çin menşeili telefonların androidleri sorunlu sanırım. Samsung denemedim.
Araca hemen biner binmez kontak basarsanız sistem tam kontrolleri tamamlamadığından, bir iki saniyelik asılsız uyarılar alabiliyorsunuz.
Araca bindikten sonra 3-5 saniye bekleyip anahtar ile arabanın birbirini okumasını beklemelisiniz.
Servise sorduğumda ayrıca çakma aktarma kabloları bağlı ise aynı sorunu yaptığı söylendi.
Telefonu şarj için ayrılan Type-C yuvasına bile bağlasanız orjinal kablo ile bağlamamız gerekiyormuş.
Bir de bazı arabalarda şerit takip sistemi ve start stop sisteminin kapatılabilmesi için fiziksel butonlar konulmuş. Bu araçta her çalıştırmada digital ekranda (kısayol atsanız bile) en az üç menü gezmeniz gerekiyor. Bence startstop gereksiz bir özellik veya her seyahatin %20 sinde lüzumlu. Fiziksel buton konulmalı diye düşünüyorum.
-
Bende yeni katıldım aranızı motorun altın koruma yok plastik dahil yok olmalı mı sıfır araç
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X